Bästa VPS-värdleverantörer – Jämför priser och funktioner för 2020

VPS-värd är den perfekta kombinationen av pris och prestanda.


Med så många alternativ är landskapet dock förvirrande.

Vi delar ned världens bästa VPS-värd för att hjälpa dig att bestämma.

bästa värd för småföretag

Att hitta rätt balans mellan kostnadseffektivitet och administratörskraft när du betalar för en webbhotellösning kan vara en utmaning.

Ett av de mer tilltalande alternativen är dock att vända sig till en VPS-leverantör.

Vad är VPS Hosting?

VPS står för “virtuell privat server.” Tanken bakom en VPS är att ha en miljö som är som att ha din egen fysiska server utan att betala för hårdvarukostnaderna som kommer med att få en hel maskin till dig själv.

Speciellt för människor och organisationer som behöver anständiga storlekskonfigurationer kan hitta det bästa VPS-värdföretaget göra en stor skillnad. Det ger dig betydligt mer kontroll än du kan få med många andra värdalternativ, och priset är tillräckligt rimligt för att de flesta ska vara bekväma med det.

I denna VPS-värdjämförelse tar vi en titt på de tio bästa VPS-företagen, alternativen de erbjuder och deras fördelar och nackdelar. I slutet kommer vi också att utforska några av grunderna för vad en webbhotell gör och varför du kanske eller inte vill gå den riktningen. Vi kommer också att diskutera hur en VPS jämför med alternativ, som delad hosting, en dedikerad server och molnhotell.

1. InMotion Hosting – Managed & Cloud VPS

inmotion hosting hanterade VPS-hosting

Lägsta pris: $ 27,99 per månad med ett tvåårigt avtal

Respons tid: 635 ms

Uptime: 100%

Visa InMotion VPS-värdplaner

Liksom många företag som erbjuder VPS-värdplaner, tillhandahåller InMotion ett antal olika tjänster. Det är bra att till exempel veta att du kan gå upp till en dedikerad server. Företagets supportteams medlemmar måste genomföra mer än 160 timmars utbildning innan du också handlar med kunder, så du kommer att vara i goda händer när du ringer kundtjänst.

En stor fördel för människor som inte är lika tekniska är att InMotion erbjuder både hanterade och självbetjäningsalternativ bland sina VPS-planer. Om du är en marknadsförare med liten erfarenhet av att ställa in värdtjänster eller hantera saker som själva operativsystemet eller root-åtkomst, kommer en hanterad plan att se till att någon kommer att vara där för att vägleda dig genom hela processen. De erbjuder till och med webbplatsdesigntjänster så att du kan få upp hela saken utan för mycket väsen.

Se hela InMotion Hosting-recensionen

2. A2 Hosting – Hanterad & Ostyrd VPS

a2 värd VPS värd

Lägsta pris: $ 5 per månad för en helt okontrollerad VPS

Respons tid: 279 ms

Uptime: 99,66%

Se A2-värdplaner

A2: s billigaste alternativ är mycket tilltalande för en specifik uppsättning kunder. Om du har de tekniska färdigheterna som krävs för att hantera en server på egen hand, är förfalskning över bara $ 5 per månad förmodligen det bästa valet för VPS-värd på pris-till-prestanda basis. Det billiga erbjudandet är inte onödigt, eftersom du klarar av med en enda processorkärna, men det kan vara mycket kostnadseffektivt så länge du inte planerar att köra något beräkningsintensivt, till exempel FFmpeg för videouppladdningar och omvandlingar.

Om du inte riktigt är säker på vad en kontrollpanel är, än mindre hur man använder den, finns det ett hanterat VPS-servervärdighetsalternativ som hjälper dig att tillgodose dessa behov. Det är ganska lite dyrare än deras baslinjeerbjudande, men till cirka $ 35 per månad är den hanterade lösningen fortfarande konkurrenskraftig. Du får också fler CPU-kärnor och diskutrymme med den inställningen så att du kanske vill kontrollera det även om du är en hardcore-utvecklare med serveradministrationsfärdigheter.

Hastighet är också ett stort plus för A2 Hosting. Genom att klocka in under 300 ms i responstid ger den virtuella serverplanen dig så bra som du kan förvänta dig av ett dedikerat värdpaket.

Se hela A2 Hosting-recensionen

3. Bluehost

bluehost vps hosting

Lägsta pris: $ 18.99 per månad inledande och $ 29.99 per månad efter

Respons tid: 2200 ms

Uptime: 99,98%

Visa Bluehost-värdplaner

Även om det eventuella heltidspriset på $ 30 per månad är ganska mycket industristandard, erbjuder Bluehost några alternativ som kan göra det mer tilltalande. I synnerhet tillhandahåller företaget en gratis domän med var och en av sina värdplaner, och det kostnadsfria domännamnet fastnar faktiskt med kontot under hela planens livslängd. Det är inte bara ett introduktionserbjudande. Det finns också en återbetalningsperiod på 30 dagar.

Du får också en ganska medelväg 30 GB hårddiskutrymme, men företaget erbjuder SSD-lagring ur lådan. På samma sätt får du två CPU-kärnor på din server med även den lägsta prisplanen. Genom att använda KM-hypervisor säkerställer företaget också att varje ounce resurser du betalar för garanteras att vara engagerad i din virtuella server.

På nackdelen är responstiden för Bluehost avgrund. Om du vill driva något som inte är notoriskt lyhört på egen hand, till exempel WordPress, gör detta Bluehost till ett svårt nej. Upplevelsen för dina slutanvändare kommer att gå från långsamt till rent smärtsamt.

Kundtjänst är också ett stort plus för Bluehost. Drifttiden är solid och du kan förvänta dig hjälp närhelst det kan vara problem.

Se hela Bluehost-recensionen

4. HostGator

hostgator vps hosting

Lägsta pris: 29.99 $ per månad

Respons tid: 1 610 ms

Uptime: 100%

Visa Hostgator-värdplaner

Vid den första rodnen verkar HostGators erbjudanden inte vara det galnaste när VPS-värdjämförelser går. De är prissatta i förpackningen, men åtminstone försöker de inte lura dig med några luriga introduktionserbjudanden. Där HostGator verkligen utmärker sig i det totala diskutrymme de erbjuder. Du får 120 GB lagringsutrymme på solid-state-enheter med den lägsta nivån, vilket lätt dvärgar många av konkurrenterna.

Om du vill göra en lagringsintensiv webbplats, till exempel något som är tungt med fotografering eller PDF-filer, är det bra att få den typen av diskutrymme. Du kommer också att uppskatta det om du försöker konfigurera din egen WordPress-värd och måste vara värd för massor av innehåll.

HostGator är en VPS-tjänst som har verkat i nästan två decennier. De erbjuder kundsupport dygnet runt via en avgiftsfri telefonlinje. Med kontor och datacentra på fyra kontinenter ger de också sina kunder en bra spridning av platser med maskiner för en VPS att bo på.

En nackdel för hardcore DIYers är dock att HostGator mestadels lutas mot att sälja tjänster till sina kunder. De säljer gärna ett domännamn, en IP-adress och hjälp med SEO. På uppsidan är det bra för, säg, en marknadsföringsbyrå som inte har massor av teknisk support på sin egen personal.

Se hela Hostgator-recensionen

5. iPage

ipage vps hosting

Lägsta pris: $ 19.99 per månad

Respons tid: 708 ms

Uptime: 99,75%

Visa iPage-värdplaner

iPage fungerar som den bra-inte-bra VPS-serverleverantören som tillhandahåller en viss del av marknaden. De är mest fokuserade på domännamn och hanterade WordPress-värd, men de erbjuder VPS-värdstjänster om du vet vart du ska titta. För det något lägre priset än genomsnittet får du många standardfunktioner, inklusive:

 • En enda CPU-kärna för din VPS
 • 40 GB hårddiskutrymme
 • En TB bandbredd
 • En enda VPS
 • Gratis cPanel-åtkomst

Deras standardinstallation är en Linux-distribution, CentOS, som har ett gott rykte. Det finns inget Windows-alternativ, men du har tillgång till en okej LAMP-stack. PHP-versionen är 5, och det är tyvärr en smula daterad. Hanterat support är dock tillgängligt utan extra kostnad.

Om du letar efter att bygga en mycket säker och modern webbplats som är beroende av att blixtens snabba kod fungerar är iPage inte bra. För människor som bara behöver förmågan att vara värd för dynamiska skript är det dock en webbhotell som är värd att titta. Du kommer inte att få ett högpresterande system, men du får ett anständigt för priset.

Visa hela iPage Hosting-recensionen

6. Liquid Web

flytande webb-VPS-värd

Lägsta pris: 29 $ per månad

Respons tid: 603 ms

Uptime: 100%

Se flytande webbhotellplaner

Liquid Web är ett annat företag som har en liten twist. Deras system använder en moln VPS-arkitektur snarare än den mer standard serverhanteringsinställningen som många företag använder.

Denna strategi har sina fördelar och nackdelar. En viktig pro är att i en molnbaserad system är skalbarhet mycket enklare. Om du till exempel behöver flytta upp till mer lagringsutrymme kan du bara göra några klick i kontots kontrollpanel så får du det inom några minuter. I en mer traditionell installation kräver denna uppgift en hanterad servicespecialist för att reprovisera din virtuella server, och du kommer antagligen att fastna och behöva installera om allt.

Det är dock inte en riktig VPS. Det fungerar bara som en. Den skillnaden är förmodligen inte en stor sak för de flesta användare eftersom både moln VPS och vanliga virtualiserade konfigurationer förlitar sig på samma idé, tillhandahållandet av resurser från en större samling hårdvara resurser. På molnet drar du bara från en mycket större pool.

Liquid Web är en helt hanterad webbhotellleverantör. Medan du har full root-åtkomst kommer du inte att bli kvar på egen hand i vildmarken om något blir trasslat. De erbjuder bara Linux-operativsystem på den lägsta nivån, men Windows-servrar är tillgängliga om du flyttar upp till och med en nivå.

Se hela Liquid Web review

7. GoDaddy

godaddy vps hosting

Lägsta pris: $ 19.99 per månad inledande och $ 29.99 per månad efteråt

Respons tid: 697 ms

Uptime: 100%

Visa GoDaddy värdplaner

GoDaddy är ett slags irriterande allestädes närvarande företag. De byggde en gång ett namn som säljer domännamn smuts billigt, men det har minskat i det förflutna. Nuförtiden erbjuder de bara lite av allt, inklusive både VPS och dedikerade värdservrar. Tyvärr kan GD vara ganska försäljningsdriven, och du kan förvänta dig massor av naglar på kassaskärmen som erbjuder att sälja dig SEO-tjänster, ett SSL-certifikat och nästan allt som är kort från en mänsklig njure.

Företaget har en viktig uppsida för det. All bandbredd är helt obegränsad. Om din VPS kan hantera lasten bryr de sig inte om hur mycket trafik du träffar den med. Du får också tre dedikerade IP-adresser som ingår i varje VP-serverkonto. Särskilt när du är värd för massor av domäner på ett enda system kan det vara trevligt.

Varna dock om att ett okontrollerat konto med GoDaddy är fallet att dö i vildmarken. De debiterar dig gärna för assistans, men du bör inte gå med ett okontrollerat konto genom dem om du inte är övertygad om dina administratörskunskaper. Företaget inkluderar cPanel-standard.

Varje värdserver använder två processorer med 6 kärnor vardera. Det betyder att du kommer att dela din processorkraft med andra maskiner.

GoDaddy är inte någon favorit, men det kan vara mycket praktiskt om du har många objekt du vill ha på ett konto. Om du till exempel är värd för 100 domännamn och de alla behöver sina egna SSL-certifikat är det trevligt att ha allt på ett ställe.

Visa hela GoDaddy-recensionen

8. Dreamhost

dreamhost vps hosting

Lägsta pris: 10 $ per månad

Respons tid: 418 ms

Uptime: 100%

Visa Dreamhost-värdplaner

Om du letar efter en liknande inställning som GoDaddy erbjuder, finns det mycket att säga för Dreamhost. Priset är mycket lägre, och minimipaketet har 10 GB mindre diskutrymme. Allt körs på SSD-enheter, och du får fortfarande obegränsad och obegränsad bandbredd. Du får också ett gratis SSL-certifikat.

Företagets kundtjänst är tillgängligt för telefonsamtal dygnet runt. En viktig bonus är att de kastar in automatiserade säkerhetskopior för personer som kör WordPress-webbplatser. Det är också en helt hanterad lösning, och $ 10 per månad är lätt det billigaste du kommer att få hanterad hjälp för. RAM kan också skalas upp snabbt. Men på nackdelen gör Dreamhost inte Windows.

Hastigheten på Dreamhost är mycket snabb, särskilt för denna prissättningsnivå. På samma sätt är det svårt att klaga på 100% drifttid.

Visa hela Dreamhost-recensionen

9. Hostwinds

hostwinds vps hosting

Lägsta pris: 4,49 dollar per månad för obehandlad, Linux-baserad värd

Respons tid: 1,093 ms

Uptime: 100%

Visa Hostwinds värdplaner

Hostwinds erbjuder både hanterade och okontrollerade lösningar. Det billigaste hanterade systemet börjar på $ 5,17 per månad, men det går upp till $ 10,99 per månad efter introduktionsperioden. Du får det ganska standarderbjudandet av:

 • En CPU-kärna
 • 30 GB SSD-lagring
 • En TB dataöverföring
 • En GB RAM

Det finns också hanterade Windows-alternativ tillgängliga.

Kundtjänst är tillgängligt 24.7, men företaget försöker skjuta användare in i sin livechatkö. Webbplatsöverföringar är gratis och Hostwinds har flera datacenter. Det finns också en företagsklassig brandvägg installerad.

I balans är förslaget om pris-till-prestanda inte bra hos Hostwinds. Det är, av brist på ett bättre sätt att uttrycka det, ett alternativ som finns där om du vill någon annanstans titta.

Se hela Hostwinds recensionen

10. 1 och 1 IONOS

1 & 1 ionos vps hosting

Lägsta pris: $ 2 per månad för obehandlad, Linux-baserad värd

Respons tid: 918 ms

Uptime: 100%

Visa 1&1 IONOS-värdplaner

Om du vill ha det absolut billigaste och mest frilansande VPS-värdalternativet är IONOS troligen vägen att gå. Från bara $ 2 per månad får du en enda virtualiserad CPU-kärna och bara en halv mega RAM. Det finns också bara 10 GB SSD-utrymme, men återigen, detta är det smuts billiga alternativet som ger en minimalt livskraftig webbhotellserver.

Inte överraskande, på detta nivå kommer du bara att ha Linux-baserade OS-val. Du får dock ditt val av datacentra i:

 • USA
 • Tyskland
 • Spanien

Användare kan också välja från Ubuntu, Debian eller CentOS.

En intressant sak är att om du vill betala branschstandarden $ 30 per månad, kan du få en ganska menad installation. På den nivån får du valet av cPanel eller Plesk för kontrollpaneler, och du får också tillägget av Archlinux och OpenSUSE. För $ 20 mer i månaden kan du lägga till Windows. Det mest intressanta är att den högre nivåplanen innehåller fyra virtuella CPU-kärnor, 160 GB SSD-lagring och 8 GB RAM. Det är ett ganska bra paket för prisklassen. Brandväggshantering ingår också.

Visa hela 1&1 IONOS-granskning

Förstå VPS Hosting

Genom att skanna genom de tio bästa VPS-företagen får du en ganska god känsla för hur branschen ser ut. De flesta företag kluster omkring $ 30 per månad med sina erbjudanden. De tar i allmänhet mer ut för hanterad värd, och Windows är oftast extra också.

Det stora att förstå om VPS-värdar är att de är ungefär så nära att använda en dedikerad server som du kan få utan att betala för en enda maskin. Virtualisering är en process där resurserna för en enda dator eller en samling datorer som använder molnprogram delas upp mellan användare. I virtualiseringsgränssnittet tillhandahåller en tekniker från företaget resurser bara för din server.

Till exempel kan ett företag använda en maskin med fyra processorer som vardera har 56 kärnor. Varje kärna har två trådar. Genom att reservera några kärnor för att hantera administrativa behov ger detta dem möjlighet att tillhandahålla motsvarande cirka 400 virtuella kärnor till användare utan att någon överlappar varandra. De kan också använda något som 500 TB lagring på en RAID-grupp och tillhandahålla det på liknande sätt.

Var och en av de tillhandahållna servrarna beter sig som om det var en egen maskin. Du kan installera ett operativsystem på var och en och vilken programvara du önskar, och detta är den stora fördelen med VPS. Du får:

 • Nära till en maskinupplevelse
 • Total administrativ kontroll över operativsystemet
 • Tillgång till en full serverinstans för mycket mindre än priset för en enda maskin

Operativsystem betyder mycket. Om du inte känner till Linux är det en bra idé att studera det, särskilt om du inte vill betala premien för Windows på en server. Du kanske vill anställa eller anlita någon som är bekant med Linux för att se till att du har hjälp när du behöver det.

Det viktigaste är att du inte kommer att vara begränsad i hur du konfigurerar ditt system. Till exempel kan en bildhostingswebbplats behöva installera GD för att möjliggöra enkel hantering av filtyper. På en delad lösning kan du inte göra det.

Nackdelarna med VPS Hosting

Nackdelen med att använda en VPS är att det finns gränser för mängden resurser du kan tappa loss. Dedikerade servrar och till och med enorma molninstanser kan rinna upp i tusentals dollar. Dessa gör det dock ofta möjligt för användare att distribuera från två till 96 kärnor för en server. De flesta människor behöver inte så mycket eldkraft, och det är därför en VPS är ett utmärkt val för kostnadsmedvetna kunder som behöver en miljö som de helt kontrollerar.

Slutsats

VPS-värd är ett populärt alternativ eftersom det ofta gör det möjligt för människor att få det bästa av båda världarna. Prissättning är förnuftig, vanligtvis under $ 50 för en plan för startnivå. Samtidigt får du det som funktionellt är en enda server för dig själv. Om du vill utnyttja anpassningen mest utan att behöva bryta banken är en VPS-leverantör värd en lång titt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map