Tražite novog domaćina? Upotrijebite ovaj popis za provjeru

Tražite novog domaćina? Upotrijebite ovaj popis za provjeru

Tražite novog domaćina? Upotrijebite ovaj popis za provjeru

Ako pokušavate odabrati novog web domaćina i potpuno ste izgubljeni, razumijem vas.


I prije sam bio tamo.

Vičete na svog davatelja usluga hostinga putem njihovih niti podrške. Oni usisavaju odgovor, ne pomažu, nisu spremni na kompromise.

Ili možda nikad prije niste stvorili web stranicu i nemate gdje započeti.

Možda ste vidjeli stotine lista “najboljih web-domaćina” i ne znate kome vjerovati.

Pa danas, približavam ti se malo. Pomoću ovog popisa možete odrediti tko bi trebao biti sljedeći web domaćin.

Popis početničkih web-domaćina

Ovaj odjeljak pokriva osnove. Ako nikad prije niste koristili domaćina, počnite ovdje. Dalje u članku govorimo o naprednim značajkama koje mogu postati previše zbunjujuće. Dakle, ako tek počinjete, prođite kroz ovaj popis. Pomaže sastaviti Excel dokument koji uspoređuje hosting tvrtke koje razmatrate i koliko dobro ispunjavaju dolje navedene kriterije.

 • Koju vrstu podrške nudi hosting tvrtka? Potražite 24/7 podršku putem telefona, e-pošte i chata. Mnogi hitni slučajevi se ne događaju tijekom radnog vremena.
 • Koliko je brza podrška? Neke tvrtke mogu potrajati satima ili danima da odgovore na ulaznice (Rackspace). Ostali su super brzi i reagiraju odmah (SiteGround).
 • Koliko web stranica može sadržavati plan hostinga? Neki početni paketi kod domaćina poput WP Engine-a dopuštaju samo jedno web mjesto. Dok drugi poput SiteGround i HostGator dopuštaju neograničene web stranice. Ovo je važna značajka, ali svoju odluku nemojte bazirati samo na tome.
 • Što je jamstvo za produženje rada? Da li hosting tvrtka nudi garanciju za 99,99% produženog vremena? To znači da oni jamče da vaša web stranica gotovo nikada neće propasti. Pročitajte recenzije hostinga na cijelom webu da biste vidjeli stvarno korisničko iskustvo.
 • Da li domaćin nudi besplatnu migraciju? Premještanje vaše web stranice na novog domaćina je zastrašujući zadatak. Čak i iskusni programeri i vlasnici web mjesta čine pogreške prilikom prijenosa domaćina. Ako vam je hosting tvrtka nudi za vas, to je velika muka.
 • Izrađuju li sigurnosnu kopiju vaše web stranice? Događaju se pogreške. Najbolji domaćini automatski sigurnosno kopiraju web mjesto. Neki prevareni domaćini to ne uključuju i mogu vam naplatiti do 150 ili više dolara ako slučajno izbrišete web mjesto.
 • Sadrži li domaćin jednostavne instalacije za popularne platforme web stranica? Izuzetno je uobičajeno da web hostovi uključuju instalacije jednim klikom za popularne aplikacije poput WordPress, Magento, Drupal itd. Provjerite nudi li vaš domaćin to, ako ne, to je crvena zastava.

Napredni popis web-domaćina

Prelazak na neke naprednije značajke, to su stvari koje ne želite propustiti ako imate malo više iskustva. Ovo su stvari koje biste možda imali u prošlosti, a koje su izuzetno frustrirajuće propustiti. Čak i ako ste početnik, ako imate prilično veliku ili složenu stranicu, morat ćete ih zabilježiti.

 • Da li domaćin nudi inscenaciju jednim klikom? Stvaranje scenske kopije za razvoj web mjesta izuzetno je važno. Stvaranje i prijenos inscenacijskih domena može predstavljati bol. Odaberite domaćina koji ovo olakšava.
 • Da li imate ograničenje veličine baze podataka da biste mogli napraviti pohranu kopija? Čak i tvrtke koje pružaju usluge koje nude inscenaciju jednim klikom mogu imati ograničenje veličine baze podataka. To može biti vrlo frustrirajuće. Ono što doprinosi veličini vaše baze podataka je veličina i kvaliteta slika, broj stranica, bilo da ste na platformi za e-trgovinu ili ne, i druge podatkovne točke.
 • Da li web stranica nudi Git integraciju? FTP je stari način za ažuriranje vaše web stranice. Pravi programeri web stranica koriste neki oblik upravljanja promjenama, poput Gita. Dobri domaćini nude jednostavnu integraciju vaše web stranice.
 • Ograničena količina inoda za rad Gita? Inode su male datoteke koje stvore vaše web mjesto i često se mogu dodati ako koristite web lokaciju za e-trgovinu ili drugu web lokaciju s puno podataka. Može biti vrlo frustrirajuće imati “neograničen” hosting i tada shvatite da se to ne odnosi na inode.
 • Što se događa ako vaša web lokacija bude hakirana? Web mjesto klijenta na kojem sam radio hakiralo se, a web domaćin SiteGround skinuo je cijelu našu web stranicu kako bi spriječio zarazu drugih web lokacija na zajedničkom hostingu. To bi moglo biti potrebno iz njihove perspektive, ali nama se to nije činilo fer. Nisu nas pravilno upozorili i to je izazvalo veliku glavobolju.
 • Da li domaćin nudi nadzor zlonamjernog softvera? Još je jedan lijep predmet, iako biste također trebali dobiti namjensku uslugu kao što je Sucuri.net, kako biste bili sigurni da ste pokriveni.

Postoji mnoštvo drugih stavki koje treba potražiti prilikom odabira novog domaćina. Gledanje cijene samo je jedan aspekt. Ako stvarate sićušnu web stranicu hobija, tada ćete biti u redu s najjeftinijim što možete pronaći uz pristojne recenzije. Ali ako se vaše poslovanje oslanja na vašu visokokvalitetnu web stranicu, morat ćete dobiti domaćina na kojeg se možete osloniti. Domaćin sa značajkama i kvalitetom koja vam je potrebna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector