Kajian Bluehost Mei 2020: Adakah Bluehost Hanya Murah atau Bagus?

Apa itu Bluehost?

Sebilangan besar orang yang pernah mendengar syarikat hosting mungkin pernah mendengar mengenai Bluehost.


Podcasters dan pemimpin pemasaran internet suka mempromosikannya, tetapi adakah itu baik?

Ditubuhkan pada tahun 2003, Bluehost adalah syarikat hosting swasta yang dimiliki oleh Endurance International Group. Dengan syarikat hosting saudaranya HostMonster, FastDomain, dan iPage, kumpulan ini memiliki hampir dua juta domain. Berpusat di Provo, Utah, Bluehost VPS dan rancangan hosting pelayan khusus adalah kepakaran perkhidmatan ini.

Betapa baiknya Hosting Bluehost?

Titik penjualan terbesar Bluehost adalah titik penjualan mereka.

Harga Bluehost (bermula sekitar $ 2,95) adalah yang paling rendah di pasaran, dan menjadi standard dengan semua ciri asas yang diinginkan dari penyedia hosting bersama.

Mereka layak dibandingkan dengan tuan rumah anggaran lain yang serupa kerana mereka menawarkan pelbagai rancangan dengan kelebihan khusus. Anda mungkin ingin memerhatikan beberapa perkara yang ditemui oleh penyelidik kami. Waktu dan kelajuan jauh lebih rendah daripada kebanyakan pesaing (terutamanya pesaing dengan harga lebih tinggi), dan perkhidmatan pelanggan Bluehost tidak begitu membantu seperti yang diharapkan. Lihat Ulasan Bluehost Laman Web Rasmi 3.6 / 5 Pengulas {{reviewsOverall}} / 5 Pengguna (18 suara) Kelebihan

 • Sebilangan harga yang paling murah
 • Banyak ciri
 • Baik untuk pemula
 • Ciri keselamatan yang hebat untuk hosting anggaran

Keburukan

 • Kelajuan boleh menjadi masalah
 • Masa tidak dijamin
 • Beberapa masalah sokongan

Ringkasan Kerana Bluehost begitu besar dan berkongsi sumber dengan syarikat saudari, mereka dapat menawarkan beberapa harga termurah untuk hosting. Dan dengan harga yang sangat rendah, rancangan Bluehost merangkumi sebahagian besar asas, seperti WordPress hosting, VPS, ciri keselamatan yang kukuh, dan banyak alat percuma untuk boot. Tetapi pada penghujung hari, anda mendapat apa yang anda bayar. Perkhidmatan pelanggan Bluehost kurang, waktu operasinya buruk, dan kelajuan mereka meninggalkan banyak yang diinginkan. Webmaster dengan anggaran yang tidak menjangkakan banyak lalu lintas atau tiket sokongan akan menemui semua yang mereka cari dengan harga Bluehost. Tetapi jika kebolehpercayaan yang lebih besar penting bagi anda, ada baiknya anda mengeluarkan wang tambahan untuk host yang lebih berorientasikan pelanggan seperti SiteGround atau WP Engine. Sokongan3.5Speed2.5Feature4Value4.5Transparency3.5

Ulasan Bluehost Rasmi kami

Mencari pengalaman hosting murah dan tanpa embel-embel yang akan memenuhi semua keperluan asas anda? Kemudian Bluehost adalah pilihan terbaik untuk anda.

Harga Bluehost adalah yang paling rendah di pasaran, dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari, dan merangkumi pilihan alat pembinaan dan keselamatan laman web yang paling banyak digunakan. Tetapi jika projek web anda menuntut lonjakan pelayan, jaminan masa aktif, kelajuan pantas, dan perkhidmatan pelanggan yang komprehensif, Bluehost mungkin bukan pertaruhan terbaik anda.

Luangkan sedikit wang untuk mendapatkan lebih banyak kebolehpercayaan.

Sorotan Bluehost

 • Harga yang sangat berpatutan, bermula hanya $ 2.95 / bln (dengan diskaun)
 • Pasang WordPress dengan 1 klik – sesuai untuk laman web baru
 • Sokongan 24/7 – yang telah meningkat sejak tahun lalu
 • Sangat disyorkan oleh penyiar terkenal seperti Pat Flynn
 • Seperti semua host yang dikongsi, jika anda mempunyai laman web yang besar, anda mungkin akan melambatkan anda
 • Cloud hosting dan peningkatan lain tersedia
 • Penyimpanan e-mel sangat terhad pada pelan Asas
 • Laman web terhad hanya 1 pada pelan Asas
 • Bayaran balik 30 hari jika anda tidak menyukainya

Kelebihan Bluehost

Bluehost mempunyai pemahaman yang sangat baik tentang apa yang rata-rata pelanggan perlukan sebagai asas dari penyedia hosting web mereka. Kekuatan terbesar Bluehost adalah mereka merangkumi semua asas ini dengan harga yang sangat rendah. Dan dengan 2 juta domain di seluruh dunia, jelas ini merupakan titik penjualan yang sangat baik.

1. Bluehost cPanel – Mendefinisikan Semula Demonstrasi

Sebelum anda mengeluarkan sedikit wang untuk perkhidmatan dalam talian – termasuk hosting – bukankah lebih baik mengetahui dengan tepat apa yang anda bayar? Hosting Bluehost memberi anda rasa sebenar bagaimana menjadi salah satu pelanggan mereka dengan memberi anda akses demo ke cPanel yang berfungsi sepenuhnya. Oleh kerana cPanel adalah apa yang akan anda gunakan untuk mengurus keseluruhan laman web anda, menunjukkan versi program yang dilucutkan ini akan menjadikan anda tidak baik. Demonstrasi lengkap adalah langkah yang bijak, kerana ciri-ciri di cPanel yang mantap dan mesra pengguna. Pada masa anda membuat keputusan pembelian, anda akan mengetahui dengan tepat apa yang anda mahukan.

2. Penyulitan Gred Ketenteraan & Keselamatan Lain

Sebelum anda menghantar data ke syarikat hosting, tidakkah anda ingin tahu seberapa selamatnya? Bluehost hosting mempunyai semua maklumat terkini di bawah pelayan mereka. Dengan sijil SSL yang dikongsi dan dikhaskan, sandaran harian dan proses FTP yang selamat, hosting Bluehost tahu apa maksudnya menjaga keselamatan data anda. Sekiranya anda memikirkannya, ini boleh menjadi salah satu ciri penjualan untuk produk anda kerana pelanggan anda ingin mengetahui apakah maklumat kewangan peribadi dan peribadi mereka berada di tangan yang baik sebelum mereka memberi anda sedikit wang.

Bluehost mempunyai beberapa ciri keselamatan terbaik di antara syarikat hosting web kos rendah. HostGator pesaing mereka, misalnya, sedikit lebih mahal tetapi kekurangan perlindungan spam dan virus yang serius di peti masuk mereka, dan mereka hanya menyandarkan data anda seminggu sekali. Malah pilihan yang lebih mahal, SiteGround, tidak lagi menjaga keselamatan mereka daripada menggodam. Bluehost benar-benar berada di atas dan di luar keselamatan untuk harganya.

3. Akhirnya – Percuma yang Boleh Anda Gunakan

Bluehost menyedari bahawa kebanyakan orang memulakan laman web asas untuk memperluas usaha pemasaran dan kehadiran jenama mereka. Oleh itu, termasuk dalam rancangan Bluehost anda adalah aplikasi e-dagang, keranjang belanja, e-mel, dan pemasaran percuma. Google Apps dan CloudFlare adalah dua contoh, dan semua aplikasi ini disatukan dengan lancar dan sangat mesra pengguna. Anda tidak perlu menjadi pembangun untuk mengetahui aplikasi percuma yang pasti akan berguna untuk perniagaan kecil.

4. Alat Reka Bentuk Mudah

Hosting Bluehost menempatkan anda di tempat pemandu ketika menyangkut reka bentuk laman web anda, dan mereka menjadikannya sangat mudah sehingga anda tidak perlu mempunyai pengalaman. Pada satu ketika, pengambilan pereka web mungkin merupakan bagian dari strategi pemasaran anda, tetapi sekarang tidak perlu. Pelan Bluehost menyediakan perisian reka bentuk laman web percuma dengan teknologi drag-and-drop, yang membolehkan anda merancang sendiri laman web dengan mudah. Perisian seperti ini secara harfiah disebut WYSIWYG – apa yang anda lihat adalah apa yang anda dapat. Ini bermaksud anda tidak perlu mahir dalam pengaturcaraan komputer untuk menyesuaikan laman web anda dengan cara yang anda mahukan.

5. Bluehost VPS Sebenarnya Mampu Milik

Hosting VPS selalu lebih mahal daripada rancangan hosting bersama, kerana anda dijamin sumber pelayan peribadi. Tetapi di mana kebanyakan syarikat hosting mengenakan harga yang sangat tinggi untuk VPS, harga rendah Bluehost merangkumi VPS. Bluehost VPS diuruskan sepenuhnya dan kaya dengan ciri-ciri, seperti cPanel yang disempurnakan, CentOS, dan teknologi cloud yang kuat. Dan dengan empat tahap yang berbeza, rancangan Bluehost VPS memberikan banyak ruang untuk skala dengan pertumbuhan.

Kekurangan Bluehost

Apabila harga begitu rendah, sukar untuk mengeluh terlalu banyak mengenai kekurangan rancangan Bluehost. Tetapi ada beberapa kontra serius untuk Bluehost yang tidak dapat dilupakan jika harga rendah bukan keutamaan anda.

1. Perkhidmatan Pelanggan Bluehost Tewas atau Rindu

Mana-mana syarikat yang mempunyai pelanggan di seluruh dunia mesti dapat menyokong mereka sepanjang masa. Bluehost mempunyai masa respons tiket rata-rata 30 saat, tetapi ini sebenarnya tidak berlaku. Pada waktu puncak, banyak pelanggan melaporkan masa menunggu hampir 45 minit. Untuk memburukkan lagi keadaan, banyak pelanggan menyatakan kekecewaannya kerana komunikasi dapat disekat dan tidak membantu. Beberapa perkara lebih menjengkelkan ketika anda mengalami kesulitan teknikal daripada harus menunggu sejumlah waktu hanya untuk menerima jawapan yang tidak membuat anda lebih dekat dengan penyelesaian. Perkhidmatan lambat dan tidak membantu tidak selalu berlaku dengan Bluehost, tetapi perkara ini sering berlaku sehingga kita tidak dapat mengatakan bahawa perkhidmatan pelanggan mereka berkualiti tinggi secara konsisten.

Bagaimanapun Bluehost mempunyai saluran YouTube yang penuh dengan tutorial berguna. Sekiranya soalan anda tidak mendesak, kadang-kadang sebaiknya gulung lengan baju anda dan pelajari sendiri cara memperbaikinya. Anda juga mungkin dapat menyelesaikan masalah sebelum anda berhenti di talian sokongan.

2. Tiada Jaminan Masa Masa

Sebelum anda membuat keputusan hosting, anda mungkin telah membaca beratus-ratus ulasan yang berbeza dari beberapa perspektif yang berbeza mengenai setiap syarikat hosting di luar sana. Salah satu corak yang mungkin anda perhatikan adalah bahawa beberapa syarikat hosting ini menawarkan jaminan waktu operasi – biasanya jaminan 99,99% waktu operasi. Ini menjanjikan bahawa anda akan mendapat ganti rugi selama lebih dari 8 jam waktu henti setiap tahun. Ini tidak berlaku dengan Bluehost. Bluehost tidak akan memberi ganti rugi sekiranya penurunan masa di bawah purata yang diiklankan. Walaupun rekod uptime mereka tidak ketinggalan, kajian menunjukkan bahawa Bluehost cenderung mempunyai kadar uptime yang sedikit lebih rendah daripada kebanyakan pesaing besar mereka. Untuk laman web yang mengewangkan lawatan, masa tambahan 4 jam per tahun boleh memberi kesan besar kepada perniagaan anda. Tetapi jika dibandingkan dengan laman web anggaran lain seperti WebHostingPad, Bluehost mempunyai masa operasi yang jauh lebih baik untuk wang yang anda bayar.

3. Kelajuan Memuat Lambat

Rata-rata halaman Bluehost memerlukan 25% lebih banyak masa untuk dimuat daripada halaman yang dihoskan oleh penyedia hosting teratas yang lain. Perbezaan waktu ini mungkin tidak banyak, tetapi tahukah anda bahawa hampir tiga perempat trafik anda akan melambung jika halaman anda gagal dimuat dalam masa 5 saat? Kelajuan pemuatan yang perlahan merosakkan pengalaman pengguna anda, sehingga mengurangkan pengunjung dan keuntungan anda. Pasti, Bluehost masih jauh di hadapan daripada banyak host web yang lebih kecil, tetapi mereka berada di bahagian bawah tong antara pesaing teratas mereka. Kami akan menunjukkan kepantasan sebagai elemen nombor satu yang boleh mereka perbaiki sekiranya mereka ingin meningkatkan perkhidmatan mereka. Sekiranya kepantasan menjadi keutamaan anda dalam hos web, anda mungkin berminat membayar beberapa dolar tambahan sebulan untuk Hosting A2 yang pantas.

4. Mendapatkan Semua E-mel Anda

Ciri lain hosting Bluehost yang hilang adalah apa yang disebut “peti masuk e-mel.” Ini bermaksud seseorang menghantar e-mel kepada pengguna yang tidak ada di domain anda, ia akan masuk dalam peti masuk e-mel ini. Walaupun ini bukan ciri yang diperlukan, ia adalah ciri yang dimiliki syarikat hosting lain.

5. Harga Terbaik Memerlukan Kontrak yang Lebih Panjang

Sekiranya anda merancang untuk bertahan lama di laman web anda, maka hei itu tidak menjadi masalah. Sekiranya anda tidak pasti berapa lama laman web anda akan beroperasi, maka jangka masa 36 bulan untuk harga terbaik boleh sedikit mengecewakan.

Oleh itu, terpulang kepada anda jika itu negatif atau tidak, tetapi kami fikir anda ingin tahu.

Garisan bawah:

Sukar untuk mengatakan tidak dengan harga yang rendah dengan nilai yang besar, dan populariti Bluehost adalah bukti ini.

Semua ini merangkumi semua asas anda dalam satu pakej yang kemas dan murah, itulah yang sebenarnya dicari oleh webmaster baru anda ketika tiba masanya untuk membina laman web untuk perniagaan mereka. Bluehost kekurangan pecahan belaka, tetapi pecahan tersebut benar-benar bertambah ketika berurusan dengan jumlah yang besar. Inilah sebabnya mengapa kami tidak mengesyorkan Bluehost untuk laman web yang mengumpulkan banyak lalu lintas atau kehilangan banyak masa ketika laman web mereka turun. Tetapi jika semua yang anda mahukan adalah sudut kecil internet anda sendiri dan anda sendiri mungkin tidak menyedari kelajuan downtime atau ketinggalan, Bluehost adalah tempat permulaan yang bagus dan murah.

Lihat Harga Bluehost

Soalan Lazim Hosting Bluehost

Apa ciri utama yang ditawarkan oleh Bluehost?

Terdapat puluhan ciri yang disediakan oleh Bluehost, tetapi berikut adalah empat ciri terpenting untuk memulakan anda.

 • PHP – Sekiranya anda tidak mahu laman web anda menjadi kusam dan membosankan, anda perlu menggunakan PHP. Perkhidmatan ini membolehkan anda membuat kandungan dinamik untuk laman web anda, termasuk gambar, butang, dan teks yang dapat membezakan anda daripada orang ramai. Bergantung pada jenis laman web yang ingin anda bina, Bluehost menawarkan pakej yang berbeza untuk memberi anda lebih banyak kawalan melalui PHP.
 • WordPress –  Selain menghoskan laman web anda, Bluehost akan memberi anda akses ke WordPress sehingga anda dapat menyesuaikan dan membuat penampilan dan rasa yang anda inginkan. Sebilangan besar laman web baru menggunakan WordPress, jadi anda pasti ingin memanfaatkannya.
 • MySQL – Sekiranya anda merancang untuk mempunyai banyak data di laman web anda atau anda ingin mengumpulkan banyak data dengan laman web anda, maka anda memerlukan MySQL untuk melakukannya. Bluehost memberi anda alat yang anda perlukan supaya anda bukan sahaja dapat mengumpulkan tetapi memproses dan mengurus semua data yang anda mahukan. Seperti yang kami sebutkan, terdapat pakej yang berbeza yang dapat anda pilih untuk memastikan bahawa anda mempunyai cukup ruang penyimpanan untuk semuanya.
 • Jaminan Masa –  Bluehost mempunyai jaminan masa operasi 100%, yang bermaksud bahawa laman web anda tidak akan pernah habis untuk jangka masa yang lama. Sekiranya, atas sebab apa pun, perkara itu berlaku (ketukan kayu), Bluehost akan memberikan ganti rugi kepada anda.
 • E-mel – Bluehost menawarkan akaun e-mel percuma dengan semua pakej.
Apa jenis ciri e-mel yang ditawarkan Bluehost?

Bluehost mempunyai portal Webmail untuk penggunanya, dan juga membolehkan anda memilih program peti masuk kegemaran anda. Mereka menggunakan SpamAssassin dan SpamExperts untuk menapis peti masuk anda. Mereka juga mempunyai beberapa kemampuan pemasaran e-mel untuk membantu anda mengembangkan langganan anda.

Apa jenis keselamatan penggodaman yang ditawarkan Bluehost?

Untuk membantu melindungi anda, Bluehost menawarkan banyak ciri masuk dan keselamatan yang dapat menjauhkan laman web anda dan semua maklumat yang berkaitan dari tangan penggodam dan pencuri.

 • Pengesahan Dua Faktor: sebagai tambahan kepada kata laluan anda, anda memerlukan kunci keselamatan yang berbeza untuk log masuk. Ini membantu mengelakkan penggodam mendapat akses
 • PIN: sebagai ciri keselamatan tambahan, anda boleh menetapkan PIN untuk pengesahan. Anda tidak boleh menggunakan PIN anda untuk log masuk.
 • Penyesuaian Kata Laluan untuk Pengguna yang Sah: jika anda mempunyai orang lain yang menguruskan laman web anda, anda mungkin tidak mahu mereka mempunyai akses ke semua yang anda lakukan. Oleh itu, anda boleh menetapkan pilihan apa yang tersedia untuk pengguna mana, dan juga menukar kata laluan dari jauh.
 • Kata laluan akaun: ini membolehkan anda atau pengguna yang sah mengakses laman web untuk membuat perubahan atau mengemas kini maklumat
 • Kata Laluan Bil: kata laluan ini hanya untuk pemegang akaun, kerana ia membolehkan anda membeli perkhidmatan tambahan dari Bluehost atau membatalkan akaun anda sepenuhnya
 • Log masuk tunggal untuk laman web yang dipercayai: seperti Google dan WordPress.
Sekiranya saya membeli domain di tempat lain, bolehkah saya memindahkannya ke Bluehost?

Ya, Bluehost akan membolehkan anda memindahkan mana-mana dan semua domain yang anda miliki ke akaun hosting anda. Anda harus menetapkan semula tetapan nama domain anda untuk mengarahkannya ke Bluehost.

Bolehkah saya membeli nama domain melalui Bluehost?

Ya, anda lebih senang membeli nama domain melalui Bluehost, dengan syarat ia belum diambil oleh orang lain. Cukup masukkan nama yang anda mahukan, dan laman web ini akan memberitahu anda jika ada.

Adakah Bluehost menawarkan privasi nama domain?

Ya, mereka ada. Semua nama domain yang telah dibeli diwajibkan oleh undang-undang untuk menunjukkan maklumat siapa pemilik domain tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda bimbang maklumat peribadi anda menjadi umum, Bluehost dapat memberi anda pilihan privasi untuk menyimpan maklumat tersebut secara peribadi. Apa yang berlaku jika anda tidak menggunakan ciri keselamatan ini? Anda boleh menjadi sasaran:

 • Spam
 • Panggilan telefon
 • Surat kiriman
 • Kecurian identiti
 • Pemindahan domain palsu
Kaedah pembayaran apa yang diterima Bluehost?

Bluehost menerima kebanyakan kad kredit utama, serta PayPal dan beberapa perkhidmatan kewangan dalam talian yang lain. Sekiranya anda tidak pasti bahawa pembayaran anda akan selesai, hubungi pasukan sokongan. Mereka juga menawarkan sejarah penagihan terperinci yang boleh diakses dalam talian.

Bolehkah saya membuat pembaharuan automatik untuk laman web saya?

Ya, anda boleh membuat pembaharuan setiap bulan atau setahun, bergantung pada keperluan anda. Bluehost menyediakan pembaharuan automatik untuk semua akaun baru, tetapi anda boleh beralih ke pembayaran manual jika perlu. Bluehost akan menghubungi anda setiap kali pembayaran dijelaskan atau akan ditarik untuk pembaharuan anda. Lebih banyak lagi di Bluehost.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map