Najbolje besplatne web stranice za bloganje svibanj 2020

Najbolje besplatne web stranice za bloganje svibanj 2020

Najbolje besplatne web stranice za bloganje svibanj 2020

Ako to nikad niste učinili, pokretanje bloga zvuči zastrašujuće.


Nesigurnost, strah od neuspjeha, neznanje gdje započeti. Sve su to uobičajene reakcije.

Ali gledanje poznatih blogera koji zarađuju ozbiljan novac na mreži dovoljno je da vas nastavi.

Gdje uopće počinješ? Kako odabrati najbolje mjesto za početak? Nekoliko od njih ćemo pozabaviti u nastavku.

Prije nego što razgovaramo o tehničkim odlukama, moramo spustiti mišljenje i provjeriti je li vaša vizija usklađena s praktičnim idejama.

3 stvari koje trebate učiniti prije nego što započnete

Prije nego što započnete, morate isplanirati nekoliko strategija koje će vam dugoročno pomoći.

1. Odaberite područje svoje niše ili fokusa

Newsflash – nećete preko noći postati sljedeći milijunaš s blogom osobnih financija.

Potrebna je mrvica i upornost. Jedan od mojih najdražih – Gospodin Novac brkova – satovi u skupljanju novca sada, ali uložio je naporan rad s preko 100 postova blogiranih blogovima od 2011 (njegov prvi post).

Tehnologija mržnje? Pa ne započinjte blog o laptopu samo zato što mislite da je to isplativo.

Treba li pisati o sirenama? Mislio sam da je to užasna ideja koja neće zaraditi novac, ali očito uspijeva Sve sirene blog.

Dakle, odaberite nešto o čemu možete pisati 10 godina. Čak i ako planirate bloganje samo za 5.

Nekoliko primjera niša koje biste mogli uzeti u obzir:

 • Putovati
 • Mama / Roditeljstvo
 • Hrana
 • Zdravlje
 • sposobnost
 • Tehnologija / Internet
 • Zabava
 • Financije
 • … Popis se nastavlja

Ovo nije uvjerljiv popis i svaki se od njih može još više raščlaniti!

U stvarnosti, bolje je započeti s manjim, a zatim penjati se u proširenu nišu.

2. Ispišite svoje teme ispred vremena

Sjetite se kako ste u školi kad je bio papirić sjedili tamo i buljili satima?

To se puno događa s bloganjem.

Osim ako samo postavljate rok, bit ćete toliko skloni odugovlačenju, osvrnut ćete se i shvatiti da niste blogirali šest mjeseci.

Jedna taktika je kombinirati svoje procese i isplanirati sve prije vremena. Dakle, umjesto da razmišljate o tome što napisati svaki put kada sjednete, u idealnom slučaju bi obris bio već napisan.

Prije nego što započnete svoj blog, razmislite o pet općih tema koje želite pokriti unutar svoje niše. To će biti vaši koncepti na visokoj razini o kojima će biti u vašim postovima.

Zatim provedite tri sata svaka tri mjeseca pišući ideje za naslov koji se uklapaju u jednu od tih tema. O svakoj temi trebali biste napisati pet dobrih blogova prije nego što kreirate novu temu.

Zatim jednom mjesečno u jednoj sesiji napišite obris za nadolazeće postove tog mjeseca. Ako pišete četiri posta tog mjeseca, napravit ćete obris za svaki post.

Kada ste spremni za pisanje – bum – to je vrlo jednostavno. Pregled je već postavljen, samo trebate popuniti praznine u svom postu.

3. Diferencirajte sebe

Trebali biste voljeti svoju nišu, imati svoje teme, i budite spremni neko vrijeme to brusiti, bez ikakvih plaća i bez pohvale.

Ali prije nego što sve to učinite, morate znati industriju. Vjerojatno ste već pročitali gomilu blogova u svojoj niši, ali ovdje biste trebali uzeti taktički pristup.

Morate odabrati kako ćete se istaknuti. Koje strategije poduzimaju? Kako se možete naučiti od njihovih najboljih strategija, ali i dodati na sebe svoj zaokret?

Ako je vaš natjecatelj najbolji u pisanju kratkih postova i društvenih medija, možete li se istaknuti izradom autoritativnih vodiča koji pomiču iglu?

To su stvari koje prvo treba uzeti u obzir.

U redu, zaronimo.

 

Prvo: Najbolja besplatna web mjesta za bloganje

 

WordPress.com

Jeste li znali da WordPress napaja gotovo 30% weba?

wow.

Kao što možete zamisliti, to znači da ova platforma može ponuditi i blogerima i tvrtkama. Sveukupno, dobivate puno više funkcionalnosti i performansi s WordPressom nego što bi to bilo s bilo kojom drugom web stranicom za bloganje, zbog čega je svrstavamo u red broj jedan.

Ali zašto je WordPress toliko poseban? Pa, sve se svodi na prilagodbu. Ova je platforma otvorenog koda, što znači da svatko može ući i poboljšati kodiranje da bi je poboljšao. Od njegovog stvaranja, sustav je napravio bezbroj nadogradnji, što korisnicima omogućuje mnogo više mogućnosti prilikom stvaranja bloga.

U skladu s tim, vjerojatno biste trebali samostalno voditi blog putem WordPress-a, a ne hostovati ga na samoj web stranici. Kasnije ćemo iskoristiti prednosti samo hostinga, ali to znači da za početak rada morate platiti uslugu hostinga.

Međutim, ako niste sigurni što želite postići svojim blogom, možete započeti besplatno, a zatim krenite od tamo. Preporučujemo vam da testirate vode i utvrdite u kojem smjeru želite krenuti kako biste pronašli uslugu hostinga koja odgovara vašim potrebama i ciljevima..

Sažetak WordPress.com

prozodija

 • Jednostavan za uporabu – mala krivulja učenja
 • Nevjerojatno prilagođavanje
 • Tisuće predložaka i dodataka
 • Idealno za oglašavanje i marketing
 • Lakše zaraditi novac od ostalih platformi

kontra

 • Da biste dobili sve najbolje značajke, morate se samostalno ugostiti
 • Uključeno je neko kodiranje

Blogovi

Nekada poznata kao BlogSpot, ova je usluga već neko vrijeme prisutna. Podržao ga je i Google, tako da je već prilično impresivan rodovnik. Blogger je savršena platforma ako ne želite uložiti puno vremena ili energije u backkend (tj. Kodiranje). Budući da je web lokacija super jednostavna za upotrebu, idealna je za povremene blogere ili one koji za zabavu pišu više od novca.

U skladu s tim, pomoću AdSensea možete pokušati i unovčiti svoj blog ako želite. Iako nije tako sveobuhvatan kao WordPress, pruža vam mogućnost ostvarivanja nekih sporednih prihoda svojim pisanjem.

Ako ste početnik i želite voditi blog bez ikakvih komplikacija, Blogger je izvrstan izbor. Međutim, ako u budućnosti planirate proširiti ili postati veći, umjesto toga možete se prebaciti na WordPress.

Sažetak Bloggera

prozodija

 • Jednostavno postavljanje i ukrcavanje
 • Mogućnost zarade s AdSenseom
 • Podupirao je Google
 • Stabilan i razumljiv sustav

kontra

 • Ne toliko funkcionalnost
 • Ograničena prilagodba
 • Manje podrške od ostalih opcija

tumblr 

Tehnički gledano, Tumblr je više platforma društvenih medija nego tradicionalni blogerski sustav. Umjesto da stvarate postove na koje možete povezati i dijeliti preko različitih profila, Tumblr postovi više su slični nečemu što biste pronašli na Facebooku ili Instagramu.

Kao što je rečeno, postoji malo više kontrole nad vašim sadržajem i načinom na koji se on dijeli u sustavu. Općenito, Tumblr je napravljen po mjeri za slike i kratke tekstualne postove, a ne za dugooblasničke članke bloga.

Jedna prednost koju Tumblr ima u odnosu na druge web stranice za bloganje je ta što mu možete pristupiti i upravljati računom putem mobilnog uređaja. Na manjem je ekranu mnogo korisniji korisnik koji vam omogućuje ažuriranje bloga gdje god se nalazili.

Općenito, predlažemo da započnete s uslugom Tumblr ako niste sigurni što želite raditi sa idejama o svom blogu ili kao način da povećate svoju trenutnu web lokaciju. Tumblr može biti jednostavan alat za dijeljenje stavova preko interneta, što ga čini idealnim za većinu početnika.

Ako želite zaraditi na Tumblr-u, to je malo složenije od ostalih platformi za bloganje. To ne znači da to nije izvedivo, ali je više izazovno. Na kraju, preporučujemo da koristite Tumblr za promociju ostalih materijala, a ne da ga pokušavate izravno unovčiti.

Tumblr sažetak

prozodija

 • Jednostavan za upotrebu – počnite objavljivati ​​za nekoliko minuta
 • Jednostavno upravljanje više blogova
 • Doživljaj za mobilne uređaje

kontra

 • Teže je zaraditi
 • Nije sjajno za pisanje dugog oblika
 • Teže se izdvojiti od drugih blogova

Wix

Ako želite najbolje iskoristiti svoj blog, tada to morate raditi kao svoju web stranicu. To vam omogućuje da imate prilagođenu domenu (tj., Www.myblog.com) i imate više kontrole nad svime što se događa na vašoj web lokaciji.

Wix je graditelj web stranica, ali nudi besplatnu opciju za blogere koji žele započeti bez ikakvih ulaganja. Kad se to kaže, htjet ćete nadograditi ako planirate proširiti svoj blog (dobiti više prometa) ili zaraditi novac od njega. Ipak, to je sjajan način da započnete svoju blogersku karijeru jer pruža jednostavno postavljanje i rad.

Wix nudi razne teme i dodatke, iako ćete morati pristupiti premiji da biste im pristupili svima. Također vam omogućuje promociju vašeg bloga raznim marketinškim strategijama, poput SEO.

Još jedna prednost Wixa je to što možete dodavati aplikacije na svoju web lokaciju (s premijom), tako da je možete koristiti kao internetsku trgovinu ili je učiniti interaktivnijom za svoju publiku. Na kraju, ipak ne nudi toliko funkcionalnosti kao WordPress, pa imajte to na umu.

Wix sažetak

prozodija

 • Lako za početak
 • Neovisna domena
 • Dodana funkcionalnost i prilagodba

kontra

 • Morate nadograditi na premium da biste dobili puni paket usluga
 • Ograničeni izbor tema i dodataka

 

Weebly

S drugim graditeljima web stranica uvijek imate mogućnost ući u kôd i promijeniti stvari okolo kako smatrate prikladnim. Iako će za većinu web stranica za bloganje biti potreban vrhunski pristup da biste to učinili, to vam je po potrebi i dalje dostupno.

Međutim, kod Weeblya strogo se povlači i spušta. Ako tek počinjete i želite jednostavan način stvaranja bloga, ovo je puno lakše nego ako ga pokušavate programirati ili koristiti kôd. Međutim, kako se kaže, druge platforme omogućuju vam povlačenje i ispuštanje dok još uvijek imate mogućnost podešavanja stvari na stražnjem kraju, tako da imajte to na umu.

Sveukupno gledano, Weebly jako podsjeća na Wix. Nudi vam mogućnost jedinstvenog imena domene, a vi možete graditi svoju web stranicu kako smatrate prikladnim. Kao i Wix, morate nadograditi na premium opciju da biste dobili cijeli spektar usluga, ali možete započeti bez ikakvih ulaganja.

Weebly također nudi mobilnu spremnost tako da možete ažurirati svoj blog u pokretu. Međutim, neki dodaci ili izgleda pogodniji su za mobilne uređaje od drugih, pa to uzmite u obzir.

Weebly Sažetak

prozodija

 • Jednostavan za korištenje
 • Nije potrebno kodiranje
 • Opcija e-trgovine

kontra

 • Ograničena prilagodba
 • Manje kontrole od ostalih opcija

Ostala besplatna web mjesta za bloganje

Iako će navedene stranice pružiti najbolja rješenja za vaš blog, to ne znači da su one jedine mogućnosti. Evo još nekoliko mjesta na kojima možete započeti.

 • Srednja: ova web stranica omogućuje blogerima različitih disciplina da dijele svoj rad. Jednostavan je i lagan za upotrebu, ali ima mnoga ograničenja. Naime, koliko kontrole i prilagodbe nudi.
 • Penzu: djelujući više kao internetski časopis, možete pisati privatno ili javno. To je odličan način da se naviknete redovito pisati, ali ne ako želite zaraditi.
 • Svtble: ako se borite kako ubaciti svoje ideje na stranicu, ova će vam stranica pomoći da napravite bolji sadržaj. Kao takav, to je dobar alat koji ćete razviti svoj posao koji možete premjestiti na marketinški prihvatljiviju platformu.
 • Webs: ovo je još jedan web dizajner. Započnite je bez napora, ali ima ograničen broj tema i dodataka. No nudi i mogućnost e-trgovine ako želite prodavati proizvode na svom blogu.
 • Kvadratni prostor: Općenito, ova je stranica dizajnirana za kreativne profesionalce. Za upotrebu web-mjesta morate platiti (iako nudi besplatnu probnu verziju), ali daje vam puno kontrole i prilagođavanja.

Najbolje mjesto za pokretanje bloga: web-lokacija za samoposluživanje i bloganje

Kada smislite kako započeti svoj blog, jedna od prvih stvari koju ćete htjeti utvrditi je hoćete li je sami ugostiti ili će web mjesto pružiti hosting za vas. Kada ste domaćini, to znači da odaberete uslugu hostinga koja će vaš blog održavati na mreži.

Mnogo je različitih domaćina i mnogi su od njih stvarno pristupačni za bloganje. Sve dok vam ne treba tona back-end značajki (kao što je namjenski poslužitelj), u nekim slučajevima možete započeti za samo 3 USD mjesečno.

S druge strane, blog možete odabrati s platformom koja pruža vlastiti hosting. Svaka web lokacija koju smo vam prikazali ima tu opciju, što olakšava pokretanje i pokretanje.

Evo kratke usporedbe dviju opcija.

Kontrolirati

Ako želite zadržati potpunu kontrolu nad svojim blogom, tada morate samostalno voditi domaćina. Iako je korištenje web mjesta koje to čini za vas lakše s prednje strane, to znači da morate slijediti njihova pravila i ograničenja.

Jednostavnost korištenja

U većini slučajeva, samo hosting je potrebno malo računalnog znanja kako bi uspjelo. Ako ste potpuno nepismeni na računalu, vjerojatno ne želite početi plaćati nešto što možete koristiti, a možda i ne možete koristiti. Općenito, web stranice s blogom s domaćinima mnogo su bolje za početnike, a to će vam omogućiti da vidite kako teče proces prije nego što mu uložite bilo kakav novac..

Unovčavanje

Počinjete li blog zaraditi novac? Ako je to slučaj, tada će vam najbolja oklada biti samo hosting. Iako postoje platforme koje vam omogućavaju da se promovirate i zaradite, oni nikada neće osigurati istu razinu unovčavanja koju biste mogli dobiti i sami. Također, u mnogim slučajevima vam mogu čak smanjiti i zaradu.

Kako započeti blog besplatno

U početku, blog može biti malo neodoljiv. Uz toliko različitih opcija za postavljanje, kao i mogućnosti promocije i unovčavanja, teško je znati kako započeti s radom.

Dakle, imajući to na umu, želimo vam pružiti jednostavan detaljni vodič kako biste blog blokirali. Odatle se vidi kuda vas vodi.

Ukupno bi moglo potrajati godinama da vaš blog dobije vrstu željenog prometa pa morate biti strpljivi. Kako se kaže, nemojte odustati samo zato što traje duže nego što želite.

Blogging web mjesta koja plaćaju

Do sada smo razgovarali o tome kako postaviti ispočetka svoj blog. Međutim, što ako želite stvoriti sadržaj bez napornog rada na izradi web mjesta i promociji vašeg materijala?

Ako vam to zvuči privlačno, evo nekoliko mjesta na kojima možete predati materijal i platiti za to. Iako to ne znači da nemate kreativnu kontrolu nad svojim radom, to može biti izvrstan način za stjecanje sporednih prihoda i izloženosti, koje kasnije možete koristiti za stvaranje vlastitog bloga..

 • HubPages: ova platforma omogućuje vam pisanje o bilo čemu što vas zanima i zaradite to radeći. Vaši se članci objavljuju, a zatim se pokraj njega postavljaju povezani oglasi. Zadržavate postotak zarađenog novca tim oglasima.
 • ListVerse: ako volite pisati članke temeljene na popisu, ovdje je mjesto za njihovo objavljivanje. Plaćaju fiksnu stopu od 100 USD po komadu, ali moraju imati najmanje 10 odjeljaka da bi se razmotrili.
 • ProBlogger: ovdje možete pronaći ploču za posao koja pruža sadržaje širokom rasponu klijenata.
 • Slobodno pisanje poslova: ovo je još jedno web mjesto koje vas može povezati s poslovima za koji je potreban kvalitetan sadržaj.

Potražite različite web stranice koje plaćaju pisce koji pišu autore te predajte svoj materijal na odobrenje. U mnogim slučajevima možete zaraditi do 100 ili više USD po članku, a najbolji će ponuditi postotak na temelju popularnosti vašeg članka..

Zaključak

Sad kad znate što je potrebno da započnete bloganje, što vas zaustavlja? Izađite tamo i učinite da ove besplatne web stranice za bloganje rade za vas. To je tvoja strast, pa zašto ne pretvoriti u nešto stvarno?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector