SiteGround vs GoDaddy 2020: Jämför priser, funktioner och mer

Låt oss komma rätt till det: om du bestämmer dig mellan SiteGround och GoDaddy, rekommenderar vi SiteGround som bästa värd för det totala värdet. Du får toppnivå-support, bättre funktioner och värd för allmänhet av högre kvalitet. GoDaddy kan locka dig med deras söta, förlustledande $ 1 / mo-värd-erbjudande för att få dig i dörren, men när man jämför på en funktion-för-funktion-grund, vinner SiteGround händerna ner.

PRISSÄTTNING  |  VÄRDESTÖD  |  UPTIME  |  FART  |  FUNKTIONER  |  SLUTSATS  


SiteGround är ett av de snabbast växande värdföretagen i världen och förmodligen den bästa värden för de flesta. Med oklanderlig kundsupport, fantastiska funktioner och låga priser finns det mycket att gilla med det här globala värdföretaget.

4,8

Recensent

4,9

Användare (79 röster)

MOT

GoDaddy behöver ingen introduktion – det är förmodligen den mest erkända leverantören av värd- och domännamn i världen. Som sagt, det är på samma sätt som McDonald’s att vara värd – billig, massmarknad, men inte ovanligt bra. Jämfört med någon annan värd vinner den andra värden vanligtvis. Med det sagt, om du är en lojal GoDaddy-domän, kan det vara värt att hålla sig till dem för små projekt och enastående telefonsupport.

3,4

Recensent

4,1

Användare (26 röster)

Prissättning

Betyg: 4.5

SiteGrords prissättning börjar löjligt lågt för de funktioner du får. Det ena klagomålet från de flesta användare är att prissättningen hoppar upp till fullt pris efter det första året, till nästan dubbelt. SiteGround erbjuder fantastiska rabatter för det mesta – så du kan alltid hitta en bra affär. Allt från SiteGround delat till dedikerad hosting är ett mycket överkomligt pris.

StartUpGrowBigGoGeek
Försäljningspris$ 3,95 / mo$ 5,95 / mo$ 7,95 / mo
Normalt pris$ 11.95 / mo$ 11.95 / mo$ 34.95 / mo
Bäst förnybörjareMellanliggandeFördelar

Visa prissättning

Betyg: 5.0

GoDaddys prissättning är mycket låg och bra för nybörjare. Med kampanjer som erbjuder ekonomi-värd för bara $ 1 / mo är värdgivningen praktiskt taget gratis. En sak att vara uppmärksam på är dock förnyelsetakten. Efter att din första period har gått hoppar ekonomihostingen upp till $ 8,99 per månad, så se upp för lock-in.

EconomyDeluxeUltimate
Försäljningspris$ 1,00 / mo$ 7.99 / mo$ 12.99 / mo
Normalt pris$ 8.99 / mo$ 11.99 / mo$ 16.99 / mo
Bäst förnybörjareLitet företagHögtrafiksajter

Visa prissättning

Värde

Betyg: 5.0

Du kommer inte hitta bättre värdvärde på marknaden än SiteGround, vi kan inte sjunga deras beröm tillräckligt. Med 24/7 support, dagliga säkerhetskopior och gratis SSL, täcker SiteGround alla grunderna du behöver för att starta.

Vi rekommenderade starkt uppgradering för att gå till GrowBig-planen – du får obegränsat webbplatser, dubbla lagring och WordPress-iscensättning (lita på att du vill ha det). Dessutom får du gratis migrering, vilket sparar mycket krångel. Vårt enda klagomål med SiteGround-värdet är det begränsade utrymmet som kan fyllas snabbt.

Betyg: 4.0

GoDaddys värde är ganska bra för vad du får. Du betalar rabatterade priser för en massmarknadsvärd. Till exempel, vad du får med Ekonomiplanen (till försäljning nu för $ 1 / mo) är en webbplats, obegränsad bandbredd och 100 GB lagringsutrymme och en gratis domän. Även när priset hoppar upp till ett fullt pris på $ 8,99 / mo, är det fortfarande ett anständigt värde. Med det sagt kommer vi att rekommendera att gå Deluxe eftersom du får obegränsade webbplatser och lagring (med anledning).

Alla planer inkluderar support dygnet runt, vilket är ett måste, såväl som säkerhetsövervakning och DDoS-skydd.

Två stora problem med dessa GoDaddy-delade värdplaner: inget gratis SSL-certifikat, som håller på att bli industristandarden, liksom en 1 GB-gräns för databaser. Om du kör WordPress och har foton av hög kvalitet kan du snabbt överskrida denna databasgräns. Av dessa två orsaker lägger vi GoDaddy till en fullständig poäng.

Kundsupport

Betyg: 5.0

SiteGround kundsupport är allvarligt episkt. Du får support 24/7/365 via telefon, e-post och chatt. Supportagenter är vänliga, hjälpsamma och går verkligen utöver att lösa dina problem.

Kolla in vår fullständiga SiteGround-recension för att se berömmen som deras kunder sjunger – allt kommer till stöd. De har knäckt den kakan. Om du är nybörjare bör support vara din första prioritet, så gå med SiteGroun över någon annan värd för den aspekten. 

Fler detaljer

Betyg: 4.0

GoDaddy är stolt över sin 24-timmars telefonsupport, vilket helt är vettigt för deras massmarknadskunder. En av de svaga platserna var att telefonen var det enda sättet att få tag på dem. De har sedan ändrat det och erbjuder nu chattstöd, vilket många internetnördar föredrar.

Telefonsupport är vanligtvis av högre kvalitet eftersom de minskar och jag kan svara på dina frågor snabbare. Jag har hittat chattstödet ansluter snabbt, men du måste hoppa igenom några bågar inklusive att ange ditt pin-nummer och vänta på svar Kvaliteten på supporten är vanligtvis snabba svar, till skillnad från SiteGround, där de ger fullständiga lösningar. Sammantaget bra stöd, men inte perfekt. 

Fler detaljer

Hosting Uptime

Betyg: 5.0

SiteGround lovar 99.99% drifttid, vilket är ungefär lika bra som det blir. Testning från tredje part bekräftar och visar intervallet från 99,95% till 100% månad efter månad.

SiteGround erbjuder proaktiv övervakning med deras anpassade programvarubunke och AI för att hjälpa till att avvärja aggressiva botattacker. Oroa dig inte för drifttid med SiteGround, de har det täckt.

Betyg: 3.5

GoDaddys drifttid är ganska bra, ofta till 99,95% eller bättre. Recensioner från användare över hela webben är blandade, men vanligtvis är uppetid / driftstopp inte ett stort problem.

GoDaddy har en server upptid garanti (varning – juridisk jargong!) – men det täcker bara 99,90% (saknar en 0,09 där) – vilket innebär att din webbhotell kan vara nere i 43 minuter i månaden, och de anser att det är normalt. Föreställ dig din webbplats under en avgörande shoppingperiod i nästan en timme! Dessutom ger GoDaddy bara dig 5% kredit tillbaka – vilket kan vara bara pennies. Vi anser att de borde ha högre standarder och kreditera en hel månad.

Fart

Betyg: 4.5

SiteGround erbjuder flera nivåer av hastighetsoptimering: CDN-optimering, Cloudflare, dynamisk caching och memcaching. Alla dessa hjälper till att förbättra din webbplatshastighet med SiteGround-byggd teknik.

Dessutom är deras kundtjänstteam alltid tillgängligt för att ge en hand och ge tips om hur du kan påskynda din webbplats. Det kan finnas snabbare värdar där ute, men detta är en av de bästa för värdet.

Betyg: 3.5

GoDaddy faller mitt i förpackningen så långt som hastighetstest går. De försöker sälja dig till deras Ultimate plan för att få mer processorkraft och hastighet, vilket gnider mig på fel sätt. Ekonomiplaner behöver också hastighet!

Twitter GoDaddy får en avgörande mängd klagomål, men förväntade ärligt talat mer för en värd detta populära.

GoDaddy gjorde inte listan över vår snabbaste webbhotell. Kontrollera det inlägget om du vill gå med en vinnare.

Funktioner

Betyg: 5.0

SiteGround har några av de bästa funktionerna av alla värdar. Inte bara erbjuder de sina egna anpassade verktyg för att göra ditt liv enklare, utan de utnyttjar cPanel, Cloudflare och annan tredje parts teknik.

Min favorit bland funktionerna inkluderar WordPress-iscensättning, memcached speed-teknik och hela uppgraderingen av uppgraderingsalternativ som SiteGround erbjuder.

Se alla funktioner

Betyg: 3.5

Inte ett stort fan av GoDaddys funktioner på grundläggande planer. De flesta människor startar sina webbplatser på WordPress idag, och medan GoDaddy har WordPress-värd, måste du återigen uppgradera för att få WordPress-scener till exempel. På GoDaddys ekonomi-värdplaner får du inte en gratis SSL, du får inte säkerhetskopieringar och de gör inte migreringar.

Medan GoDaddy har några anpassade verktyg som de har byggt, för ett företag så stort skulle jag förvänta mig att de skulle erbjuda fler funktioner än en mindre, skrappare värd som SiteGround – men de måste göra sina vinster. Sammantaget är funktionerna ok, inte bra.

Se alla funktioner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map