10 Pendaftar Domain Terbaik (Mei 2020) untuk Domain Hosting

Oleh itu, anda mahu mendaftarkan nama domain dan tidak tahu dengan siapa.


Anda telah melihat iklan Godaddy.

Rakan anda memberitahu anda mengenai Namecheap.

Tetapi apa yang terbaik?

pendaftar domain terbaik

Syarat yang perlu diketahui sebelum membeli untuk Pendaftar Domain

Domain Hosting atau Domain Name Hosting: Selalunya, tempat anda mendaftarkan nama domain anda adalah tempat domain anda dihoskan. Tetapi tidak selalu. Anda boleh memindahkan hosting nama domain anda ke penyedia hos web anda, sambil memastikan pendaftar tetap sama. Contohnya, anda boleh mendaftarkan domain anda di Namecheap, dan kemudian menghoskan nama domain di SiteGround. Dan yang jelas, hosting web anda berbeza dari hosting domain anda. Fikirkan hosting domain sebagai alamat surat anda – kadang-kadang sama dengan rumah anda (pendaftar anda), dan kadang-kadang anda menggunakan P.O. kotak (syarikat hosting domain). Metafora berfungsi, agak.

Icann: yang merupakan singkatan bagi Internet Corporation untuk Nama dan Nombor yang Ditugaskan. Icann adalah organisasi bukan untung yang bertanggungjawab untuk menyelaraskan penyelenggaraan dan prosedur beberapa pangkalan data yang berkaitan dengan ruang nama dan ruang berangka di Internet, memastikan operasi rangkaian stabil dan selamat.

Siapakah: memberikan maklumat asas mengenai nama domain termasuk siapa yang memilikinya, maklumat hubungan, dll. (juga dikenali sebagai privasi domain)

pendaftar terburuk terbaik

Apa itu Pendaftar Domain

Sebelum sesuatu keajaiban laman web boleh berlaku, nama domain mesti didaftarkan. Varian domain tingkat atas (TLD), yang kami fikirkan sebagai pelanjutan .com klasik dari laman web seperti Google.com, dijual oleh syarikat yang disebut pendaftar. Terdapat ribuan pilihan untuk mendaftarkan nama domain laman web anda. Mari kita perhatikan 10 yang terbesar yang mungkin anda hadapi semasa anda membeli nama.

Pendaftar Domain Terbaik untuk Beli mulai tahun 2019

Pendaftar yang paling popular tidak selalu menjadi yang terbaik. GoDaddy begitu sepuluh tahun yang lalu – atau sekarang?

1) NamaCheap

NameCheap semakin dilihat sebagai pendaftar nama domain yang baru. Kekuatan terbesar syarikat ialah menjual nama domain .com dengan harga $ 10,99 setahun, menjadikannya pilihan jangka panjang yang lebih baik bagi mereka yang sangat mementingkan kos.

Bahagian terbaik dari Namecheap? Privasi Whois PERCUMA

Adakah anda mahu Joe Shmoe mengetahui siapa pemilik domain anda dan di mana anda tinggal? Tidak fikir begitu. Dapatkan privasi percuma itu.

Juga, mereka mempunyai antara muka pengguna yang bersih dan menarik yang banyak memikirkannya. Di atas perkhidmatan ini, mereka juga menyediakan WhoisGuard yang merupakan “perkhidmatan yang menawarkan perlindungan privasi untuk domain anda, menjaga keselamatan data sensitif anda” secara percuma. Kelemahannya, ketersediaan sokongan pelanggan sedikit lebih terhad. Syarikat itu memilih tiket sembang langsung dan e-mel melalui sokongan telefon langsung. Namun, hal itu menjadi lebih agresif dalam pemasaran kepada pembeli pertama kali, dengan penawaran harga serendah $ 0,48.

NameCheap juga menjadi pasaran yang luas untuk peluasan tingkat atas yang unik, seperti .mobile dan .studio, yang sering menarik minat orang-orang yang mendapati pasaran semasa terlalu mahal dan berlebihan. Memandangkan keberkesanan kosnya yang relatif, NameCheap telah menjadi popular bagi orang yang ingin memindahkan nama domain dari pendaftar lain.

2) Google

Sukar untuk memikirkan produk atau perkhidmatan di mana gergasi pencarian besar tidak mempunyai jari, jadi tidak menghairankan apabila melihat Google kini memasuki pasaran nama domain. Syarikat itu tidak berusaha untuk mempromosikan dirinya sebagai penyedia nama domain terbaik, tetapi ia menawarkan domain .com mulai dari $ 12 per tahun. Google juga menawarkan struktur harga yang sangat mendorong pembelian untuk jangka masa yang lebih lama, menjanjikan sehingga 10 tahun dengan harga $ 120. Google sangat popular dengan orang yang mahukan perlindungan privasi WHOIS (privasi domain) disertakan dengan pembelian mereka tanpa kos tambahan.

Mudah digunakan, pantas dan mengutamakan kesederhanaan dan kepantasan. Domain Google bertepatan dengan Perkhidmatan Google lain seperti Google Docs dan YouTube, dan menawarkan pendaftaran peribadi percuma dari beratus-ratus peluasan domain yang berbeza. Sebaik sahaja anda mendaftar untuk nama domain, mereka mempermudah mendapatkan G-suite untuk e-mel.

3) Tuding

Dimiliki oleh salah satu nama tertua dalam perniagaan, Tucows, Hover adalah percubaan syarikat induknya untuk menjenamakan semula dirinya dan mewujudkan kembali relevan di pasaran. Anda boleh mendapatkan nama domain .com dengan harga standard industri yang sepertinya $ 12,99 per tahun, dan perlindungan privasi WHOIS akan disertakan. Hover adalah pendaftar nama domain terbaik bagi mereka yang tidak menyukai penjualan produk tambahan, seperti perkhidmatan hosting. Mereka memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui tanpa anda perlu bimbang mengenai iklan selepas iklan. Oleh kerana itu, pendaftaran nama domain tidak semudah ini.

Pada sisi negatifnya, sokongan telefon hanya tersedia untuk sebahagian dari setiap hari, dan livechat juga mudah dilihat dari segi ketersediaan. Mereka juga tidak menawarkan hosting web.

4) Dynadot

Sekiranya anda mencari tumpukan tambahan percuma, Dynadot pasti akan memberikan pendaftar nama domain apa sahaja untuk wang mereka. Nama .com tahun pertama dijual pada harga $ 8.40 dan pembaharuan hanya $ 11.20. Pakej Pembina Laman Web syarikat merangkumi reka bentuk halaman tunggal responsif percuma. Laman web ini juga menawarkan hosting e-mel yang bagus jika anda ingin melampirkan lebih banyak e-mel yang kelihatan profesional pada nama domain anda. Titik penjualan yang besar bagi sesiapa yang ingin mencuba pasaran adalah pilihan Grace Deletion mereka yang membolehkan anda mengembalikan nama domain dalam masa 5 hari sejak mendaftarkannya.

5) NamaSilo

NameSilo adalah pendaftar domain yang boleh anda percayai, dan mereka telus dengan harga. Sekiranya anda mendaftar dengan NameSilo, anda tidak akan terkejut dengan taktik pemalsuan harga seperti bayaran tersembunyi atau caj pemindahan. Mereka juga tidak akan berusaha membuat anda membayar untuk perkhidmatan yang anda tidak perlukan. NameSilo menawarkan nama domain sembilan dolar untuk tahun pertama.

NameSilo mempunyai banyak ciri yang boleh anda gunakan secara percuma. Ciri-ciri ini termasuk pemajuan nama domain, kunci pendaftaran, pengurusan DNS, pengurusan portfolio, dan pemajuan e-mel. Pendaftar nama domain lain biasanya akan mengenakan bayaran untuk perkhidmatan tersebut, tetapi ini percuma dengan NameSilo. Sangat sukar untuk menavigasi NameSilo, hanya terdapat begitu banyak teks pada satu halaman, sehingga sangat sibuk. Tidak ketinggalan bahawa laman web ini sedikit tarikh.

Pendaftar Domain Baiklah:

Pendaftar domain ini tidak begitu baik – juga tidak betul. Ada yang suka mereka ada yang membenci mereka, kita selidiki mengapa di bawah.

6) GoDaddy

Nama terbesar di blok itu adalah GoDaddy. GoDaddy pernah mendapat pengikut yang kuat di kalangan domainer tegar kerana kesediaannya untuk memberikan tawaran biasa untuk pendaftaran nama baru, tetapi ia telah mengurangkan penggunaan kod kupon dengan ketara. Kenaikan harga yang disertakan menaikkan yuran tahunan untuk pendaftaran .com standard dari $ 7,99 hingga $ 14,99, walaupun pembeli baru biasanya dapat potongan harga tahun pertama dalam lingkungan 99 sen. Godaddy juga menawarkan akses ke pelbagai jenis TLD yang berbeza, termasuk banyak pilihan di luar negara.

Dan dapatkan ini – pada hari yang lain mereka menagih saya $ 17.99 untuk pembaharuan – mereka tahu saya dikunci kerana saya hampir dengan tarikh pembaharuan.

Oleh itu, anda tahu, saya tidak terlalu mempercayai mereka – mereka cuba memanfaatkan saya.

GoDaddy menguruskan nama domain bagi pihak lebih daripada 17 juta individu dan entiti. Syarikat ini adalah pendaftar domain terbaik yang jelas bagi mereka yang menuntut sokongan pelanggan, berkat ketersediaan telefon 24/7.

Mengapa anda harus pergi dengan GoDaddy – jika semua domain anda sudah ada, berapakah beberapa dolar setahun untuk memastikannya tetap bersama.

JUGA – mereka mempunyai sokongan pelanggan yang cukup mantap 24/7.

Bonus lain – jika anda membeli banyak domain, mereka mempunyai kelab pembeli domain dengan potongan besar – seperti Amazon Prime.

7) Gandi

Gandi mengambil langkah yang agak berbeza dari pendaftar domain lain dari segi penawarannya. Daripada memberikan akses ke setiap TLD di bawah terik matahari, Gandi memberi tumpuan kepada penawaran khusus yang paling popular. Firma itu menggunakan struktur harga yang memberikan ganjaran yang besar, jadi pemilik yang membuat pembelian lebih dari $ 12,000 dalam setahun dengan mereka mendapat potongan harga sebanyak $ 8,80 per tahun. Harga permulaan mereka adalah $ 15 per tahun untuk .com, jadi syarikat itu tidak mewakili pilihan pembunuh bagi orang-orang yang hanya ingin melakukan sebilangan kecil perniagaan atau hanya mendaftarkan segelintir nama domain. Ini adalah pilihan yang bagus, bagaimanapun, untuk penjual dan pembeli domain dengan jumlah tinggi.

Termasuk dengan pendaftaran domain anda adalah dua halaman web yang dihoskan secara percuma untuk laman web anda, “Gandi Blog” (templat blog blog Gandi), perakuan SSL, e-mel, dan banyak lagi. Gandi beribu pejabat di Perancis, jadi sokongan pelanggan mereka tidak akan memberikan banyak perkhidmatan kepada anda, kecuali anda fasih berbahasa Perancis. Tidak ada sokongan sembang langsung atau nombor telefon yang boleh anda hubungi, jadi hanya melalui e-mel di mana anda dapat menghubungi mereka.

8) Hostgator

Sejak tahun 2002, HostGator adalah perniagaan yang melihat dirinya sebagai penyedia perkhidmatan hosting web berbanding penjual domain. Syarikat itu tidak begitu berat untuk mendorong nama domain sebagai perniagaan, tetapi harga $ 12.95 per tahun untuk .com cukup kompetitif. Satu ciri besar yang membantu memastikan penyedia ini bersaing adalah mereka menawarkan hosting wordpress. Pada sisi negatifnya, pemilik domain harus bersedia untuk dijual. Walau bagaimanapun, ini dapat bermanfaat bagi pemula yang ingin syarikat hosting membantu mereka menubuhkan keseluruhan laman web.

9) Bluehost

Bluehost adalah peserta lain dalam permainan yang menawarkan nama domain percuma bersama dengan rancangan web hosting berbayar. Bluehost juga menaikkan ante dengan menawarkan sijil SSL percuma kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akaun hosting WordPress. Mereka juga menyediakan pilihan PHP untuk orang yang ingin menjadi tuan rumah kandungan web yang dinamik. Kos pendaftaran kali pertama Bluehost sebanyak $ 11.99 dapat dikalahkan dengan mudah, begitu juga dengan bayaran pembaharuan $ 15.99 setahun.

Downright Bad – Pendaftar Terburuk:

Tidak – kami tidak suka ini.

Mereka sekolah lama, mahal, dan tidak baik untuk pelanggan mereka. Beli melalui ini dengan perbelanjaan anda sendiri – kami memberi amaran kepada anda!

10) nama.com

Name.com mungkin bukan syarikat pertama yang akan dikendalikan oleh kebanyakan domainer, tetapi tawaran nama domain percuma bersama dengan setiap rancangan hosting WordPress pasti menjadikannya menarik bagi khalayak tertentu. Senarai TLD syarikat itu benar-benar membingungkan untuk ditelusuri, dan itu adalah nilai tambah yang pasti bagi pembeli yang hanya perlu mempunyai nama domain .COFFEE atau .EQUIPMENT. Domain .com tahun pertama dijual pada harga $ 8,99, dan yuran pembaharuan meningkat pada harga $ 12,99.

Firma itu bukan penyedia domain terbaik dari segi perkhidmatan pelanggan. Name.com menawarkan sokongan telefon Isnin hingga Jumaat, dan sembang langsung tersedia setiap hari untuk sebahagian hari.

11) 1dan1

1and1 cuba menarik perhatian anda dengan tawaran pendaftaran tahun pertama yang agresif pada harga 99 sen. Malangnya, harga pembaharuan meningkat dengan cepat hingga $ 15. Ini adalah pilihan yang baik untuk orang yang berhasrat untuk membeli nama domain dan melakukan pemindahan domain ke pendaftar domain yang lain pada tahun berikutnya. Sekiranya anda ingin menetap dengan pendaftar domain tunggal, 1and1 tidak mempunyai banyak perkara lain selain litani standard penjualan hosting web yang menyertainya.

Penting juga untuk memastikan bahawa anda membaca cetakan kontrak mereka yang lebih baik untuk memahami jendela pembatalan dengan lebih baik. Sekiranya anda merasa perlu membatalkannya, itu tidak akan dapat dilakukan, dan mereka juga akan menolak atau tidak akan membuat pembayaran balik. Selanjutnya, 1&1 Internet tidak menawarkan DNS premium, atau cara lain untuk menjadikan domain selamat. Apa yang mereka tawarkan adalah asas, dan sebenarnya tidak ada yang unik atau menarik yang akan membuat anda memilihnya daripada pendaftar domain lain.

12) Penyelesaian Rangkaian

Ugghh – Penyelesaian Rangkaian adalah paling teruk.

The hanya alasan mereka masih ada kerana mereka pernah menjadi tempat untuk mendaftar. Sejak itu, mereka telah membuat pelanggan mereka mati.

Mereka caj utara $ 30 + untuk diperbaharui – lebih daripada berganda apa yang dikenakan oleh pendaftar lain. Iblis!

Sebagai aset Web.com yang diperoleh, pendaftar nama domain ini menawarkan pelbagai rancangan yang semuanya merangkumi ciri sokongan pelanggan asas. Walaupun mereka mempunyai laman web yang kelihatan hebat dan merupakan sesuatu yang dapat anda layari setiap hari, syarikat ini pernah menjadi sangat berjaya sebagai perunding IT, tetapi sejak itu telah mendapat banyak kontroversi sejak tahun 1990-an..

Sokongan juga sangat sedikit, tanpa sembang langsung atau sistem tiket; hanya nombor telefon yang boleh anda hubungi. Anda boleh membayar sokongan premium. Betul. Anda harus membayarnya untuk menolong pemindahan, migrasi, penyediaan SSL, antara lain yang penting.

Selain itu, mereka tidak menawarkan jaminan wang dikembalikan. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan apa yang anda bayar, mereka mungkin menyuruh anda menendang batu. Tanpa pilihan untuk mengembalikan wang, tidak ada cara yang dapat menguntungkan anda dengan cara apa pun.

13) Web.com

Web.com mendakwa bahawa ia menawarkan web hosting yang boleh dipercayai dan berpatutan. Mereka kebanyakannya memenuhi entiti korporat dan perniagaan yang melebihi individu dan peribadi. Mereka menawarkan perkhidmatan yang membantu perniagaan menghasilkan petunjuk dan penyelesaian pemasaran. Anda bahkan boleh mendapatkan bantuan dengan pengoptimuman enjin carian. Namun, di sinilah positif bermula dan berakhir dengan Web.com.

Harga pembaharuan mereka juga keterlaluan. Anda perlu membayar 35 dolar setahun untuk pembaharuan. Dengan pertimbangan ini, adalah idea yang lebih baik untuk mencari rancangan jangka panjang yang baik di tempat lain.

Web.com mempunyai beberapa artikel bantuan yang sangat buruk di laman web mereka. Halaman bantuan sering kali terlalu kabur untuk digunakan oleh orang yang mempunyai masalah atau kebimbangan tertentu. Contohnya, jika anda mencari pertolongan untuk memindahkan laman web anda, tidak ada yang dapat dijumpai mengenai penghijrahan.

14) eNom

eNom tidak cemerlang dalam pendaftaran domain, dan mendapat namanya dengan menjual kembali nama domain terpakai yang lain. Oleh kerana itu, boleh menjadi masalah ketika bekerja dengan mereka. Satu tangan tidak tahu apa yang dilakukan oleh pihak lain.

Sekiranya penjual semula anda membenarkan nama domain anda tamat, eNom boleh membuat anda membayar banyak wang untuk perjanjian jangka panjang yang baru.

Perbatasan Domain

Oleh itu, nama domain kegemaran anda diambil oleh orang lain – apa yang mengejutkan!

Jadi semua hilang? Tidak semestinya. Sekiranya nama yang anda mahukan dicangkung seperti hobo oleh seseorang yang tidak menggunakan nama itu tetapi masih membayar yuran pendaftaran, penyelesaian anda adalah: backordering.

Mengundurkan domain tidak mudah dibuat, tetapi ada peluang yang sangat baik untuk memilih domain tersebut – tepat pada waktunya. Sekiranya pesanan belakang tidak berfungsi? Jana nama baru…

Penjana Nama Domain

Terdapat banyak perdebatan mengenai apakah anda harus menggunakan nama domain pendek seperti “lumba-lumba” dengan TLD baru (.co, .us, .guru), atau menjadi kreatif, seperti “trydolphin”, digabungkan dengan tradisi .com.

Ini untuk perbahasan, kebaikan dan keburukan bagi keduanya, tetapi untuk memulakan mengapa tidak menghasilkan puluhan idea domain dalam beberapa saat? Kami mengumpulkan senarai 22 penjana nama domain yang melakukan silap mata untuk mendapatkan idea yang lebih banyak daripada yang anda boleh kendalikan. Ambil putaran!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map