WP Engine vs GoDaddy: Jämför priser, funktioner och hastighet – 2020

Om du jämför GoDaddy med WP Engine, jämför du äpplen med apelsiner.


GoDaddy handlar om rabatterade priser, i skala.

WP Engine är en mycket högre, WordPress-specifik tjänst.

Ja, GoDaddy erbjuder nu sitt Managed WordPress Hosting, men det är mer ett marknadsföringsnamn än det är någonting som konkurrerar med vad WP Engine erbjuder.

WP Engine vs GoDaddy Pricing

Vanligtvis kommer de flesta att fatta ett beslut baserat på startkostnaden snarare än det totala värdet.

Vi förstår att prispoäng kan vara en märkes- eller brytsituation för många användare, varför vi ser till att presentera den informationen innan något annat. Med det sagt måste vi nämna att priset endast är en del av tjänsten du får, så om du kan spendera lite mer och få ett bättre värde föreslår vi starkt att du går den vägen.

I slutändan är mantraet “du får vad du betalar för” lika sant med värdtjänster som med allt annat.

För att se till att denna jämförelse är så lika som möjligt tittar vi på GoDaddys WordPress-värdpaket snarare än deras standardhotellplaner. På detta sätt kan du se hur de staplas ut baserat på liknande faktorer.

GoDaddy Hosting Priser på en överblick

 • Grundplan: $ 3,99 per månad för att starta, $ 7,99 per månad för att förnya
 • Deluxe-plan: $ 4,49 per månad för att starta, $ 9,99 för att förnya
 • Ultimate Plan: $ 7,99 per månad för att starta, $ 14,99 för att förnya
 • Utvecklingsplan: $ 13.99 för att starta, $ 24.99 för att förnya

WP-motorprissättning

 • Personlig: 34 $ per månad (rabatt med vår länk)
 • Professionell: 99 $ per månad
 • Företag: 249 $ per månad
 • Premie: be dem om prissättning

Som ni ser är WP Engine mycket mer än GoDaddy, vilket kan vara tillräckligt för vissa människor att helt undvika det. Som vi nämnde ovan kan värdet emellertid vara en mycket bättre indikator på vilket alternativ du bör välja, så antag inte att GoDaddy är det smartare valet eftersom det kostar mindre. Med det sagt är Go Daddy, jämfört med priset, mycket mer kostnadseffektivt.

Vinnaren: Kör pappa

Pengar tillbaka garanti

När det gäller att bygga en webbplats måste du ta dig tid att ta reda på hur du programmerar allt och se till att allt går samman. Som sådan kan du välja en plan bara för att ta reda på att du behöver något annat efter några dagar med att prova det. Lyckligtvis erbjuder många värdtjänster en garanti som innebär att om du måste avbryta din tjänst inom en viss tidsram kommer de att återbetala dig utan besvär. I det här fallet ger WP Engine dig upp till sextio dagar att ändra dig, medan GoDaddy erbjuder fyrtiofem.

Vinnaren: WP-motor

Kundsupport

Innan vi delar upp de olika funktionerna och fördelarna du får med varje värd, vill vi först titta på hur bra deras stödsystem är. Oavsett hur bra du är på webbplatsbyggnad måste du så småningom prata med någon i teknisk support, så det är viktigt att du alltid har tillgång till dem och kan få snabba svar. Med det i åtanke finns det fyra primära metoder som värdar använder för att ge support, så låt oss se hur varje värd staplar upp.

Telefonstöd

När det gäller att ringa en supportuppringning behöver du inte vänta för alltid innan du når en live person. Det är också bäst om du kan ringa när som helst dag eller natt så att om du arbetar på din webbplats mitt på kvällen kan du fortfarande få hjälp om något går fel. Båda tjänsterna erbjuder telefonsupport dygnet runt och båda sätter dig inte på för länge.

Vinnaren: en slips

Live chat

För de flesta är att vänta en av de värsta sakerna att göra, varför det är mycket bättre att ha en livechattfunktion. På det här sättet kan du fortfarande få ditt problem löst i realtid, men du behöver inte oroa dig för besvärliga tystnader eller dålig hissmusik. Båda webbplatserna har pålitliga livechattfunktioner, även om GoDaddy inte alltid är online, så du måste se till att du försöker nå dem under ordinarie öppettider. Med tanke på att massor av människor arbetar på sina webbplatser på alla timmar på natten, är detta typ av en betydande nackdel.

Vinnaren: WP-motor

E-post

När det gäller supportsystem kan du inte vara mer grundläggande än att ha e-post. Detta är för när du har ett problem som inte behöver lösas omedelbart. Ändå vill du inte heller vänta dagar i slutet på svar, så det är absolut nödvändigt att tjänsten kommer tillbaka till dig omedelbart. Återigen har WP Engine en anständig e-posttjänst, men av någon anledning har GoDaddy ingen e-postfunktion. Medan du kan ringa alla dygnet runt och chatta under vanliga affärstider, verkar det som konstigt att du inte kan skicka ett e-postmeddelande för att få ditt problem löst.

Vinnaren: WP Engine, uppenbarligen

forum

Den sista metoden för värdar att ge stöd till sina kunder är att ha en mängd självstudier och annan information om vanliga problem så att människor kan leta upp lösningen på sina problem utan att behöva prata med någon eller vänta på svar. Både WP Engine och GoDaddy har sådana system på plats, men GoDaddy har en mycket mer omfattande uppsättning vanliga frågor och instruktionsinformation till ditt förfogande.

Vinnaren: Kör pappa

Fart

När du bestämmer värdet på en webbhotell är ett av de bästa sätten att göra det att se hur väl den kan hantera belastningshastigheter. I dagens snabba samhälle kan allt som tar längre tid än några sekunder laddas känns som för alltid, varför det är så viktigt att din värd inte ger dig någon fördröjning. Om det finns laddningsproblem, kommer din publik att studsa från din sida och du får ett dåligt rykte.

För att jämföra hastigheten på båda platserna tittade vi på oberoende tester som gjorts av andra för att se hur bra de staplas upp. Här är resultaten.

Kör pappa

 • Bästa hastighet:31 sekunder
 • Värsta hastighet:97 sekunder
 • Medel: 10 sekunder

WP-motor

 • Bästa hastighet: 503 millisekunder
 • Värsta hastighet:58 sekunder
 • Medel: 872 millisekunder

Som ni ser är WP Engine mycket mer pålitlig och konsekvent, medan GoDaddy har en väsentlig bred felmarginal. Eftersom du inte vill behöva oroa dig för om människor kommer att ha svårt att ladda din webbplats eller inte, verkar det som WP Engine är det bättre alternativet. Anledningen till de bättre resultaten tycks vara att WP Engine är dedikerad till en tjänst, medan GoDaddy gör mer än bara WordPress-värd, så dess servrar måste svara på olika typer av data.

Vinnaren: WP-motor

Uptime

Tillsammans med laddningstiderna vill du också se till att din webbplats inte kraschar, varför de flesta värdar erbjuder det som kallas en drifttidsgaranti. Detta är för att ge dig trygghet att din sida alltid kommer att finnas tillgänglig och inte kommer att bli föremål för nätverksanslutningsproblem, oavsett var i världen folk kommer åt din webbplats. Med det i åtanke erbjuder WP Engine en garanti medan GoDaddy inte gör det. Detta innebär att om du någonsin upplever stillestånd på GoDaddys servrar, kommer de inte att kompensera dig, så det kan vara ett avtal för vissa.

När man jämför de två tjänsterna är de båda utmärkta för att tillhandahålla höga upptidsprocent, men kanten går till WP Engine. Denna webbplats har inte bara mer konsekventa 100% drifttid utan det faktum att du får en garanti är en fin touch.

Vinnaren: WP-motor

Värde

Nu när vi har sett vad du kan förvänta dig när det gäller prestanda och tillförlitlighet, låt oss gå igenom de grundläggande paketen du får med varje webbhotell. Återigen, för att hålla saker rättvisa och balanserade, kommer vi bara att jämföra de två webbplatserna på WordPress-värd. Så det betyder att om du väljer standard delad hosting på GoDaddy kan du få något olika paket beroende på dina behov.

Kör pappa

 • Grundläggande: En webbplats, 25 000 besökare per månad, 10 GB lagring, gratis domän, SFTP-paket
 • Deluxe: En webbplats, 100 000 besökare per månad, 15 GB lagring, gratis domän, SEO-plugin
 • Slutlig: Två webbplatser, 400 000 besökare per månad, 30 GB lagring, gratis domän, ett SSL-certifikat
 • Utvecklaren: Fem webbplatser, 800 000 besökare per månad, 50 GB lagring, gratis domän, ett SSL-certifikat

WP-motor

 • Personlig: En webbplats, 25 000 besökare per månad, 10 GB lagring, gratis dataöverföring, gratis SSL-certifikat
 • Professionell: Tio webbplatser, 100 000 besökare per månad, 20 GB lagring, gratis dataöverföring, gratis SSL-certifikat
 • Företag: Tjugofem webbplatser, 400 000 besökare per månad, 30 GB lagring, gratis dataöverföring, gratis SSL-certifikat
 • Premie: 150 webbplatser, en miljon besökare per månad, 100-300 GB lagring, gratis dataöverföring och SSL-certifikat
 • Företag: 150 webbplatser, fem miljoner besökare per månad, 400 GB-1 TB-lagring, gratis dataöverföring och SSL-certifikat

Som ni ser ger WP Engine mycket mer värde än GoDaddy.

Men som vi såg ovan är prispunkterna mycket högre, så det är vettigt att du kan göra mer. Men när du har gått utöver de grundläggande paketen med varje program är det lätt att se att WP Engine har mycket mer att erbjuda. Det faktum att du får obegränsad dataöverföring och gratis SSL-certifikat för dina webbplatser oavsett planuppsättning innebär att WP Engine redan är ett bättre val. Den enda stora fördelen som GoDaddy har är att du kan få en gratis domän med varje plan.

Annars begränsar du dig hårt genom att välja GoDaddy som din WordPress-värd.

Vinnaren: WP-motor

Slutsats

Så när det gäller WordPress-värd är det uppenbart att WP Engine har bättre funktioner, mer tillförlitlighet och bättre kundservice. Men om du inte vill eller behöver använda WordPress för din webbplats, har GoDaddy många andra funktioner och fördelar som du kan komma åt, vilket gör det till en mer avrundad värd.

Vinnaren: WP Engine för WordPress, GoDaddy för allt annat

För att utforska alla dina värdalternativ, kolla in vår WP Engine vs. HostGator jämförelsepost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map