ИБМ Софтлаиер рецензије мај 2020. – Цене и планови за хостинг

Contents

Колико је добар ИБМ Софтлаиер хостинг?

ИБМ Софтлаиер дизајниран је као већа веб локација за пословање у привреди и опремљен је за обраду хостинга више веб локација истовремено. Свиђају нам се три различита нивоа пакета који су на располагању и начин на који они пакете разврставају на основу очекиваних перформанси.


Погледајте званични сајт ИБМ Софтлаиер Рецензије 3 / 5 Рецензент {{ревиевсОвералл}} / 5 Корисници (1 глас) Прос

 1. Центар за подршку са пуним радним временом
 2. Нуди 3 врсте сервера
 3. 100% Уптиме услуга

Цонс

 1. Цене на веб локацији су нејасне
 2. Нема основне понуде за мали бизнис
 3. Рецензије лошег центра за подршку
 4. Цене су много веће у поређењу са осталим софтвером за хостинг

Подршка2.5Спеед3.5Феатурес3.5Валуе2.5Транспарентност3 ИБМ Софтлаиер хостинг платформа основана је 2005. године. Овај хостинг систем на нивоу облака, који је богат и флексибилан, нуди много различитих варијација свог производа да би их прилагодио специфичне потребе компаније.

Ко треба да користи ИБМ Софтлаиер

ИБМ Софтлаиер дизајниран је као већа веб локација за пословање у привреди и опремљен је за обраду хостинга више веб локација истовремено. Иако овај стил хостинга није идеалан за појединачну веб страницу или блогера, компанија са пет или шест различитих веб локација користиће овај модел хостинга.

Карактеристике

Листа функција за ИБМ Софтлаиер је готово бесконачна. Међутим, већина рецензија долази до истог закључка: најбоља карактеристика ИБМ Софтлаиера је та што програмерима пружа потпуну контролу над мрежом. Корисници аутоматски имају контролу над етхернет кабловима, контролама утичнице и промене на контролним плочама уз минималну интеракцију са техничким тимом.

Додатне карактеристике које ИБМ Софтлаиер може похвалити укључују 100% продужени уговор о нивоу услуге (СЛА) и потпуну контролу услуга путем апликацијског програмског интерфејса (АПИ). Поред тога, са 17 географских локација и центром за подршку са пуним радним временом, увек ћете имати некога на позив и спремни да помогнете у случају да се било шта догоди.

Који тип сервера је прави за вас?

ИБМ Софтлаиер долази у три различите опције сервера: наменски сервери, ЦлоудЛаиерс и Манагед Серверс. Врста сервера коју тражите зависи од сврхе вашег сервера.

Намјенски сервери су за оне који желе управљати властитим серверима, посебно за власнике средњих предузећа све до нивоа предузећа. Опција наменског сервера долази у широком распону, од појединих процесора до масивног хекс језгра, повезивања између сервера и сервера и до 32 ГБ ДДР3 меморије са насумичним приступом (РАМ), па чак и вашег избора оперативних система.

ЦлоудЛаиер сервер је савршен за оне који желе пуно флексибилности на серверу. ЦлоудЛаиер ради са сатним или месечним ценама без уговора, а користи се за само пет минута, а познат је по томе што је план прилагодљив међу три. Планови се разликују, али доступне су опције до 16 језгри, 64 ГБ РАМ-а са хард диском од 250 ГБ, под условом да је изабран Баре Метал сервер.

Управљани сервери дизајнирани су за оне који не желе да управљају својим сервером, отуда и име. Управљани сервери су савршени за предузећа која морају да хостују на више веб локација, али не желе да буду у току са ажурирањима и надгледањем сервера. Време примене за ове сервере је мање од једног дана, а месечни уговори су доступни. Поред тога, ова опција нуди потпуно прилагођена серверска решења за ваше пословање, као и свакодневне сигурносне копије и напредне мере безбедности које се спроводе.

Прос

 • Већина рецензената воли како сваки план може бити прилагодљив
 • Сви сервери су флексибилни и долазе са различитим модификацијама, тако да свој план можете прилагодити вашем послу
 • 17 географских локација широм света (тачка присуства)
 • Центар за подршку са пуним радним временом
 • Три различита плана покривају три различите врсте сервера, а сви служе у различите сврхе
 • Високо рангирани продужетак, потпомогнут споразумом о нивоу услуге од 100% (СЛА)

Цонс

 • Цијене на веб страници су нејасне; тешко је схватити за шта плаћате
 • Неке популарне функције за које се очекује да ће бити део пакета коштају додатно
 • Иако је ИБМ Софтлаиер у прошлости био познат по узорној служби за кориснике, новији прегледи указују на то да је центар за подршку у најбољем случају недовољан.
 • Не постоје прави „основни“ пакети, овај систем хостинга није дизајниран за власнике малих предузећа или појединце
 • Цена за овај хостинг софтвер је висока у поређењу са осталим хостинг софтвером
 • Неки корисници доживљавају спорије време преласка за креиране карте (радни сати, а не рекламираних двадесет минута)

Суштина

ИБМ Софтлаиер је богат значајкама и долази у велику прилагодљивост од меморије, РАМ-а, брзине обраде и имплементације, ИБМ Софтлаиер има за свакога понешто. Свиђају нам се три различита нивоа пакета који су на располагању и начин на који они пакете разврставају на основу очекиваних перформанси. Поред тога, ИБМ се може похвалити светским центром за подршку дежурством и каже да ће све карте бити адресиране у року од двадесет минута.

Међутим, у последње време рецензенти имају заостајање у корисничком сервису; подршка је често потребна више од једног дана да би се решио проблем. Још једна уобичајена болна тачка је цена услуга – пословни план је дефинитивно био конципиран за средње и велико основано пословање.

Све у свему, ИБМ Софтлаиер је најбољи избор за средња и велика предузећа. Овај софтвер за хостинг ће своје услуге прилагодити потребама пословања на основу брзине, временског ограничења, потребне меморије и повезаности. Биће скупо, али биће прилагођено и контролирано.

Погледајте званични сајт

Питања и одговори ИБМ Софтлаиер-а

У данашњем повезаном свету, ништа је важније од тога да имате јаку мрежу за одржавање вашег пословања. Док у стара времена која су значила стварање и изградња инфраструктуре тако да различите канцеларије разговарају једна с другом, данас се можете побринути за све у облаку. Бити бржи, јефтинији и захтевати мање одржавања, умрежавање засновано на облаку је талас будућности и не показује знаке успоравања.

Будући да хостинг у облаку брзо постаје норма, све више компанија нуди рјешења за предузећа која желе брзину, повезаност и сигурност на дохват руке. Један од таквих метода је ИБМ-ов СофтЛаиер програм, који може пружити великим и малим предузећима све њихове мрежне потребе.

СофтЛаиер већ скоро пуну деценију ради на томе да ствари олакша пословање, али у последње време постаје све важнији јер ИБМ повећава количину решења која СофтЛаиер може да пружи. Као такав, више компанија гледа на овај програм према њиховим потребама.

Ако сте заинтересовани за СофтЛаиер, увек ћете се питати је ли то добра инвестиција. Из тог разлога смо саставили опсежну листу питања и одговора у вези са софтвером да бисте могли сами да одлучите.

Најчешћа питања о ИБМ СофтЛаиер-у

Колико је лако подесити?

СофтЛаиер је један од најлакших програма за подешавање. Ако вам треба брза и лагана мрежа у облаку, можете бити спремни за неколико минута. Ако желите нешто више интегрисано, као што је управљани сервер, онда можете све да поставите у току једног радног дана.

Имајући то у виду, ипак, мораћете да уложите више времена за остале програме и додатке ако их желите. Иако процес није компликован, може бити много времена зависно од система који желите да додате и колико. Основни пакет је изузетно једноставан за инсталирање, али ће други програми трајати мало дуже.

Који је систем подршке доступан уз СофтЛаиер?

Једна од најбољих ствари за СофтЛаиер су њени супериорни нивои корисничке подршке. Део онога што овај програм чини тако ефикасним јесте то што имате раднике и техничаре који свакодневно могу да реше било који проблем који вам се догоди..

СофтЛаиер такође долази са сопственим програмом подршке, који се назива КновледгеЛаиер. Овај систем поседује читав низ алата које можете сами да користите за поправљање било каквих техничких проблема са софтвером, што значи да би требало да будете у стању да се побрините за већину проблема у кући. КновледгеЛаиер такође има форум на коме можете решити многе проблеме који се могу појавити.

Што се тиче услуга за кориснике, можете контактирати тим за подршку СофтЛаиера у било које време, двадесет и четири сата дневно. На карте се реагује у року од један дан, а позивни центар одмах одговара за хитну помоћ. Никада нисте далеко од помоћи за СофтЛаиер.

Је Софтлаиер потпуно редундантан?

Део разлога што је умрежавање у облаку све толико популарно је тај што не морате бринути да ће мрежа пропасти. Са старим системима бакарних жица, уколико модем или сервер престану да раде, то може да поквари целу мрежу.

Са СофтЛаиер-ом никада не морате бринути о било каквим проблемима са мрежном везом, јер је уграђена потпуна залиха. У ствари, софтвер може да гарантује 100% продужени уговор о нивоу услуге тако да у миру можете водити посао. Са великим бројем бодова присутности, можете континуирано радити и радити цијели дан без прекида.

Које су карактеристике могуће без техничке подршке?

Иако је тим за подршку СофтЛаиера изузетан, не желите да их морате позивати за сваки проблем који се појави. Срећом, софтвер долази са многим аутоматским алатима који вам омогућавају да се бавите проблемима у кући без да уопште сметате техничкој подршци..

Помоћу алата СофтЛаиер можете поново покренути сервере, поново учитати оперативне системе и водити рачуна о многим другим аспектима услуга који долазе у пакету са КновледгеЛаиер.

Са којим оперативним системом се ради?

Други велики разлог за коришћење решења заснованих на облаку је тај што се могу применити на многим различитим платформама. На тај начин, не морате бити физички повезани са мрежним линијама да бисте разговарали у различитим канцеларијама, а ако имате различите оперативне системе, и даље можете комуницирати без проблема.

СофтЛаиер се не разликује и може се инсталирати на Виндовс, Мацс или Линук уређаје. Можете одабрати онај оперативни систем који вам најбоље одговара, што СофтЛаиер чини свестраним колико и вредним.

Шта су узлазне брзине? Шта је са излазним саобраћајем?

Када је у питању одржавање вашег пословања, желите да будете сигурни да имате везу која је и поуздана и брза. Не желите да чекате вечно да бисте обрађивали било какве акције преко мреже, зато су вам потребне велике брзине узлазне везе и одлазни саобраћај.

Помоћу СофтЛаиера можете постићи брзину узлазне брзине до 100 Мбпс, што је више него довољно за брзо и ефикасно пословање. Што се тиче одлазног саобраћаја, софтвер омогућава до пет терабајта саобраћаја, што је много за већину предузећа.

Што се тиче РАМ-а, СофтЛаиер долази са до 32 ГБ ДДР3 РАМ-а, зависно од тога који пакет одаберете.

Можете ли надоградити услуге након инсталирања?

За неке компаније ће вам можда требати само основни пакет како бисте одржали међусобну синхронизацију различитих радника и канцеларија. Међутим, ако се одлучите за проширење пословања, увек ћете желети да надоградите своје услуге и решења, што значи да желите да додате постојећу мрежу.

Помоћу СофтЛаиера они лако додају услуге без обзира на ком се нивоу налазите, што значи да ће се, како ваше пословање треба, проширити, тако и ваша мрежа заснована на облаку. Изузетно је једноставно надоградити, све што требате учинити је контактирати корисничку подршку како бисте је остварили.

Је СофтЛаиер скалабилан?

Отприлике на исти начин на који бисте желели да надоградите број услуга које имате, друга важна ствар је могућност да се све скалира ако је потребно. Данас можда имате само две канцеларије које треба да се повежу, а сутра можда десетак. Ако ваша мрежа није скалабилна, нећете моћи ефикасно да проширите посао.

Срећом, СофтЛаиер никада није олакшао скалирање ваших мрежних решења, што значи да, без обзира колико поена вам треба, они то могу и остварити. Без обзира да ли имате десетак канцеларија или стотину њих широм света, СофтЛаиер је у потпуности скалабилан колико вам треба..

Можете ли имати хибридну мрежу с софтЛаиером?

Имати могућности за своју мрежу је најважније за неометано вођење посла. Иако су облачни системи сигурно популарнији ових дана, понекад се за неке мрежне тачке ипак морате повезати са стандардном мрежом од бакрене жице.

СофтЛаиер вам омогућава могућност хибридне мреже једноставном интеграцијом са физичким серверима и модулима, што вам даје потпуну контролу без обзира на то где се морате повезати.

Какви су типови Цлоуд сервера доступни?

Са СофтЛаиер-ом имате три главне опције за цлоуд сервере. У ствари, основна облачна решења обезбеђена су кроз једну поделу СофтЛаиера, која се зове ЦлоудЛаиер. Овај програм је лаган за имплементацију и нуди тренутно решење у року од неколико минута. Доступне опције сервера су јавни, приватни и голи метал. Ево поделе сваког у погледу могућности складиштења и преноса.

 • Јавни сервери: максимално осам језгара, 8 ГБ РАМ-а и 100 ГБ простора за складиштење
 • Приватни сервери: максимално осам језгара, 32 ГБ РАМ-а и 100 ГБ простора за складиштење
 • Чист метал: максимално 16 језгара, 64 ГБ РАМ-а и 250 ГБ простора за складиштење
Да ли СофтЛаиер има доступне управљане сервере?

Ако више волите да вашу мрежу трећа страна третира, онда ту могућност имате са СофтЛаиер-ом. У овом случају, нећете морати да бринете о управљању системом или било којим проблемима који се појаве. Уместо тога, технолошки тим СофтЛаиера ће водити рачуна о свим детаљима и свакодневним проблемима управљања који се могу јавити.

Пошто је интегрисанија од стандардне облачне мреже, инсталирани сервери могу да потрају до једног дана, а за одржавање је потребан месечни уговор.

Које карактеристике долазе са управљаним серверима?

Део разлога за коришћење управљаног сервера је тај што вам он одузима пуно терета са рамена, тако да можете више да се фокусирате на вођење свог пословања. За мале компаније, управљани сервер може бити боље решење, иако може коштати мало више. Неке од истакнутих функција које долазе са управљаним сервером укључују:

 • Потпуно прилагодљива решења
 • Дневне резервне копије
 • Потпуно и свеобухватно праћење
 • Напредне мере безбедности
 • Одвојени интерфејси за јавне или приватне мреже
 • Виртуални наменски сталак
 • ЕВаулт резервна копија

Све у свему, додате функције које добијате су више него вредне додатних трошкова, а ако тренутно немате власнички ИТ тим, онда вам то може понудити још много опција које вам иначе не би биле доступне.

Морате ли потписати уговор да бисте користили СофтЛаиер?

Још једна фантастична корист од коришћења мрежа заснованих на облаку је та што се не морате поуздати у једног даватеља услуга који ће све решити за вас. На тај начин, ако нисте задовољни услугом, можете пребацити другог добављача који ствари рукује на начин који одговара вашим потребама.

Са СофтЛаиер-ом нисте дужни да се пријавите на дуге уговоре. Иако су пружене услуге и могућности више него вредне вишегодишње понуде, једноставно се можете пријавити за месечне планове, омогућавајући вам да откажете услугу ако у било којем тренутку нисте задовољни.

Које су опције складиштења доступне?

Да би умреженост заснована на облаку функционисала, морате бити у могућности да складиштите датотеке и податке у облаку тако да им могу приступити различите тачке, истовремено, ако је потребно. Уместо да шаљете информације сваки пут када вам је био потребан неко да је погледа, можете је једноставно пренијети у облак и оставити их на даљину. Са СофтЛаиер-ом имате пет различитих опција за складиштење: блок меморију, складиштење датотека, складиштење објеката, сигурносне копије и сервере за масовно складиштење.

 • Блок складиштење: ако морате да складиштите велике збирке података, желите да их будете у могућности да их отпремите одједном, а не у деловима. Ова опција за складиштење вам омогућава да прилагодите своје потребе и отпремите до дванаест ТБ-а истовремено.
 • Складиштење датотека: за мање количине података, као што су датотеке и фасцикле, можете да користите интегрисани систем за чување датотека СофтЛаиера. Можете прилагодити количину простора која вам је потребна између 20 ГБ и 12 ТБ.
 • Складиштење објекта: ако имате пуно случајних података које је потребно организовати и прикупити, СофтЛаиер има програм који ће вам помоћи да све будете заједно и добро се чувате. Систем је такође скалабилан, тако да можете водити рачуна о огромним количинама лабавих података.
 • Резервна копија: да би неко предузеће функционисало, све мора бити подупрто што је могуће више. Са СофтЛаиер-ом можете да имате интегрисани резервни систем који ће аутоматски чувати податке или вам дозвољавати да то радите ручно. Прилагодите резервну меморију према вашим потребама. Најбољи део је што су подаци шифрирани, тако да по потреби можете чувати осетљиве податке.
 • Сервиси за масовно складиштење: за оне који желе интегрирати властите уређаје за масовно похрањивање, СофтЛаиер вам омогућава да креирате власничко САН или НАС рјешење користећи сервере по вашем избору. Ова мрежа се такође може шифровати ради боље безбедности.
Које су безбедносне могућности доступне?

Кад год се бавите мрежама заснованим на облаку, сигурност је увек критична ствар. Будући да потенцијално можете да шаљете осетљиве податке на више отворених тачака, желите да будете сигурни да не постоји потенцијал да ти подаци буду заплењени или оштећени у транзиту. Из тог разлога СофтЛаиер има више безбедносних опција за ваше пословање.

 • Безбедносни софтвер: СофтЛаиер поседује сигурносни систем који ће вам помоћи да заштитите ваше физичке сервере као и сам програм од спољне провале.
 • Заштитни зидови: ради боље безбедносне заштите, СофтЛаиер вам омогућава да поставите фиревалл како бисте заштитили своје податке онако како сматрате прикладним.
 • ССЛ сертификат: већину времена потребна је сигурност док се подаци преносе, а не када су већ похрањени. Да бисте заштитили своје податке, СофтЛаиер долази са цертификатом о сигурном утикачу, осигуравајући да се сви подаци безбедно крећу по мрежи.
 • Сагласност: нове претње излазе сваког дана, а ви морате бити у току. СофтЛаиер има тим сигурносних стручњака који откривају шта су ове претње и распоређују решења за заштиту од њих.

Више на Софтлаиер.цом

Главне карактеристике

 • Брза подршка
 • Прикладне цене
 • Тона функција

Посетите званичну веб страницу

Топ 5 домаћини

 • СитеГроунд Рецензије
 • ВП Енгине Ревиевс
 • А2 хостинг рецензије (старо)
 • Преглед Блуехост-а
 • ГоДадди Управљани ВордПресс рецензијама
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map