Shopify vs Squarespace: Jämför planer, statistik och priser (maj 2020)

Shopify vs Squarespace: Jämför planer, statistik och priser (maj 2020)

Shopify vs Squarespace: Jämför planer, statistik och priser (maj 2020)

Du har en dröm:


Skapa världens bästa e-butik.

Din idé är genial.

Din produkt är vacker.

Varumärket är perfekt.

Hur skapar du din webbplats nu?

“Hjälp!”, Skriker du in i avgrunden. shopify vs squarespace square

Utmaningarna att välja

Miljoner nya ägare av e-handel står inför detta dilemma varje år. Det är svårt.

Det kan vara mycket dyrt att bygga din egen webbplats från grunden och anställa en utvecklare. Tack och lov har två stjärnbaserade e-handelsbyggare att välja mellan.

En av de största utmaningarna som möter alla som vill bygga en webbplats som innehåller kundvagnsfunktioner är att välja en plattform.

Du kommer uppenbarligen att vilja arbeta med ett system som är tillräckligt robust för att kunna leverera år av pålitlig service. Två av de mest erkända namnen i branschen är Shopify och Squarespace.

Att välja ett val om Shopify vs Squarespace är inte en enkel process, och det är viktigt att titta på flera kritiska faktorer innan du går in på en plattform. Låt oss gräva in för att ta reda på vilken plattform som är bäst att bygga på i maj 2020.

Jämförelse av Shopify vs Squarespace Commerce-funktioner

Låt oss snabbt titta på de funktioner du får från varje företag på deras mest grundläggande plan. Vi har valt Squarespace Commerce Basic för att jämföra äpplen med äpplen, eftersom du troligen letar efter en e-butik om du jämför Shopify och Squarespace:

Shopify vs Squarespace jämförelse

wdt_IDFeatureShopifySquarespace Commerce
1Gratis rättegång14 dagar14 dagar
2Lägsta plannamnGrundläggande ShopifyGrundläggande
3Månadspris$ 29,00$ 30.00
4Årligt pris$ 26,10$ 26,00
5Kreditkortsavgifter2,9% + 0,303%
6TransaktionsavgifterIngenIngen
7Antal produkterObegränsatObegränsat
8Stöd24/724/7
9SSLFriFri
10Övergiven vagnJaNej

Shopify Prissättning, planer, fördelar och nackdelar

Snabb titt på Shopifys hemsida, de är uppenbarligen catering till skapare av e-butiker – vilket förhoppningsvis är dig.

Min snabba tarmrekommendation är att om du definitivt kommer att skapa en e-butik, och e-handel är den viktigaste delen av ditt företag, gå med Shopify.

Om du bara har 30 minuter att bestämma – gå till Shopify.

Men … du är smartare än så! Du vill jämföra alla funktioner mellan Shopify och Squarespace. Så fortsätt att läsa.

Vet bara att Shopify är marknadsledande för småföretagens e-handelsbutiker och att du inte kan gå fel.

SHOPIFY HOMEPAGE

Shopifys planprissättning kan vara allt från “vill du att jag ska betala $ 29 per månad?” till “wow $ 299 är billigt för min miljon dollar-verksamhet” (sidoanteckning om du är en miljon dollar biz, kolla in Shopify Plus).

Medan $ 29 kan vara mycket att svälja för någon som säljer sina $ 5 gratulationskort online för första gången (som ett snabbt exempel), verkligen när du jämför det med att bygga din egen webbplats på WordPress och anställa en utvecklare, är det en liten pittans.

Låt mig berätta, bara några timmars utvecklingsarbete på en WordPress-webbplats kan vara hundratals dollar – hela årsräkningen för Shopify – men jag tappar.

 Shopify Plan jämförelse rutnät

 

De snabba höjdpunkterna (fördelarna) hos Shopify:

 • Jag älskar att du kan ha obegränsade produkter – som vill oroa sig för det?
 • Fillagring – obegränsad – bra
 • 24/7 support – lita på mig att du behöver det
 • Bedrägeri analys – inte 100% säker på om du kommer att använda, men bra att ha
 • Övergiven återhämtning av vagnen – kan omedelbart öka vinsten upp till 30%
 • Gratis SSL-certifikat

Nackdelar med Shopify:

 • Det kan vara något av ett åtagande att betala $ 29 per månad om du precis börjar
 • Inget gratis domännamn
 • Endast två personalkonton (enligt lägsta plan)

Fyrkantiga priser, planer, fördelar och nackdelar

Titta på hur vacker Squarespaces hemsida är:

KVARTALSIDA HEMSIDA

De får helt klart varumärke. De fokuserar verkligen på designers, skapare, tillverkare och små företag.

När människor inte vet vart de ska vända sig för att göra en webbplats själva, går de ofta till Squarespace. Reklamfilmen är oundviklig och varumärket bränns in i våra hjärnor nu.

Du tror att GoDaddy för domäner, Squarespace för enkla webbplatser.

Vi fokuserar på Squarespace Commerce idag, men bara för att snabbt visa dig deras standardprissättning på webbplatsen (ingen e-handel) är det så billigt de är varje månad:

GRATIS GRUNDLÄGGANDE PRISERING

Jag applåderar dem definitivt för att de har fått billiga webbplatser till massorna.

Nu … det finns några där ute som säger att det fortfarande är för dyrt.

Oy vey.

Jag menar att jag har det, men om den personen kunde se hur långt vi har kommit på 20 år, var det här inte bara möjligt.

Konkurrensen är bra, det är billiga och vackra webbplatsbyggare till oss alla.

Ok, nu tittar på Squarespace Commerce planer:

SQUARESPACE Handelsplaner

Det är klart att prissättningen har stigit lite – men e-handel är svårare, det är säkert. Det kräver mer stöd, mer teknik och ärligt talat finns det fler risker.

Squarespace: s snabba höjdpunkter:

 • Som Shopify får du obegränsade produkter – bra
 • Gratis domännamn (med årsplan) – bonus (men se con nedan)
 • SSL ingår – ett måste för e-handel
 • 24/7 support – lita på mig att du behöver det
 • Mobiloptimerad (men det är en given) – skulle vara en dealbrytare om inte

Nackdelar med Shopify:

 • Du får bara detta visade pris på årsplanen, varje månad är dyrare
 • De nämner inte begränsningar för fillagring – vanligtvis betyder det att det finns några
 • Förnyelse av domännamn är $ 20 + – långt över branschgenomsnittet (se detaljer här)
 • Övergivna vagn som inte ingår i basplanen (Shopify gör till samma pris)

Feature by Feature Comparison of Shopify and Squarespace

Och nu jämför vi, funktion efter funktion.

Vem kommer ut på toppen?

1) Användarvänlighet

Den mest uppenbara kontrasten mellan att bygga en Squarespace-butik och en Shopify-butik är när det gäller användarvänlighet. I allmänhet bör Shopify betraktas som den mer robusta plattformen och Squarespace bör ses som den enklare. För dem som kommer till valet som icke-utvecklare vinner Squarespace stora poäng, särskilt för dess förmåga att integrera med andra typer av funktionalitet, till exempel tjänstesidor och bloggar. På baksidan är Shopify mycket specialiserad för onlinebutiksektorn.

Vinnare: Tie – Squarespace vinner för enkelhet, Shopify för att vara specialiserad

2) Kostnad

Shopifys affärsmodell är konstruerad kring antalet objekt som kunder vill publicera i sina butiker. En grundläggande plan börjar på $ 26,10 per år och en avancerad plan går så högt som $ 299 per månad. Varje transaktion inkluderar en avgift på 30 cent och ytterligare en avgift på 2,25 till 2,9 procent kan läggas till, beroende på den specifika planen du väljer.

Squarespace är stolt över en mycket mer förenklad prisstruktur. Det finns två planer, de grundläggande och avancerade planerna.

Det finns aldrig några transaktionsavgifter, och kunder får lägga upp ett obegränsat antal produkter. Den grundläggande planen kostar mellan $ 26 och $ 30 per månad, beroende på faktureringsstruktur. Den avancerade planen kostar $ 40 till $ 46 per månad.

Vinnare: Slips – kostnaden är ungefär densamma.

3) Support

När en onlinebutik går ner är det säkert att säga att du kommer att bli lite lurad och vill ha ett tydligt svar så snabbt som möjligt. Båda plattformarna erbjuder klienter livechatt och e-poststöd, men Shopify är den enda som tillhandahåller telefonsupport, och det gör det på dygnet runt live. Med andra ord, medan Shopify vanligtvis är dyrare, är det ett fall att få det du betalar för. Om du kan arbeta med ett team med Squarespace-proffs som kan erbjuda det saknade livetelefonsupport som företaget inte gör, kanske du vill dra nytta av det för att låsa in några kostnadsbesparingar.

Shopify tenderar också att erbjuda ett större och mer robust samhälle. Du har en enkel tid att spåra information från andra användare, en fördel som personer med vissa utvecklingsfunktioner kommer att vara intressanta. Kvalificerat expertråd är också nära till hands.

Vinnare: Shopify

4) Utökbarhet, funktioner och anpassning

Ju mer avancerad du förväntar dig att din webbplats ska bli, desto mer sannolikt kommer du att använda Shopify. Verktygen som finns tillgängliga gör det också möjligt för kompetenta utvecklare att göra mycket mer.

Squarespace tillhandahåller ett utvecklarläge, men det kräver lite ansträngning för att aktivera det. Omvänt erbjuder Shopify tillgång till en massiv app-butik som gör det möjligt för webbplatsägare att anställa mer än 1400 olika appar på sina webbplatser.

HTML- och CSS-systemet är en av de saker som lockar många Shopify-proffs till plattformen. Shopify tillåter en högre grad av anpassning. För dem som vill komma mindre i tarmarna på sina webbplatser kan Squarespace dock verka som ett mer tilltalande val. Detta gör plattformen särskilt populär bland personer som inte behöver någon e-handelsfunktion.

En liten fördel som Squarespace erbjuder är integration med Getty Images. Om du vill påskynda processen att få bilder på produktsidor kan det ge en liten uppsving.

Shopify får lite vinst tack vare sin integration med AMP, ett system som är utformat för att påskynda leveransen av mobilsidor. Komplexiteten i mobil och lyhörd design blir allt viktigare för framgången på resultatsidorna i sökmotorerna, så det är något att tänka på.

Du vill särskilt överväga Shopify för en mer mobilfokuserad webbplats som är inriktad på en yngre publik.

Vinnare: Shopify

5) Going International

Tack vare Shopifys starka fokus på e-handel tenderar plattformen att ha mycket bättre stöd för internationella säljare. Om du till exempel vill sälja produkter till kunder i Europa är webbplatsens förmåga att snabbt beräkna och hantera EU: s momskrav ett stort plus.

Vinnare: Shopify

Övergripande rekommendation: Shopify

När det gäller att välja en e-handel webbplats byggare, inte bara en allmän, Shopify vinner.

Jag tror att vi ser specialisering vinna här ute. Squarespace är bra för allmän webbplats, men Shopify investerar i sin e-handelsplattform månad efter månad.

Shopify har vuxit exponentiellt genom åren, med enorma aktiemarknadsvinster att följa. Vi tror att Shopify kommer att vinna ut för en stund.

Alternativ (galna) idé: Varför inte båda?

Jag rekommenderar inte detta om du börjar – bara starta en.

Men om du är en galen person, med ett vildt blick i ögat, kanske du kan dra bort det här.

Squarespace erbjuder support för integration av Shopify-vagnsknappar. Om du är nöjd med en befintlig Squarespace-webbplats kan detta vara särskilt fördelaktigt. Istället för att försöka överföra en hel webbplats till Shopify, kanske du helt enkelt vill bygga en butik eller vagns underdomän som använder plattformen och samtidigt behålla allt annat på Squarespace.

Återigen – jag skulle hellre välja att bara välja en. Men det är möjligt att jerry-rigga ett system tillsammans som en gammal pirat och få båda att fungera.

Slutsats

De stora problemen som potentiella kunder behöver titta på när de väljer mellan Shopify vs Squarespace är kostnader och funktionalitet.

Om du är orolig för hur mycket kostar Squarespace ser du att det är den tydliga vinnaren, särskilt för dem som vill kunna bygga upp massivt.

Å andra sidan tenderar Shopify-proffs att älska plattformens höga utsträckbarhetsnivå och support. Varje system tar bort den tydliga vinnaren i vissa aspekter, men skillnaderna i specifika fördelar kommer att tvinga dig att tänka på vad din onlinebutik är nu och vad du tänker vara i framtiden.

Jämför Squarespace med andra plattformar? Kolla in det här Squarespace vs WordPress uppdelning för en annan jämförelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector