WP Engine vs GoDaddy: Krahasoni Prmimet, Karakteristikat dhe Shpejtësinë – 2020

Nëse po krahasoni GoDaddy me WP Engine, ju po krahasoni mollë me portokall.


GoDaddy ka të bëjë me çmimin e zbritjes, në shkallë.

WP Engine është një cilësi shumë më e lartë, shërbim specifik i WordPress.

Po, GoDaddy tani ofron Hosting-in e tyre të Menaxhuar të WordPress-it, por është më shumë një emër marketing sesa gjithçka që garon me atë që ofron WP Engine.

WP Engine vs GoDaddy icingmimet

Zakonisht, shumica e njerëzve do të marrin një vendim bazuar në koston fillestare, sesa në vlerën e përgjithshme.

Ne e kuptojmë se pikat e çmimeve mund të jenë një situatë befasuese për shumë përdorues, kjo është arsyeja pse ne sigurohemi të paraqesim atë informacion para çdo gjëje tjetër. E thënë kjo, duhet të përmendim që çmimi është vetëm një komponent i shërbimit që merrni, kështu që nëse mund të shpenzoni pak më shumë dhe të merrni një vlerë më të mirë, ne sugjerojmë fuqimisht që të shkoni në atë rrugë.

Në fund të fundit, mantra e “ju merrni atë që paguani” është po aq e vërtetë për shërbimet e pritjes, siç është me gjithçka tjetër.

Gjithashtu, për të siguruar që kjo krahasim të jetë sa më e barabartë që të jetë e mundur, ne po shohim në paketat e pritjes së WordPress të GoDaddy sesa në planet e tyre standarde të mbajtjes. Në këtë mënyrë ju mund të shihni se si ata grumbullohen bazuar në faktorë të ngjashëm.

Dmimet e Hosting GoDaddy me një shikim

 • Plani Themelor: 3.99 dollarë në muaj për të filluar, 7,99 $ në muaj për të rinovuar
 • Plani luksoz: 4.49 dollarë në muaj për të filluar, 9,99 $ për të rinovuar
 • Plani përfundimtar: 7,99 dollarë në muaj për të filluar, 14,99 $ për të rinovuar
 • Plani i Zhvilluesit: 13.99 dollarë për të filluar, 24,99 $ për të rinovuar

Pmimi i motorit WP

 • personal: 34 dollarë në muaj (zbritje me lidhjen tonë)
 • profesionale: 99 dollarë në muaj
 • Biznes: 249 dollarë në muaj
 • Premium: pyesni ata për çmime

Siç mund ta shihni WP Engine është shumë më tepër sesa GoDaddy, gjë që mund të jetë e mjaftueshme për disa njerëz ta shmangin atë krejt. Sidoqoftë, siç përmendëm më lart, vlera mund të jetë një tregues shumë më i mirë se cilin opsion duhet të zgjedhni, kështu që mos supozoni se GoDaddy është zgjedhja më e zgjuar sepse kushton më pak. Kjo është thënë, kur krahasohet vetëm me çmimin, Go Daddy është shumë më kosto-efektive.

Fitues: GoDaddy

Garancia e kthimit të parave

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e një faqe në internet, ju duhet të merrni kohën tuaj për të kuptuar se si të programoni gjithçka dhe të siguroheni që të gjitha bashkohen. Si e tillë, ju mund të zgjidhni një plan vetëm për të zbuluar se keni nevojë për diçka ndryshe pas disa ditësh që ta provoni. Për fat të mirë, shumë shërbime të pritjes ofrojnë një garanci që do të thotë që nëse duhet të anuloni shërbimin tuaj brenda një afati të caktuar kohor, ata do t’ju kthejnë pa ndonjë telashe. Në këtë rast, WP Engine ju jep deri në gjashtëdhjetë ditë për të ndryshuar mendimin tuaj, ndërsa GoDaddy ofron dyzet e pesë.

Fitues: Motori WP

Ndihma për klientët

Para se të zbërthejmë tiparet dhe përfitimet e ndryshme që merrni me secilin host, së pari duam të shohim se sa mirë janë sistemet e tyre mbështetëse. Pavarësisht se sa mirë jeni në ndërtimin e faqes në internet, përfundimisht do të duhet të bisedoni me dikë në mbështetje teknike, kështu që është e domosdoshme që të keni qasje në to në çdo kohë dhe të merrni përgjigje të shpejtë. Duke pasur parasysh këtë, ekzistojnë katër metoda kryesore që hostet i përdorin për të siguruar mbështetje, kështu që le të shohim se si grumbullohet secili host.

Mbështetje telefonike

Kur bëhet fjalë për thirrjen e një linje telefonike mbështetëse, nuk dëshironi të prisni në pritje përgjithmonë përpara se të arrini një person të gjallë. Gjithashtu, është më së miri nëse mund të telefononi në çdo kohë ditën ose natën, në mënyrë që nëse po punoni në faqen tuaj në mes të mbrëmjes, akoma mund të merrni ndihmë nëse diçka nuk shkon. Të dy shërbimet ofrojnë mbështetje telefonike 24/7, dhe të dy nuk ju vë në pritje për një kohë të gjatë.

Fitues: një kravatë

Biseda live

Për shumicën e njerëzve, të presësh në pritje është një nga gjërat më të këqija për të bërë, e cila është arsyeja pse të kesh një funksion bisede live është zakonisht një mënyrë shumë më e mirë për të bërë. Në këtë mënyrë ju mund të merrni që problemi juaj të zgjidhet në kohë reale, por nuk duhet të shqetësoheni për heshtjet e këqija ose muzikën e keqe të ashensorit. Të dy faqet kanë funksione të besueshme të bisedës live, megjithëse GoDaddy nuk është gjithmonë në internet, kështu që duhet të siguroheni që po përpiqeni t’i arrini ato gjatë orarit të rregullt të punës. Duke marrë parasysh që shumë njerëz punojnë në faqet e tyre në të gjitha orët e natës, ky është një disavantazh i rëndësishëm.

Fitues: Motori WP

Email

Sa i përket sistemeve të mbështetjes, ju nuk mund të jeni më themelor sesa të keni email. Kjo ndodh kur keni një çështje që nuk ka nevojë të zgjidhet menjëherë. Pavarësisht kësaj, ju nuk dëshironi të prisni ditë të tjera për një përgjigje, kështu që është e domosdoshme që shërbimi të kthehet menjëherë për ju. Përsëri, WP Engine ka një shërbim të përshtatshëm me email, por për çfarëdo arsye, GoDaddy nuk ka një funksion të postës elektronike. Ndërsa mund të telefononi në të gjitha orët e ditës dhe të bisedoni gjatë kohës së rregullt të punës, duket se është e çuditshme që nuk mund të dërgoni një email për të zgjidhur problemin tuaj.

Fitues: WP Engine, padyshim

Forumet

Metoda përfundimtare për ushtruesit për të siguruar mbështetje për klientelën e tyre është të keni një mori mësimesh dhe informacione të tjera në lidhje me çështje të zakonshme në mënyrë që njerëzit të mund të kërkojnë zgjidhjen e problemit të tyre pa pasur nevojë të flasin me askënd ose të presin një përgjigje. Të dy WP Engine dhe GoDaddy kanë sisteme të tilla në vend, por GoDaddy ka një grup shumë më gjithëpërfshirës të FAQs dhe informacionit mësimor në dispozicionin tuaj.

Fitues: GoDaddy

shpejtësi

Kur përcaktoni vlerën e një shërbimi pritës, një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është të shihni se sa mirë mund të trajtojë shpejtësinë e ngarkesës. Në shoqërinë e ndjekur me shpejtësi, çdo gjë që kërkon më shumë se disa sekonda për t’u ngarkuar mund të ndjehet si përgjithmonë, kjo është arsyeja pse është aq e domosdoshme që hosti juaj nuk ju jep ndonjë vonesë. Nëse ka probleme me ngarkimin, atëherë audienca juaj do të kërcejë faqen tuaj dhe ju do të merrni një reputacion të keq.

Për të krahasuar shpejtësinë e të dy vendeve, ne shikuam teste të pavarura të bëra nga të tjerët për të parë se sa mirë ata grumbullohen. Këtu janë rezultatet.

GoDaddy

 • Shpejtësia më e mirë:31 sekonda
 • Shpejtësia më e keqe:97 sekonda
 • mesatare: 10 sekonda

Motori WP

 • Shpejtësia më e mirë: 503 milisekonda
 • Shpejtësia më e keqe:58 sekonda
 • mesatare: 872 milisekonda

Siç mund ta shihni, WP Engine është shumë më i besueshëm dhe i qëndrueshëm, ndërsa GoDaddy ka një diferencë të gjerë gabimesh. Meqenëse nuk doni të shqetësoheni nëse njerëzit do ta kenë të vështirë ngarkimin e faqes tuaj, duket se WP Engine është alternativa më e mirë. Arsyeja e rezultateve më të mira duket se WP Engine është i dedikuar për një shërbim, ndërsa GoDaddy bën më shumë sesa thjesht mbajtjen e WordPress, kështu që serverët e tij duhet të përgjigjen ndaj llojeve të ndryshme të të dhënave.

Fitues: Motori WP

uptime

Së bashku me kohën e ngarkimit, gjithashtu dëshironi të siguroheni që faqja juaj të mos prishet, për këtë arsye shumica e ushtrive ofrojnë atë që quhet garanci në kohë. Kjo do t’ju japë mendje se faqja juaj do të jetë gjithmonë e disponueshme dhe nuk do t’i nënshtrohet çështjeve të lidhjes së rrjetit, pavarësisht se ku në botë njerëzit hyjnë në faqen tuaj. Me këtë në mendje, WP Engine ofron një garanci ndërsa GoDaddy jo. Kjo do të thotë që nëse ndonjëherë përjetoni dështim në serverët e GoDaddy, ata nuk do t’ju kompensohen, kështu që mund të jetë një ndërprerje e marrëveshjes për disa.

Kur krahasohen dy shërbimet, ata të dy janë të shkëlqyeshëm në ofrimin e përqindjeve të larta në kohë, por avantazhi shkon te WP Engine. Jo vetëm që ajo faqe ka vlerësime më të qëndrueshme 100% në kohë, por fakti që ju merrni një garanci është një prekje e këndshme.

Fitues: Motori WP

vlerë

Tani që kemi parë ato që mund të prisni sa i përket performancës dhe besueshmërisë, le të kalojmë paketat themelore që merrni me secilin shërbim pritës. Përsëri, për t’i mbajtur gjërat të drejta dhe të ekuilibruara, ne do të krahasojmë të dy faqet në WordPress hosting vetëm. Kështu që kjo do të thotë që nëse vendosni një pritje standarde të përbashkët në GoDaddy, mund të merrni pako paksa të ndryshme në varësi të nevojave tuaja.

GoDaddy

 • Basic: Një faqe në internet, 25K vizitorë në muaj, 10 GB depozitim, domen falas, paketë SFTP
 • Deluxe: Një faqe në internet, 100K vizitorë në muaj, 15 GB depozitim, domain falas, plugin SEO
 • Ultimate: Dy uebfaqe, 400K vizitorë në muaj, 30 GB depozitim, domen falas, një çertifikatë SSL
 • zhvilluesi: Pesë faqe në internet, 800K vizitorë në muaj, 50 GB depozitë, domen falas, një çertifikatë SSL

Motori WP

 • personal: Një faqe në internet, 25K vizitorë në muaj, 10 GB depozitim, transferim falas të të dhënave, çertifikata falas SSL
 • profesionale: Dhjetë faqe në internet, 100K vizitorë në muaj, 20 GB ruajtje, transferim falas të të dhënave, çertifikata falas SSL
 • Biznes: Njëzet e pesë faqe në internet, 400K vizitorë në muaj, 30 GB depozitë, transferim falas të të dhënave, çertifikata falas SSL
 • Premium: 150 faqe në internet, një milion vizitorë në muaj, 100-300 GB depo, transferim falas të të dhënave dhe certifikata SSL
 • Ndërmarrje: 150 faqe në internet, pesë milion vizitorë në muaj, 400 GB-1 ruajtje TB, transferim të të dhënave falas dhe certifikata SSL

Siç mund ta shihni, WP Engine ofron një vlerë shumë më të madhe se GoDaddy.

Megjithatë, siç e pamë më lart, pikat e çmimeve janë shumë më të larta, kështu që ka kuptim që ju mund të bëni më shumë. Megjithatë, pasi të shkoni përtej paketave themelore me secilin program, është e lehtë të shihet se WP Engine ka shumë më tepër për të ofruar. Gjithashtu, fakti që ju merrni transferim të pakufizuar të të dhënave dhe çertifikata falas SSL për faqet tuaja pavarësisht nga vendosja e planit tuaj do të thotë që WP Engine është tashmë një zgjedhje më e mirë. E vetmja avantazh i madh që ka GoDaddy është fakti që ju mund të merrni një domain falas me secilin plan.

Përndryshe, ju jeni duke e kufizuar veten rëndë duke zgjedhur GoDaddy si hostin tuaj të WordPress.

Fitues: Motori WP

përfundim

Pra, kur bëhet fjalë për hostimin e WordPress, është e qartë se WP Engine ka karakteristika më të mira, më shumë besueshmëri dhe shërbim më të mirë ndaj klientit. Sidoqoftë, nëse nuk dëshironi ose keni nevojë të përdorni WordPress për faqen tuaj të internetit, atëherë GoDaddy ka mjaft karakteristika dhe përfitime të tjera që mund të përdorni, duke e bërë atë një host më të rrumbullakosur.

Fitues: WP Engine për WordPress, GoDaddy për çdo gjë tjetër

Për të eksploruar të gjitha opsionet tuaja të hostimit, shikoni postimin tonë krahasues të WP Engine vs. HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map