11 vende për të mësuar të kodosh online (maj 2020)

Ju dëshironi të mësoni të kodoni, por nuk e keni idenë se nga filloni.


Scshtë e frikshme, unë kam qenë atje.

Ideja juaj e re e gjenialit për aplikacionin në internet është thjesht duke pritur që truri juaj të arrijë dhe ta programojë atë.

E vërteta është, nuk është kurrë më e lehtë të mësosh të kodosh online nga një nga shumë burime – falas dhe me pagesë.

Por ku filloni?

Ne po ju tregojmë burimet tona të preferuara dhe ju them se cilat mund të jenë më të mirat për ju.

Të mësosh të kodosh nga gjuha

HTML

 

CSS

 

Javascript

 

piton

 

SQL

 

iOS

 

Shkenca e të Dhënave

 

Zhvillimi i aplikacionit celular

android

 

iOS

Mënyra më e mirë për të mësuar – e ndryshme për të gjithë

Më shumë se çdo lëndë tjetër, mund të mësoni shumë kodim online falas. Megjithatë, ka kuptim të plotë pasi që i gjithë interneti është i ndërtuar në kod. Ne rekomandojmë burime falas për fillestarët që nuk janë të gatshëm të investojnë para në një kurs online të paguar. Pasi të keni marrë një problem të kodifikimit, ka kuptim të ndiqni një program të strukturuar, të ndërtuar nga zhvilluesit me përvojë.

1. W3Schools.com

kjo faqe pretendon të jetë “siti më i madh në botë i Zhvilluesit të Internetit”. Nëse me të vërtetë dëshironi të njiheni me problemet e jashtme të kodifikimit dhe strukturimit të një faqe në internet nga lart, ky është një burim i shkëlqyeshëm. Thjesht është hedhur dhe përfshin seksione për të mësuar HTML (Gjuha e Shenjave të Hipertekstit), dhe CSS (Sheets Style Cascading). Kjo faqe e të mësuarit do t’ju prezantojë me mësimet HTML Graphics, JavaScript, Programimin e Side Serverit, Ndërtimin e Uebit dhe XML (Zgjerues i Markus Language).

Shkolla ofron një grup të plotë të mësimeve mësimore, shembuj dhe klasa. Ju gjithashtu mund të merrni çertifikime në gjuhët e programimit HTML, HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, XML dhe Bootstrap. Pse të shqetësohemi për t’u çertifikuar? “dokumentim të aftësive tuaja ju lejon të ecni lart në organizatën tuaj. ” Dhe si një bonus, nëse ndonjëherë lëvizni përtej projektit tuaj aktual, këto certifikime dhe aftësi janë shumë të transferueshme. Të gjitha ushtrimet, udhëzimet dhe referencat e ofruara janë plotësisht falas. Ky burim do të ishte një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar të kodoni falas për dikë që mëson më mirë duke bërë.

2. Udemy

Udemy është padyshim një nga mënyrat më të mira për të mësuar të kodosh posaçërisht për fillestarët. Kjo faqe premton se ju do të “Mësoni se si ta publikoni faqen tuaj në internet në mënyrë të drejtpërdrejtë në asnjë kohë me këtë kurs të prishjes së faqes në internet.” Përmes një seri videosh të shkurtra, ajo ju mëson se si të hartoni dhe publikoni faqen tuaj në asnjë kohë fare. Vetë siti është mjaft i shtrirë dhe përfshin lidhje për më shumë njohuri dhe më shumë mënyra për të mësuar programim dhe kodim. Pjesa më e mirë është se Kursi i Rrëzimit në Web Hosting është plotësisht falas. Më shumë kurse janë në dispozicion për një tarifë të vogël. Por kjo faqe e bën shumë të thjeshtë për të filluar.

3. Rrjeti i Zhvilluesve të Mozilla-s

Kjo faqe ka një numër udhëzuesish, artikujsh, udhëzimesh, etj. Ajo nuk ofron aq shumë përvojë sa më shumë programe të tjera në këtë listë. Me këtë tha se është akoma një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar të kodosh falas, dhe ka burime të tjera të shkëlqyera kur të kesh bërë kur mëson të kodosh që mund të të ndihmojë të mësosh disa aftësi të tjera të rëndësishme që lidhen me pritjen. Kjo e veçantë artikull shkon në detaje të thjeshta por të shkëlqyera se si të ndiqni disa opsione të thjeshta për botimin e faqes tuaj.

Për kontroll të plotë të faqes suaj, do të doni të merrni me qira server hapësirë ​​nga një kompani pritëse (SiteGround ose BlueHost), dhe blini një fushë emër, për tu siguruar që askush tjetër nuk mund ta marrë emrin tuaj nga ju. Përdorni një shërbim botimi në internet si GitHub, Google App Engine ose Dropbox. Ju gjithashtu mund të përdorni një IDE bazuar në internet (mjedis i integruar i zhvillimit) si Thimble.

4. Code.Org

Kjo faqe nuk ofron klasë të tyre, megjithatë ato ju lidhin me kurse nga një larmi burimesh që përfshijnë çdo nivel përvoje. Faqja është e ndarë në tre seksione, K-5, 6-12, dhe përtej K-12. Kurset e K-5 premtojnë t’ju ndihmojnë “Mësoni të bëni lojën tuaj, aplikacionin ose vizatimin e kompjuterit”. 6-12 shtetet do t’ju mësojë të “Ndërtoni aplikacione të vërteta pune, lojëra dhe uebfaqe duke përdorur blloqe, JavaScript, CSS, HTML dhe më shumë.” Së fundmi, përtej K-12 ju jep mundësinë të “Shkoni përtej Kodit.org dhe të marrë kurse universitare në internet ose të mësoni një gjuhë të re programimi.”

Siç mund ta prisni për shkak të faktit se ka kurse që fillojnë kaq të reja, ato kanë një pamje mjaft fëminore. Mos e lejoni që të ju mashtrojë, ka disa përmbajtje fantastike në këtë faqe. Unë do ta konsideroja këtë si mënyrën më të mirë për të mësuar të kodoni për një fëmijë, megjithatë ajo me të vërtetë ka disa kurse falas të mrekullueshme për të gjitha moshat.

5. Codecademy

Codecademy krenohet se ju mund të “mësoni të kodoni falas”. Faqja kryesore është mjaft e zhveshur; ju duhet të regjistroheni që faqja në të vërtetë të jetë në gjendje të përdorë mësimet dhe materialet mësimore. Një që e bëni këtë edhe pse ekziston një ndërveprim i shkëlqyeshëm i siguruar me materialet mësimore. Sidoqoftë, faqja kryesore ofron një pjesë të vogël të dëshmive nga ata që kanë përdorur faqen, si dhe nga ata që kapërcejnë pengesat në ndjekjen e ëndrrave të tyre. Do t’ju mësojë se si të ndërtoni dhe lansoni një uebfaqe. Ai gjithashtu mbulon CSS dhe Java, si dhe gjuhë të ndryshme të tjera të dobishme për programim.

6. Akademia Khan

Kjo është një ndërvepruese komuniteti të zhvilluesve që mësojnë së bashku. Sajti inkurajon bashkëveprimin me përdoruesit e tjerë dhe bashkëpunimin në projekte dhe ka një hapësirë ​​për të ndarë projektet tuaja të tanishme ose të kaluar me të tjerët për feedback dhe ndihmë. Mbulon vizatimin & animacion, faqet në internet HTML / CSS, Intro to SQL, JavaScript të përparuar, python dhe shumë më tepër. Kjo faqe mbulon pothuajse çdo temë që mund të krijoni në lidhje me shkencën e kompjuterit dhe zhvillimin e uebit. Këtë e bën me mësime të plota, video dhe një komunitet të plotë mësuesish dhe nxënësish ndërveprues. Kjo është e përsosur për fillestarët.

7. Coursera

Coursera.org është një sit i bukur, i ngjashëm me Khan Academy. Isshtë gjithçka për të mësuar, mësuar, mësuar. Ky është një komunitet tjetër i plotë i mijëra nxënësve që bashkëveprojnë dhe bashkëpunojnë në projekte dhe mësimnxënie. Ajo ofron kurse të shumta në çdo gjuhë programimi që ju ndoshta mund të dëshironi të mësoni. Ai përfshin kurse të mësuara nga profesorët e universitetit në internet. Më e mira është ndoshta HTML, CSS dhe Javascript për Zhvilluesit e Uebit kurs. Ai mbulon të gjitha këto gjuhë programimi dhe si t’i përdorësh ato në mënyrë efektive për të ndërtuar pikërisht atë që ju nevojitet. 

8. EdX.org

Ky është një tjetër sit i kurseve të mësimit të hapur si Khan Academy dhe Coursera. Ajo ofron më shumë se 165 kurse në shkencën e kompjuterave. Pra, në varësi të asaj se sa në thellësi dëshironi të merrni, kjo faqe është ideale. Ju mund të gjeni kaq shumë burime për të mësuar gjuhë programimi dhe duke punuar me web hosting dhe zhvillim. këtu është një listë e shkurtër e kurseve për zhvillimin dhe programimin në internet të ofruar nëse vendosni të ndiqni këtë rrugë. Disa nga këto kurse marrin shumë thellësi gjithashtu. Por përsëri, sa më shumë të mësoni, aq më aftësi të tregtueshme dhe të transferueshme keni.

9. Trajnimi i Zhvilluesve të Google

Ky burim ka disa trajnime shumë themelore të zhvillimit të internetit për gjuhët më të zakonshme si HTML, CSS dhe Javascript. Sidoqoftë, ajo që e vendos vërtet këtë program larg nga të tjerët në këtë listë është përqendrimi në programimin celular për bazën e zjarrit të platformës mobile android dhe Google. Ata ju ofrojnë “klasa trajnimi që përshkruajnë se si të realizoni një detyrë specifike me mostra kodesh që mund të ri-përdorni në aplikacionin tuaj”. Ajo funksionon duke ju ndihmuar të ndërtoni projekte më të vogla që mund të aplikohen në ndërtimin e aplikacioneve në botë reale. Ashtu si disa nga këto faqe të tjera, Google Training Developers Training ka disa burime të tjera të shkëlqyera që mund t’i përdorni kur ndiheni të qetë me kodimin dhe dëshironi të mësoni më shumë.

10. Player Player

Kjo faqe është një tjetër ngjarje e plotë e bashkëpunimit në bashkësi, do t’ju ndihmojë të “Mësoni HTML5, CSS3, Javascript dhe më shumë …” Ai siguron rrugëdalje video se si të krijoni ndonjë projekt që mund ta imagjinoni. Ju merr përmes projekteve të botës reale të cilat tashmë janë dëshmuar të jenë të suksesshme, duke siguruar që ju e dini se çfarë ata po mësojnë në të vërtetë do të funksionojnë.

11. Kamp falas falas

Kjo faqe siç mund të prisni nga emri përmblidhet më së miri si një bootcamp falas për kodim online. Kjo ju jep mundësinë për të punuar me ritmin tuaj që është e shkëlqyeshme për këdo që është i zënë. Ato përfshijnë hollësisht HTML, CSS dhe Javascript. Gjithashtu një gjë e shkëlqyeshme në lidhje me këtë sit është kur të mbaroni kurrikulën do të merrni një çertifikatë për të treguar se keni përfunduar kursin. Ju e përfundoni kurrikulën duke përfunduar 5 projekte përfundimtare, gjë që ju lejon të merrni një përvojë të vërtetë në botë me aftësitë që po kërkoni të mësoni.

Midis të gjitha këtyre programeve ne ndjehemi të sigurt se do të gjeni mënyrën më të mirë për të mësuar kodimin për ju, pavarësisht nëse jeni duke kërkuar kurse falas, një bootcamp falas për kodim online, kurse me pagesë, këto burime i kanë të gjitha. Ato do të jenë të paçmueshme kur përpiqeni të mësoni HTML, CSS, Javascript, Python, SQL, iOS dhe / ose Shkencën e të Dhënave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map