Bluehost vs GoDaddy 2020: Jämför priser, funktioner och mer

Bluehost vs GoDaddy 2020: Jämför priser, funktioner och mer

Bluehost vs GoDaddy 2020: Jämför priser, funktioner och mer

Bluehost vs GoDaddy: två värd för namnmärken som annonserar starkt för allmänheten. Är någon av dem bra? Vi tror att båda kan vara en ok utgångspunkt för nybörjare eller de som vill ha den billigaste värden. Om du har massor av domäner på GoDaddy och arbetar med en nybörjarwebbplats kan det vara bra att hålla sig till dem. Om du letar efter en nybörjare webbhotell är Bluehost mer specialiserad på den fronten. Hur som helst, vi rekommenderar SiteGround över båda dessa.

PRISSÄTTNING  |  VÄRDESTÖD  |  UPTIME  |  FART  |  FUNKTIONER  |  SLUTSATS  


Bluehost är ett av de mest populära värdföretagen i hela världen, men är det rätt för dig? Med namnigenkänning och förbättrad kundsupport är det ett bra val för nybörjare.

4,5

Recensent

4,6

Användare (12 röster)

MOT

GoDaddy behöver ingen introduktion – det är förmodligen den mest erkända leverantören av värd- och domännamn i världen. Som sagt, det är på samma sätt som McDonald’s att vara värd – billig, massmarknad, men inte ovanligt bra. Jämfört med någon annan värd vinner den andra värden vanligtvis. Med det sagt, om du är en lojal GoDaddy-domän, kan det vara värt att hålla sig till dem för små projekt och enastående telefonsupport.

3,4

Recensent

4,1

Användare (26 röster)

Prissättning

Betyg: 4.5

Bluehost har några av de mest prisvärda priserna på startnivå, med delad värd är den mest populära till rock-bottom priser. Vi drog en halv poäng för prissättningen på grund av den 3-åriga löptiden som krävs för bästa erbjudande, men totalt sett är det ungefär lika billigt som det blir:

SharedWordPressVPS
Försäljningspris$ 2,95 / mo$ 19.95 / mo$ 18.99 / mo
Normalt pris$ 7.99 / mo$ 29.99 / mo$ 29.99 / mo
Bäst förnybörjareWordPressföretag

Visa prissättning

Betyg: 5.0

GoDaddys prissättning är mycket låg och bra för nybörjare. Med kampanjer som erbjuder ekonomi-värd för bara $ 1 / mo är värdgivningen praktiskt taget gratis. En sak att vara uppmärksam på är dock förnyelsetakten. Efter att din första period har gått hoppar ekonomihostingen upp till $ 8,99 per månad, så se upp för lock-in.

EconomyDeluxeUltimate
Försäljningspris$ 1,00 / mo$ 7.99 / mo$ 12.99 / mo
Normalt pris$ 8.99 / mo$ 11.99 / mo$ 16.99 / mo
Bäst förnybörjareLitet företagHögtrafiksajter

Visa prissättning

Värde

Betyg: 4.5

Enligt vår mening är Bluehost ett enormt värde. Med prissättning som börjar på bara $ 2,95 / mo (kampanjpris) får du fortfarande stöd för ett mycket stort företag med förväntad kundsupport och servicekvalitet. Några av de bästa funktionerna som ingår i rock-bottom-startpriserna som lägger till värdet är obegränsad bandbredd, ett gratis SSL-certifikat och 50 SSD i lagring.

Vi tror att Plus-hosting är en bättre affär obegränsat webbplatser inkluderade, obegränsad lagring och obegränsade domäner. När du går över till andra planer ser du ett övergripande stort värde för pengarna du spenderar. Du kommer verkligen inte att få super premium-funktioner, men värdet kommer att vara mycket högt. 

Betyg: 4.0

GoDaddys värde är ganska bra för vad du får. Du betalar rabatterade priser för en massmarknadsvärd. Till exempel, vad du får med Ekonomiplanen (till försäljning nu för $ 1 / mo) är en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagringsutrymme och en gratis domän. Även när priset hoppar upp till ett fullt pris på $ 8,99 / mo, är det fortfarande ett anständigt värde. Med det sagt kommer vi att rekommendera att gå Deluxe eftersom du får obegränsade webbplatser och lagring (med anledning).

Alla planer inkluderar support dygnet runt, vilket är ett måste, såväl som säkerhetsövervakning och DDoS-skydd.

Två stora problem med dessa GoDaddy-delade värdplaner: inget gratis SSL-certifikat, som håller på att bli industristandarden, liksom en 1 GB-gräns för databaser. Om du kör WordPress och har foton av hög kvalitet kan du snabbt överskrida denna databasgräns. Av dessa två orsaker lägger vi GoDaddy till en fullständig poäng.

Kundsupport

Betyg: 3.5

Bluehost kundtjänst är en blandad väska. Vissa nyligen granskade har aldrig haft problem, andra har berättelser om att vänta länge och få subpar-stöd.

Med 24/7 support via både telefon och livechatt – kan du alltid få tag på dem. Till skillnad från andra, mer premium, support men du kanske inte får teknik av högsta kvalitet eller den snabbaste tjänsten.

Fler detaljer

Betyg: 4.0

GoDaddy är stolt över sin 24-timmars telefonsupport, vilket helt är vettigt för deras massmarknadskunder. En av de svaga platserna var att telefonen var det enda sättet att få tag på dem. De har sedan ändrat det och erbjuder nu chattstöd, vilket många internetnördar föredrar.

Telefonsupport är vanligtvis av högre kvalitet eftersom de minskar jakten och kan svara på dina frågor snabbare. Jag har hittat chattstödet ansluter snabbt, men du måste hoppa igenom några bågar inklusive att ange ditt pin-nummer och vänta på deras svar. Kvaliteten på supporten är vanligtvis snabba svar, till skillnad från SiteGround, där de ger fullständiga lösningar. Sammantaget bra stöd, men inte perfekt. 

Fler detaljer

Hosting Uptime

Betyg: 4.5

Rapporter på nätet visar Bluehost uppetid ganska stark på 99,99% till 100%.

Men det är svårt att hitta om de erbjuder någon specifik drifttidsgaranti som Hostgator (systerföretag) gör det. Deras serverns upptidstidsavtalssida lovar bara vaga löften om mindre än 15 minuters driftstopp innan de fixas. 

Deras delade värdsida gör inga referenser till ett specifikt upptidslöfte. Så även med stora drifttidsrapporter totalt sett med minimal driftsstopp, dockar vi dem en halv poäng på grund av brist på insyn i denna fråga.

Betyg: 3.5

GoDaddys drifttid är ganska bra, ofta till 99,95% eller bättre. Recensioner från användare över hela webben är blandade, men vanligtvis är uppetid / driftstopp inte ett stort problem.

GoDaddy har en server upptid garanti (varning – juridisk jargong!) – men det täcker bara 99,90% (saknar en 0,09 där) – vilket innebär att din webbhotell kan vara nere i 43 minuter i månaden, och de anser att det är normalt. Föreställ dig din webbplats under en avgörande shoppingperiod i nästan en timme! Dessutom ger GoDaddy bara dig 5% kredit tillbaka – vilket kan vara bara pennies. Vi anser att de borde ha högre standarder och kreditera en hel månad.

Fart

Betyg: 3.5

Bluehost har gjort betydande snabba framsteg under de senaste åren. Det har tidigare varit många användarklagomål, men de har uppgraderat hårdvaran för att ta detta på allvar.

Du behöver dock bara hoppa till Twitter att se massor av klagomål. Nu kommer mycket av hastighetsproblemen från din webbplats övergripande installation och inte bara värd, så se till att ta hänsyn till det. Bluehost har också massor av kunder så det kommer säkert att finnas några klagomål. 

Bluehost nämnde de hedrade nämnderna i vårt snabbaste jämförelsepost för webbhotell. Kontrollera det inlägget om du behöver den ultimata webbplatshastigheten.

Betyg: 3.5

GoDaddy faller mitt i förpackningen så långt som hastighetstest går. De försöker sälja dig till deras Ultimate plan för att få mer processorkraft och hastighet, vilket gnider mig på fel sätt. Ekonomiplaner behöver också hastighet!

Twitter GoDaddy får en avgörande mängd klagomål, men förväntade ärligt talat mer för en värd detta populära.

GoDaddy gjorde inte listan över vår snabbaste webbhotell. Kontrollera det inlägget om du vill gå med en vinnare.

Funktioner

Betyg: 3.5

Bluehost har alla de grundläggande funktionerna du behöver för att komma igång, och ett mycket prisvärt sätt för att börja bloggare att börja. De inkluderar en gratis SSL från Let’s Encrypt, som är ett måste samt obegränsad bandbredd.

Men när du jämför med andra företag som SiteGround och A2 Hosting, saknar Bluehost några extra funktioner som är till stor hjälp. Ett klagomål är att du måste betala för migrationer, vilket är irriterande.

Du måste också uppgradera till några av de dyrare delade planerna som Choice Plus och Pro för att få säkerhetskopiering av webbplatser – vilket är avgörande för varje webbplats.

Se alla funktioner

Betyg: 3.5

Inte ett stort fan av GoDaddys funktioner på grundläggande planer. De flesta människor startar sina webbplatser på WordPress idag, och medan GoDaddy har WordPress-värd, måste du igen uppgradera för att få WordPress-scener till exempel. På GoDaddys ekonomi-värdplaner får du inte en gratis SSL, du får inte säkerhetskopieringar och de gör inte migreringar.

Medan GoDaddy har några anpassade verktyg som de har byggt, för ett företag så stort skulle jag förvänta mig att de skulle erbjuda fler funktioner än en mindre, skrappare värd som SiteGround – men de måste göra sina vinster. Sammantaget är funktionerna ok, inte bra.

Se alla funktioner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector