Гоогле Цлоуд рецензије мај 2020. – Цене и планови за хостинг

Гоогле Цлоуд рецензије мај 2020. – Цене и планови за хостинг

Гоогле Цлоуд рецензије мај 2020. – Цене и планови за хостинг

Колико је добар Гоогле Цлоуд хостинг?


Гоогле Цлоуд Ревиевс 3.3 / 5 Рецензент {{ревиевсОвералл}} / 5 Корисници (5 гласова) Прос

 1. Одличан наступ
 2. Рачуни у повећању за минуту
 3. Одлично умрежавање интерних података
 4. Анализа Биг Дата која се једноставно користи помоћу БигКуери-а

Цонс

 1. Само три центра података
 2. Мање опција софтвера него АВС
 3. Не за новајлије

Суппорт3Спеед3Феатурес3.5Валуе4Транспаренци3

Наш званични преглед Гоогле Цлоуд хостинга

Гоогле Цлоуд хостинг више је ИААС услуга – Инфраструктура као услуга. Гоогле, масивни конгломерат Силицијумске долине којег смо сви волели и знамо да такође пружа услуге хостинга.

На основном нивоу, Гоогле то назива Гоогле Ситес. Образовни и владини сектори већ дуже време користе за израду једноставних веб локација и још једноставнијих интранета. Тренутно се не покушавају такмичити са другим веб хостинг платформама и провајдерима. Уместо тога, они се труде у ИААС индустрији.

Најбоље карактеристике Гоогле Цлоуд хостинга

Главна два Гоогле-ова конкурента укључују Амазон Веб Сервицес (АВС) и РацкСпаце хостинг. На њих је под великим утицајем Линук – посебно Гоогле варијанта Линука. Да – Гоогле има своју Линук варијанту.

Одличан наступ

Гоогле Цлоуд платформа има одличне перформансе. Да бисмо то тестирали, морали смо да упоредимо минимум две различите услуге. Користили смо РацкСпаце у нашем тесту јер РацкСпаце претежно надмашује конкуренте у погледу перформанси. У овом случају, Гоогле Цлоуд је надмашио РацкСпаце. Када смо тестирали Гоогле Цлоуд на РацкСпаце-у, успели смо да постигнемо референтне бројеве са једним вЦПУ-ом са Гоогле Цлоуд платформе, док су за добијање истих бројева била потребна два вЦПУ-а РацкСпаце..

Рачуни у повећању за минуту

Гоогле има веома софистициран калкулатор цена, па чак и своје алгоритме израчунавања чине јавним – све до голог ЈСОН кода. Уз све ове алгоритме Гоогле ће вам наплаћивати приразе у минутним размацима. Мјесец дефинирају као 720 минута, а за потребе успоредбе, ако сте потрошили читав мјесец бенцхмаркинг, наплатили би вам се 720 минута.

Када купите њихов ИААС пакет, цене почињу од 6092 УСД годишње и почињу њиховим пакетом веб апликација са осам сервера.

Одлично умрежавање интерних података

Ово не би требало бити изненађење, али Гоогле-ов стандард за умрежавање је врхунски. Када подесите своје ВМ-ове, лако и брзо можете креирати виртуелне приватне мреже. Ово укључује јавне и приватне подмреже како бисте уредили ВМ-ове. Такође ћете добити приступ заштитним зидовима, пролазима и рутерима. Открићете да је ово лако подесити – ако знате Линук командну линију. Да бисте се кретали по Гоогле Цлоуд платформи не треба позадина у ИТ-у. Међутим, ако желите да добијете највише од услуге, највероватније је да је имате најбоље.

Једноставна анализа Биг Дата помоћу БигКуери-а

Циљна публика за Гоогле Цлоуд платформу нису само корисници напајања. Они користе интерфејс командне линије да би били у току са осталим конкурентима у ИААС индустрији. Ово укључује Мицрософт Азуре, Амазон Веб Сервицес, РацкСпаце Манагед Цлоуд и ИБМ / СофтЛаиер који циљају људе са искуством у ИТ администрацији – не само кориснике напајања.

Ако спадате у ову категорију, Гоогле Цлоуд платформа олакшава обављање свакодневних послова као што је додељивање привремених ИП адреса за резервисање ИП адреса.

Недостаци Гоогле Цлоуд Хостинг-а

Постоје неке ствари за које смо утврдили да Гоогле Цлоуд може боље. Ево шта смо пронашли.

Само три центра података

Гоогле Цлоуд има само три центра података – широм света. Имају један у Ајови у Сједињеним Државама, један у Белгији, Немачкој и један на Тајвану. Без обзира колико Гоогле Цлоуд могао да уради на својим тестовима за упоређивање, ваша веб локација и ваши подаци ће ићи само онолико брзо колико је најслабија веза. То је основна физика. Ако имам Блу-раи плејер закачен за ХДТВ преко РЦА кабла, нећу да испоручујем високу дефиницију. Присиљавање видео записа путем РЦА кабла, каблом који не може поднијети високу дефиницију учиниће то тако да се мој видео неће репродуцирати у високој резолуцији. Слаба веза био би РЦА кабел. Да бих ХДТВ добио са Блу-раи плејера, морам да имам Блу-раи плејер, ХДМИ кабл и ХДТВ. Свака веза мора бити у могућности да поднесе ширину опсега.

Исти принцип важи и за Интернет. Када Гоогле Цлоуд има само три дата центра, сама мрежа на којој се заснива Интернет може успорити вашу веб локацију. Ко год је ваша најспорија веза између вас и ваших ресурса одређује корисничко искуство.

То ћу рећи за Гоогле Цлоуд платформу. Недавно су отворили центар података у Јужној Каролини у Сједињеним Државама.

Мање опција софтвера него АВС

Ако бисте радили упоредну упоредбу са Амазон Веб Сервицес и Гоогле Цлоуд платформом, установили бисте да платформа Гоогле Цлоуд озбиљно недостаје. Амазон Веб Сервицес нуди далеко више опција и сервисних пакета него Гоогле Цлоуд платформа.

Не за новајлије

Гоогле Цлоуд платформа није за почетнике. Овде спомињем ово јер је потенцијални негативан и одвратиће људе – иако је Гоогле то намерно учинио. Да бисте се такмичили са највећим играчима на ИААС игралишту, најбоље бисте користили услугу ако имате позадину у ИТ администрацији.

Суштина

Када упоредите Гоогле Цлоуд платформу са свим њеним конкурентима, она се рангира приближно исто као и Мицрософт Азуре. Да се ​​виртуелна машина по мом избору темељила на Линук кернелу, сигурно бих одабрао Гоогле Цлоуд платформу због њене компатибилности. Исто тако, одабрао бих платформу Мицрософт Азуре ако је Виндовс мој ВМ по избору. Обоје су одлични сервиси и Гоогле Цлоуд платформа која је оцењена упоредо с другима надмаши Мицрософт Азуре.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector