22 najbolje generacije imena domena za 2020. godinu

“Ali kako mogu nazvati svoju web stranicu!”


“Sve dobre domene su uzete!”

“Nemam više ideja!”

hogwash.

Ako ste potpuno novi u stvaranju web stranice i tražite ime ubojice, dobili smo vaše.

Tijekom godina učinio sam puno ispiranja domena, a vjerojatno sam kupio i previše domena.

Trenutno imam 30+ „genijalnih domena“ koji tamo trunu u mojim Namecheap i GoDaddy računima.

Ali to je u redu, jer ovdje se radi o tebi.

Izradite novu web stranicu.

Čestitam.

Siguran sam da vaši koraci trenutno izgledaju ovako:

Korak 1: Naziv

2. korak: Domena

3. korak: ???

Korak 4: Dobit!

Klinac, zapravo sam ponosan na tebe, ovo je veliki korak.

Prije nego što otkrijem svoj super tajni popis najboljih generatora imena domena poznatih čovjeku, brzo sažmemo što želite od generatora imena domena:

 1. Trebalo bi biti super brzo – nemate cijeli dan
 2. Treba biti točan – ne želite nasumične riječi
 3. To bi trebalo biti u stvarnom vremenu – i pokazati vam domene koje su zapravo dostupne
 4. Trebao bi biti kreativan – i pokazati vam stvari o kojima niste razmišljali
 5. Kupnja bi trebala olakšati kupovinu – jednim klikom i obavljeno

Sada neće svi ovi generatori pogoditi sve ove savršene ocjene, ali isprobajte sve one koje preporučujem i pronađite što vam odgovara.

Bonus!: zapravo, kao što ćete vidjeti dolje, generator naziva domena također je generator naziva tvrtke. Budući da mnogi novi web startapovi istovremeno razmišljaju o domeni i poslu, oni idu ruku pod ruku. Kao što vidite u nastavku s opcijom Shopify, oni to posebno pozivaju, ali bilo koju od njih možete koristiti za generiranje tog seksi imena tvrtke.

1. Lean Search Domain

Lean Search Domain

Pomoću Lean pretraživanja domena možete započeti sa samo jednom ključnom riječi, a zatim potražiti opcije naziva domene. U rezultatima pretraživanja prikazat će se stotine, ako ne i tisuće mogućih imena domena za vaš blog ili web mjesto. Svi ovi rezultati dostupni su u domeni “.com”. Pomoću Lean pretraživanja domena možete također filtrirati nazive domena abecednim redom, dužinom ili popularnošću; spremite svoja omiljena imena domena, pratite povijest pretraživanja, dijelite rezultate pretraživanja i odmah pretražite vlastite ideje da biste vidjeli jesu li dostupna “.com” imena.

Lean Search Domain alat je za generiranje domena koji koristite ako imate ideju ključnih riječi koje želite koristiti za naziv svoje domene, ali trebaju vam neke svježe ideje za punu domenu za vaš blog ili web stranicu.

2. Otkrijte Generator imena tvrtke

Otkrijte Generator imena tvrtke

Iako ime ovog generatora domena može sugerirati da je alat namijenjen samo za generiranje ideja o imenima za tvrtke, Shopify Generator poslovnih imena može isporučiti sjajne i dostupne ideje za web-domene. Započnite odabirom bilo koje ključne riječi koju želite uključiti u svoju domenu, a Shopify Generator poslovnog imena pronaći će stotine mogućih i dostupnih prijedloga. Iako će vas Shopify Generator poslovnih imena potaknuti da s njima stvorite Shopify dućan koristeći ime domene koje su predložili, možete otići bilo gdje drugdje gdje želite kupiti prava na web adresu. Važno je napomenuti da će Shopify Business Name Generator predložiti samo imena domena pomoću proširenja “.com”, tako da ako trebate koristiti bilo koje drugo proširenje poput “.net” ili “.org”, to možda neće biti generator naziva domene alat za vas.

3. Poprsje ime 

Poprsje ime

Bust A Name je alat za generiranje domena koji dolazi s mnogo različitih alata za filtriranje koji vam pomažu da pronađete naziv visoke domene koji zadovoljava sve vaše specifične potrebe. Započnite filtriranjem ključnih riječi, a zatim odaberite opcije poput “započinje” ili “završava” pomoću ključne riječi. Potom možete filtrirati po tome kako autentično, kreativno ili prirodno želite da izgleda vaše ime domene. Možete odabrati i svoje ograničenje broja znakova ili pokazati domene koje su preuzete i nedostupne, kao i filtrirati ekstenzije poput “.com,” .org “,” .net “i tako dalje. Na dnu stranice također ćete vidjeti prijedloge za slične ključne riječi koje biste isprobali. Ako iz bilo kojeg razloga nemate na umu ključnu riječ, kliknite gumb “Napravi slučajnu domenu” da biste potaknuli ideje, potaknuli kreativnost i inspiraciju i zabilježili dostupno ime domene. Ako nađete naziv domene za koji smatrate da je to ime, možete ga spremiti za kasnije ili kupiti preko linkova do registrara domena poput GoDaddy.com. Konačno, pomoću Bust A Name možete pokrenuti pretraživanje domene na web mjestu da biste vidjeli je li naziv domene koji vam se sviđa i koji imaju zajedničko ime dostupan ili preuzet.

4. Ime Mesh 

Ime Mesh

Name Mesh već je neko vrijeme jedan od mojih aplikacija za generiranje imena domena.

Super je naprijed za korištenje i vrlo je intuitivan.

Što volim o imenu Mesh (profesionalci):

 • Brzo je
 • Kreativan je
 • Prikazuje tonu različitih kategorija za domene (uobičajene, nove, kratke itd.)
 • To mi djeluje neko vrijeme!

Gdje se naziv Mesh može poboljšati (nedostaje):

 • Ne dopušta vam da odredite grupi ključnih riječi kao što je Bust A Name
 • Ne možete istovremeno unijeti tonu ideja

Ako imate na umu nekoliko ključnih riječi, onda je Name Mesh alat za generiranje imena domena. Omogućit će vam do 2 ili 3 ključne riječi za ulazak u okvir za pretraživanje, a zatim generirati vaš prilagođeni popis predloženih i dostupnih imena domena. Name Mesh predložit će ideje na temelju pet kategorija: koliko je uobičajena, koliko je nova, koliko je kratka, koliko je slična i koliko će vjerojatno povećati SEO ljestvicu. Nakon što ključne riječi priključite u okvir za pretraživanje, možete filtrirati rezultate na temelju proširenja domene, maksimalne duljine i domena koje su i dalje neregistrirane. Name Mesh će vam predložiti i druge ključne riječi za pretraživanje na temelju onih koje ste već tražili.

5. NameStall

NameStall

NameStall je generator domena koji nudi širok izbor alata i značajki koje će vam pomoći u potrazi za savršenim i dostupnim imenom domene. Ove značajke uključuju sličan alat za prijedlog imena domene, trenutni alat za pretraživanje imena domene, popis imena domena pod markom i alat za pretraživanje ključnih riječi s visokim plaćanjem. Možete započeti pretraživanje alatom za generiranje imena domena, koji će vam pomoći u pretraživanju po ključnim riječima i bilo kojim drugim filtrom koji želite koristiti, poput popularnih ključnih riječi, osnovnih engleskih riječi, industrijskih kategorija ili dijelova govora. Također možete odabrati gdje želite staviti svoju ključnu riječ u ime domene, kao na početku ili na kraju, ili ako želite crtno ime domene. Možete i filtrirati proširenjem. Ako je to slučaj, dobit ćete popis opcija koje su dostupne i preuzete, registrirane ili još nisu registrirane. Samo kliknite vezu “registriraj” pored imena domene koje vam se sviđa kako biste ga službeno preuzeli.

6. Nameboy 

Nameboy

Nameboy je generator domena koji će vam pomoći pronaći sva dostupna imena domena na temelju samo ključnih riječi koje ste odabrali. Možete unijeti do dvije ključne riječi po pretraživanju i Nameboy će odmah isporučiti popis predloženih imena domena pomoću tih ključnih riječi. Njihovi grafikoni prijedloga olakšavaju određivanje koja su proširenja dostupna, a koja su već uzeta. Također možete vidjeti koja su imena domena dostupna za preprodaju, kao i dopustiti crtljene prijedloge ili ključne riječi koje se rimuju. Nameboy je alat koji dobro funkcionira za one koji već imaju ideju o tome koje ključne riječi žele koristiti, ali traže prijedloge za različite verzije ili varijacije tih ključnih riječi.

7. Puzzler domene 

Puzzler domene

Domena Puzzler je jednostavan i jednostavan za upotrebu alata za generiranje imena domena koji dolazi s mnogim opcijama i značajkama za razvoj savršenog dostupnog naziva domene za vaš blog ili web stranicu. Započnite s “laganom” verzijom i umetnite idealne ključne riječi, odaberite proširenja imena domene i potražite ideje za nazive domena na temelju odabranih kriterija. Domena Puzzler je odličan alat jer vam omogućuje da uključite brojne ključne riječi, a ne samo da vas ograničavaju na jednu ili dvije poput većine ostalih alata za generiranje imena domena na ovom popisu. Također će kombinirati vaše ključne riječi u mnogo različitih varijacija. Možete dodati rezultate na svoj popis omiljenih imena domena ili pokušati naprednije i specifičnije pretraživanje, kao i upotrijebiti alat za usporedbu rangiranja SEO stranica mnogih različitih imena domena.

8. Domene Bot

Domene Bot

Domains Bot funkcionira i kao alat za prijedlog imena domene i kao alat za pretraživanje imena domene. Započnite pretraživanjem ključne riječi koju želite za naziv svoje domene i Domene Bot prikazat će vam sve dostupne ideje o nazivu domene na temelju te ključne riječi, kombinirane ključne riječi ili slične ključne riječi. Inače, možete jednostavno potražiti željeno ime domene ako ga već imate na umu. Ako je ime domene koje želite i imate na umu dostupno, tada ga možete kupiti i registrirati putem linkova do različitih registra registra domena. Domene Bot također će vam pokazati prijedloge temeljene na sličnim imenima domena. Domene Bot također vam omogućuje filtriranje imena domena prema proširenju i jeziku te dodavanje vlastitih sinonima, prefiksa ili sufiksa.

9. Naziv stanice 

Naziv stanice

Započnite s potragom za savršenim i dostupnim nazivom domene za vašu internetsku marku tako da se prijavite na besplatni račun s Name Station, što možete učiniti putem svog e-maila ili Facebook računa. Pomoću Name Station dobit ćete pristup generatorima imena domena, prijedlozima ključnih riječi, trenutnim provjerama dostupnosti i natjecanjima javnih domena. Možete filtrirati rezultate imena domena na temelju kriterija poput proširenja, duljine imena i tako dalje. Međutim, ako nemate ideje za ključne riječi, pokušajte potražiti neke ideje za ključne marke prema vašoj robnoj marki ili poslovnoj industriji. Name Station također se može pohvaliti kako se prikazuje na web lokacijama kao što su Mashable, SEOMoz, TechCrunch i mnogim drugima, što Name Stationu daje puno vjerodostojnosti zbog čega ga vrijedi provjeriti.

10. Panabee

Panabee

Panabee je alat za pretraživanje imena domene, generator naziva domena i generator imena poduzeća sve u jednom. Započnite s uslugom Panabee tako da započnete sa samo dvije ključne riječi i tražite prijedloge naziva domena na temelju te dvije ključne riječi. Ako je naziv domene koji želite za svoj blog ili web stranicu već zauzet, tada možete posjetiti registrare imena domene poput GoDaddy.com gdje možete vidjeti druga dostupna proširenja imena domene koje želite. Međutim, ako vam se ne sviđaju prijedlozi koje vam daje Panabee, Panabee će isporučiti pojmove povezane s vašim ključnim riječima koje možete pretraživati. Osim što će vam pokazati dostupna i neregistrirana imena domena, Panabee će vam također pokazati koristi li se vaše idealno ime domene kao korisničko ime na društvenim mrežama.

11. Domainhole

Domainhole

Domainhole je alat za generiranje imena domena koji dolazi sa sedam alata za brainstorming koji vam mogu pomoći pronaći savršeno dostupno ime domene za vaš blog, web stranicu ili robnu marku, bez obzira imate li tipkovnicu ili ne. Domainhole će vam pomoći da potražite nedavno istečena imena domena ili će vam pomoći da stvorite slučajna imena domena koja su atraktivna, kreativna i laka za izgovor. Domainhole će vam također omogućiti da provjerite bilo koja proširenja domene kako biste lakše pronašli ono što vam je potrebno za web adresu vašeg bloga ili web stranice. Domainnhole je također predstavljen na web lokacijama poput Killer Startups-a, PR Weba i SlapStart-a, što mu daje određenu vjerodostojnost i što ga vrijedi provjeriti. I na kraju, Domainhole je dostupan za preuzimanje kao mobilna aplikacija, što olakšava i olakšava odabir pravog imena domene i web adrese za vaš blog ili web stranicu ako ste zauzeti i uvijek u pokretu.

12. Domainr 

Domainr

Domainr je alat za generiranje imena domena koji vam omogućuje da istražite sve moguće ideje imena domena izvan najčešće proširenja: “.com”, “.net” i “.org”. Drugim riječima, Domainr će vam omogućiti pronalaženje dostupne verzije vašeg savršenog imena domene i web adrese pomažući vam pronaći manje uobičajena, ali još uvijek zakonita proširenja. Ova jedinstvena značajka generatora imena domena također čini Domainr izvrsnom za otkrivanje novih i zanimljivih ideja i mogućnosti domena. Domainr djeluje anonimno zapisujući pretraživanja i prateći na tisuće najviših imena domena i generičkih TLD-ova dostupnih za registraciju u preko 200 akreditiranih registra domena i web adresa. Domainr također nudi dva različita vanjska API-ja za implementaciju na strani klijenta i druge web usluge povezane s nazivima domena.

13. Nemogućnost!

Nemogućnost!

U usporedbi s ostalim generatorima imena domena na ovom popisu, nemogućnost! koristi malo drugačiji i jedinstven pristup da osmisli savršenu web adresu za svoj blog ili web stranicu. Započet će s ključnom riječi koju ste unijeli, a zatim vam omogućuje da dodate imenice, glagole ili pridjeve na početak ili kraj ključne riječi. Ti su odabiri pažljivo odabrani, pa će vam olakšati pronalazak neregistriranog i dostupnog imena domene i stvaranje jedinstvenog i zanimljivog imena domene. Također vam nudi mogućnost biranja između riječi s četvero slova, pet slova, pa čak i sa šest slova i mogućnost jednostavno miješanja bilo čega zajedno s vašom ključnom riječi. Ovo ne samo da olakšava iskustvo pronalaska imena domene nego obično, već je zabavno! Nemogućnost! također koristi više poslužitelja kako bi što brže i brže potražio pravo ime domene što je brže moguće.

14. Typer domene

Domena TyperDomain Typer

Domain Typer je alat za generiranje imena domena koji je brz, jednostavan za upotrebu i intuitivan. Sve što trebate učiniti je jednostavno unijeti ključne riječi koje želite za vaše ime domene i Domain Typer će vam pokazati je li to ime domene dostupno za kupnju i registraciju. Istovremeno će generirati i nasumične ideje za ime domene za vas ako već nemate ideju o tome što biste željeli za vaše ime domene. A u slučajevima kada vaš prvi izbor za ime domene nije dostupan, tada vam će vam domena Typer omogućiti pregled popisa hakera i alternativa za ime domene koje predlaže.

15. Domize

Domize

Kao alat za generiranje imena domena Domize nudi potpunu sigurnost, sigurnost i brzinu. U osnovi Domize omogućuje vam traženje dobrih i dostupnih imena domena u šifriranom okruženju, istovremeno provjeravajući je li ime domene prethodno registrirano, zbog isteka roka ili dostupno za kupnju. Može pružiti trenutne rezultate čak i dok upisujete ključne riječi u funkciju pretraživanja.

16. Wordoid

Wordoid

Wordoid vam doista omogućuje kreativnu kreativnost jer je alat za generiranje imena domena koji stvara sastavljene riječi za vaše ime domene ili web adresu. Ove sastavljene riječi jedinstvene su i izgledat će i zvučati sjajno, s tim da svaka riječ neće biti duža od 10 slova. Wordoid će vam također omogućiti da odaberete do pet različitih jezika, pa čak i kombinirate te jezike kako biste stvorili jedinstvenu, zanimljivu i privlačnu mješavinu riječi. Wordoid vam omogućuje da promijenite razinu kvalitete s niske na visoku, što znači da što je niža kvaliteta, to je besmislenija i očito sastavljena riječ, dok što viša kvaliteta znači prirodniji i stvarniji zvuk riječi. Sve ove značajke čine Wordoid odličnim za uklanjanje velikog stresa i frustracije iz procesa pronalaska imena domene, jer stvaranje novih riječi i kombiniranje riječi s više različitih jezika zajedno umanjuju vjerovatnost pronalaska imena domene koje je već preuzeto.

17. NameTumbler 

NameTumbler

NameTumbler je alat za generiranje imena domena koji vam daje imena domena kombinirajući bilo koju ključnu riječ i odaberite s ključnom riječju koja NameTumblerchooses iz vlastite baze podataka. Jednom kada kombinirate ove riječi, tada možete odabrati položaj ključnih riječi ili kako želite da se vaše ključne riječi naruče unutar vaše web adrese, kao što je na početku ili na kraju imena vaše domene. također možete koristiti crtice za razdvajanje predloženih pojmova i ključnih riječi, odaberite proširenje koje želite i pregledajte krajnje rezultate da biste vidjeli kako izgledaju i zvuče i ako vam se sviđa ili ne.

18. Dot-O-Mator 

Dot-O-Mator

Dot-O-Mator je pravi alat za generiranje imena domena za vas ako čak i ne znate odakle početi s stvaranjem imena domene i nemate apsolutno nikakvih ideja za imena koja biste započeli. Dot-O-Mator omogućuje vam stvaranje prijedloga imena domene odabirom bilo kojeg popisa riječi iz dvije kategorije, poput boja i oblika, za početak i kraj imena vaše domene. Ako iz prijedloga vidite neko ime domene koje vam se sviđa, tada ih možete kombinirati i vidjeti rezultat. Rezultati se tada mogu premjestiti u značajku “otpad” za provjeru jesu li dostupni ili nisu za kupnju i registraciju. Dot-O-Mator dostupan je i za preuzimanje na IOS-u, čime je odabir pravog imena domene i web adrese za vaš blog ili web stranicu lakši i praktičniji ako ste zauzeti i uvijek u pokretu.

19. SuggestName

SuggestName

SuggestName je generator imena domena koji vam pomaže stvoriti naziv domene omogućavajući vam odabir i unos prefiksa i sufiksa, a zatim ih kombinirate da biste vidjeli je li rezultirajuće ime domene dostupno ili ne. Također imate mnogo opcija za prilagođavanje i začinjavanje imena vaše domene odabirom s popisa boja, popularnih riječi Web 2.0, tehničkih izraza i još mnogo toga. Rezultirajuća imena domena možete premjestiti na značajku “grebena ploča”, a zatim obrišite izbor ili provjerite njihovu dostupnost.

21. Bulktopia 

Bulktopia

Bulktopia je alat za generiranje imena domena koji nudi prijedloge imena domena na temelju vašeg izbora preferiranih ključnih riječi, kao i istraživanja potencijalnih imena domena koja su dostupna za registraciju. Ovo se istraživanje temelji na važnim kriterijima kao što su dob, rang stranice, povratne veze, rok trajanja i dostupnost računa na društvenim mrežama. Nakon što odaberete predloženi naziv domene, možete kliknuti “kupnja” i kupiti ime domene pomoću širokog spektra registrara imena domena. 

I konačno,

22. Želim svoje ime 

Želim svoje ime

I Want My Name alat je alat za pretraživanje domena koji najbolje funkcionira ako već imate na umu naziv domene za svoj blog, web stranicu i robnu marku. Unesite željeno ime domene i web adresu, a Želim da moje ime obavijesti hoće li vas dohvatiti ili je već zauzeto. Ako je već zauzeto, želim da moje ime prikaže alternativna imena domena i cijene njihove registracije u različitim registratorima imena domena i web adresa. Rezultate pretraživanja možete filtrirati i tako da sakrijete već zauzeta imena domena.

23. BatName

batname ekrana-1

Ok, BatName su definitivno stvorili inženjeri.

To je brzo, učinkovito, a oni ne pokušavaju unovčiti!

BatName je zapravo prilično jedinstven u odnosu na ostale generatore.

Kako radi:

 • Unesite nekoliko ideja za ključne riječi
 • traži
 • Bum – brzo izvedeno

Ok, ali ono zbog čega se zaista ističu su ove hashtagove:

batname ekrana 2

Nakon što unesete hashtagove, alat ih vidi kao grupiranje i pronalazi sve sinonime te riječi.

Super cool.

Ovo će 10 puta pretražiti vašu domenu jer ne morate sami razmišljati sinonime.

Downside je da to trenutno prikazuje samo .com – ali to je u redu. Još uvijek ga volimo.

Bonus: Želite preurediti domenu? Za to imamo vodič.

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map