10 najboljih Registra domena (svibanj 2020.) za hosting domena

Tako želite registrirati ime domene i nemate pojma s kim ići.


Gledali ste reklame Godaddy.

Tvoj prijatelj ti je rekao za Namecheap.

Ali ono najbolje?

najbolje-domena-registraciju

Uvjeti koje treba znati prije kupovine za Registrare domena

Hosting domena ili Hosting Name: Najčešće se mjesto vaše domene nalazi na mjestu gdje se nalazi vaša domena. Ali ne uvijek. Hosting domena možete prenijeti na svog davatelja web hosting računara, zadržavajući matičara istog. Na primjer, možete registrirati svoju domenu na Namecheap-u, a zatim host domene na SiteGround. I da budemo jasni, vaš web hosting razlikuje se od vašeg hostinga domena. Zamislite hosting domena kao svoju adresu e-pošte – ponekad je ista kao i vaš dom (vaš matičar), a ponekad koristite P.O. kutija (kompanija za hosting domena). Metafora djeluje nekako.

Ja mogu: što je skraćenica za Internet Corporation za dodijeljena imena i brojeve. Icann je neprofitna organizacija odgovorna za koordinaciju održavanja i postupaka nekoliko baza podataka vezanih uz prostore imena i numeričke prostore Interneta, osiguravajući stabilan i siguran rad mreže..

Tko je: pruža osnovne podatke o nazivu domene, uključujući tko je vlasnik, kontaktne podatke itd. (poznato i kao privatnost domene)

najbolji najgori registar

Što su Registratori domena

Prije nego što se dogodi bilo koja čarolija web stranice, mora se registrirati naziv domene. Tvrtke pod nazivom registratori prodaju verzije domena najviše razine (TLD), koje smatramo klasičnim .com proširivanjem web stranice poput Google.com. Postoji na hiljade opcija za registraciju naziva domene vaše web stranice. Pogledajmo pobliže 10 najvećih onih s kojima biste mogli imati posla dok kupujete ime.

Najbolji registratori domena koji se mogu kupiti od 2019. godine

Najpopularniji matičar nije uvijek najbolji. GoDaddy je tako prije deset godina – ili je?

1) NameCheap

NameCheap se sve više smatra registrarom naprednih imena domena. Najveća snaga tvrtke je u tome što prodaje .com imena domena za 10,99 USD godišnje, što je čini boljom dugoročnom opcijom za one koji su vrlo svjesni troškova.

Najbolji dio Namecheapa? BESPLATNO Whois privatnost

Želite li da Joe Shmoe zna tko je vlasnik vaše domene i gdje živite? Nisam tako mislio. Dobijte tu besplatnu privatnost.

Također, imaju čisto i privlačno korisničko sučelje koje je u to imalo puno razmišljanja. Pored ovih usluga, oni također pružaju WhoisGuard koji je “usluga koja nudi zaštitu privatnosti za vašu domenu, čuvanje vaših osjetljivih podataka besplatno” besplatno. S druge strane, dostupnost korisničke podrške je malo ograničena. Tvrtka favorizira live chat i ulaznice putem e-pošte preko izravne telefonske podrške. Međutim, postala je agresivnija u marketingu za kupce koji prvi put nude, nudeći ponude samo za 0,48 USD.

NameCheap je također teško ušao u tržište za jedinstvena proširenja najviše razine, poput .mobile i .studio, koja često imaju apel za ljude koji smatraju da je trenutno tržište precijenjeno i pretprodano. S obzirom na svoju relativnu ekonomičnost, NameCheap postao je popularan među ljudima koji žele prenijeti imena domena od drugih registrara.

2) Google

Teško je smisliti proizvod ili uslugu na kojem veliki pretraživač nema prst, pa ne čudi što Google sada ulazi na tržište imena domena. Tvrtka ne ide na put da se promovira kao najbolji dobavljač imena domena, ali nudi .com domene počevši od 12 USD godišnje. Google također nudi strukturu cijena koja uvelike potiče kupnju na duže uvjete, obećavajući do 10 godina za 120 dolara. Google je posebno popularan kod ljudi koji žele WHOIS zaštitu privatnosti (privatnost domene) uključiti u kupnju bez dodatnih troškova.

Jednostavan je za upotrebu, brz i prioriteta u jednostavnosti i brzini. Google Domene podudaraju se s ostalim Googleovim uslugama, kao što su Google dokumenti i YouTube, i nudi besplatne privatne registracije na stotine različitih proširenja domena. Jednom kada se prijavite za ime domene, oni jednostavno čine G-paket za e-poštu.

3) lebdjeti

Hover je vlasnik jednog od najstarijih imena u poslu, Tucows, pokušaj matične tvrtke da se rebrandira i ponovno uspostavi relevantnost na tržištu. Možete iskoristiti .com ime domene za naizgled standardnu ​​stopu od 12,99 USD godišnje, a uključit će se i WHOIS zaštita privatnosti. Hover je najbolji registar domena za one koji mrze prodaju dodatnih proizvoda, poput usluga hostinga. Kažu vam sve što trebate znati, a da se ne morate brinuti hoćete li nakon oglašavanja biti pogođeni. Zbog toga registracija imena domene nikada nije bila jednostavnija.

S druge strane, podrška putem telefona dostupna je samo dio dana, a livechat je također mrljav kada je riječ o dostupnosti. Također ne nude web hosting.

4) Dynadot

Ako tražite gomilu besplatnih dodataka, Dynadot će definitivno dobiti bilo kojeg registrara domena za svoj novac. Nazivi .com imena za prvu godinu prodaju se za 8,40 USD, a obnove samo 11,20 USD. Tvrtkov paket Builder web stranica uključuje besplatan responzivni dizajn na jednoj stranici. Ova stranica također nudi hosting hostinga e-pošte što je izvrsno ako želite imati više profesionalnih e-poruka e-pošte u prilogu vašeg imena domene. Veliko prodajno mjesto za sve koji žele uzeti uzorak na tržištu je njihova opcija Grace Deletion koja vam omogućuje vraćanje imena domene u roku od 5 dana od registracije..

5) NameSilo

NameSilo je registar domena kojem možete vjerovati, a oni su transparentni s cijenama. Ako se prijavite na NameSilo, nećete biti iznenađeni nikakvim taktikama trošenja cijena poput skrivenih naknada ili troškova prijenosa. Također vas neće pokušati natjerati da platite za usluge koje vam nisu potrebne. NameSilo nudi ime domene devet dolara za prvu godinu.

NameSilo ima mnoštvo različitih značajki koje možete besplatno koristiti. Ove značajke uključuju prosljeđivanje imena domene, zaključavanje registra, upravljanje DNS-om, upravljanje portfeljem i prosljeđivanje e-pošte. Drugi registar imena domena obično će vam naplatiti takve usluge, ali to su besplatno s NameSilo. Možete se prevariti za pomicanje po NameSilu, na jednoj je stranici tek toliko teksta da se može jako zauzeti. Da ne spominjem kako je stranica malo datirana.

U redu Registratori domena:

Ti registar domena nisu osobito dobri – niti su sasvim loši. Neki ih vole, neki ih mrze, a mi smo produljili u nastavku.

6) GoDaddy

Jednostavno najveće ime na bloku je GoDaddy. GoDaddy je jednom imao snažne pokrete među hardcore domenima zbog svoje spremnosti da nudi redovite ponude za registracije novih imena, ali znatno se smanjio nakon ponovne upotrebe kodova kupona. Prateća poskupljenja povećala su godišnju naknadu za standardnu ​​.com registraciju sa 7,99 na 14,99 USD, iako novi kupci još uvijek mogu dobiti prvogodišnje popuste u rasponu od 99 centi. Godaddy također nudi pristup širokom nizu različitih TLD-ova, uključujući mnoge prekomorske mogućnosti.

I uzmi ovo – neki dan su me naplatili $ 17,99 za obnovu – znali su da sam zaključan jer sam bio blizu datumu obnove.

Pa znate što, ne vjerujem im toliko – pokušavaju me iskoristiti.

GoDaddy upravlja imenima domena u ime više od 17 milijuna pojedinaca i entiteta. Tvrtka je očito najbolji registar domena za one koji zahtijevaju korisničku podršku, zahvaljujući 24/7 dostupnosti telefona.

Zašto biste trebali ići s GoDaddyjem – ako su sve vaše domene već tamo, koliko dodatnih dolara možete godišnje održati zajedno.

ALI – imaju prilično solidnu korisničku podršku 24/7.

Još jedan bonus – ako kupite puno domena, oni imaju klub kupaca domena za velike popuste – nekako poput Amazon Prime.

7) Gandi

Gandi se pomalo razlikuje od ostalih registrara domena u pogledu svoje ponude. Umjesto da pruža pristup svakom TLD-u pod suncem, Gandi se usredotočuje na posebne ponude koje su najpopularnije. Tvrtka koristi strukturu cijena koja nagrađuje volumen, tako da vlasnici koji tijekom godine kupuju više od 12.000 dolara s njima dobivaju popuste strme čak 8,80 dolara godišnje. Njihova početna cijena iznosi 15 USD godišnje za .com, tako da tvrtka ne predstavlja ubojiti izbor za ljude koji žele obavljati samo malu količinu posla ili samo registrirati pregršt imena domena. Izvrstan je izbor, međutim, za prodavače i kupce velikih domena.

Uz registraciju vaše domene uključuju se dvije besplatne web stranice za hostovanje za vaše web mjesto, “Gandi blog” (Gandijev blog obrazac za bloganje), godina vrijedna SSL certifikata, e-pošta i još mnogo toga. Sjedište tvrtke Gandi je u Francuskoj, tako da vam njihova korisnička podrška neće biti od velike koristi, osim ako ne poznajete francuski jezik. Ne postoji podrška za chat uživo ili telefonski broj koji možete nazvati, tako da ih možete dobiti samo putem e-pošte.

8) Hostgator

Otprilike od 2002. godine, HostGator je posao koji sebe smatra više pružateljem usluga web hostinga nego prodavateljem domene. Tvrtka nije osobito teška za guranje imena domena kao tvrtke, ali cijena je 12,95 dolara godišnje za .com je prilično konkurentna. Jedna velika značajka koja pomaže održavanju konkurentnosti ovog pružatelja usluga je to što nude wordpress hosting. S druge strane, vlasnici domena trebali bi biti spremni prodati. Ovo može, međutim, biti korisno za početnike koji žele hosting tvrtku pomoći im u postavljanju čitave web stranice.

9) Bluehost

Bluehost je još jedan učesnik u igri nudeći besplatno ime domene uz plaćeni web hosting plan. Bluehost podiže i ante nudeći besplatni SSL certifikat svima koji imaju WordPress hosting račun. Oni također pružaju PHP opcije za ljude koji žele ugostiti dinamični web sadržaj. Trošak prve registracije tvrtke Bluehost u iznosu od 11,99 USD lako se može pobijediti, kao i njegova 15,99 USD godišnje naknada za obnovu.

Downright Bad – Najgori registratori:

Ne – ovo nam se ne sviđa.

Oni su stara škola, skupi su i nisu dobri za svoje kupce. Kupujte ih o svom trošku – upozorili smo vas!

10) ime.com

Name.com vjerojatno nije prva tvrtka za koju se većina domena pretvara, ali ponuda besplatnog imena domene, uz svaki WordPress plan hostinga, zasigurno će ga učiniti privlačnim određenoj publici. Lista tvrtki s TLD-ovima potpuno je neumoljiva za pomicanje, i to je siguran plus za kupca koji jednostavno mora imati .COFFEE ili .EQUIPMENT ime domene. Domene za prvu godinu .com prodaju se za 8,99 USD, a naknade za obnavljanje uključuju se po prihvatljivih 12,99 USD.

Tvrtka nije najbolji pružatelj domene u pogledu usluge kupca. Name.com nudi telefonsku podršku od ponedjeljka do petka, a chat uživo je dostupan svakog dana za jedan dio dana.

11) 1and1

1and1 pokušava privući vašu pažnju agresivnom ponudom za prvu godinu registracije po 99 centi. Nažalost, cijena obnove brzo se povećava na 15 USD. Dobar je izbor za ljude koji namjeravaju kupiti ime domene i izvršiti prijenos domene drugom registru domena sljedeće godine. Ako se želite snalaziti s jednim registrom domena, 1and1 se ne događa puno više osim standardne litanije pratećih web hosting upsells.

Važno je i da budete sigurni da ste pročitali detaljni otisak njihovog ugovora kako biste bolje razumjeli prozor otkaza. Ako se ikada osjećate kao da trebate otkazati, neće biti lako, ili će odbiti ili neće vratiti povrat novca. Nadalje, 1&1 Internet ne nudi vrhunski DNS ili bilo koji drugi način zaštite domena. Ono što nude je osnovno, a uistinu ne postoji ništa jedinstveno ili atraktivno što bi vas natjeralo da ih odaberete među drugim registratorima domena.

12) Mrežna rješenja

Ugghh – Mrežna rješenja su najgori.

 jedini razlog što još uvijek postoje je zato što su nekoć bili mjesto za registraciju. I od tada su vozili svoje umireće kupce.

Oni naplatiti sjeverno od 30 dolara + za obnovu – više od dvostruko što naplaćuju drugi registar. Đavoli!

Stečena imovina Web.com, registrator domena nudi mnogo različitih planova koji svi uključuju osnovne značajke korisničke podrške. Iako imaju web stranicu koja izgleda sjajno i nešto je što možete pregledavati svaki dan, ova je tvrtka nekada bila vrlo uspješna kao IT savjetnik, ali je od 1990-ih vrlo pogodila kontroverze..

Podrška je također vrlo mala, bez live chat ili sustav ulaznica; samo telefonski broj koji možete nazvati. Možete platiti premijsku podršku. Tako je. Morate ih platiti kako bi vam pomogli u prijenosu, migracijama, postavljanju SSL-a, među ostalim važnim stvarima.

Nadalje, ne nude povrat novca. Ako niste zadovoljni onim što ste platili, mogli bi vam reći da bacate kamenje. Bez mogućnosti povrata novca, ne postoji način da vam to na bilo koji način pomogne.

13) Web.com

Web.com tvrdi da nudi pouzdan i pristupačan web hosting. Uglavnom se brinu za pravne osobe i tvrtke iznad osobnih i privatnih pojedinaca. Nude usluge koje pomažu tvrtkama da generiraju potencijalna rješenja i marketing. Možete čak dobiti pomoć u optimizacijama tražilice. Međutim, tu se pozitivni podaci počinju i završavaju s web.com.

Njihove cijene obnove također su nevjerojatne. Trebat ćete platiti 35 dolara godišnje za obnovu. S obzirom na ovo, bolja je ideja samo potražiti negdje drugo mjesto za pristojne dugoročne planove.

Web.com ima nekoliko vrlo tmurnih članaka pomoći na svojoj web stranici. Stranice pomoći često su previše nejasne da bi bile korisne osobama s određenim problemima ili problemima. Na primjer, ako tražite pomoć oko premještanja vaše web stranice, ne možete pronaći ništa o migraciji.

14) eNom

eNom se ne ističe u registraciji domena, već dobiva svoje ime preprodajom ostalih korištenih imena domena. Zbog toga kod rada s njima može biti problematično. Jedna ruka ne zna što druga radi.

Ako vaš preprodavač dozvoljava da vaš naziv domene ističe, eNom može učiniti da platite puno novca za novu, dugoročnu ponudu.

Narudžbe domene

Dakle, vaše omiljeno ime domene uzeo je netko drugi – što kretenima!

Dakle, sve je izgubljeno? Nije nužno. Ako neko ime koje ne upotrebljava ime, ali ipak plaća upisninu, neko ime koje želite želite udara kao hobo, vaše rješenje je: backordering.

Nadoknađivanje domene nije besprijekorno, ali postoji vrlo pristojna šansa da je možete preuzeti na vrijeme – na vrijeme. Ako zadnja narudžba ne radi? Stvori novo ime …

Generatori domena

Puno se raspravlja o tome trebate li ići s kratkim nazivom domene poput “dupin” s novim TLD (.co, .us, .guru) ili se kreativno stvarati, poput “trydolphin”, u kombinaciji s tradicijom .com.

Spreman je za raspravu, za i protiv obje, ali za početak zašto ne generirati na desetine ideja o domeni u sekundi? Sastavili smo popis od 22 generiranja imena domena koji čine trik kako biste dobili više ideja nego što ih možete podnijeti. Prihvati ga!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map