Бесплатни градитељи веб локација: Како да направите веб страницу без трошкова? (Мај 2020)

Бесплатни градитељи веб локација: Како да направите веб страницу без трошкова? (Мај 2020)

Бесплатни градитељи веб локација: Како да направите веб страницу без трошкова? (Мај 2020)

Озбиљно? Може ли власник малог предузећа – без вештина дизајнирања и с малим или никаквим буџетом – бесплатно да направи веб страницу?


Одговор је да. А чак ни не морате бити технички да бисте то урадили.

Contents

Како направити веб страницу без трошкова?

Много стартупа није спремно да троше велике количине новца на стварање веб странице. Али ево проблема: ако немате веб локацију, хоће ли неко знати да имате компанију? Људи више не проналазе предузећа, претраживачи проналазе пословне веб странице.

Па како сте започели с израдом бесплатне веб странице? Помоћи ћемо ти да управо то урадиш.

Опције за веб локацију

Заиста постоје само два начина да се направи веб локација без плаћања професионалаца који ће вам помоћи: Научите да шифрујете или користите бесплатан програм за прављење веб локација.

Учење кода је одличан план – ево неколико бесплатни ресурси за помоћ – али то неће брзо подићи вашу веб локацију. Интернет веб сајтови нуде много бржу и лакшу опцију.

Нису савршени, али за мала предузећа, посебно са ограниченим вештинама веба и малим буџетом, могу вам помоћи да брзо и јефтино попуните професионалну веб локацију.

Предности и недостаци бесплатних градитеља веб страница

Прос

 • Изградите веб страницу без трошења новца
 • Једноставан за употребу – одличан за мала предузећа
 • Нису потребне техничке или дизајнерске вештине
 • Предлошци и алати су укључени
 • Премиум планови доступни су вам како растете

Цонс

 • Огласи се појављују на вашој веб локацији
 • Опције е-трговине врло су ограничене на бесплатне планове
 • Није увек лако прилагодити
 • Подесите власништво – теже померајте своју веб локацију
 • Премиум планира много скупље од традиционалних веб домаћина

Погледајмо разлоге због којих мислимо да су градитељи веб локација одлични за почетнике који тренутно желе да добију бесплатну веб страницу.

Зашто користити бесплатну веб локацију

Да бисте направили сопствену веб локацију када немате техничку подлогу, кључни су прави алати. Ево неких сјајних алата и функција које су стандардне у већини програма за прављење бесплатних веб локација.

Превуци и отпусти

Целокупна сврха повлачења и испуштања је да вам омогући да користите курсор за постављање или померање предмета на веб страници. Усмјерите и кликнете, превлачећи слику или видгет на место на којем желите да буде, а затим само одустанете.

То је лако и интуитивно – није потребан код – и одмах ћете видети резултате. Ако вам се не свиђа, кликните Кс да бисте га избрисали и превуците нешто друго преко.

Прилагођено име домена

Ако сте размишљали о веб локацији, можда сте већ купили име вашег домена. Добра вест је да га и даље можете да користите – сопствени домен олакшава претраживачима да вас пронађу.

Једном када одаберете свог градитеља, можете повезати име вашег домена са њим. Имајте на уму да већина градитеља наплаћује месечну накнаду за повезивање домена са вашом веб страницом.

вик

Интернет продавница (е-трговина)

Када можете бесплатно поставити интернетску трговину – то је дефинитивно велика ствар. Такође, градитељи сајтова то лако чине, али оно што је речено, овде има и својих ограничења.

Већина опција е-трговине ће одредити величину вашег инвентара – често ограничену на пет ставки. Они контролишу број процесора плаћања који имају тенденцију према традиционалним добављачима као што је ПаиПал.

Али они вам дају начин да одмах почнете са продајом на мрежи и по потреби можете прећи на плаћени план.

плахо

Фрее Домаин

Већина градитеља нуди вам бесплатно име домена. Али … то је уствари поддомена. Ако сте, на пример, користили Вик, ваш домен би био: ввв.мивебсите.виксите.цом. Тражилице не фаворизују ову врсту подешавања.

Домен обично можете да купите за око 12,00 УСД. Намецхеап је сјајно место за то, јер бесплатно садрже приватност домена.

уцрафт

Веб хостинг

Бесплатни градитељ веб локација домаћин је вашег домена – они су ваш мрежни посједник. За узврат за бесплатан хостинг, посетиоци ће вам видети рекламе.

Како ваша веб локација гради саобраћај, можда ће вам требати већа пропусност или могућности без огласа. Сваки бесплатни градитељ има премиум планове да им помогне у томе, али они то могу бити

Знатно скупље од хостинга веб локације код конвенционалног провајдера.

вебстартс

Интуитивно

Бесплатни градитељи су једноставни за употребу и лакше их је схватити. То је њихов посао – да олакшате вама и вашој малој компанији.

јимдо

Нацрт са одзивом

Одговарајући дизајн значи да ваша веб локација реагује на величину екрана на коме се приказује. Око 48% мрежних активности одвија се на мобилним уређајима, тако да је одзивни дизајн од суштинског значаја.

Већина градитеља ће вам пружити шаблоне или теме које ће вам помоћи да направите веб локацију. Увек то проверите на уређајима различите величине и у различитим прегледачима.

мозелло

Интеграција друштвених медија

Већина градитеља веб страница укључује неке алате или видгете за друштвене мреже. Већина њих укључује иконе за дељење како би се приказали ваши постови и страница, тако да људи могу да деле садржај који им се свиђа.

Неки нуде видгете за пружање веза до ваших налога или чак за приказивање твеетова или постова директно на вашој веб локацији.

вебфлов

Оптимизација претраживача

Бесплатни градитељи веб страница нуде неке основне подршке како би претраживачи олакшали проналазак ваше веб локације. То је суштина СЕО-а.

Ови алати обично садрже обрасце за додавање мета података или СЕО наслова и алт текста за опис слика. Иако су ови алати корисни, побољшање вашег положаја у резултатима странице за претрагу (СЕРПс) захтева много ширу мрежу.

имцреатор

Мало предузеће

Почетници добродошли! Опет, ови градитељи дизајнирани су за власнике малих предузећа, пружајући им шансу да брзо ступе на мрежу без икаквих значајних новчаних улагања.

зохо

Систем за управљање садржајем

Систем за управљање садржајем (ЦМС) је интерфејс који већина људи сматра познатим и једноставним за коришћење. Изгледа слично софтверским апликацијама ван мреже као што је Мицрософт Ворд, са основним опцијама форматирања за додавање садржаја.

сите123

14 најбољих бесплатних градитеља веб страница

Које је право за ваше мало предузеће? Ево нашег данас врхунских градитеља.

1. Веебли Вебсите Буилдер

веебли веб буилдер

Веебли је један од најпопуларнијих бесплатних грађевинара. Изузетно је једноставан за употребу, ЦМС укључује алат за прављење драг анд дроп, СЕО алате и број апликација за додавање више функционалности. Бесплатни план укључује име поддомене, подршку путем ћаскања и е-поште, као и ССЛ сертификат. (ССЛ сертификат је алат за верификацију безбедности – промена вашег домена са ХТТП у ХТТПС.) Можете да користите њихову бесплатну мобилну апликацију за управљање веб страницом у покрету..

Веебли укључује стандардне дизајне (предлошке), али избор је помало ограничен. Прилично неугодно ограничење је недостатак библиотеке медија – свака слика се мора учитавати сваки пут, чак и ако сте је већ користили.

Не постоји опција за интернетску трговину на бесплатном плану или чак на плану који повезује вашу прилагођену домену са веб локацију. Ако желите да покренете страницу за е-трговину, морате да пређете на њихов Про план.

Прос

 • Једноставан, интуитиван ЦМС укључује драг анд дроп буилдер
 • Бесплатни план укључује ССЛ
 • Мобилна апликација за приступ локацији са било којег места
 • Подршка за ћаскање и е-пошту за бесплатан план

Цонс

 • Ограничени број образаца
 • Нема опција е-трговине на бесплатном плану
 • Нема медијске библиотеке за слике

Посетите Веебли овде

2. Вик Вебсите Буилдер

вик веб буилдер

Вик је бесплатни програмер за веб сајтове са толико опција да ће вам се окретати глава. Имају бројне шаблоне одговарајућег дизајна које је прилично лако прилагодити. Вероватно најбоља карактеристика за почетнике је Вик АДИ – Артифициал Десигн Интеллигенце. У основи, одговорите на неколико питања и Вик креира прилагођени предложак за вашу веб локацију.

Фреебие план укључује приступ опсежној библиотеци шаблона, бесплатном поддомену и хостингу, као и ограничену могућност е-трговине. Не јасно одређују које су функције бесплатне, а које премиум, па се питајте.

Две ствари које треба напоменути. Прво, Вик није стидљив када је реч о рекламирању. Ваша веб локација садржи врх огласа. Друго, иако су предлошци сјајни, они нису заменљиви. Ако желите да се промените, изгубите сваки садржај или прилагодбе које сте направили.

Прос

 • Тона одзивних шаблона
 • Једноставан за употребу алат за прављење драг анд дроп
 • Интерфејс за вештачки дизајн дизајна може да направи прилагођену веб локацију која се заснива на одговорима на питања о залихама
 • Разумне опције за мале интернет продавнице у бесплатном плану
 • Неограничени фонтови, анимације, видео позадине и ефекти паралаксе.

Цонс

 • СЕО под утицајем поддомена дате на бесплатном плану
 • Месечна накнада за коришћење сопственог домена
 • Агресивно постављање огласа на бесплатном плану

Сазнајте више о Вик-у

3. ВордПресс.цом

вордпресс

ВордПресс.цом је започео као бесплатна платформа за блогање са прилагођеним ЦМС-ом. (Тај исти ЦМС је бесплатна апликација код пружатеља услуга са плаћеним хостингом.) ВордПресс.цом је одличан за основни блог, али можда ће требати мало више напора за почетнике који покушавају да направе веб локацију за мала предузећа..

ВордПресс.цом нуди неколико бесплатних тема када се пријавите. Добијате поддомену и неке додатке, укључујући Јетпацк, који пружа много додатних могућности. Не постоји алат за прављење драг-пада, а надзорна табла је мање интуитивна за почетнике. Једна одлична карактеристика је могућност извоза вашег садржаја – тако да је ова бесплатна хостинг платформа лакша за прелазак од већине осталих бесплатних програмера.

За мала предузећа, премиум планови су око 4к скупљи од коришћења традиционалног хостинг провајдера и истог ЦМС-а.

Прос

 • Одлична платформа за писање блогова
 • Једноставан за употребу алат за прављење драг анд дроп
 • Библиотека слика, бесплатне теме и додаци
 • Садржај се може извести на сајт за миграцију
 • Бесплатни план је лак начин да научите основе ВордПресс ЦМС-а

Цонс

 • СЕО под утицајем поддомене
 • Врло скупи премијум планови
 • Додаци и теме су ограничени и контролисани чак и на премиум плановима

Посетите ВордПресс.цом

4. Сите123 Вебсите Буилдер

Сите123 буилдер веб локација

Сите123 има другачији приступ од својих конкурената – не постоји алат за прављење драг анд дроп. Уместо тога, само пренесите свој садржај и он је произведен у респонзивном дизајну. Можете брзо подићи сајт.

Сите 123 се високо рангира са корисничком услугом, уз подршку 24 сата дневно, путем цхат-а, е-поште и система улазница. Садржи се у бесплатном плану, заједно са вашим бесплатним поддоденом, СЕО алатима и приступом бројним одговарајућим шаблонима дизајна. Можете добити могућност е-трговине са одређеним градитељем продавница, али за то је потребан премиум план.

На сајту 123 се наводи да је веома СЕО пријазан, али да се заиста не односи на било коју веб локацију са поддоменом. Постоји јединствена стопа за премијске планове и 14-дневна гаранција поврата новца уколико се одлучите за овај пут.

Погледајте сајт123

Прос

 • Добар избор прилагодљивих предложака дизајна
 • Није потребна изградња – само пренесите садржај
 • Бесплатне слике укључене у чаробњака за подешавање
 • Веома позитивне критике за корисничку услугу
 • Премиум план укључује регистрацију домена

Цонс

 • Нема могућности е-трговине за бесплатан план
 • Цијене премијум планова нису транспарентне
 • Објављени су планови пакета, али детаљи нису објасњени

5. Изузетно градитељ веб страница

Упечатљиво веб сајт

Запањујуће је новији градитељ веб страница. Са њиховим бесплатним планом добијате поддомену, хостинг и опцију за интернет продавницу са једним производом. Њихови огласи су мање наметљиви од осталих, који одабиру да додају беџ у дну странице.

Инструментална табла за уређивање је једноставна за употребу, обрасци су прилагодљиви и прилагодљиви. Постоји занимљива функција која аутоматски гради вашу веб локацију са ваше ЛинкедИн странице. Такође не наплаћују додатну накнаду за трансакције е-трговине (и даље имате накнаде добављача плаћања.)

Али упечатљиво је дизајниран да направи минималистичку једну страницу, могуће је прегледати веб локације – то је једини формат који је доступан бесплатно. Можете направити веб страницу са више страница, али за то морате купити премиум план.

Погледајте изванредно

Прос

 • Једноставан за употребу уређивача страница
 • Велики избор лепих, брзих предложака
 • Минимални стил једне странице врло актуелни
 • Мање наметљиво оглашавање
 • На трансакцијске трошкове пружаоца плаћања не додају се накнаде

Цонс

 • Потребан вам је премиум план да бисте на сајту имали више страница
 • е-трговина са бесплатним планом ограничена на 1 производ
 • Планови премијских цена плаћени су унапред – много скупље од традиционалних домаћина

6. Уцрафт Вебсите Буилдер

Уцрафт Вебсите Буилдер

УЦрафт у свом слободном плану има неке одличне карактеристике и озбиљна ограничења. Добра вест – омогућују вам да повежете прилагођени домен на веб страницу без додатног трошка. То је сјајно за СЕО и клијенте је много лакше упамтити него што је поддомена. Такође можете да користите Гоогле аналитику и добићете ССЛ.

Лоше вести, прилагођавање бесплатног плана су заиста ограничене. Уцрафт тежи ка одредишним страницама више од већих опција на више страница. На бесплатном плану такође нема опција интернетске продавнице, али они имају премиум планове са 14-дневним бесплатним суђењем за поврат новца.

Имају пуно одговарајућих предложака, језичке апликације, бесплатног произвођача логотипа и ствараоца одредишне странице – што је некако цоол. Премијски планови се поприлично подударају са другим грађевинарима.

Посетите Уцрафт

Прос

 • Прикључите прилагођени домен без наплате
 • Добар избор реактивних образаца
 • Бесплатни произвођач логотипа
 • ССЛ укључен
 • Вишејезични сајт са бесплатном апликацијом за језик

Цонс

 • Прилагођавање шаблона ограничено на бесплатном плану
 • Нема бесплатне интернет продавнице
 • е-трговина којом се управља преко Схопифи-а – није најлакше место

7. Ландер Вебсите Буилдер

Ландер Вебсите Буилдер

Ландер прави одредишне странице – разговарајте о брендирању. Одредишна страница обично је самостална веб страница која промовише одређени позив на акцију (ЦТА.) Све што заиста значи је да желите да посетилац предузме одређену акцију – купи нешто, придружи се нечему или позове некога.

Што се тиче бесплатности, Ландер тај концепт предалеко шири. Омогућују вам да користите један од њихових премијум планова за 14-дневно бесплатно пробно раздобље. Ако га не купите, веб локација је и даље у функцији, али многе функције се искључују. Чини се да је Ландер усмјерен према компанијама за дигитални маркетинг с одређеном количином технологије.

Вероватно није најбољи избор за мала предузећа која граде своју прву локацију.

Прос

 • Леп избор реактивних шаблона
 • Актуелни и минималистички стилови
 • Усмерен ка маркетиншким професионалцима
 • Много интеграција – Фацебоок, Маилцхимп, Запиер
 • А / Б Сплит тестирање

Цонс

 • Нема бесплатног плана – само бесплатно пробно време
 • Врло скупи премијум планови
 • За више технички паметне кориснике од почетника

8. Јимдо Вебсите Буилдер

Јимдо веб страница за прављење веб страница

Јимдо је моћан градитељ веб страница са већином стандардних понуда у свом бесплатном плану. Бесплатан поддомена, приступ реактивним предлошцима и попут Вик-а, они користе вештачки дизајн да би креирали прилагођени предложак за вашу веб локацију. Али постоје и озбиљна ограничења.

Бесплатни план уопште не нуди подршку – називају га „Плаи“ планом, што значи да то није нешто што би мали посао изабрао. Не постоје СЕО алати и опције е-трговине ван премиум планова.

Цене на већину премијум планова су у истом распону код других произвођача, али се у потпуности скупље за пуну функционалност.

Прос

 • Процес вештачког дизајна за израду прилагођеног места
 • Веома брз начин за покретање и покретање сајта
 • Једноставни за употребу СЕО основних алата
 • Лако повежите налоге на друштвеним мрежама
 • Прилагодите веб локацију додавањем или уређивањем постојећих блокова

Цонс

 • Нема корисничке подршке за бесплатан план
 • Нема шаблона – само АДИ
 • Нема интернет продавнице у бесплатном плану
 • Скупи премијум планови

Сазнајте више о Јимду

9. Царрд Вебсите Буилдер

Царрд буилдер веб локација

Царрд је попут Стрикингли – користите га за прављење сајтова са једном страницом. То је невероватно приступачно – премијум план износи само 19 УСД годишње. Царрдова сопствена веб локација је запањујућа веб локација са једном страницом. Неки предлошци понављају тај стил.

Не постоји стварна опција за веб страницу са више страница, али они нуде одсечен предложак који користи тастере за приказивање различитих блокова садржаја на истој позадини на истом месту.

Али свој веб сајт можете буквално почети одмах на мрежи, нема кредитне картице – чак ни немате налог. Некако је лудо. Предлошци су респонзивни, веома је једноставан за употребу, а оглашавање је кључно.

Искрено, премија за 19 долара годишње може бити и боља него бесплатна. Можете да користите прилагођени домен, додајете опције плаћања, директне листе е-поште и друге сјајне додатке.

Прос

 • Минималистички сајтови са једном страницом – врло су актуелни
 • Одговарајући предлошци
 • Невероватно приступачан премиум план
 • Оглас са малим кључем на бесплатном плану
 • Није потребан налог – само одаберите предложак и започните

Цонс

 • Нема веб страница са више страница
 • Нема опција е-трговине
 • Без подршке

Овде погледајте Цардд

10. Зохо Ситес Вебсите Буилдер

Зохо Ситес Вебсите Буилдер

Зохо није бесплатан, али има бесплатно пробно време. (Које можда не знате са њихове одредишне странице.) Зохо има алат за прављење драг и пада, као и визуелни градитељ који вам омогућава да радите у прегледачу да бисте одмах видели промене. Имају одговарајуће предлошке саграђене помоћу секција и можете да мењате предлошке без губитка садржаја.

За више техничких корисника постоји уређивач кода и опција за подељено тестирање помоћу којих можете видети који садржај најбоље функционише. Постоји читав низ додатака и пуно додатних апликација за пословне функције.

Прос

 • Превуци и спусти градитеља користећи контролну таблу
 • Визуелни алат за уређивање у прегледачу
 • Одазив предлошка
 • Сплит Тестинг
 • Велики избор интеграција апликација трећих страна

Цонс

 • Нема слободног плана
 • Подршка ради само 5 дана у недељи
 • Нема интернет продавнице без интеграције

Сазнајте више о Зохо Ситес

11. Градитељ веб локација Гоогле Ми Бусинесс

Градитељ веб локација Гоогле Ми Бусинесс

То је Гоогле, потпуно је бесплатно и користи податке које ставите у профил своје компаније. Непотребно је рећи да је укључен и СЕО.

Морате бити верификовани у Гоогле Ми Бусинесс да бисте искористили предност ове платформе. Не постоје плаћени планови – Гоогле вам омогућава да се бавите свим њиховим услугама – укључујући прегледе купаца, аналитику и Гоогле мапе након што верификујете посао. (Пошаљу разгледницу како би потврдили вашу адресу.)

Након тога можете користити њихов нови алат за прављење веб локација да бисте направили бесплатну веб страницу која повлачи информације са вашег пословног налога. Можете додати слике, ажурирати радно време за сезонске промене, покренути промоцију, додати локацију. Алат за прављење веб локација је лаган, једноставан за употребу, можете се пријављивати са свог телефона – све је то Гоогле, цео дан.

Прос

 • Све бесплатно – без трошковног плана
 • Бесплатан хостинг
 • Интегрисано са подацима о Гоогле предузећу
 • Прилагођени домен
 • Повећајте ангажман са купцима

Цонс

 • Само за чланове Гоогле Бусинесс-а
 • Потребна је верификација Гоогле предузећа
 • Главно предузеће Гоогле продаје оглашавање

Сазнајте више о Гоогле Ми Бусинесс овде

12. Абоут.ме

Абоут.ме Буилдер веб локација

Абоут.ме је више стваралац веб страница за појединце него мало предузеће. Али ако сте саветник или практичар соло, Абоут.ме је можда управо оно што вам треба. Нажалост, ако желите да покажете портфељ, потребан вам је премиум план.

Постоји бесплатан план и поддомена је кориснија: абоут.ме/своје име за људе који покушавају да вас пронађу. Омогућава вам и да истакнете одређени ЦТА са прекривачем и необичним додатком за причвршћивање екрана снимљеног са ваше веб локације било коју е-пошту са домена.

Иначе, изгледа да више личи на интернетски резиме него на веб страницу.

Прос

 • Одлично за појединачну промоцију
 • Бесплатан хостинг
 • Одговарајући предлошци
 • Поддомена корисна за појединце

Цонс

 • Не баш за мала предузећа
 • Нема портфеља у слободном плану
 • Функционалност је ограничена у поређењу с другим грађевинарима

Иди погледати Абоут.ме

13. Формат

Формат веб сајта

Формат је заиста више градитељ портфеља него генерички градитељ веб локација. То је одлична опција за мала предузећа која желе да приказују и продају своје дело. Нажалост, није баш бесплатно, али нуди двонедељно бесплатно пробно време.

Као и сви остали, и Формат нуди респонзивне предлошке (теме) дефинитивно је усмерен на визуелне уметнике, дизајнере и произвођаче. Постоје 3 плаћена плана, најмање скупа са малом опцијом мале трговине. Вредна карактеристика у наредна два нивоа цена је приватна област коју клијенти могу прегледати, доказати и одобрити радне узорке на мрежи.

Формат је прилично кул алат у зависности од тога шта радите, али основни план је заиста базичан, тако да ако вас не занимају неке веће цене премијских карактеристика – купујте около.

Прос

 • Одличан за агенције и визуелне дизајнере
 • Повежите сопствени домен – без поддомена
 • Одговарајуће теме
 • Приватни простор како би клијентима показали доказе о производу на послу
 • Опција е-трговине за све планове

Цонс

 • Нема слободног плана
 • Основни план је ограничен за Интернет продавницу
 • Цијене су много скупље од традиционалног домаћина

Идите погледајте Формат

14. ВордПресс + Елементор

вп + елементор буилдер веб локација

Елементор је додатак за прављење бесплатних страница који се додаје инсталацији ВордПресс-а на традиционалној хостинг платформи попут ГоДадди или Блуехост. Иако је сам додатак бесплатан, морат ћете платити хостинг, обично око 80,00 УСД годишње или мање ако се обавезујете на трогодишњи план.

Ову опцију укључујемо за мала предузећа која су већ купила хостинг пакет и желе градити превлачење са визуелним интерфејсом. Додатак је градитељ веб локација и када купите сопствени хостинг – нема огласа и обично можете добити бесплатан домен.

Прос

 • Додатак Елиминатор је бесплатан
 • Бесплатне одговарајуће теме дизајниране за рад са додатком
 • Висуал буилдер за промене у прегледачу
 • Изградите блокове који се могу поново користити
 • Изглед странице и одељци укључени са додатком

Цонс

 • Потребно је плаћено хостинг
 • Може се сукобити са темама које нису осмишљене да раде са њом
 • Није тако лако користити као други грађевинари

Сазнајте више о Елементору

Сумирајући

Бесплатни градитељи веб страница дефинитивно су доступни. Једноставни су за употребу, не захтевају никакве дизајнерске или техничке вештине и раде на свим величинама екрана – од десктопа до таблета до паметних телефона.

Како одлучите шта је најбоље за вас?

 1. Размислите колико вам треба подршка.
 2. Колико прилагођавања желите да урадите?
 3. Ако желите интернетску трговину, провјерите цијену премиум планова.
 4. Размислите о регистровању сопственог домена – то вреди новца.

Оно што је најважније, не заборавите да би веб локација требало да помогне у изградњи вашег пословања. Размислите о томе шта ваши купци желе знати и шта желите да учине у вези с тим.

Затим изаберите градитеља веб локације и већ данас набавите мало предузеће на мрежи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector