Namecheap vs Godaddy: Vilken är den bästa domänregistratorn? (Maj 2020)

Namecheap vs Godaddy: Vilken är den bästa domänregistratorn? (Maj 2020)

Namecheap vs Godaddy: Vilken är den bästa domänregistratorn? (Maj 2020)

Om du väljer GoDaddy eller Namecheap för ditt nästa köp av domännamn?


Känna sig förvirrad? Vet inte vad jag ska välja?

Fortvivla inte.

Vi har ett svar för dig.

Det kan vara utmanande att få en objektiv åsikt om vilka av dessa två populära val som är den bästa domänregistratorn. Efter att ha köpt många domäner från båda företagen har vi ett svar åt dig.

Det finns många faktorer som ska beaktas i Namecheap vs GoDaddy med ansiktet. När det gäller kostnader är GoDaddy-prissättning och Namecheap-prissättning båda mycket rimliga, särskilt med regelbundna kampanjer, säsongsförsäljning och betydande rabatter för bulkköp. Båda företagen erbjuder ett brett utbud av tjänster som upsells som e-post och webbhotell, men för den här artikeln fokuserar vi mest på vilket företag som är den bästa domännamnsregistratören.

GoDaddy, som först grundades 1997 är förmodligen den mest kända domänregistratorn i branschen. Deras omfattande marknadsföringskampanjer har bidragit till att sprida medvetenheten om deras varumärke till konsumenter och yrkesverksamma, särskilt de annonser som släppts under säsongens Superbowl-annonsblitz i USA, men är de bästa ställena att köpa domännamn?

Namecheap, som grundades 2000 är en anmärkningsvärd konkurrent till GoDaddy. De fick stöd från många röster i lobbyn för privatliv genom att komma ut i opposition till Stop Online Piracy Act (SOPA). Som en av de största domänregistratorerna i branschen erbjuder de olika TLD: er (toppdomäner) till sina kunder.

Prissättning

Kanske är den viktigaste faktorn för kunderna hur mycket pengar de måste betala för att köpa sitt domännamn. Både GoDaddy och Namecheap prissätts konkurrenskraftigt med massor av rabatter tillgängliga året runt, men låt oss titta på aktuell prissättning för att få en uppfattning om hur mycket det skulle kosta dig att köpa en domän för din hobbywebbplats eller ditt företag.

GoDaddy-prissättning

GoDaddys priser varierar beroende på vilken typ av TLD du köper (.com, .net .org, landsdomäner osv.) Och om du köper ett år, två år eller mer. Säsongsförsäljning och kampanjkuponger tenderar också att sänka priset ytterligare.

Om du vill köpa ett domännamn billigt, vill du använda en kupong eller vänta på en kampanj eller försäljning på webbplatsen. Ofta, om du köper din första nya domän i företaget, får du de bästa erbjudandena. GoDaddy kommer dock att slå dig hårt på förnyelser, så var försiktig.

 • .com Domäner: $ 2,99 (men $ 0,99 med denna länk) för det första året med ett tvåårigt köp, med det andra året faktureras till $ 17,99
 • .nettodomäner: $ 13,99 för det första året, med det andra året faktureras till $ 19,99
 • .org Domäner: $ 11,99 för det första året, med det andra året faktureras till $ 20,99
 • .io Domäner: $ 49,99 för det första året, med det andra året faktureras till $ 59,99
 • .xyz Domäner: $ 0,99 för det första året, med det andra året faktureras till $ 14,99

Detta är bara ett urval av de mest populära TLD: erna som erbjuds av GoDaddy.

Skaffa den första nya domänen för $ 0,99 på GoDaddy

Namecheap-prissättning

Trots deras namn tenderar Namecheap att köra lite billigare än GoDaddy. Liksom deras konkurrent har Namecheap många försäljnings- och säsongsrabatter under året samt kuponger som kan bidra till att sänka kostnaden för ditt köp.
För billig registrering av domännamn är de verkligen ett av de bästa alternativen där ute.

 • .com Domäner: $ 8,88 per år
 • .nettodomäner: 12,98 $ per år
 • .org Domäner: 12,98 $ per år
 • .io Domäner: $ 32,88 per år
 • .xyz-domäner: $ 1,38 per år

Namecheap erbjuder många TLD: er utöver dessa val, så det är värt att ta en titt.

Kolla in de senaste rabatterna på Namecheap (upp till 46% rabatt)

Priser för registrering av privat domännamn

Alla som äger ett domännamn bör vara oroliga för sin integritet. Registrering av privat domännamn är en tjänst som erbjuds av båda dessa företag. Utan detta skydd kan vem som helst gå till en offentlig katalog och fråga din domän för information som kan inkludera ditt telefonnummer, för- och efternamn och all annan personligt identifierbar information som du ger registratorn.

Ondskapsfulla aktörer som hackare kan använda den här informationen för att attackera ditt företag, söka efter dina privata sociala nätverksprofiler online eller till och med integrera denna information i strategier som används för att attackera din webbplats. Identitetstjuvar kan också fråga din domän om samma information i ett försök att stjäla din identitet. Människor som professionellt köper och vänder värdefulla domännamn är inte längre än att kontakta dig i ditt hem eller företag för att skrämma dig så att de kan köpa din domän för mindre än vad det är värt!

Namecheap erbjuder gratis registrering av privata domännamn för att dölja dina referenser från Whois-frågor medan GoDaddy lägger en premie till priset för domänen för samma tjänst. Namecheap är den tydliga vinnaren här.

GoDaddy Discount Domain Club

Om du planerar att köpa domäner i bulk, är det värt att överväga GoDaddy för billig domännamnsregistrering. För $ 120 / år får du .com-förnyelser för endast $ 8,29 / år.
Som en Internetmarknadsförare som vill massa köpa domäner för PBN eller till och med som ett globalt varumärke som försöker låsa ner varje permutation av ditt domännamn som möjligt, kan det vara värt din tid att gå med i klubben.

Det finns ingen direkt motsvarighet till Namecheap, men ryktet är att Namecheap för närvarande arbetar med deras version av samma idé.

Användarupplevelse & Kundsupport

Pris är inte det enda att ta hänsyn till när du beslutar om Namecheap vs GoDaddy. Användarupplevelsen och kundsupport är en viktig faktor i ditt val.
Om något av företagen har ett gränssnitt som du inte gillar eller inte har ett API som är kompatibelt med din webbutvecklings programmeringsspråk, kan du gå med ett företag över det andra helt och hållet avbryta ditt arbetsflöde.

Här är några orsaker till att vissa användare föredrar ett företag framför det andra. Som med alla åsikter online kan din körsträcka variera.

GoDaddy användarupplevelse

Kör pappa

Genom att söka på Internet kan du hitta många åsikter om GoDaddys kundupplevelse.

GoDaddy Cons:

 • GoDaddys nuvarande affärsstrategi verkar fokusera på upsells, vilket ger kunden ett brett utbud av olika tilläggsalternativ till domänen, vilket bromsar köpprocessen.
 • Vissa användare tycker GoDaddys gränssnitt förvirrande eller frustrerande att använda i allmänhet. Ett vanligt klagomål är att gränssnittet är rörigt och fokuserat på att sälja andra tjänster till klienten snarare än att ge enkel tillgång till kritisk information.
 • E-post- och chattstöd är rimligt lyhörda, men vissa användare klagar över att tekniker och supportagenter använder konserverade svar och svarar bara på frågor med generiska lösningar.
 • GoDaddy har kritiserats för att ta integritet och anti-frihet ståndpunkter genom att komma ut till stöd för Stop Online Piracy Act (SOPA) och förbjuda kunddomäner för värd stötande innehåll.
 • Kunder som har använt GoDaddys domänauktionssystem har klagat talligt på skuggiga affärsmetoder, problem med auktioner och andra frågor.
 • Vissa granskare misstänker att flera kritiska processer på GoDaddys backend är helt automatiserade utan någon tillsyn eller mänsklig inmatning, vilket har lett till problem med auktioner och andra funktioner på webbplatsen.

GoDaddy-fördelar:

 • GoDaddy har ett omfattande och välutbildat nätverk och informationssäkerhetsteam. Eftersom de har varit verksamma sedan 1997 har de haft relativt få överträdelser och säkerhetsproblem.
 • Webbplatsen är omfattande dokumenterad och har ett stort arkiv med hjälpartiklar och tydliga instruktioner för kunder.
 • GoDaddy har utmärkt telefonsupport med snabba responstider och uppmärksam personal. De flesta kunder tycks föredra det framför underlägsen e-post och livechatsupport.
 • När det gäller TLD: er har GoDaddy en mer omfattande variation av toppdomäner än något annat företag. De flesta TLD: er släpps först på GoDaddy innan de introduceras till andra registratorer.
 • GoDaddys värdpaket är ibland billigare än Namecheap, särskilt med tanke på att ett begränsat värdpaket ingår i varje köp av en domän.
 • Du får tillgång till kundsupport dygnet runt via telefonen samt chattalternativ
 • En anständig kunskapsbas för vanliga frågor, såväl som livliga och sassiga forum

Namecheap användarupplevelse

Namecheap

Generellt sett mycket välskattade av kunder är Namecheap verkligen inte utan några nackdelar. På Reddit och Stackoverflow anses det ofta vara ett av de bästa ställena att köpa billigt domännamn.

Namecheap Cons:

 • Vissa användare har klagat på svårigheter med systemet med automatisk förnyelse, även om dessa problem har åtgärdats från och med i år.
 • Webbplatsens minimalistiska design innebär att vissa användare som föredrar en mer robust instrumentpanel kommer att vara kvar med Namecheaps bareboneslayout.
 • Namecheap rapporterar en något lägre drifttid (99,8% ~) än en del av deras konkurrens.

Namecheap-proffs:

 • Namecheap har tagit pro-integritet och pro-frihet stånd i motsats till GoDaddy, och kommer ut mot Stop Online Piracy Act (SOPA).
 • Den minimalistiska designen på Namecheaps instrumentbräda är enkel att använda, enkel att läsa och mycket lyhörd.
 • En robust förslagsmotor som ger utmärkta idéer för alternativa domännamn.
 • Enkel kassaprocess utan uppblåsta funktioner eller invasiva upsells.
 • Imponerande nog har Namecheap’s DNS aldrig komprometterats av några hackare, så vitt vi vet.
 • Ganska bra kundsupport totalt sett
 • En anständig kunskapsbas för vanliga frågor

Ytterligare funktioner och uppsäljningar

Båda företagen tjänar extra på att sälja andra tjänster som webbhotellpaket och e-posthotell till sina kunder. Det finns vissa skillnader mellan de två.

GoDaddy-tillägg

 • Experttjänster för CMS-hantering, säkerhetsrevisioner, migrering, VPS-hantering, Apache-optimering och en mängd andra användningsfall med 72-timmars väntetid.
 • Office 365 börjar på $ 8,49 per månad.
 • SSL-certifikat från $ 63.99 per år.
 • Webbhotell från $ 2,99 per månad.
 • WordPress-värd från $ 4,99 per månad.
 • WHOIS bevakar registreringstjänster för privat domännamn mot en extra avgift baserad på den valda TLD.
 • Många fler med tjänster som ständigt förändras och mer blir tillgängliga.

Namecheap-tillägg

 • Fri livstid motsvarande GoDaddys WHOIS-vakt <- det här är enormt! Detta innebär att du får WHOIS integritetsskydd så att ingen vet ditt namn och adress
 • Gratis vidarebefordran av e-post.
 • Gratis anpassade namnservrar.
 • Delade, återförsäljare, VPS och dedikerade värdpaket.
 • WordPress-värd för $ 1 för den första månaden med början på $ 3,88 per månad efter det.
 • SSL-certifikat från $ 7,88 per år.
 • Premium DNS för $ 4,88 per år.
 • Många fler tjänster.

Webbhotell

En annan sak att tänka på efter att ha köpt en domän från ett av dessa två företag är deras webbhotell-erbjudande. Sanningen är att du kan ansluta en av dessa domäner till alla webbhotell, det spelar ingen roll var du köper den. Men det finns en liten fördel när det gäller bekvämlighet och kundservice när domännamnet och webbhotell hålls inom samma företag.

GoDaddy Hosting

 • Brett erbjudande av värd, från mycket billig ekonomi hela vägen upp till dedikerade servrar
 • E-posthotell ingår
 • Hanterad WordPress-värd som börjar på bara $ 1, men kan inte jämföras med något som WP Engine
 • SSL betalas, vilket är en nackdel. Du kan ladda upp din egen gratis SSL, men de gör det svårt
 • Värdtjänster är vanligtvis användarvänliga runtom, men de använder inte cPanel på vissa värdbjudanden
 • Se alla GoDaddy-värdrecensioner här – liksom GoDaddy Managed WordPress-recensioner

Namecheap Hosting

 • Namecheap har några löjligt billiga värdpriser (nu 50% rabatt)
 • E-posthotell ingår
 • De är nyare i spelet, så inte som rutinerade i värd
 • Har ett dedikerat WordPress-webbhotell, EasyWP – som har blandade recensioner
 • Användarvänliga adminpaneler i allmänhet
 • Om du har en enkel webbplats är det bra att gå
 • Få 50% rabatt här

Slutsats

Beroende på projektets storlek och din budget varierar det bästa stället att köpa domännamn på. Namecheap är den tydliga vinnaren för de flesta kunder, men GoDaddy kan vara ett tilltalande val för kunder som vill köpa bulkdomäner. Båda företagen är mycket bättre än konkurrensen och leder branschen inom innovation, stabilitet, säkerhet och prissättning.

Få Namecheap-erbjudanden här ->

Få GoDaddy-erbjudanden här, $ 0,99 för första domänen ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector