Bästa gratis webbhotellwebbplatser (maj 2020)

Bästa gratis webbhotellwebbplatser (maj 2020)

Bästa gratis webbhotellwebbplatser (maj 2020)

Du har precis startat ett företag och vill ha en webbplats, men kan inte lägga ut kontanter?


Tack och lov finns det några faktiskt gratis värdalternativ – även om du måste vara medveten om vad du kommer in i eller så kanske du är mer frustrerad än någonsin.

värd för din egen webbplats hemifrån

Att inrätta en webbplats kan vara en utmanande uppgift, och att ta hänsyn till de långsiktiga kostnaderna för att göra det har många som tittar på gratis servervärdalternativ.

Det finns många fördelar och nackdelar som går med gratis webbhotell. Om du är intresserad av gratis servervärd är det en bra idé att lära sig lite om hur det fungerar och vad några av de bästa gratis webbhotellföretagen är. Låt oss ta en titt på några av de största i branschen, och sedan diskuterar vi vad du bör tänka på när du använder en gratis webbserver.

000webhosting

000webhost

Respons tid: 230 ms

Uptime: 99,75%

Se 000webhostingplaner

000webhosting har fått ett rykte som ett gratis webbhotellföretag som erbjuder en hastighetsnivå som är delvis med de stora hundarna i branschen. Användare får ett antal fördelar med sina gratis konton, inklusive:

 • 10 Gb bandbredd
 • En GB diskutrymme
 • Tillgång till forumprogramvara och Discord-chatsystem

Som du kan förvänta dig med en högpresterande gratis webbserver, ja, det finns några varningar. En stor för alla som startar ett litet företag är att de inte är värd för e-postkonton. På samma sätt kan du helt enkelt glömma att få allt som liknar kundsupport. Och det finns en doozie: de kommer också att ta din webbplats offline i en timme varje dag.

Du kommer att kunna skapa en MySQL-databas och du kan placera två webbplatser på ditt konto. FTP-åtkomst är också tillgänglig. De kanske mest imponerande är att de kör PHP 7.3 och senare på sina servrar. Du kan använda ditt eget domännamn och underdomäner tillåts gratis. Detta inkluderar autoinstallatörer som kan konfigurera WordPress, Joomla och andra blogg- och CMS-system.

Det har också rapporterats om “inaktivitetsannonser” på 000 webbwebbplatser. Dessa använder en pop-up-stil, och det kanske inte sitter bra hos folk som jaktar gratis webbhotell utan annonser. Uppenbarligen kan du inaktivera den här funktionen i cPanel, men det är inte något som nybörjare kommer att ta reda på förrän de har problemet.

Visa hela 000webhosting-recensionen

Infinityfree

oändlighetsfri huvud

Respons tid: 1 000+ ms

Uptime: 99,9%

Visa Infinityfree-planer

Den stora försäljningsgraden från Infinityfree är att de erbjuder både obegränsad bandbredd och diskutrymme. Du bör dock notera att träffar på webbsidor per dag är högst 50 000. Detta är mer än tillräckligt för alla som bara publicerar en webbplats för familjebilder eller ett personligt projekt, men det är inte bra för företag. Du kan också vara värd för upp till 400 databaser i MySQL.

Ett av företagets mer imponerande erbjudanden är gratis SSL, DNS och Cloudflare CDN. Om du försöker generera trafik i enlighet med Googles nuvarande SEO-riktlinjer är det mycket bra att ha. Om du vill skapa ett enkelt och gratis domänhostingskonto kan detta vara mycket fördelaktigt. På samma sätt kan du vara värd för obegränsade domännamn på ditt konto. Användare kan också använda upp till tio e-postkonton, och de tillåter vardera ett enda FTP-konto. Infinityfree fakturerar sig själv som att det inte finns några “tvångsannonser.” Det är lite oklart vad de menar med det, men företaget uppmuntrar stödjande användare att stänga av sina annonsblockerare.

Hastighet är lite av en fråga. Webbplatsens laddningstider räknas ofta in i tiotals sekunder, särskilt för WordPress-installationer. Om du letar efter en värdplan med lynnedlastningstider kommer du förmodligen att vilja jaga bland andra gratis webbhotelltjänster. Dessutom avvisar träffgränsen mycket av värdet på det obegränsade diskutrymmet och bandbredden.

Wix

wix

Respons tid: 400 ms

Uptime: 99,9%

Visa Wix-värdplaner

Du kanske märker att ett mönster byggs upp. Alla i den fria webbserversektorn har en nisch som de bygger sin försäljningsgrad runt. För Wix handlar det inte om att vara den snabbaste eller den absolut mest pålitliga. Istället fokuserar de på att vara det företag som levererar den trevligaste webbplatsbyggaren med ett dra-och-släpp-gränssnitt. Speciellt för människor som är nya inom webbdesign kan värdleverantörer med bra byggnadsappar integrerade i sina erbjudanden vara mycket tilltalande.

Wix är också bland de bättre företagen när det gäller både drifttid och lyhördhet. Det tar mycket av att få en gratis plan. De tillhandahåller en liten 500 Mb bandbredd per månad och en inte alltför stor 500 Mb hårddiskutrymme. E-postkonton är inte heller tillgängliga.

Den kostnadsfria webbplatsbyggaren, som du kanske föreställer dig, kan ta lite att vänja sig vid. Lyckligtvis erbjuder Wix också kundsupport via chatt, e-post och telefon. Byggaren kan också skapa onlinebutiker. Om du inte vet mycket kod och försöker få upp en webbplats på några minuter finns det ett mycket bra argument för att gå med Wix.

x10hosting

x10hosting huvud

Respons tid: 340 ms

Uptime: 100%

Visa x10hostingplaner

En annan aktör inom marknadens obegränsade hårddiskutrymme och bandbredd är x10hosting. De använder ett molnbaserat system som utnyttjar SSD-enheter för att ge god lyhördhet. Du har också tillgång till cPanel, PHP och MySQL, och det gör företagets erbjudanden till ett utmärkt val för alla som har åtminstone en mellanliggande bakgrund inom webbprogrammering. Alla programvarupaket i stacken är inställda på de senaste versionerna. De har också varit verksamma i mer än ett decennium, och deras paket innehåller en webbplatsbyggare.

Genom att försöka särskilja sig lite, syftar x10hosting till att vara installationsföretaget med ett klick. Du kan ladda en mängd appar, inklusive:

 • WordPress
 • Joomla
 • phpBB
 • Magento

Magento-erbjudandet är ett trevligt tillägg eftersom det gör det möjligt för nybörjare att komma igång snabbt med e-handel.

Som är vanligt med de flesta företag i branschen att tillhandahålla gratis webbhotell utan annonser, kan du förvänta dig att inte ha e-post på din server. Endast en domän och en webbplats tillåts också per konto.

Den stora irritationen med x10hosting som ett av de “fria och obegränsade med en asterisk” webbhotellföretag är att de använder en policy för att stänga av konton som använder massor av resurser. Detta görs efter eget gottfinnande, och det kräver användarens ingripande för att ta bort blocket. Vissa användare har till och med rapporterat radering av webbplatser.

Utmärkt hastighet och drifttid är frestande. Men att hantera resursanvändningspolitiken innebär att hantera en situation som är nästan lika dålig som att deformeras. Det suger att investera mycket arbete i att bygga en webbplats på en värdplattform bara för att se att det går bra.

AwardSpace

awardspace

Respons tid: 800 ms

Uptime: 100%

Visa AwardSpace-värdplaner

AwardSpace kommer ut på marknaden som det 100-procentiga annonsfria företaget som erbjuder 27/7 kundsupport. Det finns ett klickalternativ för att installera både Joomla och WordPress, och de ger en drifttidsgaranti på 99%, även om de flesta av utvärderingarna av deras erbjudanden kopplar dem till 100% drifttid.

Vilka är fångsterna? Du får bara en GB diskutrymme och 5 GB bandbredd. Det är inte hemskt, men saker blir lite snyggare när du gräver i företagets tjänstevillkor. Begravd i ToS är tillåtelse att sälja dina uppgifter till tredje part.

Speed ​​är också ett problem med AwardSpace. Även om test verkar visa en dålig responstid på 800 ms har det rapporterats om fall som är närmare 1 500 ms.

Företaget försöker också sälja dig till deras betalda nivåer. Medan en del av deras prissättning ser billig ut, dollar för dollar, kan du förmodligen hitta ett värdpaket i vårt senare avsnitt om nästan gratis webbhotellleverantörer som kommer att prestera mycket bättre.

FreeHosting.com

freehosting main

Respons tid: 948 ms

Uptime: 98,79%

Visa FreeHosting-planer

När det gäller funktioner är FreeHosting.com ett av de bästa gratis webbhotell där ute. Du får 10 GB hårddiskutrymme och obegränsad bandbredd inom en tätt acceptabel policy. Användare kan också värd ett e-postkonto per webbplats! Kontrollpanelen finns också på ett antal språk.

Med datacentra belägna i Europa är prestanda en massiv fråga med FreeHosting.com. Drifttiden är oacceptabelt låg och närmar sig motsvarigheten att vara offline minst en halv dag varje månad. Lyhördhet är också ganska dålig. Sidbelastningstider är sämre, och du förväntar dig att webbplatser som utnyttjar PHP-baserade innehållshanteringssystem tar flera sekunder att ladda.

FreeHosting.com är ett svårt nej för någon som driver ett litet företag. Sanningsenligt, även om du bara vill kasta några familjefoton på en sida, kan du förmodligen göra det bättre. Om du absolut inte behöver ett riktigt obegränsat bandbreddskåpa, leta efter gratis service någon annanstans.

Fördelar och nackdelar med gratis webbhotell

Fördelar

Det är ganska säkert att säga att de största fördelarna med att använda gratisleverantörer är att de erbjuder sina saker gratis. Det är en stor överraskning. Generellt sett är gratis dock en riktning du bara ska gå om du letar efter något som gratis domänhosting där du bara parkerar namn för senare användning eller försäljning. Det kan också vara ett bra sätt att få lite övning med att använda programvarupaket som PHP och MySQL, men var medveten om att begränsningarna i filhanteraren och databasåtkomst fortfarande kan hindra dig från att växa som webbplatsdesigner eller programmerare. Människor som försöker få tag på HTML och CSS, men borde vara bra.

Nackdelar

En av nackdelarna är ganska uppenbar. Gratis betyder sällan verkligen gratis. Obegränsad mätning av bandbredd, till exempel, är nästan alltid underkastad användningsbegränsningar, resursbegränsningar och till och med godtyckliga begränsningar för hur många träffar per dag din webbplats kan acceptera.

Det finns en stor nackdel som blir osynlig om du inte är väl förtrogen med hur den genomsnittliga kostnadsfria webbhotell är konfigurerad. Gratis värd betyder nästan universellt delad värd. Det betyder att din webbplats inte bara använder samma resurser som andra webbplatser på servern, men det finns en allvarlig chans att din webbplats också kommer att vara värd inom samma filsystem.

Många avancerade webbhotellsajter, även de som betalas, använder den här modellen för att hålla sina kostnader nere, men det är problematiskt av säkerhetsskäl. Vi kan inte betona tillräckligt starkt för att du inte ska lagra känslig information på någon form av delat värdsystem. Om du inte är 100% säker på att din plan involverar åtminstone en virtuell dedikerad server som har sitt eget partitionerade minne och lagringsutrymme, bör du absolut inte lagra något som kräver säkerhet i filsystemet eller i databasen.

Den prickiga tillgängligheten av funktioner är ett problem. I synnerhet tenderar bristen på gratis e-post att vara irriterande. Du ser också en hel del “gratis” erbjudanden som inte riktigt ger det hela gratis. Till exempel är “gratis SSL” vanligtvis bara ett användargenererat certifikat som inte är fullständigt validerat.

Ett faktiskt gratis SSL-certifikat kommer inte att ha någon kostnadsfri värdplan. Du kommer troligen att behöva betala minst 10 $ per månad för att få ett korrekt gratis SSL-certifikat som går igenom ett erkänt säkerhetsföretag. Detsamma gäller för att få ett verkligt gratis domännamn.

För människor som är ganska erfarna, särskilt kodare, är gratis ofta mycket problematisk. Gratis värdar håller sig generellt med gamla skolan LAMP-stacken. Du kan glömma att ställa in en webbplats som till exempel använder Node.JS eller Ruby. Mer moderna databaser, till exempel NoSQL, kan du bara glömma bort i den fria nivån.

Vad är alternativet, kanske du frågar? Låt oss anta att du inte tittar på gratis värdar eftersom du vill gaffla över mycket pengar. Med tanke på det här är några nästan fria alternativ som är värda att överväga.

Bättre än gratis: Mycket billiga webbhotellplaner

Billigt är bättre än gratis eftersom du faktiskt får annonsfri webbhotell och faktiskt support. Gratis hosting är inte riktigt en sak, de kommer att få dig på något sätt. Kan också bara klippa upp och jaga upp några dollar i månaden.

iPage

ipage

Startpris: $ 1,99 per månad

Respons tid: 780 ms

Uptime: 99,95%

Visa iPage-värdplaner

Att gå med iPage handlar mest om att få obegränsat diskutrymme och bandbredd till ett mycket lågt pris. De är inte de mest snabba blixtarna för de nästan fria leverantörerna, och de har bara två datacentra i USA. Företaget är också nära fokuserat på LAMP-stacken så att du inte kommer att komma bort från de värsta bristerna i det fria värdplatser. De ger också gedigen kundsupport via ett chatsystem, men telefon- och e-poststöd är inte tillgängliga.

Du kan få ett gratis domännamn för ditt första år, och det finns även ett gratis SSL-certifikat. Priset är utmärkt, men du kan antagligen hitta snabbare och kraftfullare alternativ någon annanstans. Att ge lite försäkring om pris är också bra, och iPage erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Visa hela iPage Hosting-recensionen

Namecheap

namecheap main 19 juli

Startpris: $ 1,37 per månad

Respons tid: 535 ms

Uptime: 100%

Visa NameCheap-värdplaner

NameCheap är ett företag som har varit verksamt i mer än ett decennium, och de har länge fokuserat på att sälja domäner och billiga värdplaner. En stor försäljningsplats är att de erbjuder gratis hjälp med migrering av webbplatser. Om du redan har etablerat en närvaro på ett annat företags servrar är det trevligt att veta att det kommer att finnas teknisk support där för att guida dig genom processen.

Företaget har lite positivt rykte bland domännamnshandlare. Om du letar efter ett bra parkeringsalternativ där du kan släppa en domän är det svårt att slå NameCheap.

Kundsupport är dock lite prickigt med NameCheap. Även människor som har behandlat representanter från andra nivåerna har fått kopiera och klistra in svar från kunskapsbasen.

Om du är en nybörjare som är rädd att du kan behöva lite hjälp är NameCheap inte för dig. För mer skickliga och erfarna människor erbjuder NameCheap emellertid det absolut bästa priset du vill hitta för en användbar webbhotell utan annonser på din webbplats.

Visa hela NameCheap Hosting-recensionen

Siteground

siteground huvud juli 19

Startpris: $ 3,95 per månad

Respons tid: 570 ms

Uptime: 99,97%

Se SiteGround-värdplaner

Siteground är ett företag som fokuserar på att tillhandahålla prestanda på företagsnivå, och de flesta av dess planer prissätts i enlighet därmed. De vill dock inte lämna användare och nybörjare i vildmarken, och det är där deras billiga webbhotell kommer in. Gratis webbplatsöverföringar erbjuds, och du kan få 24-timmars kund- och teknisk support via telefon, e-post eller chat.

Bergfast stabilitet är en viktig faktor, särskilt när du börjar betala ett företag för att hålla din webbplats igång. Lyckligtvis erbjuder Siteground ett brett utbud av tillägg som garanterar stabilitet. Dessa inkluderar:

 • En gratis CDN
 • Gratis dagliga säkerhetskopior
 • Datacenter på flera platser över hela världen

Det anges inte tydligt på värdsidan, men bandbredden är obegränsad. Du får också 10 GB hårddiskutrymme. MySQL lagringsutrymme är obegränsat, och du har både cPanel och SSH-åtkomst. SSL och HTTPS ingår också gratis.

De som vill ha något nära företagets prestanda utan att lägga fram mycket pengar kommer att hitta SiteGround som ett attraktivt alternativ. Du kan också enkelt uppgradera till mer lagring och resurser för ett par dollar mer. Hjälp kommer att finnas där för dig varje steg på vägen, och det gör SiteGround till ett av de mer intressanta nästan gratis alternativen för nybörjare.

Se hela granskningen av SiteGround Hosting

AWS Cloud

amazon lightail

Startpris: $ 3,50 per månad

Respons tid: 500 ms

Uptime: 99,99%

Kolla in Amazon Plans

Två saker måste anges på förhand om att använda Amazon Web Services för att vara värd för en webbplats. För det första är det helt enkelt inte för nybörjare. AWS är byggt för organisationer som Netflix och Major League Baseball som behöver strömma enorma mängder video och data varje dag. Det är inte ett vänligt ställe för den lilla killen att simma.

För det andra kan prisstrukturen vara förvirrande. All användning på Amazons servrar mäts och faktureras på basis av CPU-cykler som används. De försöker göra några enklare prissättningsstrukturer tillgängliga i en billig nivå för $ 3,50 per månad, men det är faktiskt ganska svårt att konfigurera.

Mätning och fakturering i denna form kan vara bra. Särskilt om du försöker hålla en webbplats igång under fluktuationer mellan högsäsong och lågsäsong. Till exempel vill ett litet företag som har en detaljhandelsplats som bara lockar stor trafik under semestershoppsäsongen förmodligen inte betala detsamma för värd i juni som de gör i december.

AWS gör det möjligt att skala automatiskt, men du kommer också att vilja hålla ett öga på faktureringssidan för att se till att kostnaderna inte kommer ut ur kontrollen. Även om du driver en liten webbplats och är värd för den på AWS, ska du inte sova på det här problemet. En enda oupptäckt attack avnekande av tjänster kan äta resurser och kosta dig pengar.

En stor fördel med AWS är att du kan vara värd vad du vill på Amazons servrar. Det finns inget som hindrar dig från att partitionera en molninstans och installera ett valfritt operativsystem på det. Det är en galen kontrollnivå för detta nivå.

Slutsats

Gratis hosting tenderar att komma med en massa strängar bifogade. Det är klokt att fundera över dina prioriteringar innan du väljer en värd. Är annonser på sidan ett problem? Behöver du säkra information? Är du nybörjare eller erfaren proffs?

Vi rekommenderar starkt att tänka på att gå över till ett nästan gratis alternativ, om det är möjligt. Gratis värdplaner är bra för att bara få upp projekt eller lägga ut lite information om en personlig passion. Om du försöker hålla ett litet företag eller en organisation på webben, kanske du vill spela lite pengar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector