Търсите нов уеб-домакин? Използвайте този списък

Ако се опитвате да изберете нов уеб хост и сте напълно загубени, разбирам ви.


Бил съм там и преди.

Ти крещиш на своя хостинг доставчик чрез техните теми за поддръжка. Те са гадни в отговор, не са полезни, не са склонни да правят компромиси.

Или може би никога не сте създавали уебсайт преди и няма къде да започнете.

Може би сте виждали стотиците списъци с „най-добрите уеб хостове“ и не знаете на кого да се доверите.

Е, днес ви приближавам малко. Използвайте този контролен списък, за да ви помогне да определите кой трябва да бъде следващият ви уеб хост.

Контролен списък за начинаещи уеб хостинг

Този раздел обхваща основните положения. Ако никога досега не сте използвали хост, започнете от тук. По-нататък в статията говорим за разширени функции, които могат да станат твърде объркващи. Така че, ако тепърва започвате, преминете през този списък. Той помага да се състави документ в Excel, който сравнява хостинг компаниите, които обмисляте, и доколко те отговарят на следните критерии.

 • Какъв тип поддръжка предлага хостинг компанията? Потърсете 24/7 поддръжка по телефон, имейл и чат. Много спешни случаи на хостинг не се случват в работно време.
 • Колко бърза е подкрепата? Някои компании могат да отнемат часове или дни, за да отговорят на билети (Rackspace). Други са супер бързи и реагират веднага (SiteGround).
 • Колко уебсайтове може да съдържа хостинг плана? Някои стартиращи пакети при хостове като WP Engine позволяват само един уебсайт. Докато други като SiteGround и HostGator позволяват неограничен брой сайтове. Това е важна характеристика, но не основавайте решението си само на това.
 • Каква е гаранцията за ъптайм? Хостинг компания предлага ли 99,99% гаранция за продължаване? Това означава, че те гарантират, че уебсайтът ви почти никога няма да се понижи. Прочетете отзиви за хостинг в мрежата, за да видите реално потребителско изживяване.
 • Хостът предлага ли безплатна миграция? Мигрирането на уебсайта Ви към нов хост е обезсърчаваща задача. Дори опитни разработчици и собственици на сайтове правят грешки при прехвърляне на хостове. Ако вашата хостинг компания го предлага за вас, това е огромна печалба.
 • Те автоматично архивират вашия сайт? Случват се грешки. Най-добрите хостове автоматично архивират вашия сайт. Някои отвратителни хостове не го включват и могат да ви таксуват до $ 150 или повече, ако случайно изтриете вашия сайт.
 • Хостът включва ли лесни инсталации за популярни платформи на уебсайтове? Изключително обичайно е уеб хостовете да включват инсталиране с едно щракване за популярни приложения като WordPress, Magento, Drupal и др. Уверете се, че хостът ви предлага това, ако не, това е червен флаг.

Разширен списък за уеб-домакини

Преминавайки към някои по-модерни функции, това са неща, които не искате да пропускате, ако имате малко повече опит. Това са неща, които може би сте се сблъскали в миналото, които са изключително неприятни за пропускане. Дори и да сте начинаещ, ако имате доста голям или сложен сайт, ще искате да се запознаете с тях.

 • Хостът предлага ли стъпка с едно щракване? Създаването на поетапно копие за разработване на сайтове е изключително важно. Може да бъде болка да създавате и прехвърляте подредени домейни. Изберете хост, който прави това лесно.
 • Имате ли ограничение за размерите на база данни, за да направите поетапно копие? Дори хостинг компании, които предлагат поетапно с едно кликване, може да имат ограничение за размера на базата данни. Това може да бъде много разочароващо. Това, което допринася за размера на вашата база данни, е размерът и качеството на изображенията, броят страници, независимо дали сте на платформа за електронна търговия или не, и други точки от данни.
 • Сайтът предлага ли интеграция на Git? FTP е старият начин за обновяване на вашия сайт. Истинските разработчици на сайтове използват някаква форма на управление на промените, като Git. Добрите домакини предлагат лесна интеграция за вашия сайт.
 • Ограничено количество индекси за работа на Git? Inodes са малки файлове, които се създават от вашия сайт и често могат да се добавят, ако използвате уебсайт за електронна търговия или друг сайт с много точки от данни. Може да е много разочароващо да имате “неограничен” хостинг и тогава осъзнавате, че това не важи за inode.
 • Какво се случва, ако вашият сайт се хакне? Клиентски уебсайт, върху който работех, се хакна и уеб хостът SiteGround свали целия ни сайт, за да предотврати заразяване с други сайтове на споделения хостинг. Това може да е необходимо от тяхната гледна точка, но не ни се стори справедливо. Не ни предупредиха правилно и това доведе до огромно главоболие.
 • Хостът предлага ли мониторинг на злонамерен софтуер? Друго хубаво да имате артикул, въпреки че трябва да получите специална услуга като Sucuri.net, за да сте сигурни, че сте покрити.

Има множество други елементи, които да търсите при избора на нов хост. Гледането на цената е само един аспект. Ако създавате мъничък уеб сайт за хоби, тогава ще сте добре с най-евтиното, което можете да намерите с прилични отзиви. Но ако вашият бизнес разчита на вашия висококачествен уебсайт, ще трябва да си намерите хост, на който можете да разчитате. Домакин с функции и качество, от което се нуждаете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map