9 bästa billiga VPS-värdföretag 2020 – Power on a Budget

VPS är ett steg upp från delad hosting, men du kan hitta några solida erbjudanden för att hålla den kraftfulla uppgraderingen inom din budget.


Om du driver en webbplats med hög volym eller bara behöver extra prestanda är VPS-värd vägen att gå.

bästa värd för småföretag

Att hitta ett billigt VPS-värdalternativ är en uppgift som tar vissa överväganden. Den går i branschen för VPS-erbjudanden är cirka $ 30 per månad, men en billig VPS-server kan du få om du vet var du ska titta.

Det är dock också klokt att tänka på några av de specifika kraven du har för att vara värd för en webbplats. Det är till exempel värt att fråga:

 • Behöver du Windows-värd, eller är ett Linux-operativsystem tillräckligt bra?
 • Är hanterad värd nödvändig, eller kan du underhålla servern på egen hand?
 • Hur mycket bandbredd behöver dina webbplatser?
 • Vad är din övergripande färdighetsnivå som arbetar med root-åtkomst, en kontrollpanel, ett SSH-skal och en FTP-klient / serverkonfiguration?

Till exempel är det möjligt att hitta en billig VPS-leverantör som också innehåller hanterad VPS-värdhjälp. Om du inte är så skicklig som serveradministratör måste du göra det till en prioritet när du kolla in VPS-planer. Med ett starkt öga mot vad du absolut behöver och vad webbhotellleverantören erbjuder, bör du kunna hitta VPS-värdplaner som inte bryter din budget.

1. A2 Hosting

a2 värd VPS värd

Lägsta pris: $ 5 per månad för en helt okontrollerad VPS

Respons tid: 279 ms

Uptime: 99,66%

Visa A2Hosting-planer

Liksom många av alternativen på denna lista riktar sig det billigaste VPS-erbjudandet från A2 direkt till personer som har de tekniska färdigheterna som krävs för att fjärrkontrollera ett system och underhålla det utan hjälp. Det finns ett alternativ för hanterade tjänster från A2 Hosting, men det kostar betydligt mer och ringer upp till $ 35 per månad.

Det lågprisbjudande är ganska begränsat vad gäller prestanda. Du har bara tillgång till en CPU-kärna, men du kan betala lite mer för att få ytterligare resurser, till exempel mer kärnor, diskutrymme och RAM. Vi rekommenderar inte att du kör en högpresterande webbplats på den lägsta nivån från A2, men den representerar ett bra förslag för alla som bara behöver få upp statiska sidor eller måste använda grundläggande dynamiska skript i PHP.

Det är inte att säga att prestanda är hemskt. Du får en gratis SSD-enhet med din plan. A2 erbjuder också tillgång till Cloudflare för att ge ytterligare stabilitet och säkerhet. Serverkonfigurationen är också supersnabb och tar bara några minuter. Många funktioner, som cPanel, är också tillägg.

För priset är det också mycket svårt att klaga på hastigheten. Med en svarstid på under 300 ms måste du lägga en ganska smultad version av WordPress på servern innan dina belastningstider skulle vara till och med mediokra. När du checkar in på bara $ 5 tjänar A2 med rätta en plats högst upp i en lista med överkomliga VPS-erbjudanden. Det finns också en pengar-tillbaka-garanti.

Visa hela A2Hosting-recensionen

2. iPage

ipage vps hosting

Lägsta pris: $ 19.99 per månad

Respons tid: 708 ms

Uptime: 99,75%

Visa iPage-värdplaner

Folk på iPage släpps inte med att erbjuda absolut barebones värd planer för smuts billigt. Istället fokuserar företaget på att tillhandahålla vad som bäst kan beskrivas som ett tillräckligt bra alternativ som slår webbhotellindustristandarden på 30 USD per månad för VPS med en anständig marginal.

Den absolut största nackdelen med att använda iPage är att de erbjuder hanterad teknisk och kundsupport med sitt pris. Om du är orolig för att bli kvar i vildmarken med en server du inte kan underhålla, är det en stor sak. Av den anledningen kan iPage vara idealisk för marknadsförare, designers och byråer som behöver lite hjälp när tekniken börjar agera.

För dina 20 dollar får du en enkärnig server, 40 GB lagringsutrymme, en TB bandbredd och en gratis cPanel-installation. På nackdelen finns inga Windows-servrar och även Linux-erbjudandena är begränsade till CentOS. Du kommer också att göra med en något daterad LAMP-stackinstallation som är centrerad på PHP 5.

Vad iPage erbjuder är förmodligen inte det bästa alternativet för personer som behöver ett pris-till-prestanda-förslag som är utanför listorna. Om du bara behöver få grundläggande värd och dynamiska skriptfunktioner till ett rimligt pris är det inte dåligt. Kasta in gratis support för hanterade tjänster, och iPage är ett utmärkt val för prismedvetna kunder som behöver lite hjälp då och då.

Visa hela iPage-recensionen

3. Dreamhost

dreamhost vps hosting

Lägsta pris: 10 $ per månad

Respons tid: 418 ms

Uptime: 100%

Visa Dreamhost-värdplaner

En av Dreamhosts stora styrkor är att de är ganska nära ett webbhotell med full service. De säljer domännamn, och de erbjuder ett VPS-värdpaket på 10 $ som innehåller helt obegränsad bandbredd. Om du behöver köpa en IP-adress i IPv4-blocket kommer de också att ha täckt.

Som allt vanligare kan du också förvänta dig att din webbplats körs på mycket lyhörd SSD-enheter. Baslinjeplanen innehåller bara 10 GB hårddiskutrymme så folk med rejälare webbplatser som innehåller massor av media kanske vill leta någon annanstans.

Dreamhost är också en helt hanterad tjänsteleverantör, och $ 10 per månad är långt ifrån det billigaste priset du hittar för det. De har också sin kundtjänstpersonal tillgänglig för fältsamtal på dygnet runt.

Ett stort plus är företagets gratis erbjudande av automatiserade säkerhetskopior för WordPress-webbplatser. Du kommer dock inte att få en Windows-server. På uppsidan gör de att lägga till RAM för i virtualiserade instanser ganska enkelt, även om det uppenbarligen kommer med en kostnad.

Uptime är bunnsolid. Du kan också förvänta dig att ditt system ska vara mycket lyhört. Om du letar efter det lyckliga mediet mellan hanterade tjänster, hastighet och pris, har Dreamhost en mycket fin balans.

Visa hela Dreamhost-recensionen

4. Hostwinds

hostwinds vps hosting

Lägsta pris: 4,49 dollar per månad för obehandlad, Linux-baserad värd

Respons tid: 1,093 ms

Uptime: 100%

Visa Hostwinds värdplaner

En annan post i den mycket låga änden av prisskalan är Hostwinds. Företaget erbjuder en nivå på 4,49 dollar för obehandlade tjänster, men det finns också ett erbjudande på $ 10,99 för hanterad webbhotell. Den nedre nivån av system inkluderar en enda kärnans CPU med VPS, 30 GB SSD-baserad disklagring, en enda TB bandbredd och en GB RAM.

Den största nackdelen med Hostwinds är att de också erbjuder Windows-system förutom Linux. De erbjuder kundsupport dygnet runt, men företaget föredrar att användare går in på sitt livechatsystem. Du kan göra överföringar gratis och få lite hjälp med det.

Prestanda är i utkanten av oacceptabelt, med den initiala responstiden som går drygt en hel sekund. De inkluderar en företagsklass brandvägg, och den dynamiska skriptmiljön är ett modernt PHP 7-system. Säkerhet kan köra dig till Hostwinds, som behovet av hanterade värdtjänster, men annars känner vi kunderna kan hitta bättre erbjudanden i samma prisnivå.

Se hela Hostwinds recensionen

5. 1 och 1 IONOS

1 & 1 ionos vps hosting

Lägsta pris: $ 2 per månad för obehandlad, Linux-baserad värd

Respons tid: 918 ms

Uptime: 100%

Visa 1&1 IONOS-värdplaner

Priset är lika billigt som du kommer att hitta i branschen, och det har du förmodligen undrat vad fångsten kan vara. Den överlägset största fången är att du bara har tillgång till en enda virtuell CPU och ett halvt gig RAM. Dessutom är lagringsutrymme, förvånansvärt, bara 10 GB, men det är åtminstone SSD.

Du får bara en lista över vanliga Linux-operativsystem för dina $ 2. Men imponerande, men du kan välja datacentra i Amerika, Tyskland eller Spanien.

Visa hela 1&1 IONOS-granskning

6. AWS Cloud

amazon lightail

Startpris: $ 3,50 per månad

Respons tid: 500 ms

Uptime: 99,99%

Visa AWS Cloud Hosting Planer

I strikt bemärkelse är Amazons erbjudande inte en riktig VPS-värdlösning. Med hjälp av företagets massiva molnarkitektur erbjuder AWS Cloud dock en sömlös upplevelse som fungerar nästan exakt som en vanlig VPS.

Det är svårt att slå priset på $ 3,50 per månad, även om fångsten är att du går in i en miljö som är 100% utan hantering. AWS Cloud är byggt för hardcore-tekniker hos stora multinationella företag, och installationen är helt oförlåtande för människor som åtminstone har en avancerad kunskapsnivå som arbetar med operativsystem, fjärråtkomst och andra komponenter.

En betal-som-du-går-plan kan vara mycket trevlig för människor som behöver skalbarhet på billigt. Detta innebär att bara betala för processorcykler, och det kan vara tilltalande för företag som hanterar saker som vinterhelgen försäljning rusar. Om du inte vill behöva skala upp ditt system för att möta efterfrågan och betala för att behålla den skalan under lågsäsongen, är AWS värt en lång titt.

Den största nackdelen är att du kan installera vad du vill på din instans. Om du vill köra Node.JS istället för PHP, slå ut dig själv. Av den anledningen är det ett bra alternativ för högutbildade yrkesverksamma som vet hur man ställer in servrar på distans. För alla andra är det förmodligen klokt att leta någon annanstans.

Se hela AWS Cloud-recensionen

7. Alibaba Cloud ECS

alibaba cloud vps hosting

Lägsta pris: $ 4,50 per 1 TB dataöverföring

Respons tid: 2 000 ms

Uptime: 100%

Se Alibaba Cloud ECS-värdplaner

Alibaba är bäst tänkt på som Kinas version av Amazon, och inte överraskande kommer företaget också att få liknande erbjudanden med molnbaserade VPS. Priset är smuts billigt, och det är en bra utgångspunkt för att betala för bandbredd på enbart användningsbasis. Användare får en virtualiserad CPU, en GB minne och 40 GB SSD-lagring för priset. Det är mycket diskutrymme för dollarn. Företaget har också åtagit sig att använda E5-serien av Intel Xeon-processorer.

Svarstiderna utanför Asien är sannolikt dåliga. Om du ställer in servrar för folk i Asien eller Australien kan du dock få nummer närmare vad du ser med AWS.

Om AWS Cloud-inställningen verkar användarvänlig, var du beredd på det rent användarfiendtliga gränssnittet från Alibaba. Att hitta det exakta alternativet för dina VPS-värdbehov kan vara en utmaning. Om du letar efter ett alternativ till AWS Cloud kan Alibaba vara värt en titt. Om du inte har de tekniska kotletterna som du kan sortera genom installationsprocessen på egen hand vill du fortsätta jaga.

Vad är VPS och varför är det inte alltid billigt?

I förhållande till vad den försöker konkurrera ut är VPS-hosting faktiskt billigt. Även om industristandarden på $ 30 per månad kanske inte låter super överkomligt, särskilt jämfört med vissa värdalternativ som molnservrar och delad värd, är det en hel del jämfört med vad du ser från dedikerade värdföretag. En helt dedicerad server kan kosta allt från ett par hundra till några tusen dollar per månad, beroende på vilken typ av maskin som kommer att göra värdarbetet.

VPS-värd är på många sätt en produkt riktad till personer som vill dela skillnaden. De behöver något som är billigare än en dedikerad server, men de vill fortfarande ha något som ger dem full root-åtkomst, möjligheten att installera sin egen programvara och omfattande administratörskontroll.

Vad är exakt en VPS, då?

Virtualisering är en process där ett företag delar upp resurserna för en fysisk maskin i en serie virtuella privata servrar. Var och en av dessa virtualiserade instanser kan tillhandahålla en oberoende och en fullt funktionell version av:

 • Ett operativsystem
 • En webbservermiljö
 • Ett fullständigt filsystem

Med andra ord är det en helt fungerande dator som fungerar inom en partition på en mycket större maskin. Det är inte ovanligt att värdmaskinerna har hundratals processorkärnor, många terabyte lagring och massor av RAM. Att mejsa dessa resurser ner till ett gäng virtualiserade servrar innebär att ett företag kan erbjuda servrar till ett par hundra kunder utan att behöva bygga ut en dedicerad maskin för var och en.

Du undrar kanske varför VPS inte alltid är billigare. Det stora för företag som stöder VPS-servrar är att de måste tillhandahålla en hel del teknisk och kundsupport. Billig VPS-värd är nästan alltid okontrollerad, och det innebär att mycket av stödsidan av ekvationen tappas. Företag trimma ofta andra funktioner för att hålla nere kostnaderna, inklusive att tillhandahålla:

 • Färre CPU-kärnor
 • Mindre minne
 • Minskad skalbarhet
 • Öppna källor eller smuts billiga kontrollpanellicenser
 • Licensfri programvara, särskilt LAMP-stacken

De kan också undvika att erbjuda saker som:

 • Windows VPS
 • DDoS-skydd
 • SSD-enheter
 • Dedikerade resurser

Inget av det är i sig fruktansvärt. Om du är värd för en enda webbplats som inte får massor av trafik eller behöver massor av processorkraft är det ett utmärkt sätt att spara pengar.

Vad du kan förvänta dig av en billig VPS-leverantör

Att hitta ett prisvärt VPS-värdföretag är inte omöjligt, men du måste göra några kompromisser. I de flesta fall kör du en Linux VPS och inte Windows-servrar. Lagringsutrymme kan också vara ganska begränsat, vanligtvis mellan 10 och 40 GB. Det kommer inte att vara ett problem för de flesta webbplatser, men det kan presentera problem när en webbplats växer. Du kommer sannolikt att vara begränsad till en handfull Linux-distros, som Ubuntu, CentOS eller Debian.

Bristen på hanterad hjälp med billiga leverantörer av VPS-värd kan vara ett problem för mindre tekniska eller erfarna användare. Hanterad webbhotell riktar sig till personer som behöver hjälp med installation och felsökning. I en okontrollerad miljö är du ganska mycket ensam som du skulle ha med en verklig maskin som sitter i ett rum. Noterbart är den virtuella maskinen på en verklig maskin som du måste få fjärråtkomst till, och som kan presentera sin egen uppsättning utmaningar om funktioner som SSH och FTP inte svarar.

Det rekommenderas generellt inte för personer som inte har Linuxadministratörs erfarenhet att köpa en billig VPS-server. Såvida du inte kan få en mördareavtal på en hanterad server, kan det vara en röra att arbeta som en marknadsförare eller en byrå som försöker hantera en server. De bästa VPS-erbjudandenna motiverar inte att man blir hängd för att torka utan teknisk support. Såvida du inte är väldigt bekväm att arbeta med en CLI och i ett gränssnitt som PuTTY, kommer du absolut att vilja få en fullt hanterad värdplan.

Å andra sidan är en låg kostnad VPS ett utmärkt sätt att spara lite pengar om du har de nödvändiga färdigheterna för att underhålla det. Billiga VPS-servrar kan hjälpa dig att förverkliga hundratals dollar i besparingar, särskilt om du behöver köra flera av dem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map