14 Perkhidmatan Pemantauan Laman Web Terbaik (Mei 2020)

14 Perkhidmatan Pemantauan Laman Web Terbaik (Mei 2020)

14 Perkhidmatan Pemantauan Laman Web Terbaik (Mei 2020)

Sekiranya anda mengurus laman web, maka anda ingin memastikan bahawa khalayak anda dapat mengunjungi dan berinteraksi dengannya tanpa masalah atau kelewatan. Hari-hari ini, masa kelewatan dan pemadaman pelayan boleh menyebabkan kemunduran yang ketara untuk laman web, yang menyebabkan pengalaman pengguna akhir yang buruk.


Tetapi bagaimana anda dapat memastikan bahawa pelawat anda mendapat hasil terbaik? Bagaimana anda boleh menguji laman web anda di pelbagai pelayan untuk melihat apakah ada masalah? Nasib baik, anda boleh menggunakan perkhidmatan pemantauan laman web untuk mengawasi halaman anda untuk memastikan bahawa kandungan anda dihantar dengan cara yang sepatutnya.

perkhidmatan pemantauan laman web terbaik

perkhidmatan pemantauan laman web terbaik Usaha terbaik kami untuk memantau laman web dengan kaca pembesar.

Hari ini kita akan melihat perkhidmatan pemantauan laman web terbaik dan menunjukkan kepada anda apa yang mereka lakukan dan bagaimana mereka dapat menjadikan laman web anda berada pada prestasi terbaik di seluruh dunia, 24/7. Mari selami dan lihat apa yang mereka tawarkan.

Apa itu Perkhidmatan Pemantauan Laman Web?

Pada dasarnya, syarikat yang menawarkan perkhidmatan pemantauan akan berinteraksi dengan laman web anda dari pelbagai pelayan yang berbeza. Matlamat akhir adalah untuk menentukan masalah seperti latensi, melompat, atau masa ketinggalan. Sekiranya pelayan tidak berfungsi di Britain, misalnya, anda ingin memastikan bahawa laman web anda dialihkan semula supaya orang di kawasan itu tidak mendapat mesej ralat ketika mengunjungi halaman anda.

Sebahagian besar, monitor ini akan menghantar laporan yang dipenuhi dengan carta dan grafik terperinci yang menggariskan pelbagai masalah yang mungkin mempengaruhi laman web anda. Juga, pemantauan prestasi masa nyata dapat memberitahu anda tentang masalah yang terjadi sehingga pasukan rangkaian anda dapat mencari jalan keluar dengan lebih cepat. Beberapa data penting yang dikumpulkan oleh perkhidmatan ini dapat disertakan-

 • Prestasi Laman web: adakah halaman atau pautan tertentu mengambil masa lebih lama untuk dimuat daripada yang lain? Apa elemen yang melambatkan anda?
 • Prestasi Rangkaian: bagaimana rangkaian tempatan anda mempengaruhi masa dan kelajuan laman web anda? Mengetahui butiran ini dapat membantu anda mengalokasikan semula sumber untuk mengelakkan lonjakan yang dapat meningkatkan masa tindak balas.
 • Kesihatan Pelayan: adakah masalah yang boleh menyebabkan masalah pada masa akan datang? Pelayan mana yang menghadapi masalah dan mana yang berfungsi dengan sempurna?

Dalam beberapa keadaan, anda mungkin dapat mengawal kapasiti pelayan anda dan memperuntukkan sumber anda di bahagian belakang dengan perkhidmatan pemantauan laman web. Sekiranya anda tidak mempunyai pasukan IT yang berdedikasi, sangat berharga jika anda mempunyai akses ke alat pemantauan tambahan ini sehingga anda dapat mengambil tindakan dan bukannya melihat laman web anda turun tanpa jalan lain.

Apa itu Pemantauan Waktu Pelayan?

Waktu luput adalah kadar di mana laman web anda tetap aktif. Selagi pelayan berjalan lancar, semestinya tidak ada sebab mengapa orang tidak dapat mengakses laman web anda di mana sahaja di dunia. Walau bagaimanapun, tidak kira seberapa berhati-hati orang, pelayan akan selalu menjadi tanggungjawab.

Dengan pemantauan waktu operasi pelayan, anda akan diberitahu jika terdapat gangguan sehingga anda dapat beraksi. Memandangkan anda harus bergantung pada pelbagai pelayan yang berbeza untuk memastikan laman web anda berjalan dengan lancar (iaitu, pelayan data, pelayan e-mel, pelayan FTP, dll.), Anda mesti melihat bagaimana kinerjanya pada waktu tertentu.

Banyak perkhidmatan pemantauan laman web akan menawarkan ini sebagai sebahagian daripada pakej standard anda, tetapi kadang-kadang ia akan menjadi perkhidmatan tambahan kerana memerlukan maklum balas dan pemberitahuan masa nyata. Walau apa pun yang disediakan, anda perlu memastikan bahawa anda memilikinya, agar anda tidak mengalami waktu henti yang akan dikenakan biaya.

Cara Menetapkan Perkhidmatan Pemantauan Laman Web

Nasib baik, tidak pernah semudah ini menggunakan perkhidmatan pemantauan laman web. Sebahagian besarnya, yang harus anda lakukan adalah melanggan dan memasukkan data laman web anda sehingga mereka dapat memeriksanya.

Semasa memilih perkhidmatan yang tepat untuk keperluan anda, membantu memastikan bahawa mereka dapat berfungsi dengan baik dengan ukuran laman web anda. Sekiranya anda mempunyai banyak lalu lintas, misalnya, anda memerlukan laporan yang lebih terperinci sehingga anda dapat memberi tahu pasukan IT anda mengenai kemungkinan masalah.

Sebilangan besar program ini mempunyai pelbagai peringkat perkhidmatan untuk memenuhi keperluan anda. Anda pasti ingin melalui dan melihat apa yang ada pada setiap pilihan yang anda perlukan supaya anda tidak ketinggalan dengan kebolehpercayaan yang lebih rendah.

Sebilangan besar program yang akan kami tunjukkan menawarkan percubaan percuma. Walau bagaimanapun, yang penting untuk diingat ialah terdapat perbezaan antara langganan percuma dan percubaan percuma. Yang terakhir ini bermaksud bahawa anda harus membayar wang untuk terus menggunakan perkhidmatan yang sama, sementara yang pertama akan selalu bebas tidak kira berapa lama anda tetap aktif.

Perkhidmatan Pemantauan Laman Web Percuma Terbaik

Sekiranya laman web anda masih menemui khalayaknya, sukar untuk membenarkan membayar yuran bulanan yang besar untuk pemantauan prestasi, terutama jika anda tidak mempunyai banyak lalu lintas. Oleh itu, kami ingin memberi anda beberapa pilihan percuma untuk membantu anda memulakan.

Setiap perkhidmatan ini juga menyediakan pilihan berbayar, jadi jika anda menyukai apa yang mereka tawarkan, anda boleh meningkatkan dan mendapatkan prestasi yang lebih baik dalam masa yang singkat.

Statuscake

Semasa melihat perkhidmatan pemantauan percuma, anda ingin memastikan bahawa anda dapat memperoleh pulangan yang lumayan tanpa perlu membayar lebih banyak. Sebahagian besarnya, rancangan percuma akan sangat terhad berbanding dengan pilihan premium, yang bermaksud bahawa anda hanya mendapat pegangan asas mengenai prestasi laman web anda tanpa banyak butiran tambahan.

Dengan Statuscake, pilihan percuma mereka termasuk

 • 10 ujian – pantau sehingga 10 URL
 • Kadar pemeriksaan lima minit – disegarkan setiap lima minit
 • Lokasi ujian rawak – anda tidak boleh memilih dari mana anda menguji
 • Makluman e-mel tanpa had – berjaga-jaga setiap kali laman web anda menghadapi masalah
 • Pelaporan awam berjenama – pamerkan hasil anda kepada khalayak anda (laporan memiliki logo Statuscake)
 • Tandakan tag – tapis ujian anda untuk menggambarkan hasil dengan lebih jelas

Secara keseluruhan, untuk perkhidmatan percuma, kami menyukai apa yang ditawarkan oleh Statuscake. Namun, jika anda mempunyai lebih dari sepuluh halaman untuk laman web anda, maka anda sedikit beruntung. Nasib baik, rancangan berbayar tidak terlalu mahal.

Pilihan Berbayar

 • Unggul: $ 24.49 / bulan – sesuai untuk perniagaan kecil
 • Perniagaan: $ 79.99 / bulan – sesuai untuk kebanyakan laman web sederhana / besar

Mereka juga mempunyai penyelesaian pemantauan perusahaan jika anda memiliki lebih banyak halaman atau memerlukan lebih banyak kawalan terhadap data anda. Rancangan Perniagaan boleh memeriksa hingga 300 URL dan menawarkan kadar penyegaran 30 saat.

Statuscake juga menawarkan lebih banyak penyelesaian pemantauan, termasuk

 • Pemantauan Pagespeed
 • Pemantauan SSL
 • Pengimbas Virus
 • Pemantauan Domain
 • Pemantauan Pelayan

Robot Masa

Bermula pada tahun 2010, para pembangun Uptime Robot percaya akan menawarkan perkhidmatan pemantauan percuma untuk semua laman web. Oleh kerana sangat penting bagi sesiapa sahaja untuk memastikan laman web mereka terus berjalan, mereka ingin memberikan penyelesaian yang mudah dan berkesan untuk orang ramai.

Dengan rancangan percuma mereka, anda boleh mendapatkan hingga 50 ujian dengan kadar penyegaran lima minit. Juga, Uptime Robot akan mencatat prestasi anda sehingga dua bulan sehingga anda dapat melihat bagaimana laman web anda berubah dari masa ke masa. Satu-satunya kelemahan ialah anda tidak mendapat akses ke lokasi pemantauan yang berbeza. Perkhidmatan ini berpusat di Dallas, TX, sehingga negara-negara lain dapat menjadi mudah.

Jika dibandingkan dengan perkhidmatan percuma lain, ini adalah pilihan terbaik. Dalam beberapa kes, anda mungkin tidak perlu meningkatkan ke versi premium mereka. Namun, jika anda melakukannya, maka $ 48 sebulan, dan ia menawarkan-

Pelbagai lokasi pelayan di luar AS

 • 1000 monitor URL
 • Kadar penyegaran selama satu minit
 • 12 bulan balak
 • 80 makluman SMS sebulan

Secara keseluruhan, kami menyukai Uptime Robot sebagai perkhidmatan percuma, tetapi ia tidak mempunyai banyak ciri tambahan yang dapat anda temukan dengan syarikat lain. Contohnya, mereka tidak memberikan pandangan halamanpeed, jadi anda tidak akan dapat melihat seberapa cepat laman web anda dimuat. Oleh itu, jika anda ingin membayar perkhidmatan premium, anda mungkin ingin memilih yang lain.

Montastik

Walaupun laman web ini secara teknikal menawarkan pilihan percuma, anda tidak seharusnya merancang untuk menggunakannya secara berkala. Ini hanya membolehkan anda memeriksa hingga tiga URL, dan kadar penyegarannya adalah 30 minit. Sekiranya anda menjalankan blog kecil atau yang lain, ia dapat membantu mendapatkan cek segera, tetapi tidak layak dilanggan melainkan anda akan membayar.

Pilihan premium untuk Montastic adalah $ 29 / bulan, dan ini membolehkan anda memeriksa sehingga 200 URL dengan kadar penyegaran lima minit. Ia hanya menawarkan amaran e-mel (tidak ada SMS), dan ia akan memberitahu anda berdua ketika laman web anda turun dan ketika ia kembali (bonus bagus).

Sekali lagi, jika anda menguruskan blog kecil atau laman web serupa, maka Montastic mungkin cukup untuk anda. Namun, kerana kekurangan banyak ciri terperinci yang terdapat dalam perkhidmatan pemantauan lain, kami mencadangkan membayar harga premium di tempat lain.

Perkhidmatan Pemantauan Laman Web Berbayar Terbaik

Seperti yang kami sebutkan, kebanyakan laman web ini akan menawarkan percubaan percuma. Kami sangat mengesyorkan untuk mengujinya sebelum mendaftar untuk kontrak, supaya anda yakin bahawa anda tidak akan menghadapi masalah.

Pingdom

Percubaan Percuma: 14 hari

Harga Pelan: $ 9.95 istimewa – $ 199 / bulan

Nombor Periksa: 10-250 (pilihan syarikat tersedia)

Manfaat Terpilih

 • Pemantauan Masa
 • Pemantauan Pagespeed
 • Pemantauan Pelayan
 • Makluman Aktif
 • Pemantauan Transaksi
 • Wawasan Pelawat

Selain pemantauan waktu operasi dan kecepatan halaman, satu perkara yang ditawarkan Pingdom adalah Wawasan Pelawat. Di sini, anda mendapat data sebenar dari orang yang mengunjungi halaman anda untuk melihat bagaimana prestasi anda dalam masa nyata. Data ini dapat membantu anda membuat perubahan pada laman web anda berdasarkan cara pengguna menggunakannya. Juga, pemantauan transaksi sangat berguna jika anda mengendalikan kedai dalam talian. Lihat apakah ada masalah pemprosesan yang boleh menyebabkan ketidakpuasan pelanggan.

Pemantau Logik

Percubaan Percuma: 14 hari

Harga Rancangan: mesti meminta sebut harga (tiga pilihan pelan)

Nombor Periksa: 10-300

Manfaat Terpilih

 • Pemantauan Rangkaian
 • Pemantauan Pelayan
 • Pemantauan Laman Web
 • Pemantauan Awan
 • Pemantauan Aplikasi
 • Konfigurasi Rangkaian

Secara keseluruhan, LogicMonitor direka untuk pasukan IT. Anda boleh menyesuaikan pelaporan dan analitik anda untuk memenuhi kriteria khusus anda, dan anda dapat menyelesaikan masalah di papan pemuka anda. Walaupun jumlah pemeriksaan URL adalah terhad, ia semestinya cukup untuk kebanyakan perniagaan.

Peninggalan Baru

Percubaan Percuma: 14 hari

Harga: $ 149 / bulan

Nombor Periksa: Tidak terhad

Manfaat Terpilih

 • Metrik Prestasi Aplikasi
 • Pemantauan Infrastruktur
 • Pemantauan dan Konfigurasi Mudah Alih
 • Dapatan dan Analisis
 • Sintetik – Data dan Unjuran Tingkah Laku Pelanggan
 • Pengoptimuman Penyemak Imbas

Apa yang sangat menarik tentang New Relic ialah ia menawarkan lebih banyak penyelesaian daripada kebanyakan perkhidmatan pemantauan laman web. Sekiranya anda mahukan lebih banyak kawalan ke atas data anda dan bagaimana anda dapat menggunakannya, maka Relik Baru adalah rancangan untuk mendapatkannya. Secara keseluruhan, ia dibina untuk syarikat besar yang menginginkan pakej penyelesaian yang komprehensif bersama dengan maklumat data berharga mengenai pengguna mereka. Anda perlu membayar lebih banyak untuk sebilangan perkhidmatan ini, tetapi mereka sangat berbaloi untuk jenis analisis dan kawalan yang anda terima.

Trend menaik

Percubaan Percuma: 30 hari

Harga Pelan: $ 11.33 – $ 158.61 / bulan

Nombor Periksa: 10-250 (penyelesaian perusahaan tersedia)

Manfaat Terpilih

 • Pemantauan Masa
 • Pemantauan Pagespeed
 • Pemantauan API
 • Pemantauan Pengguna Sebenar (RUM)
 • Pemantauan Pelayan
 • Pemantauan Aplikasi

Yang berbeza dengan UpTrends ialah mereka menawarkan pakej pemantauan asas dan lanjutan. Dengan pilihan lanjutan, anda dapat menyesuaikan semuanya dari jumlah cek hingga kelajuan selang waktu anda. Anda juga mendapat data pengguna tanpa had, dan anda boleh mempunyai sebilangan operator yang mengakses sistem.

RapidSpike

Percubaan Percuma: 10 hari

Harga Pelan: $ 36.95 – $ 106.95 / bulan

Nombor Periksa: Monitor halaman 3-10 (lebih banyak tersedia untuk peningkatan)

Manfaat Terpilih

 • Pemantauan Masa Pantas dan Pagespeed
 • Pemantauan SSL dan Whois
 • Pemantauan dan Perlindungan Keselamatan
 • Penjejakan dan Pemantauan SEO
 • RUM

Walaupun anda hanya mendapat segelintir pemeriksaan halaman pintar, RapidSpike juga menyediakan ujian untuk RUM, API, dan pemantauan keselamatan. RapidSpike berbeza kerana ia tidak hanya memeriksa waktu operasi dan halaman, tetapi mendapat pembacaan prestasi laman web anda secara menyeluruh sehingga anda dapat menyesuaikannya dengan sewajarnya.

Namun, yang tidak kami gemari ialah anda perlu membayar banyak untuk pemeriksaan tambahan. Juga, waktu selang biasanya 10-20 minit, yang jauh lebih perlahan daripada kebanyakan perkhidmatan lain. Secara keseluruhan, RapidSpike memang menawarkan banyak data dan analisis yang berbeza, tetapi jauh lebih mahal daripada pilihan lain yang serupa.

Monitis (Dahulu Monitor.us)

Percubaan Percuma: 14 hari

Harga Rancangan: Tersuai

Nombor Periksa: Custom

Manfaat Terpilih

 • Pelan yang Dapat Disesuaikan sepenuhnya
 • Pemantauan Laman Web
 • RUM
 • Pemantauan Pelayan
 • Pemantauan Aplikasi
 • Pemantauan Rangkaian

Monitis biasa menawarkan Monitor.us sebagai perkhidmatan percuma yang berasingan (walaupun ada pilihan premium juga). Sekarang mereka telah menggabungkan keduanya untuk memberikan kemampuan pemantauan yang lebih baik. Apa yang sangat menggembirakan mengenai Monitis ialah anda boleh memilih semua rancangan anda. Masukkan jumlah monitor yang anda mahukan setiap bulan dan dapatkan harga yang disesuaikan. Setiap monitor dipisahkan mengikut kelas (iaitu, waktu operasi berbanding keselamatan), jadi anda hanya membayar untuk apa yang anda perlukan. Monitis juga menawarkan penyelesaian perusahaan dan penjual semula jika perlu.

Tapak24x7

Percubaan Percuma: 30 Hari

Harga Pelan: $ 9 – $ 225 / bulan

Nombor Periksa: 10-100 (lebih banyak untuk penyelesaian perusahaan)

Manfaat Terpilih

 • Pemantauan Laman Web
 • Pemantauan Pelayan
 • Pemantauan Aplikasi
 • Pemantauan Pengguna Sebenar (RUM)
 • Pemantauan Rangkaian

Secara keseluruhan, laman web24x7 adalah berpatutan dan komprehensif. Setiap penyelesaian pemantauan memberi anda banyak pilihan dan sokongan data yang berbeza sehingga anda dapat menyelesaikan masalah yang mungkin timbul. Kami menyukainya kerana ia berfungsi untuk laman web rendah dan tinggi, menjadikannya pilihan yang berpatutan dan berpatutan untuk semua orang.

Host-Penjejak

Percubaan Percuma: 30 hari

Harga Pelan: $ 9,92 – $ 74,92 / bulan

Nombor Periksa: 10-150 URL

Manfaat Terpilih

 • Pemeriksaan Ketersediaan
 • Pemantauan Senarai Hitam
 • Pengurusan AdWords
 • Pemantauan Pelayan
 • Pemantauan Pagespeed
 • Pemeriksaan Domain dan SSL
 • Pelaporan yang disesuaikan

Apa yang menyenangkan mengenai Host Tracker ialah penyederhanaan untuk kemudahan anda. Ini adalah proses yang agak mudah, beri mereka URL anda, dan mereka akan mengatasi selebihnya. Sekiranya anda lebih suka mengambil pendekatan yang kurang intensif untuk pemantauan laman web, Host Tracker mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda. Anda juga mendapat beberapa perkhidmatan tambahan seperti pengurusan AdWords, dan anda dapat melihat apakah anda ada senarai hitam.

SmartBear

Percubaan Percuma: 14 Hari

Harga Pelan: Bergantung pada Perkhidmatan

Nombor Periksa: Berbeza

Manfaat Terpilih

 • Program Kitaran Hayat API
 • Ujian Perisian
 • Pemantauan Laman Dalam dan Luar
 • Kolaborasi dan Pengoptimuman Kod
 • Pengoptimuman dan Pengujian Mudah Alih

Jika dibandingkan dengan laman web lain dalam senarai ini, SmartBear jauh lebih daripada sekadar alat pemantauan laman web. Program ini dibina untuk pembangun dan pengaturcara melakukan hampir semua perkara yang perlu mereka lakukan untuk prestasi laman web mereka. SmartBear menawarkan penyelesaian menyeluruh untuk pelbagai masalah. Terdapat begitu banyak pilihan untuk dipilih sehingga boleh menjadi sedikit luar biasa. Secara keseluruhan, ini bertujuan untuk profesional. Sekiranya anda tidak tahu apa yang anda perlukan, patuhi perkhidmatan mesra pemula.

Papan Gecko

Percubaan Percuma: 30 hari

Harga Pelan: $ 25 – $ 599 / bulan

Nombor Periksa: N / A

Manfaat Terpilih

GeckoBoard adalah jenis perkhidmatan yang berbeza kerana ia membolehkan anda membuat papan pemuka untuk memaparkan metrik laman web anda. Daripada menyediakan perkhidmatan pemantauan, program ini berintegrasi dengan perkhidmatan pemantauan lain dan memproyeksikannya di skrin untuk kemudahan anda. Pejabat IT yang boleh memanfaatkan papan pemuka terpusat akan menyukai perkhidmatan ini, tetapi ketahuilah bahawa ia sebenarnya tidak menguji atau memantau data. Sebaliknya, ia hanya mengumpulkannya dan membolehkan anda menyesuaikan cara anda memaparkannya.

KandunganKing

Percubaan Percuma: 30 hari

Harga Pelan: $ 11.26 – $ 342.52 / bulan

Nombor Periksa: 100-1m halaman

Manfaat Terpilih

 • Gambaran Keseluruhan Kandungan
 • Pengoptimuman Kandungan
 • Pemantauan Kandungan
 • Kerjasama Kandungan

Perkhidmatan ini dibina untuk pencipta kandungan. Oleh itu, jika anda menguruskan blog atau yang serupa, anda akan menyukai apa yang ditawarkan ContentKing. Apa yang menarik dari struktur harga ialah anda memilih jumlah halaman yang anda miliki, dan kemudian anda mendapat semua perkhidmatan yang mereka tawarkan berdasarkan jumlah tersebut.

Anda boleh mengoptimumkan kandungan anda untuk pelbagai peranti, memungkinkan untuk bekerjasama di seluruh platform, dan memantau perubahan kandungan anda dari masa ke masa.

Kesimpulannya

Laman web anda adalah bahagian penting dalam perniagaan anda. Pastikan anda mengawasinya dengan berkesan dan terus menghadapi masalah sebelum ia berlaku. Dengan alat pemantauan laman web yang betul, anda dapat memastikan laman web anda dioptimumkan untuk prestasi laman web yang tinggi sepanjang masa. Selamat datang ke masa depan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector