Како угостити хостинг хостинга – Упоредите цене и планове – мај 2020

Како угостити хостинг хостинга – Упоредите цене и планове – мај 2020

Како угостити хостинг хостинга – Упоредите цене и планове – мај 2020

Ових дана изгледа да сви и њихова мајка имају своју веб страницу. Са толико различитих блогова и нишних веб локација вани мора бити лако креирати и управљати сопственом страницом, зар не? Па, то је тачно, али чињеница је да много различитих ствари улази у веб хостинг. Да бисмо вам помогли да разумете овај поступак, ми ћемо прећи све основе хостинга као и шта можете да учините да угостите своју веб локацију. Без обзира да ли желите да се упустите у блог или желите да покренете интернетски посао, неопходно је да разумете све што треба да знате о овом процесу и како он функционише..


Шта је веб хостинг?

У основи је овај систем место где одређена веб локација или услуга чува вашу веб локацију на серверу тако да јој се може приступити са било којег места на свету. У суштини, то значи да су сви подаци ваше веб локације сачувани на чврстом диску и повезани на Интернет тако да ви или било ко други можете да му приступите када куцате у правој домени.

Па како се то разликује од чувања свега на рачунару и прескакања посредника? Па, разлог да користите услугу веб хостинга је тај што не требате бринути о коришћењу вашег сервера да бисте стално одржавали веб локацију на мрежи. Када размислите о томе, желите да ваша публика приступи вашој страници у свако доба дана, што значи да морате да одржавате стабилну везу и да је држите отвореном 24/7. Цена тога може бити велика ако узмете у обзир ствари попут рачуна за електричну енергију и бежичне могућности, тако да је обично боље да се неко други бави тим, тако да добијате професионалне резултате.

Такође, ако немате алате или софтвер за прављење веб локације од почетка, на рачунару може бити тешко учинити било шта без коришћења веб хостинга. Већину времена они ће имати програме које можете да користите за креирање свих елемената ваше странице, као што су позадине, тастери и функционалности (е-пошта, претплате, е-трговина и сл.)

Шта је са именима домена?

Када погледате већину веб домаћина, видећете да ће многи од њих понудити и бесплатан домен или неку врсту хостинга домена. Ако сте нови у свету хостинга, можда ћете се збунити у вези са тим шта је свако од њих, па нам дозволите да објаснимо.

Име домена је адреса на вашој веб локацији. То је оно што ће људи уписати у траку за претраживање како би пронашли вашу страницу. Сваки домен је јединствен и мора бити регистрован да би био активан. Примјетићете да домене имају различите завршетке, попут .цом, .нет, .орг и тако даље. У највећем делу тај суфикс је важан јер ће вам рећи врсту веб локације и одакле долази. На пример, ако користите .орг, вероватно сте организација, док .гов значи да је то владина веб локација. Суфикс се такође може мењати у зависности од државе, при чему многи од њих користе сопствени суфикс за означавање порекла места. На пример, Уједињено Краљевство користи цо.ук, а Јапан користи цо.јп.

На крају, домен је једноставно адреса ваше веб локације и мора бити јединствен. Ако желите да прикључите више домена на исту локацију (као што су мивебсите.цом, мицоолвебсите.цом, мивебсите.нет и тако даље). Разлог за то је ако желите да будете сигурни да ће вас публика наћи још лакше. На пример, ако је назив ваше веб локације миллервебсите, можда бисте желели да региструјете миллер.цом, миллерсите.цом и миллервебсите.цом само да бисте били сигурни. Тако ће вас публика пронаћи чак и ако немају тачну праву адресу. Ово је углавном корисно за велике компаније које желе да осигурају да такмичари или неодовољници не купују домене који могу угрозити њихов углед (као што је миллервебситесуцкс.цом).

Регистрација домена и Хостинг веб локација

Многи домаћини понудит ће регистрацију имена домена као услугу, што значи да можете створити нови домен путем њих или пренијети један који већ посједујете на тој веб локацији. Све док је домен регистрован у Интернет корпорацији за додељена имена и бројеве (ИЦАНН), легално је и ви сте једини власник тога.

Регистровање вашег домена неопходно је да бисте имали веб страницу, али веб хостинг је више од тога. Домаћини такође чувају све податке и слике веб локације како бисте могли да направите страницу која одговара вашем домену. Оба су потребна за повезивање на мрежи, али то су две различите услуге па их немојте мешати.

Врсте хостинга

Постоје четири начина на које можете угостити веб локацију: дељени хостинг, ВПС хостинг, хостинг у облаку или наменски сервери. Пријеђимо на сваку методу и како дјелују.

Дељено гостовање

Ово је далеко најчешћа метода за постављање ваше веб странице на мрежи, јер је најисплативији и најлакши за употребу. Начин на који функционише је тај да се сви ваши подаци похрањују на серверу, као и мноштво других веб локација. „Дељени“ део имена долази из чињенице да на једном серверу постоје десетине, стотине или хиљаде страница. Дељено хостинг обично значи да имате ограничен простор на диску и пропусни опсег, али неке хостинг услуге омогућавају неограничене могућности са идејом да нећете превише искористити..

Предност употребе дељеног хостинга је цена и једноставност приступа, али слаба страна је та што сте ограничени у количини промета који можете добити одједном. Ако се ваша веб локација почне распадати и повећавати се, вероватно ће вам требати сопствени сервер да бисте управљали преливањем.

Хостинг виртуалног приватног сервера (ВПС)

Као што име говори, у овом случају добијате свој дигитални сервер за своју веб локацију, што значи да имате већи приступ и контролу над начином њеног рада. Међутим, с обзиром да су сви дигитални, ваши подаци се још увек чувају на физичком чврстом диску са другим веб локацијама, што значи да сте и даље ограничени у томе колико можете да учините. Све у свему, ВПС хостинг је за људе који желе контролу наменског сервера без трошкова или неограничених ресурса који могу да добију са њим.

Наменски сервери

У овом случају, ваша веб локација је на сопственом серверу, што значи да можете да обрађујете онолико података колико можете да приуштите. Ово је корисно за велике веб локације које остварују тону промета, јер не морате да делите дисковни простор, РАМ или пропусни опсег ни са ким другим. Као што можете замислити, све ово долази по високој цени. У идеалном случају, зарађиват ћете од свог великог промета да покријете такве трошкове.

Цлоуд Хостинг

Ових дана све се више ствари чува и рукује у „облаку“. Тај се термин односи на мрежу сервера који заједно раде на рјешавању ствари попут проблема са шпицом промета и проблемима са опсегом. Док се пре тога радило кроз физичку инфраструктуру као што су модеми и каблови, сада се све може учинити и на даљину путем интернета. Ова услуга кошта нешто више од дељеног хостинга и не даје вам роот приступ промени поставки сервера, али може да управља веб локацијама велике количине и пружа бољу контролу од дељеног или ВПС хостинга.

Услови хостинга

Иако је неопходно да знате и разумете различите методе веб хостинга, подједнако је важно да се упознате са свим терминима и лингоом који се вреба на тим врстама веб локација. Ако не знате шта нешто значи, не можете то искористити, нити ћете бити свесни да ли вам то може помоћи или наудити. Ево прегледа најчешћих термина хостинга које би требало да запамтите.

Проток

Овај израз се односи на брзину којом можете преносити податке на мрежи. У то доба је била потребна тона пропусне ширине да бисте преко Интернета послали велике датотеке попут видео записа, што је значило да морате платити додатни износ да бисте то учинили. Срећом, ових дана је јефтиније преносити податке путем интернета (делимично захваљујући облаку), тако да пропусна ширина није тако велика ствар. Обично већина веб хостова нуди неограничену пропусност под претпоставком да не покрећете услугу стримовања видео записа или било шта слично..

Простор на диску

Ово се односи на количину простора на тврдом диску који ћете имати на серверу. С дељеним хостингом можда ћете бити ограничени на количини дисковног простора који добијате од тренутка складиштења на другим веб локацијама. Међутим, неки домаћини имају неограничен капацитет складиштења (опет, под претпоставком да нећете искористити). Овај простор се мери у гигабајтима (ГБ). Ако ваш домаћин ограничи вашу меморију, мораћете да надоградите ако требате да сместите више датотека на своју страницу.

Базе података

Кад год користите систем треће стране за прављење веб странице (као што је ВордПресс), морате имати базу података која ће вам помоћи да управљате свим оним што радите. Будући да сами не програмирате све (као што су тастери и функције страница), база података делује као мозак веб локације. Обично ћете добити онолико база података колико имате веб локација, а неки домаћини нуде ограничену понуду или неограничену, у зависности од пута којим крећете.

Чији подаци

Кад год је домена регистрована, постоји листа података о контактима која показује ко их је регистровао, тако да било ко може из било којег разлога да контактира ту особу или ентитет. Ови подаци су јавни како би људи могли проверити ко је власник одређеног домена. Сврха ових информација је омогућити боље праћење на мрежи само у случају преваре, хаковања или било чега другог за што ће бити потребно да неко буде одговоран за домен.

Све у свему, веб хостинг је релативно једноставан посао, све док знате шта радите. Пошто смо описали основе, требали бисте пуно боље разумети како све то функционише и повезује се, што значи да не бисте требали имати проблема са хостингом сопствене веб странице. Хаппи хостинг!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector