17 locuri pentru a învăța Google Analytics gratuit în 2020 (de la începător la Pro)

Nota editorului: Această postare a fost actualizată pentru 2019. Am modificat câteva site-uri mai vechi care nu mai sunt relevante și am adăugat câteva resurse noi. Iată succesul dvs. analitic în 2019 și nu numai!


Google Analytics nu este întotdeauna ușor de învățat.

De fapt, este atât de complicat încât mulți oameni o ignoră – o mare greșeală. Dacă îți petreci o porțiune enormă din ziua ta – în fiecare zi – regăsindu-ți site-ul web și optimizându-l pentru motoarele de căutare, vizitatori și vânzări, nu are sens să te asiguri că obții cel mai mult frap pentru buck? Cum analizezi ce faci?

Problema cu Google Analytics este că este ca și cum ai învăța un sport nou, cum ar fi surfingul – atunci când te ridici pentru prima oară pe o planșă de surf, ești ca „hoeay can surf now!” dar apoi îți dai seama că depășirea elementelor de bază ale călăriei în apa albă este o curbă abruptă de învățare. Este foarte ușor să vă conectați la Google Analytics și să vedeți care a fost traficul dvs. în ultimele 30 de zile. Este mult mai dificil să îți dai seama cum să analizezi prin geo, sursă de trafic, categorie de pagini, etc.

Google Analytics este extrem de puternic și, deși nu există niciun înlocuitor pentru conectarea și petrecerea timpului cu acesta, următoarele resurse vă vor ajuta să vă grăbiți mai repede.

Scufundați-vă și distrați-vă.

1. Moz

Postări Moz Analytics

Moz este poate cel mai mare educator al maselor de marketing de intrare și SEO care vinde și software. Dedicarea lor de a ne educa nu are precedent. Pe blogul lor, Kristi Hines vă parcurge printr-o instalare foarte detaliată a configurației Google Analytics. Kristi explică ce este și cum să o folosești în avantajul tău. Este complet cu imagini relevante care vă parcurg prin toate aspectele Google Analytics, de la instrumentele de urmărire până la setările magazinelor online cu site-ul dvs. WordPress. Este conceput pentru începătorul care nu știe nimic despre Google Analytics. Vă va duce pentru un novice complet la un utilizator de energie în doar câteva minute.

2. Academia Google Analytics

Captura de ecran a Academiei Analytics

Direct de la Google, Academia Google Analytics vă va plimba printr-o serie de cursuri și lecții de sine stătătoare, unde veți învăța de la experți. Vă puteți testa cunoștințele și vă puteți alătura comunității de învățare într-un forum interactiv unde puteți învăța de la colegii voștri. Ce loc mai bun pentru a învăța Google Analytics decât de la autorii înșiși? Cursurile lor includ Bazele managerilor de etichete Google, Bazele de analiză pentru aplicații mobile, Analiza comerțului electronic: de la date la decizii, Principiile platformei Google Analytics și Bazele de analiză digitală.

După ce simțiți că ați aflat tot ce puteți, luați unul dintre testele lor de certificare.

3. Instruire Google Analytics & Certificare

Screenshot de instruire Analytics

Google face un pas mai departe cu Formarea și certificările Google Analytics. Aici furnizează link-uri către Academia Google Analytics pe care o vedeți mai sus, o listă de verificare pentru configurare, un ghid de început, un centru de ajutor și un centru de testare. Cu adăugarea de seminarii și videoclipuri, inclusiv cursuri intro, intermediare și avansate, puteți găsi un formator certificat în zona dvs. pentru a învăța personal.

De asemenea, oferă link-uri pe canalul lor YouTube pentru cei care învață cel mai bine cu videoclipuri.

4. Razorul lui Occam cu Avinash Kaushik

Ocupă Razor Analytics

Avinash Kaushik este probabil cel mai bun scriitor din Analytics. El este un Google Fellow, dar nu promovează produsele Google tot timpul. El știe că există o mulțime de sisteme de analiză a întreprinderilor care depășesc Google Analytics, așa că privește spectrul complet. Sosul lui secret este capacitatea sa de a lua idei uriașe, monumentale și de a le distila pur și simplu. El atinge toate canalele de marketing digital pentru a analiza eficiența tuturor acestora și pentru a vă orienta în direcția corectă.

Cea mai bună parte a scrisului său este că el îți va da părerea și îți va spune ce să faci. El poate fi neutru în unele cazuri și foarte apreciat în altele. Dar asta este ceea ce trebuie să înceapă publicul intermediar, direcție clară din partea profesioniștilor. De multe ori petrec 1-2 ore fiind absorbit de materialul său. Din fericire, el postează doar o dată pe lună, altfel nu aș putea să fac vreo muncă reală!

Ghidul de pe blogul său legat mai sus te conduce de la cineva care nu are cunoștințe de Google Analytics către cineva care este expert în Google Analytics. El o prezintă în cinci pași simpli: (1) descoperiți calea carieră optimă pentru dvs. (2) luați-vă primele două instrumente de analiză web, (3) educați-vă, (4) jucați în lumea reală și (5) ) găsiți primul dvs. job de analiză. Până să treci la pasul cinci, vei avea de-a face cu această postare pe blog timp de 3 până la 6 luni. Nu este ceva ce înveți peste noapte, deoarece trebuie să ai multe informații.

5. Discuție Analytics

Cutroni Analytics Talk

Justin Cutroni este unul dintre liderii de top din domeniul analiticilor din domeniu. Deși acest blog al său nu a fost actualizat în timp, există unele aururi atemporale care îl fac încă unul dintre cele mai bune bloguri de analiză din lume.

Analytics Talk a creat întregul site web în jurul Google Analytics. Acestea oferă mai multe postări informative pe blog pentru a vă învăța nu numai despre Google Analytics, ci pentru a vă ține la curent cu orice este nou. Pentru a vă oferi un eșantion cu ceea ce oferă, primele lor trei postări pe blog (la momentul acestei scrieri) au fost (1) Înțelegerea Raportului Cohortă Google Analytics, (2) Utilizarea datelor off-line și online pentru a conduce Google Analytics Remarketing, și (3) Înțelegerea măsurării încrucișate a dispozitivului și a UserID-ului. Toate acestea sunt postări pe blog concepute pentru a vă menține în fruntea noutăților cu Google Analytics.

6. KISSmetrics

Blogul Kissmetrics

KISSmetrics este un blog auto-certificat despre analiză, marketing și testare. Acestea au un motor de căutare excelent, care oferă o serie de resurse pentru oricine dorește să învețe Google Analytics. KISSmetrics oferă, de asemenea, site-uri web Analytics. Dacă ar exista vreodată un blog care să știe ceva despre tot ce are legătură cu Google Analytics, acesta va fi acesta.

Iată însă lucrul – uneori KISSmetrics te educă pe Google Analytics, alteori arată cum sunt diferite și mai bune decât Google Analytics. Nu cred că s-ar considera un competitor al Google Analytics, dar ar putea reduce anumite caracteristici ale Google Analytics pentru a-și promova propriul software. Cred că au cele mai bune intenții în minte, dar asta trebuie să-ți amintești.

Ca în orice, verificați ce spun cu alte 1-2 surse înainte de a face modificări monumentale pe site-ul dvs..

7. SkilledUp

Screenshot de Skilledup

SkilledUp este un site web care oferă cursuri de învățare într-o gamă largă de subiecte. Ei știu că Google Analytics poate fi confuz și ia o anumită disciplină pentru a învăța. Deci, nu numai că oferă cursuri în sine, dar oferă link-uri către alte site-uri care oferă cursuri, cum ar fi Lynda.com. Aceste cursuri nu sunt gratuite. Cu toate acestea, sunt foarte amănunțite și vă vor învăța tot ceea ce trebuie să știți despre Google Analytics.

8. Cartea electronică a lui Ben Bardon: Ghid pentru începători pentru Google Analytics

Ghid de analiză Ben Barden

Ben Barton a făcut o treabă magnifică cu această carte electronică. Este în format PDF și foarte bine organizat. Dacă doriți să luați un curs de sine stătător off-line, acesta este modul de a face acest lucru. Are 21 de pagini și este încărcat cu informații cu totul, de la orientare la surse de trafic până la învățarea publicului tău. Există foarte puține alte ghiduri off-line, la fel de utile ca acesta.

9. Ghidul TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte a creat o postare foarte minuțioasă și foarte lungă, care vă va învăța tot ce trebuie să știți despre Google Analytics, de la modul în care vă configurați contul până la maximizarea rezultatelor. Te duc dintr-o imagine de ansamblu a surselor de trafic pentru a stabili obiectivele. Nu lasă nici o piatră neîntreruptă. Ei trec pe fiecare pe scurt, dar vă spune tot ce trebuie să știți într-o singură postare pe blog.

10. Postările de analiză ale Portent Interactive

Ghiduri de Portent Analytics

Ian Laurie este unul dintre cei mai amuzanți scriitori din lumea marketingului digital. Și echipa sa are cotete ca una dintre cele mai importante agenții de marketing pe internet. Deci, vă puteți aștepta ca postările lor pe blogul analitic să fie atât informative, cât și uneori amuzante. Echipa vorbește la conferințele de top de marketing digital, așa că știi că postările lor sunt de prim rang.

Îmi place blogul și ghidurile lui Portent – sunt deseori păreți și pasionați. Dacă doriți să obțineți educație într-un mod mai interesant și mai avansat, adăugați site-ul lor pe lista dvs. de citire.

Unele oldies, dar bunătăți sunt Instalați ghidul video și Ghid video de statistici de bază.

Unii oameni doar învață mai bine cu videoclipuri. Portent înțelege acest lucru, așa că au creat câteva videoclipuri pentru cei care învață vizual. Videoclipurile au capacitatea de a pune mai multe informații într-o perioadă mai scurtă – așteptați să plasați videoclipul în pauză în timp ce luați informațiile.

Al doilea videoclip după ghidul video de instalare de mai sus. Acesta trece prin valorile pe care le numesc statistici de bază. Este întotdeauna util să aveți hârtie și stilou la îndemână pentru a scrie informații. Urmăriți la început până la început și apoi urmăriți-l din nou notând cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoașteți și cum să citiți și să înțelegeți statisticile Google Analytics.

11. Postări de analize Koozai

Postări de analize Koozai

Koozai este o companie de marketing digital cu sediul în Marea Britanie, cu serviciile de analiză ca una dintre principalele lor specialități. I-au adus pe membrii echipei în tranșee zi și zi, astfel încât acestea oferă cunoștințe practice pe care le puteți folosi astăzi.

Spre deosebire de alte agenții, ei își păstrează blogul actualizat super-regulat, în special pe partea de analiză. De asemenea, produc o tonă de ghiduri și cărți albe care acoperă partea de marketing digital și analitice. Adăugați-le la feedul dvs. pentru a obține cele mai bune actualizări și tactici de analiză.

12. Blogul iubirii de date

Loves Blog de date

Blogul Loves Data este o nouă descoperire din partea mea, dar este un blog minunat dedicat analiticii. Acoperă subiecte super populare și este prietenos pentru începători. Îmi place când blogurile sunt doar în goana și răspund la cele mai presante întrebări și probleme cu care ne confruntăm ca profesioniști de marketing și web.

Una dintre cele mai enervante probleme de analiză cu care se confruntă blogul este cum să eliminați spam-ul din Google Analytics – o problemă pe care majoritatea administratorilor site-urilor web nu o recunosc, dar este cea care poluează statistici de trafic analitice. Blogul este înconjurător încă din 2008, iar Benjamin Mangold știe lucrurile sale. A creat chiar un curs gratuit …

13. Îi place cursul de date esențiale pentru analiza datelor

Iubesc datele Google Analytics Curs

Acest curs Essentials Analytics de la Loves Data este un mod minunat de a vă familiariza cu Google Analytics pentru începători. Deci, în mod evident, Google are propria lor pregătire, dar uneori este mai bine să obțineți un formular de introducere mai rapid la un profesionist de la terți care este și un utilizator.

Obținând o altă perspectivă, înveți de la cineva care, cel mai probabil, trece prin aceleași lucruri pe care le și nu este din interiorul Google în echipa lor de Analytics. Aceasta înseamnă că știu să folosească software-ul ca un adevărat practicant.

Cursul nu este teribil de cuprinzător – ceea ce poate fi un lucru bun. Pentru a fi corect, scopul cursului este de a te educa asupra elementelor de bază, dar apoi să te încurajezi să cumperi unul dintre cele mai avansate cursuri. Oricum, dacă ești nou în analiză, este un loc minunat pentru a începe.

14. Postările de analiză ale landurilor din motorul de căutare

Postări SEL Analytics

Google Analytics și SEM (SEO + PPC) sunt strâns conectate. Search Engine Land este sursa principală a tuturor știrilor SEO și PPC, astfel că această serie de postări orientate spre analiză este o sursă excelentă pentru a obține cele mai noi știri din lumea căutării și a analizelor..

Deși postările analitice pot apărea doar sporadic acolo, există câteva postări atemporale și sfaturi pe care ar trebui să le analizezi dacă nu le cunoști. O modalitate excelentă de a fi la curent cu cele mai recente și de a înțelege, de asemenea, suprapunerea SEM și a analizelor.

15. Google Analytics: un ghid al proporțiilor epice din Builtvisible

Ghid analitic construit

Builtvisible este o agenție de marketing digital axată tehnic și împing într-adevăr limitele din spațiul tehnic SEO și analitice. Sunt un mare fan al muncii lor și acest ghid epic trece în revistă elementele de bază ale Google Analytics și apoi avansează rapid în subiecte și strategii pentru îmbunătățirea platformei.

Această postare este construită din utilizatorii de analize intermediare ce doresc să-și susțină jocul. Veți fi mult mai inteligent după ce ați citit acest ghid și ar trebui să păstrați file pe acest blog al companiei pentru mai multe informații digitale.

16. Posturi de analiză în econsultanță

Posturi de analiză econsultantă

Econsultanța este ca NPR-ul lumii de marketing digital – inteligent, abordabil și interesant. Sunt destul de concentrate pe companii și oferă rapoarte și instruire destul de costisitoare, dar asta face ca postările lor pe blog să fie mult mai valoroase – știi că produc conținut solid.

Postările lor de analiză nu sunt concentrate doar pe Google Analytics, dar există o cantitate decentă de strategii și tactici care se pot aplica oricărei platforme de analiză. Locul perfect pentru profesioniști și aspiranți ai analizei corporative.

17. Blogul Brian Clifton Analytics

Blogul Brian Clifton Analytics

Brian Clifton a scris cartea pe Google Analytics – deci este de încredere. Verificați acest lucru din bio:

„Fiind primul șef de Google Analytics pentru Europa (2005-8), Brian a construit echipa pan-europeană de specialiști în produse. O moștenire a activității sale este centrul de învățare online pentru calificarea individuală Google Analytics (Calificării individuale Google).“

Dacă sunteți în căutarea unor tactici avansate și o scufundare mai profundă în Google Analytics, urmați-l cu siguranță. Blogul său este actualizat frecvent cu noi tactici și strategii tot timpul – iar postările sale sunt adesea scurte și dulci.

Citiți cât mai multe dintre mesajele sale, și atunci când ați aflat tot ce puteți, cumpărați-i cartea!

Învățarea Google Analytics dincolo de aici

Acestea sunt 17 surse excelente pentru a învăța Google Analytics și teoria analizelor generale. Începeți cu acestea și veți descoperi o gaură de iepure de învățare săptămâni întregi (dacă doriți.)

Există alte surse pe care le iubești? Dacă da, spuneți-ne aici în comentarii care sunt resursele dvs. preferate care nu sunt enumerate aici!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map