Narudžbe domena: Vrhunski vodič za najbolje usluge naručivanja

Upravo ste pomislili na savršeno ime domene.


To je privlačno, genijalno i upravo ono što vaš posao treba.

Ali uzeto je. Srce vam tone. Postajete malo tužni i ne znate što učiniti. Idite na web mjesto i vidite da se ne koristi, što ga još više pogoršava. Trebali biste dobro iskoristiti domenu!

Treba se bojati, postoji rješenje. Iako nije brzo ili jeftino, usluga za povrat domene može biti odgovor na vaš problem.

Što je narudžba domene?

Narudžba domene usluga je koja pomaže nekome pokušati steći naziv domene nakon što ona postane dostupna za registraciju. Putem web mjesta za registraciju domena kao što je GoDaddy.com, korištenje usluge vraćanja domene moglo bi uključivati ​​članstvo u nadzoru domene, članstvo na aukcijama domena putem same web stranice (tj. GoDaddy.com), određeni iznos kredita prema prvim licitacijama za domenu i najmanje jednu godinu registracije imena domene.

Preusmjeravanje domene preporučuje se onima koji stvarno žele određeno ime domene i apsolutno su sigurni da je to ime domene. Preusmjeravanje domene omogućuje nekome da nadzire status imena domene (više informacija o različitim vrstama statusa imena domene i načinu njihove promjene potražite kasnije u ovom vodiču). Preusmjeravanje domene također znači da će osoba koja je postavila narudžbu domene biti obaviještena kada se počne aukcija za to ime domene..

Što znači preuređivanje domene?

Preusmjeravanje domene znači davanje ponude za naziv domene koji želite za svoju web stranicu, ali koji je već u vlasništvu nekog drugog. Dajete ponudu za to ime domene u nadi da trenutni vlasnik neće obnavljati svoju registraciju i vlasništvo nad njim te da će se uskoro prihvatiti i da ćete je imati.

Preusmjeravanje domene znači da zaista želite to ime domene. Iako je u vlasništvu nekoga drugog, znate da je savršeno ime domene za vas i vaše web mjesto. Postavljanje narudžbe znači da ćete znati kada naziv domene prolazi kroz proces isteka i moguće obnove, te kada će službeno postati dostupan za registraciju kod novog vlasnika. Postavljanje zadnjeg naloga na domenu znači biti jedan od prvih koji zna kada želite da naziv domene postane besplatan. Preusmjeravanje domene također znači da možete početi stavljati ponude nakon što ona postane dostupna i bude dostupna na aukciji na mnogim web lokacijama registrara imena domena, čime se povećavaju šanse za uspješno dobivanje tog imena domene.

Životni ciklus domene

Prije nego što prijeđemo na sočne dijelove ovog posta, važno je razumjeti kako funkcionira životni ciklus domene.

životni ciklus domene

životni ciklus domene Izvor slike: DomainSherpa

Usluge narudžbe domena

Mnoge web stranice registracije domena imaju usluge vraćanja domena koje korisnicima olakšavaju praćenje statusa imena domena i stavljanje ponuda nakon što isteknu i postanu dostupna na aukciji. Mnoge web stranice registracije imena domena, poput GoDaddy.com, na primjer, nude pogodnosti za usluge naručivanja domena, poput jedne godine članstva u GoDaddy Auctions i 10 USD bonusa za korisnikovu prvu licitaciju. Mnoge usluge uključuju i politiku „bez liječenja, bez plaćanja“, personalizirana upozorenja za određena imena domena ili relevantne ključne riječi i druge značajke praćenja domene. Sve ove usluge nadaju se da će postavljanje narudžbi domena i osiguranje unaređenih domena biti jednostavnije i manje vremena. Ove usluge štede kupcima puno vremena, a također povećavaju šanse za uspješno osiguranje domene s istekom roka trajanja koje su naručili. Također, većina servisa za povrat narudžbe funkcionira koristeći najnoviju tehnologiju drobljenja.

Dalje pročitajte popis internetskih tvrtki s najboljim uslugama za naručivanje domena.

Najbolje tvrtke za naručivanje domena

Na mreži je dostupno nekoliko tvrtki za naručivanje domena s web lokacijama za registraciju, ali koje su vrhnje obrezivanja? Koje su najbolje usluge i pregledi i kako znati koja je najbolja za vas?

Jedan ključni koncept za razumijevanje je velika trojka: SnapNames, NameJet i Go Daddy Aukcije. 

Ispod je popis trenutno najboljih tvrtki i web stranica za narudžbe domena.

1. SnapNames

SnapNames je od tri najpopularnija i najpoznatija registra registra web domena. SnapNames dolazi sa popisima ekskluzivnih imena domena koji se nalaze samo na njihovoj web stranici, dnevnim ponudama imena imena domena i popisima najpopularnijih istečenih imena domena na tržištu. Sadrži i značajke pretraživanja, koje omogućuju korisnicima da vide koja su imena domena uzeta ili dostupna, a čak ima i kategorije za različita imena domena što olakšava i efikasnije pronalazi pravu domenu za svoje poslovanje. Kategorije uključuju zabavu, tehnologiju, dom i vrt, hranu i piće, financije i zdravlje. SnapNames se posebno preporučuje osobama koje traže savršeno ime domene za svoj posao i marku.

SnapNames ima brojne funkcije pretraživanja i upozorenja što olakšava nadzor domena. Korisnici će također biti upozoreni ako se očekuje da će naziv domene koji ih zanima isteći i postati dostupan u roku od 30 dana. Opet, kupci moraju platiti samo ako je ime domene koje su naručili uspješno osigurano za njih. Kupci će također imati pristup premium aukcijama imena domena za unaprijed naručene domene. Kroz uslugu preuređivanja domena na SnapNamesu kupci će imati pristup globalnim tržištima imena domena, uz svu lakoću i praktičnost internetskog kupovine. Zahvaljujući brojnim poslovnim partnerima i visokokvalitetnoj tehnologiji dropcatchinga, SnapNames nudi prekrasan izbor od oko 30 milijuna imena domena po niskim cijenama, što ga čini idealnim za tvrtke, posebno start-up poduzeća s uskim proračunima koji pokušavaju izgraditi svoju web domenu.

2. NameJet

NameJet je također jedan od tri najpopularnija i najpoznatija registra registra web domena.NameJet omogućava korisnicima da dodaju svoja omiljena imena domena na popis narudžbi osobnih imena domene, a NameJet će za njih obaviti sav posao, kao što je svakodnevno nadgledanje i prilagođavanje upozorava kada će uskoro postati dostupno ime domene. NameJet također ima niz ekskluzivnih unaprijed objavljenih imena domena, koja se već nalaze na web lokacijama njihovih partnera, što znači da neće biti dostupni na aukciji nigdje drugdje. Također ne postoje skrivene naknade i do godinu dana besplatna registracija za najpovoljnijeg ponuditelja imena domene. NameJet je jedna od najuspješnijih tvrtki za izdavanje narudžbi za domenu kada je u pitanju osvajanje domenskih imena s istekom roka valjanosti za svoje kupce.

3. Aukcije GoDaddy

GoDaddy.com je vjerojatno najpopularniji i najpoznatiji registrator web domena. Preusmjeravanje domena na GoDaddy brzo je i jednostavno. Nakon što korisnik kupi kredit za povrat, sve što je potrebno učiniti je da se narudžba koristi kako bi se prijavili na svoje račune, kliknite karticu “Zabilježbe domene” u odjeljku “Moji proizvodi” i primijenite je na ime domene koje korisnik želi. Porudžbine domena na GoDaddyju iznose 24,98 USD, uključujući troškove registracije, a također dolazi s besplatnim dnevnim nadzorom domena i do godinu dana besplatnog članstva. GoDaddy također radi sa svim različitim vrstama domena, od .com do .biz.

Budući da sve naručene domene prolaze kroz postupak aukcije, GoDaddy dolazi s automatskim licitiranjem. Prva osoba koja postavi narudžbu na određenoj domeni dobit će otvorenu ponudu kroz kupovinu narudžbe bez dodatnih troškova. Korisnici će također biti odmah obaviješteni kada je za isto ime domene zainteresirano više osoba i licitirati te kada istekne naziv domene i postane dostupan na aukciji.

GoDaddy također pruža višestruke šanse korisnicima da osiguraju naziv domene ili pokušaju ponovo. Zamijenjene domene automatski će se dati nekome ako je to jedina osoba koja je postavila ponudu, ali ako je nadmašena, bit će obaviještena u slučaju da žele položiti višu ponudu ili prebaciti zaostali kredit na drugu domenu. Krediti za povratne usluge nikada ne ističu na GoDaddy.com.

GoDaddy je također popularan zbog svojih zvjezdanih značajki zaštite privatnosti. Korisnici mogu sakriti svoj identitet od prethodnih vlasnika domene i prijetnji cyber-sigurnosti poput hakera. Korisnici imaju mogućnost dodati privatnu registraciju svojim narudžbama, omogućujući im da svoje osobne podatke ne uvrštavaju u javni WHOIS baza podataka. Registracija domena putem GoDaddy čini backordering domene sigurnijim i sigurnijim.

4. DropCatch

Otkako je osnovan 2008, DropCatch je upotrijebio svoju dropcatching tehnologiju kako bi osigurao više od milijun unatrag naručenih imena domena za svoje korisnike. Postavljanje narudžbi putem usluge DropCatch je besplatno. Kupcima se naplaćuje samo ako je unaprijed naručena domena za njih. DropCatch također dolazi s dnevnim popisima trenutno isteklih imena domena i prenosivim izvješćima i značajkama pretraživanja kako bi kupci olakšali pretraživanje vrijednih domena i provjerili njihov status.

Postoje dva potencijalna ishoda kada korisnik naruči narudžbu na domeni na DropCatchu. Ako je taj korisnik jedini koji je izvršio narudžbu domene, plaća 59 dolara, a naziv domene je njihovo, ali ako više ljudi postavi narudžbe na istu domenu, domena ide na javnu dražbu. Aukcija će trajati 3 dana i pobijedit će najbolji ponuditelj.

5. BackorderZone

Sada naveden pod NamePal, BackorderZone omogućava korisnicima postavljanje proxy ponuda za nedostupne nazive domena putem aukcija domena. Njihove usluge naručivanja dolaze s značajkama praćenja ključnih riječi, čekanjem statistike domena i mogućnošću skupnog dodavanja domena. NamePalBackorderZone također omogućava korisnicima da bolje upravljaju svojom domenom. Njihova usluga upravljanja domenom, dio paketa usluga narudžbe domena, ima automatska ažuriranja za NS i WHOIS registre domena i naplatu nakon isporuke.

Koristeći najnoviju tehnologiju dropcatchinga, NamePalBackorderZone prati tisuće novoproteklih domena koje se svakodnevno pojavljuju, kao i koliko je aukcija trenutno aktivno na njihovim stranicama. Na ovaj način korisnici će uštedjeti više vremena i povećati izglede za osiguranje proteklog imena domene nakon što ona postane dostupna.

Korisnici mogu bez narudžbe naručivati ​​više domena. Oni moraju platiti samo nakon što NamePalBackorderZone uspješno osigura isteklo ime domene za korisnika. Vlasnici računa ne moraju plaćati mjesečne naknade jer narudžbe dolaze po najpovoljnijim pojedinačnim cijenama za tržište narudžbe domene.

6. CatchTiger

Slijedi CatchTiger. Aukcije su otvorene za javnost i svakodnevno ima novih. Računi su besplatni i dolaze s jednom godinu dana besplatne registracije domena. Početna licitacija za sve aukcije domena iznosi 35 funti (43,70 dolara) i nema pravila za liječenje, niti za plaće. Nema liječenja, nikakva plata ne znači da korisnici neće morati plaćati ako CatchTiger ne može uspješno izbaciti isteklo ime domene.

Osim što sudjeluje na aukcijama s istekom domena, CatchTiger također omogućava korisnicima da prodaju nazive njihovih domena putem platforme Market Place relevantnoj publici potencijalnih kupaca domena. Iako je davatelj usluga i usluga za povrat domena sa sjedištem u Velikoj Britaniji, on surađuje s mnogim međunarodnim domenama, uključujući zemlje u EU pa čak i Novi Zeland.

I na kraju, CatchTiger nudi osobna upozorenja koja će obavijestiti korisnike kada je njihovo omiljeno ime domene dostupno i spremno za aukciju. Svi će korisnici morati učiniti da obavijeste CatchTiger na ime domene i ključne riječi na koje bi trebali paziti. Korisnici će prvo primiti e-poštu kada im preferirano ime domene postane dostupno, štedeći im vrijeme i povećavaju šanse da uspješno osiguraju svoje savršeno ime iz snova. Korisnici mogu imati neograničen broj osobnih upozorenja na svoj račun na CatchTiger.com.

7. DomainMonster

Usluga narudžbe DomainMonster nadgleda najtraženija imena domena i registrira ih u njihovo ime čim postanu dostupna. DomainMonster također prati stotine tisuća imena domena koja istječu svaki dan, omogućujući korisnicima da ih pretražuju i nadgledaju na njihovim stranicama isteklih domena.

Osim malih naknada za registraciju, postavljanje narudžbi putem domeneMonster je besplatno. Koriste i politiku bez liječenja, bez plaće. Uzimaju samo jednu narudžbu po domeni i ne licitiraju domene unaprijed, umjesto da rade isključivo za korisnika kako bi ih osigurali. Sve što korisnici trebaju učiniti je pretražiti odabranu domenu u polju za pretraživanje web mjesta i, ako je ona nedostupna, kliknite vezu “Natrag narudžba” da biste je započeli nadzirati. Drugo što ime domene koje naručuje korisnik istječe i postaje dostupno, DomainMonnster ga hvata i marljivo radi na osiguranju i registraciji pod korisnikovim imenom.

Najbolji način da promijenite redoslijed domene

Prije nego što istražimo najbolje načine preuređivanja domene, važno je napomenuti da postavljanje narudžbe domene ne jamči da će neko dobiti naziv domene nakon što postane dostupno.

Mnoge varijable utječu na proces preusmjeravanja domene. Na primjer, trenutni vlasnik registriranog imena domene može obnoviti registraciju, spriječivši je da zasad bude dostupna za novo vlasništvo ili web stranice s uslugama za vraćanje domena poput GoDaddy mogu biti neuspješne u pokušajima da nekome daju registraciju za naziv domene koji oni žele.

Ostale varijable uključuju sudjelovanje na javnoj ili privatnoj aukciji za ime domene, gdje netko drugi ima šansu za uspješno stjecanje vlasništva nad imenom domene kao i vi..

E sad, koji su najbolji načini da promijenite redoslijed domene? Kako domene ističu u prvom redu? Kako možete preurediti domenu? I kako povećavate svoje šanse za uspješno dobivanje imena domene putem narudžbe?

Suprotno uvriježenom mišljenju, domene istječu i često prije kažu da hoće. Naziv domene postaje “istekao” ako ga trenutni vlasnik ne obnovi do datuma isteka. Naziv domene tada prolazi četrdesetodnevni graciozni period kada su sve usluge domene isključene, ali trenutni vlasnik domene još uvijek ima priliku obnoviti domenu za standardnu ​​naknadu za obnovu putem davatelja usluga web domene.

Jednom kada domena uđe u ovo četrdesetodnevni milostni period, velika je vjerojatnost da će ga sadašnji vlasnik uopće obnoviti. U protivnom, ako je trenutni vlasnik planirao obnovu i zadržavanje imena domene, sigurno bi obnovio registraciju prije njenog isteka. Međutim, vrlo je vjerojatno da je vlasnik samo bio lijen ili odugovlačio, tako da i dalje mogu bez kazne obnoviti registraciju imena domene i na nesreću ljudi koji žele da to ime domene bude besplatno za preuzimanje.

Zatim, nakon što je prošlo četrdeset dana i završilo je milost, ime domene prolazi kroz “razdoblje otkupa” gdje trenutnom vlasniku postaje teže obnavljati registraciju (poput skupljih naknada za obnovu i drugih kazni) i šanse da ime domene postane besplatno za novo vlasništvo i registraciju još su veće i vjerojatnije. Nakon tog razdoblja otkupa, naziv domene postaje “zaključan” prije nego što prođe kroz fazu brisanja, koja traje otprilike pet dana. Cijeli proces traje oko 75 dana od početnog datuma isteka imena domene, a kada se proces završi, ime domene službeno je spremno za registraciju za one koji to žele, pa na taj način ispunjavaju uvjete za vraćanje narudžbe.

Ali postupak preusmjeravanja domene nakon što naziv domene postane dostupan za registraciju nije tako jednostavan kao nekad. Nekada je dolazio, prvo služi tako da će ga dobiti najbrža osoba za registraciju nedavno isteklog i vrlo željenog imena domene..

Sada registratori imena web domena poput GoDaddy.com provode aukcije za istekla imena domena. Na taj način ti registratori imena domena ostvaruju dodatnu zaradu, a ime domene ide najvišem ponuđaču, a ne najbržem i najsretnijem lovcu na ime domene.

Ovaj stari postupak registracije isteklih imena domena događa se samo ako je isteklo ime domene bilo na aukciji, ali je odustalo zbog nedostatka ponuditelja. To se, međutim, obično ne događa, a ako to učinite, to prolazi kroz automatizirani „dropcatching servis“, od kojih su mnogi ponuđeni u tvrtkama za naručivanje domena i uslugama navedenim u ovom vodiču..

Da biste postavili narudžbu i započeli licitirati za ime domene čim postane dostupno, morate postaviti nalog u odgovarajuću aukcijsku kuću za registraciju domena. To je potrebno učiniti prije nego što naziv domene dosegne datum isteka registracije ili prije isteka roka „isteka“ koji, ovisno o registratoru domena, može trajati do 45 dana. Morat ćete se prijaviti za račun na web lokaciji aukcijske kuće za registraciju domena gdje će ime domene koje želite postati dostupno.

Ali na mreži su trenutno dostupne stotine registrara domena i mjesta za aukcije. Kako možete znati koji će imati naziv domene koji tražite?

Prvo odredite registra registra domene. Većina registara imena domena ima partnera za aukciju koju isključivo koriste, tako da znajući registratora vašeg imena domene znači da ćete znati na kojoj aukcijskoj web lokaciji morate krenuti kada dođe vrijeme za davanje ponuda za vaše ime domene. Jednostavno pretražite WHOIS sa željenim nazivom domene i pregledajte podatke da biste pronašli registrara imena.

Zatim upotrijebite grafikon naveden u koraku 2, “Određivanje aukcijskog partnera” kako biste pronašli partnera aukcijske kuće koji koristi trenutni upisani registar vašeg domena. Postoje tri glavne aukcijske kuće koje većina registrara domena isključivo koristi: GoDaddy Auctions, NameJet i SnapNames. Jedna od najboljih šansi za stjecanje željenog imena domene koja je istekla je redovito praćenje statusa i napredovanja imena isteklog domena na mjestu aukcijske kuće koje koristi matičar.

Sada idite nabavite svoju domenu!

Dovoljno je loše kada naziv domene koji želite za vašu web lokaciju već preuzme netko drugi, ali postupak čekanja da taj naziv istekne i postane dostupan može biti jednako loš.

To može biti teško, frustrirajuće i dugotrajno, a čak ni ne jamčite naziv domene. Ali biti novi vlasnik isteklog domena koje ste oduvijek željeli nije nemoguće.

Preusmjeravanje domene jedan je od najboljih i najjednostavnijih načina da povećate svoje šanse da uspješno postanete novi vlasnik imena vašeg domena iz snova nakon što istekne. To oduzima puno zbrke i komplikacija daleko od cijelog postupka.

Pozadine domena olakšavaju praćenje statusa imena domene koje želite, pa ćete znati prije isteka vremena i kada će postati dostupan ili ako ga trenutni vlasnik obnavlja ili kada ide na aukciju na web mjesto aktualnog registra registra. Nije čudo što su narudžbe domena tako popularna usluga i uobičajena praksa za ljude koji traže pravu web domenu za svoju web lokaciju.

Imate li sve podatke? A sada nabavite svoju domenu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map