Iščete novega spletnega gostitelja? Uporabite ta seznam

Če poskušate izbrati novega spletnega gostitelja in ste popolnoma izgubljeni, vas razumem.


Že prej sem bil tam.

Na njihove ponudnike gostovanja kričite prek njihovih podpornih niti. Se sesujejo pri odzivanju, ne pomagajo, niso pripravljeni na kompromise.

Ali pa morda še nikoli niste ustvarili spletnega mesta in se ni nikjer začelo.

Morda ste videli na stotine “najboljših spletnih gostiteljev” seznamov in ne veste, komu zaupati.

No, danes se že malo bolj približam. S tem kontrolnim seznamom boste lažje ugotovili, kdo naj bo vaš naslednji spletni strežnik.

Začetni seznam spletnih gostiteljev

Ta razdelek pokriva osnove. Če še nikoli niste uporabljali gostitelja, začnite tukaj. V nadaljevanju članka bomo govorili o naprednih funkcijah, ki lahko postanejo preveč zmedene. Če torej šele začnete, pojdite po tem seznamu. Pomaga sestaviti Excelov dokument, ki primerja gostovalne družbe, o katerih razmišljate, in kako dobro izpolnjujejo spodnja merila.

 • Kakšno podporo nudi gostiteljsko podjetje? Poiščite podporo 24/7 po telefonu, e-pošti in klepetu. Številni nujni dogodki se ne zgodijo v pisarniškem času.
 • Kako hitra je podpora? Nekatera podjetja lahko trajajo več ur ali dni, da odgovori na vozovnice (Rackspace). Drugi so zelo hitri in se takoj odzovejo (SiteGround).
 • Koliko spletnih mest lahko vsebuje načrt gostovanja? Nekateri začetni paketi pri gostiteljih, kot je WP Engine, omogočajo samo eno spletno mesto. Medtem ko drugi, kot sta SiteGround in HostGator, omogočajo neomejeno število spletnih mest. To je pomembna lastnost, vendar odločitve ne utemeljite samo na tem.
 • Kaj je garancija za uptime? Ali gostiteljsko podjetje ponuja 99,99-odstotno garancijo za čas? To pomeni, da zagotavljajo, da se vaše spletno mesto skoraj nikoli ne bo poslabšalo. Preberite si ocene o gostovanju po spletu in si oglejte resnično uporabniško izkušnjo.
 • Ali gostitelj ponuja brezplačno selitev? Selitev vašega spletnega mesta na novega gostitelja je zastrašujoča naloga. Tudi izkušeni razvijalci in lastniki spletnih mest delajo napake pri prenosu gostiteljev. Če vam ga ponudnik gostovanja ponudi, je to ogromno ugodnosti.
 • Ali samodejno varnostno kopirajo vaše spletno mesto? Napake se zgodijo. Najboljši gostitelji samodejno varnostno kopirajo vaše spletno mesto. Nekateri hudobni gostitelji tega ne vključujejo in vam lahko zaračunajo do 150 USD ali več, če pomotoma izbrišete spletno mesto.
 • Ali gostitelj vključuje enostavne namestitve za priljubljene spletne strani? Izjemno pogosto je, da spletni gostitelji vključujejo namestitve z enim klikom za priljubljene aplikacije, kot so WordPress, Magento, Drupal itd. Prepričajte se, da vaš gostitelj ponuja to, če ne, to je rdeča zastava.

Napredni seznam spletnih gostiteljev

Če preidete na nekatere naprednejše funkcije, so to stvari, ki jih ne želite zamuditi, če imate malo več izkušenj. To so stvari, ki ste jih morda imeli v preteklosti in ki jih izredno zamudite. Tudi če ste začetnik, če imate dokaj veliko ali zapleteno spletno mesto, se boste želeli tega seznaniti.

 • Ali gostitelj ponuja uprizoritev z enim klikom? Ustvarjanje uprizoritvene kopije za razvoj spletnega mesta je izredno pomembno. Ustvarjanje in prenos uprizoritvenih domen je lahko boleča. Izberite gostitelja, ki to olajša.
 • Ali imate omejitev velikosti baze podatkov, da bi naredili uprizoritveno kopijo? Tudi gostovanje podjetij, ki ponujajo uprizoritev z enim klikom, lahko omeji velikost baze podatkov. To je lahko zelo frustrirajoče. K velikosti vaše baze podatkov prispevata velikost in kakovost slik, število strani, ne glede na to, ali ste na platformi za e-trgovino ali ne, in druge podatkovne točke.
 • Ali spletno mesto ponuja integracijo Git? FTP je stara šola za posodobitev spletnega mesta. Pravi razvijalci spletnih mest uporabljajo neko obliko upravljanja sprememb, na primer Git. Dobri gostitelji ponujajo enostavno integracijo za vaše spletno mesto.
 • Omejena količina vnosov za delo Gita? Inode so majhne datoteke, ki jih ustvari vaše spletno mesto in se lahko pogosto dodajo, če uporabljate spletno mesto za e-trgovino ali drugo spletno mesto z veliko podatkovnimi točkami. Zelo frustrirajoče je imeti neomejeno gostovanje in takrat se zavedaš, da to ne velja za inode.
 • Kaj se zgodi, če se vaše spletno mesto zlomi? Spletno mesto stranke, na katerem sem delal, se je vlomilo, spletni gostitelj SiteGround pa je prevzel celotno spletno mesto, da bi preprečil okužbo drugih spletnih mest v skupnem gostovanju. To bi bilo morda potrebno z njihove perspektive, vendar se nam ni zdelo pošteno. Niso nas pravilno opozorili in povzročilo je velik glavobol.
 • Ali gostitelj ponuja nadzor zlonamerne programske opreme? Še en lep izdelek, čeprav bi morali dobiti tudi namensko storitev, kot je Sucuri.net, da boste res prepričani, da ste pokriti.

Ob izbiri novega gostitelja je še veliko drugih predmetov. Pogled na ceno je le en vidik. Če ustvarjate drobno spletno mesto hobija, potem boste v redu z najcenejšim, ki ga najdete z dostojnimi ocenami. Če pa se vaše podjetje opira na visoko kakovostno spletno mesto, boste morali pridobiti gostitelja, na katerega se lahko zanesete. Gostitelj s funkcijami in kakovostjo, ki jo potrebujete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map