7 gratis VPS-värdleverantörer – med en enorm varning! (Maj 2020)

Behöver gratis VPS-värd eftersom de verkliga planerna ligger utanför din budget?


Vi hör dig. 

Men med försiktighet är ingenting i livet verkligen gratis. Och det gäller dessa VPS-leverantörer.

Bästa värdar för webbplatsägare

Att använda en virtuell privat server (VPS) är ett fall där du ofta kan få mycket knep för pengarna.

Det är dock förståeligt, varför folk kan leta efter gratis VPS-värd även om de flesta webbhotellösningar i denna sektor redan är ganska kostnadseffektiva.

Du ser ofta gratis delade värdalternativ och du kanske helt enkelt undrar hur höga företag är villiga att höja ante.

I verkligheten finns det inga värdplaner som kan betraktas som 100% gratis VPS. Det vill säga, det finns ingen version av en gratis VPS-server där du aldrig betalar någonsin.

Du kan emellertid enkelt hitta en gratis testversion av VPS, och det finns också många nästan gratis värdtjänster som också kommer ganska nära att ge en gratis upplevelse. Låt oss ta en titt på några av alternativen som kan få dig att känna att du får gratis VPS. I slutet kommer vi också att prata om några av de potentiella för- och nackdelarna med att gå denna rout.

VPS-planer som är nära gratis

1. HostWinds VPS Hosting

hostwinds vps

Lägsta pris: 5,17 dollar per månad

Respons tid: 640 ms

Uptime: 100%

Visa värdplaner för HostWinds

I strikt bemärkelse representerar de lägsta kostnadsplanerna för HostWinds inte verkliga billiga VPS eftersom företagets lågprisbjudande är en molnbaserad instans. För de allra flesta som är intresserade av VPS-värdleverantörer kommer denna skillnad inte ens att märkas. Det beror på att när en fysisk server resurser har delats ut för att skapa en VPS i molnet finns det ingenting om att använda den resulterande virtualiserade servern som skiljer sig från en VPS baserad på en enda maskin. Det enda du kommer att märka är att systemet i allmänhet är mer lyhörda än traditionella VPS-värdplaner.

I slutet av ekvationen har du fältet tillgång till:

 • En kontrollpanel
 • Disk utrymme
 • Funktioner på operativsystemnivå

Med andra ord kan du logga in via webbgränssnittet eller använda ett fjärrskal för att få åtkomst till det via SSH precis som alla andra webbhotellinställningar.

HostWinds erbjuder en tillräckligt robust upplevelse för att de tekniska kunniga människorna kommer att vara nöjda. Som du kan förvänta dig i det nära-till-fria prisklassen kommer du inte att få någon reell supportform från HostWinds. De erbjuder emellertid en mycket robust Linux-konfiguration som är bekant för alla som har använt VPS-servrar tidigare. Du hittar också att företaget gärna säljer relaterade produkter, till exempel Windows-värd. Imponerande, installationen innehåller också en GB RAM, en enda CPU-kärna och 30 GB lagringsutrymme.

Eftersom värdplanerna går, är det dock svårt att klaga på att få en riktig VPS-upplevelse för nära gratis. Var bara beredd på att göra något tekniskt kunnat arbete för att hålla det igång eftersom det är en okontrollerad VPS.

Se hela InMotion Hosting-recensionen

2. InterServer.net

interserver vps

Lägsta pris: $ 6 per månad

Respons tid: 684 ms

Uptime: 99,96%

Visa InterServer-värdplaner

Ett annat företag som kommer ganska nära att erbjuda gratis VPS-värd är InterServer.net. Webbhotellets billigaste VPS-plan innehåller:

 • En CPU-kärnor
 • Två GB minne
 • Tre GB SSD-lagring
 • Två TB överföring per månad

Det skulle vara en stor uppsättning funktioner från en typisk VPS-värdplan som kostar cirka $ 30 per månad. Om behandling, lagring och minneskapacitet inte är tillräckligt bra för dina behov kan du enkelt justera din VPS-plan till så mycket som 16 kärnor. Du kommer också fortfarande att betala en mycket respektabel $ 96 per månad för vad som är ett ganska högkvalitativt erbjudande.

En vanlig fångst som du börjar märka med nästan alla dessa VPS-värdplaner är att de är baserade på molninstanser. Återigen, inte en stor sak för den genomsnittliga användaren, men det kan vara en fast punkt om du tänker för hårt på den relativt lilla skillnaden mellan VPS-hostingtjänster som körs direkt på en enda maskin och kör dem över många maskiner som tillhandahåller molnbaserade instanser.

Ett annat tema du ser är att många av dessa värdleverantörer gärna erbjuder Linux-baserade lösningar, men de är inte alltid de första människorna som bryr sig om att installera ett operativsystem som Windows. Lyckligtvis finns Windows-servrar tillgängliga mot en extra kostnad. Linux-systemen är dock ganska robusta, inklusive:

 • MySQL-databaser
 • Python, Ruby, Perl och andra miljöer för att producera dynamiskt innehåll på webbplatser
 • En fullständig cPanel-installation för enkel administration

Det finns också hanterade supportalternativ gratis. Det kanske inte är en riktig VPS-server, men det är fortfarande mycket bra värde för ett par dollar per månad.

Visa hela InterServer-recensionen

3. Hostinger

hostinger vps hosting

Lägsta pris: $ 3,95 per månad

Respons tid: 309 ms

Uptime: 100%

Visa Hostinger värdplaner

Ja, nu kommer vi verkligen nära att hitta en verkligt gratis VPS-server. Det imponerande med Hostinger är att de lyckas driva mycket lyhörda servrar som har fantastiska drifttider. Du får inte massor av lagring med deras billigaste erbjudande, bara 10 Gb, men du kan uppgradera din plan till ett av många alternativ. Allt är SSD-baserat så du förväntar dig dock supersnabba responstider.

Hostingers affärsmodell handlar om att sälja alla andra saker som en webbplats behöver, till exempel ett domännamn och ett SSL-certifikat. De inkluderar både IPv4 och IPv6 dedikerade IP-adresser gratis för varje plan, ett imponerande erbjudande för en plan som är mindre än en femplats.

VPS-planer som tar lite av priset

4. InMotion Hosting

inmotion dedikerad värd

Lägsta pris: $ 19,99 per månad med 63% rabatt på den första månaden

Respons tid: 640 ms

Uptime: 100%

Visa InMotion-värdplaner

Det är inte förvånande att InMotion Hosting är en annan aktör med billigare erbjudanden byggda på molnplattformar. Även om priset under en plan är inte så högre du ser med andra planer på denna lista, finns det värde. I synnerhet erbjuder InMotion gratis grundläggande serverhanteringsassistans. Detta innebär att de kommer att hantera hanteringen av korrigeringar och uppdateringar för att hålla ditt system stabilt och säkert.

All InMotion’s hårdvara fungerar på SSD-enheter som är konfigurerade i RAID-6-matriser. För de oinitierade betyder det att oddsen för ett katastrofalt misslyckande där inga data kan återvinnas är löjligt låga. Varje installation inkluderar en företagsutgåva av CentOS, och du kan också administrera din VPS-server via cPanel. Att stödja infrastruktur är molnbaserat också, så du kan vara säker på att drifttiden är stabil.

De erbjuder också en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, en affär som är så bra som du ser i branschen. Även om det inte får dig tillbaka arbetet du kan använda för att ställa in en server, minskar det åtminstone din risk så länge du inte bygger ut en robust webb närvaro direkt.

Se hela InMotion Hosting-recensionen

5. AccuWebHosting

accu webbhotell vps hosting

Lägsta pris: 14,97 $ per månad med en månadsprogram gratis

Respons tid: 1 000+ ms

Uptime: 100%

Visa AccuWebHosting-planer

Den beslutade bristen på Windows-servrar på den här listan gör AccuWebHosting till ett särskilt tilltalande val för fans av Microsoft och dess .NET-plattform. Medan 15 dollar per månad inte är det billigaste valet runt, är det ungefär så nära som du kommer till en gratis VPS-server som använder Windows, i detta fall Windows 2008 Server.

Du kan också dra nytta av den kostnadsfria prövningen utan att behöva ange ett kreditkort. Om du inte är nöjd med upplevelsen kan du helt enkelt låta kontot löpa ut utan att förnya.

Varje system har stöd för både RDP och SSH. Maskinerna är virtuella servrar, inte VPS-liknande molnbaserade instanser. Det betyder att du kommer att använda dedicerade resurser på maskiner med Intel Xeon-processorer från antingen E5- eller E7-serien. Viktigare för hardcore-Windows-administratörer stöds Microsofts HyperV Virtualization-system fullt.

Om du måste ha en Windows-miljö eller .NET-kompatibilitet är AccuWebHosting det bästa alternativet. Andra erbjuder Windows för ett tilläggspris, men AccuWebHosting inkluderar det i det ursprungliga priset eftersom de är fokuserade på att erbjuda toppnivå en toppnivå Windows VPS till ett rimligt pris.

Alternativ byggda på gratis-men-begränsade affärsmodeller

6. x10Hosting

x10hosting huvud

Lägsta pris: Gratis, men . . .

Respons tid: 428 ms

Uptime: 100%

Visa x10Hostingplaner

När du använder x10Hosting får du typ en VPS i en molninstans gratis, men det är en otroligt funktionsbegränsad lösning. Det betyder att världens administratörer går hopplöst förlorade utan SSH-skal, cPanel-inloggningar och andra funktioner. Varje konto på x10Hosting kan använda en enda IP-adress. Inte förvånansvärt kommer du att få en bestämd wimpy mängd RAM, bara 512 MB. Operativsystemet är bara Linux, men du får både obegränsad lagring och bandbredd.

Det som x10Hosting hoppas att du kommer att göra är att köpa in en uppsäljning i din egen tid. De är faktiskt ett väldigt lågt tryckföretag, men det finns definitivt en försäljningsgrad som ska göras när du bestämmer dig för att du behöver något som root access eller kundsupport. Om du vill skala snabbt och inte behöver oroa dig för lagringsgränser är x10Hosting ett utmärkt val.

7. VPSWALA

vpswala

Lägsta pris: Gratis, men det finns en uppsäljning

Respons tid: 800 ms

Uptime: 100%

Visa VPSWALA värdplaner

VPSWALA gör en ganska enkel satsning. De antar att din webbplats kommer att växa vid någon tidpunkt. Vid någon tidpunkt kommer du att behöva vara värd för en andra domän eller använda en andra IP-adress. Du kanske bara behöver mer RAM, processorkärnor, bandbredd eller lagringsutrymme.

Ja, det är gratis att komma igång, men när du väl måste gå upp, skyrockar priset till nästan $ 60 per månad. Uppsidan är att den fria planen är ganska robust och packar två CPU-kärnor, 30 GB lagring, två GB RAM och en TB bandbredd. Du kan också använda en enda IP-adress i din gratis VPS-plan.

Människor på VPSWALA är ganska på förhand om sin försäljning tonhöjd. I synnerhet inkluderar gratisplanerna dygnet runt teknik och kundsupport. Det är typ av imponerande, även om affärsmodellen är en slags fälla för växande webbplatser. Om du är 100% säker på att din webbplats aldrig kommer att växa ut de första 30 GB SSD-lagring, är det dock en hel del.

Ingenting i livet är gratis, men det här är ganska nära

Oavsett om det är en gratis testversion av VPS, någon form av gratis med en asterisk eller bara en mycket låg kostnadslösning, det finns många sätt att bli riktigt, riktigt nära att inte betala. I vissa fall, till exempel med VPSWALA, måste du noga övervaka din konsumtion av dedikerade resurser. Andra fall, som hos Hostinger, är bara kostnadseffektiva så att de knappt märks.

Ett råd att följa är att hålla ett öga på för människor som erbjuder gratis planer utan några uppenbara förklaringar om vad fångsten är. Phishing-bedrägerier använder nyckelordet “gratis värd” hela tiden, och det är klokt att avstå från att ge din kreditkortsinformation till alla företag som ingen någonsin har hört talas om.

Vad du kan förvänta

Även när du arbetar med många lösningar som kramar $ 30-prispunkten som är vanligt i branschen, kan du förvänta dig att få en helt obehärskad upplevelse.

Även om det kan utföras någon patchning och uppdatering, är det bara värdföretaget som skyddar sig mot röra på sin hårdvara.

Om du installerar ett PHP-skript och det förstör din webbplats är det inte troligt att du får gratis hanterat support som fixar vad som kan ha gått fel.

Av denna anledning rekommenderas inte den fria metoden för alla som inte har några tekniska kotletter.

Om du går efter en super billig plan och inte vet mycket om omfördelning till servrar, se till att du hittar en som innehåller viss grad av hanterat support. Dessa användare är troligen bäst att gå upp till nästa nivå, där planer vanligtvis kostar cirka $ 30 per månad. Även då, men du vill leta efter hanterad värd om du inte är bekant med skrämmande administratörskoncept som “root access” och “SSH.”

För människor som har rimligt fasta tekniska kotletter, finns det något att säga för att prova en gratis lösning eller en som kommer darn nära att det är kostnadsfritt. Även om du bara kliver mot något som Hostingers otänkbara lågkostnadsplaner hittar du ett överraskande responsivt system som inkluderar en robust miljö för distribution av webbsidor och webbappar. Kanske kommer det inte att vara 100% gratis, men du kommer inte heller att drabbas av existensiell rädsla varje månad när serverräkningen förfaller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map