HostGator vs GoDaddy 2020: Jämför priser, funktioner och mer

HostGator och GoDaddy är två stora, välkända värdar som säljer till rock-bottom priser och är bra för nybörjare. Med det sagt finns det många uppsäljningar och saknade funktioner på båda värdarna. Vi jämför dem sida vid sida och rekommenderar med för- och nackdelar.

PRISSÄTTNING  |  VÄRDESTÖD  |  UPTIME  |  FART  |  FUNKTIONER  |  SLUTSATS  


Med över 1 miljon webbplatser värd är HostGator en behemoth. HostGator är en stor startvärd för dig som letar efter billig värd med många avancerade funktioner.

3,8

Recensent

4,2

Användare (11 röster)

MOT

GoDaddy behöver ingen introduktion – det är förmodligen den mest erkända leverantören av värd- och domännamn i världen. Som sagt, det är på samma sätt som McDonald’s att vara värd – billig, massmarknad, men inte ovanligt bra. Jämfört med någon annan värd vinner den andra värden vanligtvis. Med det sagt, om du är en lojal GoDaddy-domän, kan det vara värt att hålla sig till dem för små projekt och enastående telefonsupport.

3,4

Recensent

4,1

Användare (26 röster)

Prissättning

Betyg: 4.5

HostGator har ett stort urval av planer, allt från fynd delad värd till högprissatta VPS-värd. HostGator är mycket aggressiv när det gäller prissättning och ger enorma rabatter när de ser ut för att få marknadsandelar. Deras ambition är din fördel:

SharedWordPressVPS
Försäljningspris$ 2,75 / mo$ 5,95 / mo$ 29.95 / mo
Normalt pris$ 10,95 / mo$ 14.95 / mo$ 89,95 / mo
Bäst förnybörjareWordPress-webbplatserTillväxtplatser

Visa prissättning

Betyg: 5.0

GoDaddys prissättning är mycket låg och bra för nybörjare. Med kampanjer som erbjuder ekonomi-värd för bara $ 1 / mo är värdgivningen praktiskt taget gratis. En sak att vara uppmärksam på är dock förnyelsetakten. Efter att din första period har gått hoppar ekonomihostingen upp till $ 8,99 per månad, så se upp för lock-in.

EconomyDeluxeUltimate
Försäljningspris$ 1,00 / mo$ 7.99 / mo$ 12.99 / mo
Normalt pris$ 8.99 / mo$ 11.99 / mo$ 16.99 / mo
Bäst förnybörjareLitet företagHögtrafiksajter

Visa prissättning

Värde

Betyg: 4.5

HostGator erbjuder fantastiskt värde för sina priser. Sannerligen är det inte lika starkt som SiteGround, som är den övergripande favoriten, men HostGator kommer att få dig i dörren mycket prisvärd.

Det har ett mycket starkt värde totalt sett för att du betalar får du massor av funktioner som gratis migrering, obegränsad bandbredd och support 24/7/365.

Där vi inte ser starkt värde är det där de tar ut extra som andra inkluderar gratis, till exempel säkerhetskopior – som är avgörande för din webbplats hälsa. De vill också ta ut extra för ännu bättre drifttid, vilket enligt vår mening borde vara en basfunktion som ingår i alla planer, oavsett hur billig.

Betyg: 4.0

GoDaddys värde är ganska bra för vad du får. Du betalar rabatterade priser för en massmarknadsvärd. Till exempel, vad du får med Ekonomiplanen (till försäljning nu för $ 1 / mo) är en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagringsutrymme och en gratis domän. Även när priset hoppar upp till ett fullt pris på $ 8,99 / mo, är det fortfarande ett anständigt värde. Med det sagt kommer vi att rekommendera att gå Deluxe eftersom du får obegränsade webbplatser och lagring (med anledning).

Alla planer inkluderar support dygnet runt, vilket är ett måste, såväl som säkerhetsövervakning och DDoS-skydd.

Två stora problem med dessa GoDaddy-delade värdplaner: inget gratis SSL-certifikat, som håller på att bli industristandarden, liksom en 1 GB-gräns för databaser. Om du kör WordPress och har foton av hög kvalitet kan du snabbt överskrida denna databasgräns. Av dessa två orsaker lägger vi GoDaddy till en fullständig poäng.

Kundsupport

Betyg: 3

HostGator kontrollerar alla lådor på ytan med deras support: dygnet runt och 365 dagar om året. Med chatt och via telefon. Men kunder berättar en annan historia.

Det finns många klagomål om långsamma svar, inkompetent personal och övergripande sub-par support. Det finns många människor som inte har några klagomål, så vi rekommenderar att du testar deras stöd innan du köper.

Fler detaljer

Betyg: 4.0

GoDaddy är stolt över sin 24-timmars telefonsupport, vilket helt är vettigt för deras massmarknadskunder. En av de svaga platserna var att telefonen var det enda sättet att få tag på dem. De har sedan ändrat det och erbjuder nu chattstöd, vilket många internetnördar föredrar.

Telefonsupport är vanligtvis av högre kvalitet eftersom de minskar och jag kan svara på dina frågor snabbare. Jag har hittat chattstödet ansluter snabbt, men du måste hoppa igenom några bågar inklusive att ange ditt pin-nummer och vänta på svar Kvaliteten på supporten är vanligtvis snabba svar, till skillnad från SiteGround, där de ger fullständiga lösningar. Sammantaget bra stöd, men inte perfekt. 

Fler detaljer

Hosting Uptime

Betyg: 4.5

Med över 99,5% drifttid, beroende på källa, finns det inte mycket att klaga på med HostGator.

Dessutom erbjuder HostGator en gratis månad för värd om de faller under 99,9% garanti.

Vi har dockat dem en halv punkt eftersom det har förekommit några tillfälliga klagomål från användare, och vi föredrar också att se 99,99% drifttid för bästa leverantörer i klassen.

Betyg: 3.5

GoDaddys drifttid är ganska bra, ofta till 99,95% eller bättre. Recensioner från användare över hela webben är blandade, men vanligtvis är uppetid / driftstopp inte ett stort problem.

GoDaddy har en server upptid garanti (varning – juridisk jargong!) – men det täcker bara 99,90% (saknar en 0,09 där) – vilket innebär att din webbhotell kan vara nere i 43 minuter i månaden, och de anser att det är normalt. Föreställ dig din webbplats under en avgörande shoppingperiod i nästan en timme! Dessutom ger GoDaddy bara dig 5% kredit tillbaka – vilket kan vara bara pennies. Vi anser att de borde ha högre standarder och kreditera en hel månad.

Fart

Betyg: 3.0 

Delad webbhotell har vanligtvis problem med hastighetsproblem, rent baserat på de lägre kostnaderna för webbhotellet. HostGator är fast mitt i paketet när det gäller hastighet. När du söker Twitter, du ser inte så många klagomål som andra delade värdar som Bluehost, vilket är ett bra anekdotiskt tecken.

Om du letar efter en snabbare HostGator-produkt kan du kolla HostGator Cloud-värd. Om du vill ha ännu snabbare delad hosting som inte kommer att bryta banken, rekommenderar vi dock antingen A2 Hosting eller SiteGround. Du blir mycket gladare med dem.

Betyg: 3.5

GoDaddy faller mitt i förpackningen så långt som hastighetstest går. De försöker sälja dig till deras Ultimate plan för att få mer processorkraft och hastighet, vilket gnider mig på fel sätt. Ekonomiplaner behöver också hastighet!

Twitter GoDaddy får en avgörande mängd klagomål, men förväntade ärligt talat mer för en värd detta populära.

GoDaddy gjorde inte listan över vår snabbaste webbhotell. Kontrollera det inlägget om du vill gå med en vinnare.

Funktioner

Betyg: 4.0

HostGator jämförs ofta med Bluehost för sina priser och funktioner, och totalt sett tar HostGator vinsten här.

Mellan de två företagen byggdes HostGator för fler proffsanvändare. Och när du jämför HostGator med något annat delat webbhotell måste du ha detta i åtanke.

Vi gillar det faktum att migreringar ingår, de har installationer med ett klick, finns på cPanel och erbjuder en driftstoppgaranti på 99,9%. Vi gillar fortfarande andra värdar som SiteGround bättre för funktioner totalt sett, men HostGator har det du behöver för att komma igång.

Se alla funktioner

Betyg: 3.5

Inte ett stort fan av GoDaddys funktioner på grundläggande planer. De flesta människor startar sina webbplatser på WordPress idag, och medan GoDaddy har WordPress-värd, måste du igen uppgradera för att få WordPress-scener till exempel. På GoDaddys ekonomi-värdplaner får du inte en gratis SSL, du får inte säkerhetskopieringar och de gör inte migreringar.

Medan GoDaddy har några anpassade verktyg som de har byggt, för ett företag så stort skulle jag förvänta mig att de skulle erbjuda fler funktioner än en mindre, skrappare värd som SiteGround – men de måste göra sina vinster. Sammantaget är funktionerna ok, inte bra.

Se alla funktioner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map