Jämför Amazon Web Services (AWS) mot GoDaddy: Kostnad eller bekvämlighet? Hosting – Jämför priser och planer – maj 2020

Jämförelse av Amazon Web Services (AWS) med GoDaddy är som att jämföra äpplen med apelsiner.


Eller som att jämföra rymdfärjan (AWS) med ett kommersiellt flygplan (GoDaddy). De kommer båda att få dig runt om i världen, men den ena är väldigt mer komplex, med mycket mer potential, medan den andra är mycket anpassningsbar.

GoDaddy är förenklad för nybörjare, Amazon Web Services (AWS) är för utvecklare och avancerade användare. Som en åt sidan kan du få alla fördelarna med AWS-skala och prissättning, men med hanterat stöd genom att gå med Cloudways.

Obs: Från och med 2020 kan du få GoDaddy Managed WordPress Hosting för bara $ 1 / månad med denna länk (en speciell GoDaddy Managed WordPress Hosting-kupong). Det här är en SCREAMING DEAL och förväntas inte hålla så länge.

AWS vs GoDaddy: Prissättning

När du jämför AWS och GoDaddy-prissättning är det att veta att de prissätter på ett annorlunda sätt.

GoDaddy tar ut en fast månadskostnad, så låg som $ 1 per månad, med kampanjpriser.

AWS erbjuder flera alternativ – både per minut och fast pris med Amazon LIghtsail.

En ENORM fördel är att Amazon faktiskt erbjuder gratis värd för det första året. Nu är det en mycket begränsad gratis värdlösning, men det är ett bra sätt att komma igång.

AWS vs Godaddy: Funktioner

Som nybörjare kan du försöka titta på dessa AWS-alternativ och inte bli överväldigad:

aws värd alternativ

Medan GoDaddy-värd är lite tydligare:

godaddy webbhotellalternativ

Nu går GoDaddy lite mer i detalj än bara dessa tre alternativ, men det visar att de är inriktade på din genomsnittliga webbmästare för mamma n pop.

Kundsupport

GoDaddy och AWS är inriktade på två olika marknader, och därför är deras stöd annorlunda.

GoDaddy kör främst sitt stöd via telefonen och de fokuserar verkligen på att hjälpa små företag och personliga webbplatsägare.

AWS är avsett för företag, så med det i åtanke måste du lägga till AWS-stöd, med affärsstöd som kommer in på $ 100 / mo.

AWS erbjuder mycket stöd med sina produkter. Bloggar, en kontaktlänk, diskussionsforum, hjälp, livechatt och support gör att alla kan kontakta en representant.

GoDaddy har online-lagring, produktsupport, skicka supportbiljetter och överföra en domän. Kundsupporten från båda sidor är ungefär lika med olika alternativ för dig. Det är svårt att säga vilken som är bättre eftersom de erbjuder oerhört olika typer av stöd. Om du behöver ansluta med någon direkt, skulle AWS vara det bättre alternativet. Om du behöver lite support för produkter, är GoDaddy det bättre valet.

Fart

Båda ger snabba hastigheter för att köra din webbplats. Hastigheten på AWS verkar vara snabbare än GoDaddy eftersom du kan ansluta till en representant snabbare. Om du tittar på vilken hastighet du behöver för att din webbplats ska köras har GoDaddy några snabba hastigheter för att komma igång. Hastigheterna varierar beroende på dina behov, men de kommer att arbeta för att få dig på väg. Inte heller är ett fruktansvärt alternativ, så du kommer att bli bra med någon av dem. Om du letar efter gratisårsabonnemanget med AWS kommer hastigheten att bli mycket långsammare än du behöver.

Värde

Om du har råd med AWS-priset, skulle värdet vara bättre. Eftersom du får mycket mer diskutrymme med AWS kan det vara värt den högre prislappen. För en lägre prislapp har GoDaddy det bättre priset.

Du kanske inte får de bästa funktionerna med GoDaddy, men det är säkert lättare på plånboken. Det beror på dina behov för att uppnå dina mål. GoDaddy har fler domäner överfört eller raderat, vilket innebär att du kan förlora din webbplatsdomän lättare. Du behöver inte oroa dig för det med AWS.

Funktioner

1TB bandbredd som du får med AWS ger dig mycket fart. 1 TB hårddiskutrymme du får med AWS är en utmärkt funktion med AWS. GoDaddy har obegränsad bandbredd, så du går inte över din bandbredd. 100 GB hårddiskutrymme

är dock inte idealiskt för att lagra mycket om information. Antalet överföringar in och ut från GoDaddy innebär att du kan hitta ett domännamn snabbare än AWS. Flipsen av det innebär att du också kan förlora din GoDaddy-domän snabbare. Fler verkar tycka om AWS jämfört med GoDaddy, men båda erbjuder utmärkta produkter.

Uptime

AWS har en enastående drifttid och erbjuder upp till 100%.

GoDaddy har nästan samma sak, men de kommer på andra plats på 99,94%.

Webbplatser som värdes av AWS fungerar under längre tid än GoDaddy, men skillnaden är nästan obetydlig. Anledningen kan delvis bero på att GoDaddy är värd för nästan en miljon olika webbplatser samtidigt. AWS är värd för mindre än 3000 om dagen. Detta avvikelse får inte din webbplats att krascha på någon av värdplatserna. Du får nästan samma resultat med båda, men AWS är det bättre alternativet om du letar efter bättre drifttid.

Slutsats

Alla känner till GoDaddy, det är Wal-Mart som är värd. Det är i det billigare slutet (även om det inte är det billigaste på lång sikt), gör jobbet bra och har bra stöd. De gör saker på sitt sätt, men GoDaddy är van vid det.

AWS är perfekt för erfarna webbutvecklare och sys-administratörer, men inte för din vardagliga företagare. EN perfekt hybrid som ger dig det bästa av AWS-hastighet och prissättning, i kombination med kundsupport är Cloudways, en ny webbhotellplattform som utnyttjar AWS-teknik med sitt eget interna IT-administratorteam för att få bästa möjliga pris för ditt pengar plus kundsupport.

Om du är intresserad av att jämföra AWS med en annan prisvärd värd, kolla in vårt Amazon AWS vs Bluehost-inlägg. Eller kolla in vårt Bluehost vs GoDaddy-inlägg för att se hur dessa budgetvärdar står upp head to head!

Påminnelse: Från och med 2020 kan du få GoDaddy Managed WordPress Hosting för bara $ 1 / månad med denna länk (en speciell GoDaddy Managed WordPress Hosting-kupong). Det här är en SCREAMING DEAL och förväntas inte hålla så länge.

Uppdatera logg

11 mars 2020: Granska och små redigeringar
2 september 2019:
Uppdaterat kupongdatum, lagt till Cloudways-information.
30 april 2018: Små uppdateringar hela tiden, inklusive AWS-supportpriser. Mer läsbara rubriker.
25 februari 2018: 
Inkluderad speciell GoDaddy Managed WordPress Hosting-kupong.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map