17 vende për të mësuar falas Google Analytics në vitin 2020 (Nga fillestar në Pro)

Shënimi i redaktorit: Ky postim është azhurnuar për vitin 2019. Ne ndryshuam disa site më të vjetra që nuk janë më relevante, dhe shtuam në disa burime të reja të shkëlqyera. Ja për suksesin tuaj të analitikës në vitin 2019 dhe më gjerë!


Google Analytics nuk është gjithmonë i thjeshtë për tu mësuar.

Në fakt, është kaq e ndërlikuar që shumë njerëz e injorojnë atë – një gabim i madh. Nëse harxhoni një pjesë të madhe të ditës tuaj – çdo ditë – duke tundur faqen tuaj në internet dhe duke e optimizuar atë për motorët e kërkimit, vizitorët dhe shitjet, atëherë a nuk ka kuptim të siguroheni që po merrni më shumë zhurmë për kapakun tuaj? Si i analizoni ato që jeni duke bërë?

Problemi me Google Analytics është se është sikur të mësosh një sport të ri siç është surfing – kur së pari ngrihesh në një dërrasë sërf je si “hooray unë mund të shfletoj tani!” por atëherë ti e kupton se marrja përtej bazave të hipjes në ujërat e zeza është një kurbë e pjerrët e të mësuarit. Shtë shumë e thjeshtë të hyni në Google Analytics dhe të shihni se cili ishte trafiku juaj për 30 ditët e kaluara. Shtë shumë më e vështirë të kuptosh se si të analizosh është nga gjeo, burimi i trafikut, kategoria e faqeve, etj.

Google Analytics është jashtëzakonisht i fuqishëm, dhe ndërsa nuk ka asnjë zëvendësim për hyrjen dhe shpenzimin e kohës me të, burimet e mëposhtme do t’ju ndihmojnë të shpejtoni më shpejt.

Zhyt në dhe argëtohu.

1. Moz

Postimet e Moz Analytics

Moz është ndoshta arsimuesi kryesor i masave në marketing brenda dhe SEO që gjithashtu shet softuer. Përkushtimi i tyre për të na edukuar është i paparë. Në blogun e tyre, Kristi Hines ju ecën përmes një instalimi shumë të detajuar të Google Analytics. Kristi shpjegon se çfarë është dhe si ta përdorni në avantazhin tuaj. Isshtë i plotë me imazhe përkatëse që ju përshkojnë çdo aspekt të Google Analytics nga mjetet e gjurmimit deri te cilësimet e dyqaneve në internet me faqen tuaj të internetit të WordPress. Isshtë krijuar për fillestarin që nuk di asgjë rreth Google Analytics. Kjo do t’ju marrë për një rishtar të plotë për një përdorues të energjisë vetëm në minuta.

2. Akademia Google Analytics

Pamja e Akademisë së Analitikës

Drejtpërdrejt nga Google, Akademia Google Analytics do t’ju ndjekë një seri kursesh dhe mësimesh të vetë-hapura, ku mësoni nga ekspertët. Ju mund të provoni njohuritë tuaja dhe të bashkoheni me komunitetin e mësimit në një forum interaktiv ku mund të mësoni nga bashkëmoshatarët tuaj. Placefarë vendi më i mirë për të mësuar Google Analytics sesa nga vetë autorët? Kurset e tyre përfshijnë Bazat e Menaxherit të Google Tag, Bazat e Analitikës së Aplikacioneve Mobile, Analizat e E-Tregtisë: nga të dhënat deri te vendimet, Parimet e Platformës së Google Analytics dhe Bazat e Analizës Dixhitale.

Pasi të ndjeheni se keni mësuar gjithçka mundeni – bëni një nga testet e tyre të certifikimit.

3. Trajnim Google Analytics & vërtetim

Pamja e Trajnimit të Analitikës

Google e bën atë një hap më tej me Trajnimin dhe Certifikimet e Google Analytics. Këtu ato ofrojnë lidhje me Akademinë e Google Analytics që shihni më lart, një listë kontrolli për konfigurimin, një udhëzues për fillimin, një qendër ndihme dhe një qendër testimi. Me shtimin e seminareve dhe videove, përfshirë kurse intro, të ndërmjetme dhe të përparuara, mund të gjeni një trainer të çertifikuar në zonën tuaj për të mësuar personalisht.

Ata gjithashtu ofrojnë lidhje në kanalin e tyre në YouTube për ata që mësojnë më mirë me video.

4. Rroje i Ankamit me Avinash Kaushik

Shfaq Razor Analytics

Avinash Kaushik është ndoshta shkrimtari më i mirë përreth Analytics. Ai është një shok i Google, por nuk po promovon produktet e Google gjatë gjithë kohës. Ai e di se ka shumë sisteme të ndërmarrjeve analitike atje që shkojnë përtej Google Analytics, kështu që ai po shikon spektrin e plotë. Salca e tij e fshehtë është aftësia e tij për të marrë ide të mëdha, monumentale dhe për t’i distiluar ato thjesht. Ai prek të gjitha kanalet e marketingut dixhital për të analizuar efektivitetin e të gjithë atyre dhe ju drejton në drejtimin e duhur.

Pjesa më e mirë në lidhje me shkrimin e tij është se ai do t’ju japë mendimin e tij dhe do t’ju tregojë se çfarë të bëni. Ai mund të jetë neutral në disa raste, dhe shumë i menduar në të tjerët. Por kjo është ajo që duhet të fillojë për audiencën e ndërmjetme, drejtim të qartë nga të mirat. Shpesh kaloj 1-2 orë duke u zhytur nga materiali i tij. Fatmirësisht ai poston vetëm një herë në muaj, ose përndryshe nuk do të mund të bëj ndonjë punë të vërtetë!

Udhëzuesi në blogun e tij të lidhur më lart ju merr nga dikush që nuk ka njohuri për Google Analytics me dikë që është i aftë në Google Analytics. Ai e përcakton atë në pesë hapa të thjeshtë: (1) të kuptojë rrugën optimale të karrierës për ju, (2) merrni dy mjetet tuaja të para për analitikë në internet, (3) të arsimoheni, (4) të luani në botën e vërtetë dhe (5) ) gjeni punën tuaj të parë për analitikë. Deri në kohën kur të shkoni në hapin e pestë, do të keni qenë duke u marrë me këtë postim në blog për 3 deri në 6 muaj. Nuk është diçka që mësoni brenda natës sepse ka shumë informacion për të marrë.

5. Biseda Analitike

Talkroni Analytics Talk

Justin Cutroni është një nga udhëheqësit kryesorë të mendimit të analitikës në këtë fushë. Edhe pse ky blog i tij nuk është azhurnuar në pak kohë, ka një ar pa kohë që e bën atë ende një nga bloget më të mira të analitikës në botë.

Analytics Talk ka krijuar tërë faqen e tyre të internetit rreth Google Analytics. Ata ofrojnë disa postime informuese në blog, jo vetëm që t’ju mësojnë rreth Google Analytics, por për t’ju mbajtur të azhurnuar me ndonjë gjë të re. Për t’ju dhënë një shembull të asaj që ata ofrojnë, tre postimet e tyre të para në blog (në kohën e këtij shkrimi) ishin (1) Të kuptuarit e Raportit të Kohës së Google Analytics, (2) Përdorimi i të dhënave jashtë dhe linje online për të përzënë Reklamimin e Google Analytics, dhe (3) Të kuptuarit e matjes së pajisjes kryq dhe përdoruesit. Të gjitha këto janë postime në blog të krijuara për t’ju mbajtur në ballë të asaj që janë të reja me Google Analytics.

6. KISSmetrics

Blogu Kissmetrics

KISSmetrics është një blog i vetë-çertifikuar në lidhje me analitikën, marketingun dhe testimin. Ata kanë një motor kërkimi të shkëlqyeshëm që sjell një mori burimesh për këdo që dëshiron të mësojë Google Analytics. KISSmetrics gjithashtu ofron Webinars Analytics. Nëse do të kishte ndonjëherë një blog që dinte ndonjë gjë për gjithçka që ka të bëjë me Google Analytics, do të ishte ky.

Megjithatë, këtu është gjëja – në disa raste KISSmetrics ju edukon në Google Analytics, në raste të tjera ato tregojnë se si janë të ndryshëm dhe më të mirë se Google Analytics. Unë nuk mendoj se ata do ta konsiderojnë veten një konkurrent të Google Analytics, por ata mund të minimizojnë disa veçori të Google Analytics në mënyrë që të promovojnë softuerin e tyre. Unë besoj se ata kanë qëllimet më të mira në mendje, por kjo është diçka që duhet të mbani mend.

Si me çdo gjë, verifikoni se çfarë thonë ata me 1-2 burime të tjera para se të bëni ndryshime monumentale në faqen tuaj.

7. SkilledUp

Pamje e shkathtshme e ekranit

SkilledUp është një faqe interneti që ofron kurse mësimore në një gamë të gjerë temash. Ata e dinë që Google Analytics mund të jetë konfuz dhe kërkon disiplinë për të mësuar. Pra, jo vetëm që ata ofrojnë kurse vetë, por ato ofrojnë lidhje me faqet e tjera që ofrojnë kurse të tilla si Lynda.com. Këto kurse nuk janë falas. Sidoqoftë, ato janë shumë të hollësishme dhe do t’ju mësojnë gjithçka që ju duhet të dini rreth Google Analytics.

8. Libri elektronik i Ben Bardon: Udhëzues për fillestar për Google Analytics

Udhëzues për Analizat e Ben Barden

Ben Barton bëri një punë të mrekullueshme me këtë libër elektronik. Shtë në format PDF dhe i organizuar shumë mirë. Nëse dëshironi të merrni një kurs vetë-hap në linjë, kjo është mënyra për ta bërë atë. Ajo është 21 faqe e gjatë dhe e mbushur me informacione me gjithçka nga orientimi tek burimet e trafikut deri tek mësimi i audiencës tuaj. Ka shumë pak udhëzues të tjerë off-line që janë po aq të dobishëm sa ky.

9. Udhëzuesi i TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

TakeFlyte ka krijuar një postim shumë të plotë dhe shumë të gjatë që do t’ju mësojë gjithçka që ju duhet të dini rreth Google Analytics nga mënyra se si të vendosni llogarinë tuaj në maksimumin e rezultateve tuaja. Ata ju marrin nga një përmbledhje e burimeve të trafikut se si të vendosni qëllime. Ata nuk lënë asnjë gur pa u ndezur. Ata kalojnë secilën shkurtimisht, por kjo ju tregon gjithçka që ju duhet të dini në një postim të vetëm në blog.

10. Postimet e Analytics të Portent Interactive

Manualët e Analitikës së Portentëve

Ian Laurie është një nga shkrimtarët më të dashur në botën e marketingut dixhital. Dhe ekipi i tij ka prova si një nga agjencitë më të mira të marketingut në internet. Kështu që ju mund të prisni që postimet e tyre në blogë të analitikës të jenë informuese dhe ndonjëherë edhe qesharake. Ekipi flet në konferencat më të mira të marketingut dixhital, kështu që ju e dini se postimet e tyre janë në nivelin më të lartë.

Unë i dua blogjet dhe udhëzuesit e Portentit – ata shpesh janë të menduar dhe të apasionuar pas. Nëse doni të merrni një arsim në një mënyrë më interesante dhe të përparuar, shtoni faqen e tyre në listën tuaj të leximit.

Disa të vjetra por të mirat janë Instaloni Udhëzuesin e Videove dhe Udhëzues Video për Statistikat Themelore.

Disa njerëz mësojnë më mirë me video. Portent e kupton këtë, kështu që ata krijuan një çift video për ata nxënës vizualë atje. Videot kanë aftësinë të vendosin më shumë informacion në një periudhë më të shkurtër — prisni ta vendosni videon në pauzë kur merrni informacionin.

Videoja e dytë pas udhëzimit të instaluar të videos më lart. Kjo kalon nëpër matjet që ata i quajnë statistikat themelore. Shtë gjithmonë e dobishme të keni letra dhe stilolaps të dobishëm për të shkruar informacionet. Shikojeni tërë kohën në fillim, dhe më pas shikojeni përsëri duke shkruar informacionet më të rëndësishme që duhet të dini dhe si të lexoni dhe kuptoni statistikat e Google Analytics.

11. Postimet e Koozai Analytics

Postimet e Koozai Analytics

Koozai është një kompani e marketingut dixhital me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, me shërbime analitike si një nga specialitetet e tyre kryesore. Ata i kanë anëtarët e ekipit në llogore ditën dhe brenda ditës, kështu që ata po ofrojnë njohuri praktike që mund të përdorësh sot.

Për dallim nga agjencitë e tjera, ata e mbajnë blogun e tyre të azhurnuar super rregullisht, veçanërisht në anën e analitikës. Ata gjithashtu prodhojnë një ton udhëzues dhe letra të bardha që mbulojnë anën e marketingut dixhital dhe anës së analitikës. Shtojini ato në ushqimin tuaj për të marrë azhurnimet dhe taktikat më të mira të analizave.

12. Blogs me të dhënat e dashurisë

E do blogun me të dhëna

Blog-u i Loves Data është një zbulim i ri nga ana ime, por është një blog i mrekullueshëm kushtuar analitikës. Mbulon tema super të njohura dhe është miqësore për fillestarët. Më pëlqen shumë kur bloget thjesht preken në ndjekje dhe u përgjigjem pyetjeve dhe problemeve më të ngutshme me të cilat përballemi si marketing dhe profesionistë në internet.

Një nga problemet më të bezdisshme të analitikës që merret me blog-un si të hiqni spam nga Google Analytics – një problem që shumica e menaxherëve të faqes në internet nuk e njohin, por po ndot statistikat e trafikut të analitikës. Blog-u ka filluar që prej vitit 2008, dhe Benjamin Mangold i di gjërat e tij. Ai madje krijoi një kurs falas…

13. E do kursin e Analitikës së të Dhënave Thelbësore

E do kursin e të dhënave Google Analytics

Ky kurs i Analytics Essentials nga Loves Data është një mënyrë mbresëlënëse për t’u njohur me Google Analytics për fillestarët. Pra Google padyshim ka trajnimin e tyre, por nganjëherë është më mirë të marrësh një formulim më të shpejtë të një profesionisti të palës së tretë që është gjithashtu një përdorues.

Duke marrë një perspektivë tjetër, ju mësoni nga dikush që ka shumë të ngjarë të kalojë nëpër të njëjtat gjëra që jeni dhe nuk është nga brenda i Google në ekipin e tyre të Analytics. Kjo do të thotë se ata dinë ta përdorin programin si një praktikues i vërtetë.

Kursi nuk është jashtëzakonisht gjithëpërfshirës – që mund të jetë një gjë e mirë. Për të qenë i drejtë, qëllimi i kursit është t’ju edukojë mbi bazat, por pastaj t’ju inkurajojë të blini një nga kurset më të avancuara. Sido që të jetë, nëse jeni i ri për analitikë është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar.

14. Postimet e Analizave të Landit të Motorit të Kërkimit

Postimet e SEL Analitics

Google Analytics dhe SEM (SEO + PPC) janë të lidhura ngushtë. Engine Engine Land është burimi kryesor i të gjitha lajmeve SEO dhe PPC, kështu që kjo seri postimesh të përqendruara në analitikë është një burim i shkëlqyeshëm për të marrë lajmet më të fundit në botën e kërkimit dhe analitikës.

Megjithëse postimet e analitikës mund të shfaqen vetëm sporadike atje, ka disa postime dhe këshilla të pa kohë që duhet t’i rishikoni nëse nuk jeni të njohur me ta. Një mënyrë e shkëlqyeshme për të azhurnuar me të fundit dhe gjithashtu të kuptoni mbivendosjen e SEM dhe analitikës.

15. Google Analytics: Një udhëzues me përmasa epike nga të ndërtueshme

Udhëzues analitik i ndërtueshëm

Builtvisible është një agjenci e marketingut dixhital të përqendruar teknikisht, dhe ato me të vërtetë shtyjnë kufijtë në hapësirën teknike SEO dhe analitik. Unë jam një tifoz i madh i punës së tyre dhe ky udhëzues epik rishikon bazat e Google Analytics dhe pastaj shpejt përparon në tema dhe strategji për përmirësimin e platformës.

Ky postim është ndërtuar nga përdoruesit e ndërmjetëm të analitikës se çfarë duan të bëjnë lojën e tyre. Do të jeni shumë më të zgjuar pasi të keni lexuar këtë udhëzues dhe duhet të mbani skedarët në këtë blog të kompanisë për më shumë inteligjencë dixhitale.

16. Postimet e Analizës Ekonsultancy

Postimet e analitikës në ekonultancë

Ekonsultancy është si NPR e botës së marketingut dixhital – i zgjuar, i afrueshëm dhe interesant. Ata janë mjaft të përqendruar në korporata dhe ofrojnë raporte dhe trajnime mjaft të shtrenjta, por kjo është ajo që i bën postimet e tyre në blog që janë shumë më të vlefshme – ju e dini që ato prodhojnë përmbajtje solide.

Postimet e tyre të analitikës nuk janë përqendruar vetëm në Google Analytics, por ekzistojnë një sasi e mirë e strategjive dhe taktikave atje që mund të zbatohen për çdo platformë analitike. Vendi perfekt për profesionistët dhe aspirantët e korporatave.

17. Blog Analytics Brian Clifton

Blogu i Brian Clifton Analytics

Brian Clifton shkroi librin në Google Analytics – kështu që ai është shumë i besueshëm. Kontrolloni këtë nga bio e tij:

“Si Shefi i parë i Google Analytics për Evropën (2005-8), Brian ndërtoi ekipin pan-Evropian të specialistëve të produkteve. Një trashëgimi e punës së tij është qendra e mësimit në internet për Kualifikimin individual të Google Analytics (GAIQ). “

Nëse jeni duke kërkuar taktika të përparuara dhe një zhytje më të thellë në Google Analytics, patjetër ndiqni atë. Blog-u i tij azhurnohet shpesh me taktika dhe strategji të reja gjatë gjithë kohës – dhe postimet e tij shpesh janë të shkurtra dhe të ëmbla.

Lexoni sa më shumë nga postimet e tij që mundeni, dhe atëherë kur të keni mësuar gjithçka mundeni, blini librin e tij!

Mësoni Google Analytics Përtej Këtu

Këto janë 17 burime të shkëlqyera për të mësuar Google Analytics dhe teori të përgjithshme të analitikës. Filloni me këto dhe ju do të shkoni poshtë një vrimë lepuri mësimi për javë me radhë (nëse dëshironi.)

A ka ndonjë burim tjetër që ju pëlqen? Nëse është kështu, na tregoni këtu në komente se cilat janë burimet tuaja të preferuara që nuk janë renditur këtu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map