Наруџбе домена: Ултимате водич за најбоље услуге наручивања

Наруџбе домена: Ултимате водич за најбоље услуге наручивања

Наруџбе домена: Ултимате водич за најбоље услуге наручивања

Управо сте помислили на савршено име домена.


То је привлачно, генијално и управо оно што ваш посао треба.

Али узето је. Твоје срце тоне. Постајете мало тужни и не знате шта да радите. Отиђете на сајт и видите да се не користи, што још више чини још горим. Требали бисте добро искористити домен!

Треба се бојати, постоји решење. Иако није брзо или јефтино, услуга за повраћај домена може бити одговор на ваш проблем.

Шта је наруџба домена?

Наруџба домена је услуга која помаже некоме да покуша стећи име домена након што постане доступно за регистрацију. Путем веб локација за регистрацију домена као што је ГоДадди.цом, коришћење услуге наручивања домена могло би да укључи чланство у надгледању домена, чланство на аукцијама домена путем саме веб локације (тј. ГоДадди.цом), одређен износ кредита за лицитације за прву аукцију за домен и најмање годину дана регистрације имена домена.

Преуређивање домена препоручује се онима који стварно желе одређено име домена и апсолутно су сигурни да је то име домена за њих. Преуређивање домена омогућава некоме да надгледа статус имена домене (више информација о различитим врстама статуса имена домена и начину на који се промене биће наведене у овом водичу). Преусмеравање домена такође значи да ће особа која је поставила наруџбу домена бити обавештена када аукција за то име домена треба да почне.

Шта значи променити редослед домена?

Преусмеравање домена значи давање понуде за име домена које желите за своју веб локацију, али које већ поседује неко други. Дајете понуду за то име домена, надајући се да тренутни власник неће обнављати регистрацију и власништво над њим и да ће се ускоро прихватити и да ћете је имати.

Преусмјеравање домена значи да заиста желите то име домена. Иако је у власништву некога другог, знате да је савршено име домене за вас и вашу веб локацију. Постављање наруџбе значи да ћете знати када назив домене пролази кроз процес истека и могућег обнављања и када ће службено постати доступан за регистрацију код новог власника. Постављање задњег налога на домену значи бити један од првих који ће знати када желено име домена постаје бесплатно. Преуређивање домена такође значи да можете почети да стављате понуде након што она постане доступна и буде доступна на аукцији на многим веб локацијама регистрара имена домена, чиме се повећавају шансе за успешно добијање тог имена домена.

Животни циклус домена

Пре него што пређемо на сочне делове овог поста, важно је да схватимо како функционише животни циклус домена.

животни циклус домена

животни циклус домена Извор слике: ДомаинСхерпа

Услуге наруџбе домена

Многе веб локације регистрованих домена имају услуге враћања домена које корисницима олакшавају праћење статуса имена домена и стављање понуда након што истекну и постану доступне на аукцији. Многе веб локације регистрованих имена домена, као што је ГоДадди.цом, на пример, нуде погодности за услуге наручивања домена, попут једне године чланства у ГоДадди Ауцтионс и 10 УСД бонуса за корисничку прву лицитацију. Многе услуге такође укључују политику „без лечења, не плати“, персонализована упозорења за одређена имена домена или релевантне кључне речи и друге функције за надгледање домена. Сви ови сервиси се надају да ће постављање наруџби домена и осигурање унаређених домена бити једноставније и мање времена. Ове услуге штеде купцима пуно времена, а такође повећавају њихове шансе да успешно осигурају домен истеклог рока који су наручили. Такође, већина сервиса за враћање домена ради користећи најновију технологију дропцатцхинга.

Прочитајте даље за листу компанија на мрежи са најбољим услугама за наручивање домена.

Најбоље компаније за наручивање домена

На мрежи је доступно неколико компанија које врше наруџбу домена са регистрационим местима, али које су смеђе усева? Које су најбоље услуге и прегледи и како знати која је најбоља за вас?

Један кључни концепт за разумевање је велика тројка: СнапНамес, НамеЈет и Го Дадди Ауцтионс. 

Испод је листа тренутно најбољих компанија и веб локација за наручивање домена.

1. СнапНамес

СнапНамес је од три најпопуларнија и најпознатија регистра регистра веб домена. СнапНамес долази са листама ексклузивних имена домена које се налазе само на њиховом вебсајту, дневним понудама имена домена и листама најпопуларнијих истечених домена на тржишту. Такође долази са функцијама претраге, које корисницима омогућавају да виде која су имена домена узета или доступна, а чак има и категорије за различита имена домена што олакшава и ефикасније проналази прави домен за своје пословање. Категорије укључују забаву, технологију, дом и башту, храну и пиће, финансије и здравље. СнапНамес се посебно препоручује особама које траже савршено име домена за свој посао и бренд.

СнапНамес поседује бројне функције претраживања и упозорења, што олакшава надгледање домена. Корисници ће такође бити упозорени ако се очекује да рок за домену који их занима истекне и постане доступан у року од 30 дана. Опет, купци морају да плате само ако је име домена које су наручили успешно обезбедјено за њих. Купци ће такође имати приступ премиум аукцијама имена домена за унапред наручене домене. Кроз услугу преуређивања домена на СнапНамес-у, купци ће имати приступ глобалним тржиштима имена домена, уз сву лакоћу и практичност куповине на мрежи. Захваљујући бројним пословним партнерима и висококвалитетној технологији дропцатцхинг-а, СнапНамес нуди предиван избор од око 30 милиона имена домена по ниским ценама, што га чини идеалним за предузећа, посебно почетнике са малим буџетима који покушавају да изграде свој веб домен.

2. НамеЈет

НамеЈет је такође један од три најпопуларнија и најпознатија регистра регистрованих веб домена.НамеЈет омогућава корисницима да додају своја омиљена имена домена на листу наручивања личних имена домена, а НамеЈет ће радити сав посао за њих, као што су свакодневно надгледање и прилагођавање упозорава када ће ускоро бити доступно име домена. НамеЈет такође има низ ексклузивних унапред објављених имена домена, која се већ налазе на веб локацијама њихових партнера, што значи да неће бити доступни на аукцијама нигде другде. Такође нема скривених накнада и до годину дана бесплатне регистрације за највише понуђача имена домена. НамеЈет је једна од најуспешнијих компанија за наручивање домена када је у питању освајање доменских имена са истеком рока трајања за њихове клијенте.

3. ГоДадди Аукције

ГоДадди.цом је сигурно најпопуларнији и најпознатији регистратор веб домена широм света. Преусмјеравање домена на ГоДадди је брзо и једноставно. Након што корисници купе зајам за враћање наруџбе, све што морају да ураде за стављање налога за коришћење је да се пријаве на своје рачуне, кликну на картицу „Налози за домену“ у одељку „Моји производи“ и примене је на име домена које корисник жели. Наруџбе домена на ГоДадди-у износе 24,98 долара, укључујући трошкове регистрације, а такође долази са бесплатним дневним надзором домена и до годину дана бесплатног чланства. ГоДадди такође ради са свим различитим врстама домена, од .цом до .биз.

Будући да све унапред наручене домене пролазе кроз поступак аукције, ГоДадди долази са аутоматским лицитирањем. Прва особа која постави наруџбу на одређени домен добиће почетну понуду путем куповине наруџбе без додатних трошкова. Корисници ће такође бити одмах обавештени када је више људи заинтересовано и лицитирају за исто име домена и када истекне назив домена и постане доступан на аукцији.

ГоДадди такође пружа корисницима више шанси да осигурају име домена или покушају поново. Подређени домени аутоматски ће се дати некоме ако је он једина особа која је поставила понуду, али ако је надмашена, биће обавештена у случају да желе да понуде вишу понуду или премештају кредитни налог на други домен. Кредитни запори никада не истичу на ГоДадди.цом.

ГоДадди је такође популаран због својих звјезданих функција заштите приватности. Корисници могу сакрити свој идентитет од претходних власника домена и претњи од цибер сигурности као што су хакери. Корисници имају могућност да додају приватну регистрацију својим наруџбама, омогућавајући им да сачувају своје личне податке од уврштавања у јавну ВХОИС базу података. Регистрација домена путем ГоДадди-а чини враћање домена сигурнијим и сигурнијим.

4. ДропЦатцх

Откако је основан 2008, ДропЦатцх је користио своју дропцатцхинг технологију да би обезбедио преко милион унапред поручених имена домена за своје кориснике. Постављање наруџби путем услуге ДропЦатцх је бесплатно. Купцима се наплаћује само ако је унапред наручени домен успешно заштићен за њих. ДропЦатцх такође садржи дневне листе тренутно истеклих имена домена и преузете извештаје и функције претраживања како би купцима олакшали претрагу вредних домена и проверили њихов статус.

Постоје два потенцијална исхода када корисник наручи наруџбу на домени на ДропЦатцху. Ако је тај корисник једини који је предао наруџбу домене, плаћа 59 долара, а име домена је њихово, али ако више људи поставља наруџбе на исти домен, домен иде на јавну аукцију. Аукција ће трајати 3 дана и победиће највећи понуђач.

5. БацкордерЗоне

Сада наведен под НамеПал, БацкордерЗоне омогућава корисницима да постављају проки понуде за недоступна имена домена путем аукција домена. Њихове услуге наручивања долазе са функцијама за надгледање кључних речи, на чекању статистике домена и могућношћу скупног додавања домена. НамеПалБацкордерЗоне такође омогућава корисницима да боље управљају својим доменом. Њихова услуга управљања доменом, део пакета услуга за наручивање домена, има аутоматске исправке за НС и ВХОИС регистре домена и наплату након испоруке.

Користећи најновију технологију дропцатцхинга, НамеПалБацкордерЗоне прати хиљаде новопротеклих домена које се свакодневно појављују, као и колико аукција је тренутно активних на њиховој веб локацији. На овај начин корисници ће уштедјети више времена и повећати изгледе за осигурање истеклог имена домена након што оно постане доступно.

Корисници могу без преинаке да изврше наруџбу у колико год домена желе. Они морају уплатити само након што НамеПалБацкордерЗоне успјешно осигура протекло име домена за корисника. Власници рачуна не морају да плаћају месечне накнаде јер наруџбе долазе по најповољнијим индивидуалним ценама за тржиште наруџбе домена.

6. ЦатцхТигер

Следи ЦатцхТигер. Аукције су отворене за јавност и сваког дана има нових. Рачуни су бесплатни и долазе са годину дана бесплатне регистрације домена. Почетна понуда за све аукције домена износи 35 фунти (43,70 долара) и нема лека, нема политике плаћања. Без лека, без плаћања значи да корисници неће морати да плаћају ако ЦатцхТигер не може успешно да избаци време истеклог имена домена.

Осим што учествује у аукцијама истечених домена, ЦатцхТигер такође омогућава корисницима да продају своја имена домена путем своје Маркет Плаце платформе релевантној публици потенцијалних купаца домена. Иако је добављач услуга и компанија за поврат услуга домена са седиштем у Великој Британији, он сарађује са многим међународним доменима, укључујући земље у ЕУ па чак и на Новом Зеланду.

На крају, ЦатцхТигер нуди лична упозорења која ће обавестити кориснике када је њихово омиљено име домена доступно и на аукцији. Сви корисници ће морати учинити да саопште ЦатцхТигер име домена и релевантне кључне речи на које би требали пазити. Корисници ће прво примити е-пошту када им преферирано име домене постане доступно, штедећи им време и повећавају шансе да успешно обезбеде своје савршено име из снова. Корисници могу имати неограничен број личних упозорења који су додани на њихов налог на ЦатцхТигер.цом.

7. ДомаинМонстер

Услуга наруџбе ДомаинМонстер надгледа најтраженија имена домена и региструје их у њихово име чим постану доступна. ДомаинМонстер такође прати стотине хиљада имена домена која истичу сваког дана, омогућавајући корисницима да их претражују и надгледају на њиховим страницама истеклих домена.

Поред мањих накнада за регистрацију, постављање наруџби путем доменаМонстер је бесплатно. Такође користе политику без лечења, без плата. Такође узимају само једну наруџбу по домену и не лицитирају домене уназад, умјесто да раде искључиво за корисника како би их осигурали за њих. Све што треба да ураде јесте да претраже одабрани домен у пољу за претрагу веб локације, а ако није доступан, кликните на везу „Наредни налог“ да бисте га започели. Друго што име домена које наручује корисник истекне и постане доступно, ДомаинМоннстер га хвата и марљиво ради на обезбеђивању и регистровању под именом корисника.

Најбољи начин за промену редоследа домена

Пре него што пређемо на најбоље начине преуређења домена, важно је имати на уму да постављање наруџбе домена не гарантује да ће неко добити име домена када постане доступан.

Многе варијабле утичу на процес преусмеравања домена. На пример, тренутни власник регистрованог имена домена може да обнови регистрацију, спречавајући је да засад буде доступна за ново власништво, или веб локације са сервисима за враћање домена попут ГоДадди могу бити неуспешне у својим покушајима да неком региструју регистрацију за име домена које желе.

Остале променљиве укључују учешће на јавној или приватној аукцији за име домена, где неко други има толико шансе да успешно стекне власништво над именом домена као и ви..

Који су најбољи начини за промену редоследа домена? Како домене истичу у првом реду? Како можете да предате редослед домена? И како повећавате своје шансе за успешно добијање имена домена путем задатка?

Супротно увријеженом мишљењу, домени истјечу и често прије него што кажу да хоће. Назив домене постаје „истекао“ ако га тренутни власник не обнови до дана истека. Име домене тада пролази кроз четрдесетодневни грациозни период када су све услуге домена искључене, али тренутни власник домена и даље има шансу да домен обнови за стандардну накнаду за обнову путем добављача услуге веб домена.

Једном када домен уђе у ово четрдесетодневни грејс период, велика је вероватноћа да ће га садашњи власник уопште обновити. У супротном, ако је тренутни власник планирао обнову и задржавање имена домена, сигурно би обновио регистрацију пре његовог истека. Међутим, вероватно је да је власник само био лен или одуговлачио, тако да и даље могу да обнове регистрацију имена домена без казне и на несрећу људи који желе да име тог домена буде бесплатно за преузимање.

Затим, након што је прошло четрдесет дана и грејс период је завршио, име домене пролази кроз „период откупа“ где тренутном власнику постаје теже обнављати регистрацију (попут скупљих накнада за обнављање и других казни), и шансе да име домене постане бесплатно за ново власништво и регистрацију су још веће и подједнаке. Након тог „периода откупа“, име домене постаје „закључано“ пре него што прође кроз фазу брисања, која траје отприлике пет дана. Цео процес траје око 75 дана од почетног датума истека имена домена, а када се процес заврши, име домена званично је спремно за регистрацију за оне који то желе, па на тај начин добијају право на наруџбе.

Али процес преусмеравања домена након што име домена постане доступно за регистрацију није тако једноставан као некада. Некада је долазио, прво служи тако да ће га добити најбржа особа за регистрацију недавно истеклог и веома жељеног имена домена..

Сада регистратори имена веб домена попут ГоДадди.цом спроводе аукције за истечена имена домена. На тај начин, ови регистратори имена домена остварују додатну зараду, а име домена иде највишем понуђачу, а не најбржем и најсрећнијем ловцу на име домена.

Овај стари поступак регистрације истеклих имена домена дешава се само ако је истекло име домена било на аукцији, али је одустало због недостатка понуђача. То се, међутим, обично не дешава, а ако то буде случај, пролази кроз аутоматизовани „дропцатцхинг сервис“, од којих су многи понуђени у компанијама за наручивање домена и услугама наведеним у овом водичу..

Да бисте поставили задњу наруџбу и почели да лицитирате за име домена чим постане доступно, потребно је да га поставите у одговарајућу аукцијску кућу за регистрацију домена. Ово треба да се уради пре него што име домена достигне датум истека регистрације или пре истека „рока ваљаности“ који, зависно од регистрара домена, може трајати до 45 дана. Морате се пријавити за налог на сајту аукцијске куће за регистрацију домена где ће име домена које желите постати доступно.

Али тренутно постоје стотине регистрара имена домена и аукцијских локација на мрежи. Како можете знати који ће имати назив домена који тражите?

Прво одредите регистратора домена. Већина регистара имена домена имају партнера за аукцију које искључиво користе, тако да познавање регистратора вашег имена домена значи да ћете знати на коју локацију аукције треба да одете када дође време да понуде за ваше име домена. Једноставно претражите ВХОИС са жељеним именом домена и прегледајте информације да бисте пронашли регистратора имена.

Затим користите графикон наведен у кораку 2, „Одредите партнера за аукцију“ да бисте пронашли партнера аукцијске куће који користи тренутни регистровани регистар вашег домена. Постоје три главне аукцијске куће које већина регистрара имена домена искључиво користи: ГоДадди Ауцтионс, НамеЈет и СнапНамес. Једна од најбољих шанси да добијете истекло име домена које желите је да редовно пратите статус и напредак истеклог имена домена на локацији аукцијске куће коју користи регистрар.

Сада иди по ваш домен!

Довољно је лоше када неко име домена за вашу веб локацију већ преузме неко други, али процес чекања да то име истекне и постане доступно може бити једнако лош.

То може бити тешко и фрустрирајуће и дуготрајно, а чак ни за гарантовано име домена не гарантујете. Али бити нови власник имена истеклог домена које сте одувек желели није немогуће.

Преусмјеравање домена један је од најбољих и најједноставнијих начина да повећате своје шансе да будете успјешни као нови власник имена вашег домена из снова након што истекне. То вам одузима пуно конфузије и компликација из целог процеса.

Наруџбе домена олакшавају праћење статуса имена домена које желите, па ћете знати раније када оно истекне и постане доступно, или ако га обнови тренутни власник или када иде на аукцију на сајт партнера за аукцију тренутног регистратора. Није чудо што су наруџбе домена тако популарна услуга и уобичајена пракса за људе који траже прави веб домен за своју веб локацију.

Имате ли све информације? Сада идите по ваш домен!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector