Како одабрати хостинг креативног имена домена – Упоредите цене и планове – мај 2020

Како одабрати хостинг креативног имена домена – Упоредите цене и планове – мај 2020

Како одабрати хостинг креативног имена домена – Упоредите цене и планове – мај 2020

Значи, мислите да имате одличну пословну идеју? Велики! Пре него што започнете, можда ћете желети да проведете неко време покушавајући да смислите креативно и памтљиво име домена. Потрошите мало времена на то, само не превише. Превише превише људи проводи много времена покушавајући да смисли то савршено име домена и никада нису задовољни својим идејама. Не заглави се у тој траци. У ствари, можда би било боље да узмете ових шест савета и шест алата који ће вам помоћи да направите своје савршено име домена.


Шест савета при креирању вашег имена домена.

Прво почните тако што ћете дати бели лист папира и оловку. Размислите о свим именима која можда желите да користите за своје име домена. Запиши све. Када завршите, прођите кроз ову кратку контролну листу и почните да прелазите оне који не пређу ову листу са шест тачака.

1. Нека буде лако

Олакшавају. Ваше име треба бити лако написати, лако изговорити и одгурнути језик. Један од циљева стварања веб странице је да се на њему налази садржај који су људи вољни да деле. Ако људи не могу да напишу ваше име домена или чак изговоре ваше име домена, вероватно се ваш садржај неће делити тако лако.

2. Учините то јединственим

Често није довољно само рећи да га чине јединственим. Кад кажемо јединствени, мислимо да не звучимо као нешто друго напољу. Већ је дато да не можете да региструјете исто име свог домена као неко други. Међутим, не би било паметно да региструјете име домена за веб локацију која звучи превише као „Мицрософт“ или било које друго такво име. Лако ће се погрешити.

3. Имена домена Цом нису једини тамо

Немојте се стално слагати са именима „.ЦОМ“. У ствари, ако живите изван Сједињених Држава, можда би било боље да имате домен који је оријентисан на земљу, попут „ЦО.УК.“ Такође, запамтите шта значи ЦОМ. ЦОМ је скраћеница за комерцијалне, ОРГ је кратка за организацију, МИЛ је кратка за војну, ГОВ је кратка за владу, а ТВ кратка за веб странице засноване на телевизији. Има још више – користите екстензију која је одговарајућа врсти веб локације коју покушавате да направите. Ако сте у техничким круговима, обично се користи завршетак домена „.ио“. Ово је чудан ТЛД (домен највишег нивоа) који завршава јер припада британској територији Океана у Индијском океану. Заправо постоје само војни становници острва, тако да је то помало аномалија. Друга уобичајена употреба која није „.цом“ је „.цо“. То је тако близу .цом и већина људи га неће искључити Она постаје све чешћа. Ту су такође „.киз“, „.ниња“, „.гуру“ и мноштво других које треба истражити.

4. Размотрите своју публику.

Ово је једна од најчуванијих тајни када је у питању регистровање имена вашег домена. Када размислите о својој публици, размотрите шта они очекују. Да ли ћете користити своје име да постанете свој бренд, као што је НатханБарри.цом? Или ћете бити свој властити бренд, али и покренути покрет, попут Пат Флинна СмартПассивеИнцоме.цом? Да ли покушавате да створите компанију и почет ћете са само веб страницом? Важно је запамтити да име веб локације и име компаније не морају увек да буду исти, али то дефинитивно помаже. Ако имате аспирације да се проширите изван једноставне ВордПресс странице с којом га покрећете, немојте себе водити превише прецизним именом. Ако на крају желите да постанете велика национална агенција за општи маркетинг, називање ваше странице ХундредДолларБацклинкс вероватно није добра идеја. Потражите нешто што задовољава ваше аспирације попут Цоннецт2020 или СимплеСурге (обоје сачињено).

5. Будите креативни

Ако је ваше име узето, размислите о томе да га скратите, додате линију тагова или промените име. Можете покушати сложити речи попут [ИоуТубе], користећи фразу као што је [24севен], угађање речи као што је [Флицкр] или чак комбиновање префикса са суфиксом као што је [Схопифи].

6. Нека буде кратак и једноставан

Изнад свега, будите кратки и једноставни. Немојте да име вашег домена буде превише компликовано за писање, превише компликовано за изговарање или тешко за памћење. Требао би бити кратак и привлачан.

Шест алата који ће вам помоћи да откријете ваше име домена

Ова правила су сјајна. Они вам могу помоћи да смислите креативно и јединствено име домена. Међутим, схватамо да сте још увек заглавили. Саставили смо шест алата који ће вам помоћи да откријете име вашег домена.

Леан Сеарцх Домаин

Ово је генератор домена који ће вам помоћи да смислите јединствено име. Специјализовано је за употребу префикса и суфикса и њихово састављање. Поврх тога, она ће проверити имена која долази уз доступност.

Леандомаинсеарцх.цом

ГоСпацес

Ово је још један бесплатни генератор имена домена на основу кључне речи. Једноставно укуцајте кључну реч и пустите је да смисли јединствене идеје за ваше предузеће и име домена.

Госпацес.цом

НамеСтатион

Као и ГоСпацес, НамеСтатион ће осмислити неколико бесплатних и јединствених идеја заснованих на посланој кључној речи. Једноставно унесите кључну реч коју желите, као што је ваша нишна тема, и пустите НамеСтатионго да ради.

Наместатион.цом

Домаинтипер

Једном када добијете јединствену идеју о имену из НамеСтатион-а, ГоСпацес-а илиЛеан Домаин Сеарцх-а, проверите да ли постоје на Домаинтипер-у. Ово је одличан начин да сузите своје идеје о томе шта имате две или три селекције у делима.

Домаинтипер.цом

Домаин Пигеон

Ово је одличан алат који претражује резултате претраживача. Једноставно узмите своју нишу и сазнајте шта људи траже. На овај начин можете да убаците кључне речи директно у име вашег домена.

Леандомаинсеарцх.цом

Домаинр

Ово је уредан и јединствен алат који ће вам помоћи да “хакујете” своје име. Када први пут посетите веб страницу, подстиче вас да испробате услугу претрагом нечега попут, „ацме флориста“. Одмах ће се појавити 15 јединствених имена и дати вам информације као што су имена домена и која су паркирана. Домаинр.цом

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector