Namecheap vs Godaddy: Cili është regjistruesi më i mirë i domenit? (Maj 2020)

Nëse duhet të zgjidhni GoDaddy ose Namecheap për blerjen tuaj të ardhshëm të emrit të domain?


Ndjeheni të hutuar? Nuk e di se çfarë të zgjedhësh?

Mos u dëshpëro.

Ne kemi një përgjigje për ju.

Mund të jetë sfiduese për të marrë një mendim objektiv se cili nga këto dy zgjedhje popullore është regjistruesi më i mirë i domenit. Pas blerjes së shumë fushave nga të dy kompanitë, ne kemi një përgjigje për ju.

Ka shumë faktorë që duhen marrë parasysh në Namecheap vs GoDaddy. Për sa i përket shpenzimeve, çmimet e GoDaddy dhe çmimi i Namecheap janë të dyja shumë të arsyeshme, veçanërisht me promovime të rregullta, shitje sezonale dhe zbritje të konsiderueshme për blerjet me shumicë. Të dy kompanitë ofrojnë një shumëllojshmëri të gjerë të shërbimeve si upsells si E-mail dhe faqja në internet e internetit, por për këtë artikull, ne përqëndrohemi kryesisht në atë kompani është regjistri më i mirë i emrave të domain në mënyrë specifike.

GoDaddy, e themeluar për herë të parë në 1997 është ndoshta regjistruesi më i njohur i domenit në industri. Fushatat e tyre të gjerë të marketingut kanë ndihmuar në përhapjen e vetëdijes për markën e tyre tek konsumatorët dhe profesionistët, veçanërisht reklamat e lëshuara gjatë sezonit të reklamave sezonale Superbowl në SH.B.A., por a janë ata vendet më të mira për të blerë emrat e domain?

Namecheap, e themeluar në vitin 2000 është një konkurrent i dukshëm i GoDaddy. Ata fituan mbështetje nga shumë zëra në hollin e intimitetit duke dalë në kundërshtim me Aktin e Piraterisë Stop Online (SOPA). Si një nga regjistruesit më të mëdhenj të fushave në industri, ata ofrojnë një shumëllojshmëri të TLD (fusha të nivelit të lartë) për klientët e tyre.

Çmimeve

Ndoshta faktori më i rëndësishëm për klientët është se sa para do të paguajnë për të blerë emrin e domain. Të dy GoDaddy dhe Namecheap janë me çmime konkurruese me shumë zbritje të disponueshme gjatë gjithë vitit, por le t’i hedhim një sy çmimeve aktuale për të marrë një ide se sa do t’ju kushtojë për të blerë një domain për faqen ose biznesin tuaj hobi.

Dmimet GoDaddy

Prmimet e GoDaddy ndryshojnë në varësi të llojit të TLD që po blini (.com, .net .org, fusha të vendeve, etj.) Dhe nëse blini një vit, dy vjet ose më shumë. Gjithashtu, shitjet sezonale dhe kuponat promovues kanë tendencë të ulin çmimin edhe më tej.

Nëse po kërkoni të blini një emër domaini të lirë, do të doni të përdorni një kupon ose të prisni për një promovim ose shitje në sit. Shpesh, nëse jeni duke blerë fushën tuaj të parë të re me kompaninë, do të merrni ofertat më të mira. GoDaddy do t’ju godasë fort me rinovimet, prandaj ki kujdes.

 • .com Domain: 2.99 $ (por 0,99 $ me këtë lidhje) për vitin e parë me një blerje 2-vjeçare, me vitin e dytë të faturuar në 17,99 $
 • .Domainet neto: 13.99 dollarë për vitin e parë, me vitin e dytë të faturuar në 19,99 $
 • .org Domains: $ 11.99 për vitin e parë, me vitin e dytë të faturuar në 20,99 $
 • .io Domains: 49,99 dollarë për vitin e parë, me vitin e dytë të faturuar në 59,99 $
 • .Domainat xyz: 0,99 dollarë për vitin e parë, me vitin e dytë të faturuar në 14,99 $

Këto janë vetëm një mostër e TLD-ve më të njohura të ofruara nga GoDaddy.

Merrni domenin e parë të ri për 0,99 dollarë në GoDaddy

Ecmimet Namecheap

E vërtetë për emrin e tyre, Namecheap ka tendencë të shkojë pak më lirë se GoDaddy. Ashtu si konkurrenti i tyre, Namecheap ka shumë zbritje në shitje dhe sezone gjatë gjithë vitit, si dhe kuponë që mund të ndihmojnë në uljen e kostos së blerjes tuaj.
Për regjistrimin e lirë të emrit të domain, ato sigurisht që janë një nga zgjidhjet më të mira atje.

 • .com Domain: 8,88 dollarë në vit
 • .Domainet neto: 12,98 dollarë në vit
 • .org Domains: 12,98 dollarë në vit
 • .io Domains: 32.88 dollarë në vit
 • .Domainat xyz: 1,38 dollarë në vit

Namecheap ofron shumë TLD përtej këtyre zgjedhjeve, kështu që ia vlen të hedhni një sy.

Shikoni zbritjet më të fundit të Namecheap (deri në 46% zbritje)

Prmimet e regjistrimit të emrit të domainit privat

Të gjithë ata që zotërojnë një emër domain duhet të shqetësohen për privatësinë e tyre. Regjistrimi i emrit të domain është një shërbim i ofruar nga të dyja këto kompani. Pa këtë mbrojtje, çdokush mund të shkojë në një drejtori publike dhe të kërkojë domenin tuaj për informacion që mund të përfshijë numrin e telefonit tuaj, emrin dhe mbiemrin dhe çdo informacion tjetër të identifikueshëm personalisht që ju ofroni regjistruesin.

Aktorët keqdashës si hakerat mund të përdorin këtë informacion për të sulmuar biznesin tuaj, të kërkoni për profilet tuaja të rrjeteve sociale në internet ose madje të integrojnë këtë informacion në strategjitë e përdorura për të sulmuar faqen tuaj të internetit. Vjedhësit e identitetit gjithashtu mund të kërkojnë domenin tuaj për të njëjtat informacione në përpjekje për të vjedhur identitetin tuaj. Njerëzit që blejnë profesionalisht dhe rrokullisin emra të vlefshëm të domenit, gjithashtu nuk janë përtej të kontaktuar me ty në shtëpinë ose biznesin tënd për t’ju frikësuar, në mënyrë që të mund të blejnë domenin tuaj për më pak se sa ia vlen!

Namecheap ofron regjistrim falas të emrit të domain për të fshehur kredencialet tuaja nga pyetjet Whois ndërsa GoDaddy i bashkëngjitet një çmim të çmimit të domain për të njëjtin shërbim. Namecheap është fituesi i qartë këtu.

Klubi i Domainëve me Zbritje të GoDaddy

Nëse keni ndërmend të blini domene me shumicë, ia vlen të konsideroni GoDaddy për regjistrimin e lirë të emrit të domain. Për 120 dollarë në vit, ju merrni rinovime .com për vetëm 8.29 $ / vit.
Ndërsa një Marketer në Internet që kërkon të blejë shumicën e domeneve për PBN ose madje edhe si një markë globale duke u përpjekur të bllokojë çdo gjymtim të emrit të domain-it të mundshëm, mund të ia vlen kohën tënde për t’u anëtarësuar në klub.

Nuk ka asnjë ekuivalent të drejtpërdrejtë me Namecheap, megjithëse thashethemi është se Namecheap aktualisht është duke punuar në versionin e tyre për të njëjtën ide.

Eksperienca e perdoruesit & Ndihma për klientët

Pricemimi nuk është e vetmja gjë që duhet të merret parasysh kur vendosni për Namecheap vs GoDaddy. Përvoja e përdoruesit dhe mbështetja e klientit është një faktor thelbësor në zgjedhjen tuaj.
Nëse secila kompani ka një ndërfaqe që nuk ju pëlqen ose nuk keni një API të pajtueshme me gjuhën e programimit të zhvilluesit tuaj të internetit, zgjedhja me një kompani mbi tjetrën mund të ndërpresë plotësisht rrjedhën e punës.

Këtu janë disa arsye pse disa përdorues preferojnë një kompani mbi tjetrën. Si me të gjitha mendimet në internet, largësia juaj mund të ndryshojë.

Përvoja e përdoruesit të GoDaddy

GoDaddy

Duke pastruar Internetin, mund të gjeni shumë opinione mbi përvojën e klientit të GoDaddy.

Cons GoDaddy:

 • Strategjia e tanishme e biznesit e GoDaddy duket se po përqendrohet në shitje, duke i dhënë klientit një larmi opsionesh të ndryshme shtese për domenin, i cili ngadalëson procesin e blerjes.
 • Disa përdorues e shohin ndërfaqen e GoDaddy si konfuze ose frustruese për t’u përdorur në përgjithësi. Një ankesë e zakonshme është se ndërfaqja është e rrumbullakuar dhe e përqendruar në ngritjen e shërbimeve të tjera për klientin sesa sigurimin e një aksesi të lehtë në informacion kritik.
 • E-mail dhe mbështetja e bisedës janë të përgjegjshme, por disa përdorues ankohen se teknikët dhe agjentët mbështetës përdorin përgjigje të konservuara dhe u përgjigjen pyetjeve vetëm me zgjidhje gjenerike.
 • GoDaddy është kritikuar se ka marrë qëndrime kundër intimitetit dhe anti-lirisë duke dalë në mbështetje të Aktit të Piraterisë Stop Online (SOPA) dhe ndalimin e domeneve të klientëve për mbajtjen e përmbajtjes fyese.
 • Konsumatorët që kanë përdorur sistemin e ankandeve të domainit GoDaddy janë ankuar me zë për praktikat e hijeve të biznesit, ngjyrat me ankande dhe çështje të tjera.
 • Disa recensentë dyshojnë se disa procese kritike në sfondin e GoDaddy janë plotësisht të automatizuar pa ndonjë mbikëqyrje ose hyrje njerëzore, e cila ka çuar në probleme me ankande dhe veçori të tjera në sit.

Pro GoDaddy:

 • GoDaddy ka një ekip të gjerë dhe të trajnuar mirë dhe ekipin e sigurisë së informacionit. Që kur kanë qenë në biznes që nga viti 1997, ato kanë pasur relativisht pak shkelje dhe shqetësime për sigurinë.
 • Faqja është e dokumentuar gjerësisht dhe ka një depo të gjerë të artikujve të ndihmës dhe udhëzime të qarta për klientët.
 • GoDaddy ka mbështetje të shkëlqyeshme telefonike me kohë të shpejtë reagimi dhe staf të vëmendshëm. Shumica e klientëve duket se e preferojnë atë më shumë se E-mail inferior dhe mbështetje chat live.
 • Kur bëhet fjalë për TLD, GoDaddy ka një larmi më të gjerë të fushave të nivelit të lartë se çdo kompani tjetër. Shumica e TLD lëshohen së pari në GoDaddy para se të prezantohen me ndonjë regjistrues tjetër.
 • Paketat e hostimit të GoDaddy ndonjëherë janë më të përballueshme sesa Namecheap, veçanërisht duke marrë parasysh që një paketë e kufizuar e pritjes përfshihet me çdo blerje të një domain.
 • Ju merrni akses në mbështetjen 24/7 të klientit përmes telefonit, si dhe opsionet e bisedës
 • Një bazë e mirë e njohurive për FAQs, si dhe forume të gjalla dhe të lezetshme

Përvoja e Përdoruesit e Namecheap

namecheap

Përgjithësisht shumë i vlerësuar nga klientët, Namecheap nuk është sigurisht pa disa pengesa. Në Reddit dhe Stackoverflow, shpesh konsiderohet një nga vendet më të mira për të blerë lirë emrin e domain.

Namecheap Cons:

 • Disa përdorues janë ankuar për vështirësi me sistemin e ripërtëritjes automatike, megjithëse këto çështje janë korrigjuar që nga ky vit.
 • Dizajni minimalist i faqes në internet do të thotë që disa përdorues që preferojnë një pult të fortë do të lihen duke dashur me paraqitjen e bareve të Namecheap.
 • Namecheap raporton një kohë pak më të ulët (99.8%) sesa disa nga konkurrenca e tyre.

Namecheap Pro:

 • Namecheap ka marrë qëndrime pro-intimitetit dhe pro-lirisë në kontrast me GoDaddy, duke dalë kundër Aktit të Piraterisë Stop Online (SOPA).
 • Dizajni minimalist i pultit të Namecheap është i lehtë për t’u përdorur, i thjeshtë për t’u lexuar dhe shumë i përgjegjshëm.
 • Një motor i fuqishëm sugjerimi që jep ide të shkëlqyera për emrat e domaineve alternative.
 • Procesi i thjeshtë i arka pa karakteristika të fryra ose zmadhime pushtuese.
 • Në mënyrë mbresëlënëse, DNS i Namecheap nuk është komprometuar asnjëherë nga asnjë haker, me sa dimë.
 • Mbështetje mjaft e mirë e klientit në përgjithësi
 • Një bazë e mirë e njohurive për FAQ

Karakteristika shtesë dhe zbritje

Të dy kompanitë fitojnë ekstra nga shitja e shërbimeve të tjera si paketat e mbajtjes së faqeve në internet dhe hostimi i postës elektronike për klientët e tyre. Ekzistojnë disa ndryshime midis të dyve.

Shtesa GoDaddy

 • Shërbime të ekspertëve për menaxhimin e CMS, auditimet e sigurisë, migracionin, menaxhimin e VPS, optimizimin e Apache dhe një mori rastesh të përdorimit të tjerë me 72 orë kthim.
 • Zyra 365 duke filluar nga 8,49 dollarë në muaj.
 • Certifikatat SSL duke filluar nga 63,99 $ në vit.
 • Web hosting duke filluar nga 2.99 $ në muaj.
 • Pritja e WordPress duke filluar nga 4,99 dollarë në muaj.
 • Shërbimi i regjistrimit të Domainit të Gardës WHOIS për një tarifë shtesë bazuar në TLD të zgjedhjes.
 • Shumë më tepër me shërbime që ndryshojnë vazhdimisht dhe bëhen më të disponueshme.

Shtesa Namecheap

 • Jetëgjatësi falas, e barabartë me rojen WHOIS të GoDaddy <- kjo është shumë e madhe! Kjo do të thotë që ju të merrni mbrojtjen e intimitetit WHOIS, kështu që askush nuk e di emrin dhe adresën tuaj
 • Përcjellje falas e-mail.
 • Shërbime falas për emra.
 • Shpërndarë, shitës, VPS dhe paketa të dedikuara pritëse.
 • WordPress hosting për 1 $ për muajin e parë duke filluar nga 3.88 $ në muaj pas kësaj.
 • Certifikatat SSL duke filluar nga $ 7.88 në vit.
 • Premium DNS për 4,88 dollarë në vit.
 • Shumë më tepër shërbime.

Web Hosting

Një tjetër gjë që duhet të merret në konsideratë pasi të blini një domen nga njëra prej këtyre dy kompanive është ofrimi i tyre në internet. E vërteta është, ju mund të lidhni njërën prej këtyre fushave me çdo host në internet, nuk ka rëndësi se ku e blini. Por, ekziston një avantazh i vogël sa i përket komoditetit dhe shërbimit të klientit kur mbani emrin e domain dhe web hosting brenda të njëjtës kompani.

GoDaddy Hosting

 • Ofertë e gjerë e pritjes, nga një ekonomi shumë e lirë deri në serverët e dedikuar
 • Përfshirja e postës elektronike
 • Menaxhimi i hostuar i WordPress duke filluar me vetëm 1 dollarë, por nuk mund të krahasohet me diçka si WP Engine
 • SSL është paguar, që është një dobësim. Ju mund të ngarkoni SSL tuaj falas, por ata e bëjnë atë të vështirë
 • Shërbimet e hostimit janë përgjithësisht miqësore përreth, por ato nuk përdorin cPanel për disa oferta pritëse
 • Shikoni të gjitha komentet e hostimit të GoDaddy këtu – si dhe vlerësimet e menaxhuara të GoDaddy në WordPress

Namecheap Hosting

 • Namecheap ka disa çmime qesharake të lira të pritjes (tani 50% zbritje)
 • Përfshirja e postës elektronike
 • Ata janë më të ri në lojë, kështu që jo aq i kalitur në pritje
 • Keni një ofertë të dedikuar për mbajtjen e WordPress, EasyWP – e cila ka komente të përziera
 • Panele admin miqësore për përdoruesit në përgjithësi
 • Nëse keni një sit të thjeshtë, është mirë të shkoni
 • Merr 50% ulje këtu

përfundim

Në varësi të madhësisë së projektit tuaj dhe buxhetit tuaj, vendi më i mirë për të blerë emrat e domain ndryshon. Namecheap është fituesi i qartë për shumicën e klientëve, megjithëse GoDaddy mund të jetë një zgjedhje tërheqëse për klientët që kërkojnë të blejnë domene pjesa më e madhe. Të dy kompanitë janë shumë më të mira se konkurrenca, duke e çuar industrinë në inovacion, stabilitet, siguri dhe çmim.

Merr marrëveshjet Namecheap këtu ->

Merr marrëveshje GoDaddy këtu, 0,99 dollarë për domenin e parë ->

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map