22 најбоље генерације имена домена за 2020. годину

22 најбоље генерације имена домена за 2020. годину

22 најбоље генерације имена домена за 2020. годину

„Али како да напишем своју веб страницу?“


„Сви добри домени су узети!“

“Немам више идеја!”

Хогвасх.

Ако сте потпуно нови у креирању веб странице и тражите име убице, добили смо ваше.

Током година сам радио пуно испирања домена и вероватно купио превише превише домена.

Тренутно имам 30+ „генијалних домена“ који тамо ротају у мојим Намецхеап и ГоДадди рачунима.

Али то је у реду, јер се ради о теби.

Правите нову веб страницу.

Честитамо.

Сигуран сам да ваши кораци тренутно изгледају овако:

Корак 1: Име

Корак 2: Домен

Корак 3: ???

Корак 4: Добит!

Клинац, заправо сам поносан на тебе, ово је велики корак.

Пре него што откријем моју супер тајну листу најбољих произвођача домена познатих човеку, хајде да брзо поново направимо шта желите од генератора имена домена:

 1. Требало би бити супер брзо – немате цео дан
 2. Треба бити тачан – не желите насумичне речи
 3. То би требало бити у реалном времену – и показати вам домене који су заправо доступни
 4. Требало би бити креативан – и показати вам ствари о којима нисте размишљали
 5. Куповина би требала олакшати куповину – једним кликом и обављеном

Сада неће сви ови генератори погодити све ове савршеним оценама, али тестирајте све оне које препоручујем и пронађите шта вам одговара.

Бонус!: у ствари, као што ћете видети ниже, генератор имена домена је такође генератор имена предузећа. Будући да многи нови веб стартапови истовремено размишљају о домену и послу, они иду руку под руку. Као што видите ниже са Схопифи опцијом, они то посебно позивају, али можете користити било коју од њих да такође генеришете то секси пословно име.

1. Леан Сеарцх Домаин

Леан Сеарцх Домаин

Помоћу Леан Сеарцх Домаин-а можете започети са само једном кључном речју, а затим потражити опције за своје име домена. Резултати претраживања ће показати стотине, ако не и хиљаде могућих имена домена за ваш блог или веб локацију. Сви ови резултати су доступни „.цом“ домени. Помоћу Леан претраживања домена можете такође филтрирати имена домена абецедним редом, дужином или популарношћу; сачувајте своја омиљена имена домена, пратите историју претраге, делите резултате претраге и одмах претражите своје идеје како бисте видели да ли су доступна „.цом“ имена.

Леан Домаин Сеарцх је алат за генерисање домена који користите ако имате идеју о кључним речима које желите да употребите за ваше име домена, али су вам потребне неке свеже идеје за цео домен за ваш блог или веб локацију.

2. Схопифи Генератор имена предузећа

Схопифи Генератор имена предузећа

Иако име овог генератора домена може сугерисати да је алат намењен само за генерисање идеја о именима за предузећа, Схопифи Генератор имена предузећа такође може да пружи сјајне и доступне идеје о именима за веб домене. Можете почети тако што ћете одабрати било коју кључну реч која желите да буде укључена у вашу домену, а Схопифи Генератор предузећа ће вам понудити стотине могућих и доступних предлога. Иако ће вам Схопифи Генератор фирми подстаћи да креирате Схопифи продавницу са њима користећи име домена које су предложили, можете отићи било где другде да бисте купили права на веб адресу. Важно је напоменути да ће Схопифи Бусинесс Наме Генератор предложити само имена домена помоћу екстензије „.цом“, тако да ако требате користити било коју другу екстензију попут „.нет“ или „.орг“, то можда није генератор имена домена алат за вас.

3. Буст А Наме 

Буст А Наме

Буст А Наме је алат за генерисање домена који долази са много различитих алата за филтрирање који ће вам помоћи да пронађете висококвалитетно име домена које задовољава све ваше специфичне потребе. Једноставно започните филтрирањем кључних речи, а затим изаберите опције попут „започиње“ или „завршава“ помоћу кључне речи. Затим можете филтрирати по томе колико аутентично, креативно или природно желите да изгледа ваше име домене. Такође можете одабрати сопствено ограничење карактера или показати домене које су преузете и недоступне, као и филтрирати екстензије попут “.цом,” .орг “,” .нет “и тако даље. Такође ћете видети предлоге за сличне кључне речи које бисте испробали при дну странице. Ако из било којег разлога немате на уму кључну реч, кликните на дугме „Направи случајну домену“ да бисте потакнули идеје, потакнули креативност и инспирацију и снимили доступно име домена. Ако вам се догоди да пронађете име домене за које сматрате да је оно, онда га можете сачувати за касније или купити преко линкова до регистратора домена попут ГоДадди.цом. И на крају, помоћу Буст А Наме можете покренути претрагу домена на веб локацији да бисте видели да ли је име домена које волите и које имате заједничко или је доступно или узето.

4. Име Месх 

Име Месх

Наме Месх је већ неко време једна од мојих апликација за креирање имена домена.

Супер је напредан за употребу и врло је интуитиван.

Шта волим од Наме Месх-а (про):

 • Брзо је
 • То је креативно
 • Приказује тону различитих категорија за домене (уобичајене, нове, кратке итд.)
 • То ми делује неко време!

Гдје се Име Месх може побољшати (недостаци):

 • Не дозвољава вам да одредите групи кључних речи као што је Буст А Наме
 • Не можете скупити пуно идеја одједном

Ако имате на уму неколико кључних речи, онда је Наме Месх алат за генерисање домена за вас. Омогућиће вам да одаберете до 2 или 3 кључне речи за улазак у оквир за претрагу, а затим генеришете персонализовану листу предложених и доступних имена домена. Наме Месх ће предложити идеје засноване на пет категорија: колико је уобичајена, колико је нова, колико је кратка, колико је слична и колико ће вероватно бити побољшати СЕО рангирање. Једном када повежете кључне речи у поље за претрагу, можете филтрирати резултате на основу проширења домена, максималне дужине и домена који су и даље нерегистровани. Наме Месх ће вам такође предложити друге кључне речи за претраживање на основу оних које сте већ тражили.

5. НамеСталл

НамеСталл

НамеСталл је генератор имена домена који нуди широк избор алата и функција које ће вам помоћи у потрази за савршеним и доступним именом домена. Ове функције укључују сличан алат за сугестију имена домена, алат за тренутно проналажење имена домена, листу имена домена под марком и алат за претраживање кључних речи са високим плаћањем. Можете започети претрагу помоћу алата за генерисање имена домена, који ће вам помоћи у претраживању по кључним речима и било ком другом филтеру који желите да користите, попут популарних кључних речи, основних енглеских речи, индустријских категорија или делова говора. Такође можете да одаберете где желите да поставите кључну реч у име домене, као на почетку или на крају, или ако желите цртно име домена. Такође можете филтрирати екстензијом. Ако је то случај, добит ћете листу опција које су доступне и узете, регистроване или још нису регистроване. Само кликните везу „региструј се“ поред имена домена које вам се свиђа да бисте га званично преузели.

6. Намебои 

Намебои

Намебои је генератор имена домена који ће вам помоћи да пронађете било која доступна имена домена на основу само кључних речи које одаберете. Можете да унесете до две кључне речи по претрази, а Намебои ће одмах испоручити листу предложених имена домена користећи те кључне речи. Њихови предложени графикони олакшавају одређивање која су проширења доступна, а која су већ преузета. Такође можете видети која су имена домена доступна за препродају, као и дозволити цртице са предлозима или кључне речи које се римују. Намебои је алат који делује добро за оне који већ имају идеју о томе које кључне речи желе да користе, али траже предлоге за различите верзије или варијације тих кључних речи.

7. Домен Пуззлер 

Домен Пуззлер

Домен Пуззлер је једноставан и једноставан за употребу алата за генерисање домена који нуди мноштво опција и функција за развој савршеног доступног имена домена за ваш блог или веб локацију. Започните с „лаком“ верзијом и убаците идеалне кључне речи, изаберите проширења имена домена и потражите идеје за име домена на основу изабраних критеријума. Домаин Пуззлер је одличан алат јер вам омогућава да укључите бројне кључне речи за разлику од тога што вас ограничавају на једну или две као и већина других алата за генерирање имена домена на овој листи. Такође ће комбиновати ваше кључне речи у много различитих варијација. Можете да додате резултате својој листи омиљених имена домена или покушате за напреднијом и специфичнијом претрагом, као и да употребите алат да упоредите СЕО рангирање страница различитих имена домена.

8. Домаинс Бот

Домаинс Бот

Домаинс Бот ради и као алатка за сугестију имена домена и као алат за претрагу имена домена. Можете започети претраживањем кључне речи коју желите за име вашег домена, а Домене Бот ће вам показати све доступне идеје за име домена на основу те кључне речи, комбиноване кључне речи или сличне кључне речи. У супротном, можете једноставно потражити име домена које желите ако га већ имате на уму. Ако је име домена које желите и имате на уму доступно, тада га можете купити и регистровати преко линкова до различитих регистрара домена. Домаинс Бот ће вам такође показати предлоге засноване на сличним именима домена. Домаинс Бот такође вам омогућава да филтрирате имена домена према проширењу и језику и додате сопствене синониме, префиксе или суфиксе.

9. Име станице 

Име станице

Можете почети са потрагом за савршеним и доступним називом домена за вашу Интернет марку тако што ћете се пријавити за бесплатан налог путем Наме Статион-а, што можете учинити путем своје е-поште или Фацебоок налога. Помоћу Наме Статион-а добићете приступ генераторима имена домена, предлозима за кључне речи, провери тренутне доступности и конкурсу за јавне домене. Резултате имена домена можете филтрирати на основу критеријума попут проширења, дужине имена итд. Међутим, ако немате идеје за кључне речи, покушајте да потражите неке идеје за ваше марке или пословну индустрију. Наме Статион такође се може похвалити да је представљен на веб локацијама попут Масхабле, СЕОМоз, ТецхЦрунцх и многим другима, што Наме Статиону даје велику веродостојност због чега је вредно прегледати..

10. Панабее

Панабее

Панабее је алат за претрагу имена домена, генератор имена домена и генератор имена предузећа све у једном. Можете започети с Панабееом тако што ћете почети са само две кључне речи и тражити предлоге имена домена на основу те две кључне речи. Ако је име домена које желите за свој блог или веб локацију већ заузето, онда можете посетити регистраре имена домена попут ГоДадди.цом где можете да видите друге доступне екстензије имена домена које желите. Међутим, ако вам се не свиђају предлози које вам даје Панабее, Панабее ће вам испоручити термине повезане са вашим кључним речима које можете да тражите. Поред тога што ће вам показати доступна и нерегистрована имена домена, Панабее ће вам такође показати да ли се ваше идеално име домена користи као корисничко име на друштвеним мрежама.

11. Домаинхоле

Домаинхоле

Домаинхоле је алат за генерисање домена који долази са седам алата за браинсторминг који вам могу помоћи да пронађете савршено доступно име домена за свој блог, веб локацију или марку без обзира да ли имате у виду тастатуру или не. Домаинхоле ће вам помоћи да потражите недавно истечена имена домена или ће вам помоћи да направите случајна имена домена која су привлачна, креативна и лака за изговарање. Домаинхоле ће вам такође омогућити да проверите било која проширења домена како бисте вам помогли да пронађете тачно оно што вам је потребно за веб адресу вашег блога или веб локације. Домаиннхоле је такође представљен на сајтовима попут Киллер Стартупс-а, ​​ПР Веб-а и СлапСтарт-а, што му даје одређену веродостојност и због чега га је вредно прегледати. И на крају, Домаинхоле је доступан за преузимање као мобилна апликација, чинећи одабир правог имена домена и веб адресе за ваш блог или веб локацију лакшим и практичнијим ако сте заузети и увек сте у покрету.

12. Домаинр 

Домаинр

Домаинр је алат за генерисање домена који вам омогућава да истражите све могуће идеје имена домена изван најобичнијих екстензија: „.цом“, „.нет“ и „.орг“. Другим речима, Домаинр ће вам пронаћи доступну верзију савршеног имена домена и веб адресе помажући вам да пронађете мање уобичајена, али још увек легитимна проширења. Ова јединствена функција генератора имена домена такође чини Домаинр одличном за откривање нових и занимљивих идеја и могућности домена. Домаинр ради тако што анонимно бележи претраге и прати хиљаде имена највишег домена и генеричких ТЛД-ова који су доступни за регистрацију у преко 200 акредитованих регистрованих имена домена и веб адреса. Домаинр такође долази са два различита спољна АПИ-ја за имплементацију на страни клијента и другим веб сервисима који се односе на име домена.

13. Немогућност!

Немогућност!

У поређењу са осталим генераторима имена домена на овој листи, немогућност! користи мало другачији и јединствен приступ да смисли савршену веб адресу за свој блог или веб локацију. Све ће почети тако што ћете пронаћи кључну реч коју сте унели, а затим ће вам дозволити да додате именице, глаголе или придеве на почетак или крај кључне речи. Ови избори су пажљиво одабрани, па ће вам лакше пронаћи име домена које је нерегистровано и доступно, као и стварање јединственог и занимљивог имена домена. Такође вам даје могућност избора између речи са четворо слова, пет слова, па чак и са шест слова, као и могућност да једноставно помешате било шта заједно са кључном речју по вашем избору. Ово не само да олакшава искуство проналажења имена домена него обично, већ и забавно! Немогућност! такође користи више сервера да би што брже и брже потражио прави назив домена што је брже могуће.

14. Домаин Типер

Домаин ТиперДомаин Типер

Домаин Типер је алат за генерисање домена који је брз, једноставан за употребу и интуитиван. Све што требате да урадите је да једноставно унесете кључне речи које желите за ваше име домена и Домаин Типер ће вам показати да ли је име домена доступно за куповину и регистрацију. Такође ће истовремено генерисати случајне идеје за име домена за вас ако већ немате идеју шта бисте желели од имена вашег домена. А у случајевима када ваш први избор за име домена није доступан, тада вам ће вам домена Типер омогућити да видите листу хакова за име домена и алтернативе које он предлаже.

15. Домизе

Домизе

Домизе нуди потпуну сигурност, сигурност и брзину као алат за генерирање имена домена. У основи Домизе омогућава вам тражење добрих и доступних имена домена у шифрованом окружењу, истовремено проверавајући да ли је име домена претходно регистровано, због истека или доступно за куповину. Може да пружи тренутне резултате чак и док куцате кључне речи у функцији претраге.

16. Вордоид

Вордоид

Вордоид вам заиста омогућава да разрадите своју креативну страну јер је то алат за генерисање домена који ствара састављене речи за име вашег домена или веб адресу. Ове састављене речи су јединствене и изгледаће и звуче сјајно, а свака реч не може бити дужа од 10 слова. Вордоид ће вам такође омогућити да одаберете до пет различитих језика, па чак и да мешате и упоређујете те језике како бисте створили јединствен, занимљив спој речи који привлачи пажњу. Вордоид вам омогућава да промените ниво квалитета са ниског на високи, што значи да што је нижи квалитет, то је бесмисленија и очигледно састављена реч, док што већи квалитет значи природнији и стварнији звук речи. Све ове карактеристике чине Вордоид одличним за уклањање већег стреса и фрустрације из процеса проналаска имена домене, јер стварање нових речи и мешање речи из различитих језика заједно умањују вероватноћу проналаска имена домена које је већ преузето.

17. НамеТумблер 

НамеТумблер

НамеТумблер је алат за генерисање домена који вам даје имена домена комбинујући било коју кључну реч и одаберите са кључном речју која НамеТумблерцхоосес из сопствене базе података. Једном када комбинујете ове речи, тада можете одабрати положај кључних речи или како желите да се ваше кључне речи наручују унутар ваше веб адресе, као што је на почетку или на крају имена вашег домена. такође можете користити цртице да раздвојите све предложене појмове и кључне речи, изаберете жељено проширење и прегледате крајње резултате да бисте видели како изгледају и звуче и да ли вам се свиђају или не.

18. Дот-О-Матор 

Дот-О-Матор

Дот-О-Матор је прави алат за генерирање имена домена за вас ако ни сами не знате одакле да почнете са проналажењем имена домена и немате апсолутно никаквих идеја за имена која бисте започели. Дот-О-Матор вам омогућава да креирате предлоге имена домена одабиром било које листе речи из две категорије, попут боја и облика, за почетак и крај имена вашег домена. Ако из предлога видите неко име домене које вам се допада, онда можете то да комбинујете и видите резултат. Резултати се затим могу преместити у функцију „отпад“ како би се проверило да ли су доступни или не за куповину и регистрацију. Дот-О-Матор је такође доступан за преузимање на ИОС-у, чиме је одабир правог имена домена и веб адресе за ваш блог или веб локацију лакши и практичнији ако сте заузети и увек сте у покрету.

19. СуггестНаме

СуггестНаме

СуггестНаме је генератор имена домена који вам помаже да направите име домене омогућавајући вам да одаберете и унесете префикс и суфикс, а затим их комбинујете да бисте видели да ли је резултат имена домена доступан или не. Такође имате много опција за прилагођавање и зачињавање имена вашег домена одабиром са листе боја, популарних речи Веб 2.0, техничких термина и још много тога. Резултатна имена домена можете да преместите на функцију „греббоард“, а затим обришите избор или проверите да ли су доступни.

21. Булктопиа 

Булктопиа

Булктопиа је алат за генерисање домена који пружа предлоге за имена домена на основу вашег избора преферираних кључних речи, као и истраживање потенцијалних имена домена која су доступна за регистрацију. Ово истраживање заснива се на важним критеријумима као што су старост, рангирање странице, повратне везе, рок трајања и доступност налога на друштвеним мрежама. Једном када изаберете предложено име домена, можете да кликнете на „куповина“ и купите име домена помоћу широког спектра регистратора имена домена. 

И коначно,

22. Желим своје име 

Желим своје име

И Вант Ми Наме је алат за претрагу имена домена који најбоље функционише ако већ имате на уму име домена за ваш блог, веб локацију и бренд. Унесите име домена и веб адресу које желите и Желим да моје име обавести вас да ли је у питању проналазак или ако је већ заузет. Ако је већ примљено, онда желим да ми кажете име алтернативних имена домена и цене за њихово регистровање у регистраторима различитих домена и веб адреса. Резултате претраге можете филтрирати и тако што ћете сакрити већ преузета имена домена.

23. БатНаме

батнаме-сцреен-1

Ок, БатНаме су дефинитивно направили инжењери.

То је брзо, ефикасно и не покушавају да га уновче!

БатНаме је заправо прилично јединствен у поређењу с осталим произвођачима.

Како то ради:

 • Унесите неколико идеја за кључне речи
 • Претрага
 • Бум – брзо изведено

Ок, али оно због чега се заиста истичу су ове хасхтагове:

батнаме-сцреен-2

Дакле, након што унесете хасхтагове, алатка их види као групирање и проналази све синониме те речи.

супер кул.

Ово ће 10 пута претражити ваш домен јер не морате сами да смислите синониме.

Доле је да управо сада приказује .цом-ове – али то је у реду. Још увек га волимо.

Бонус: Желите да промените редослед домена? Имамо водич за то.

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector