Google Cloud Recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

Google Cloud Recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

Google Cloud Recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

Koliko je dobar Google Cloud hosting?


Google Cloud Reviews 3.3 / 5 Recenzent {{reviewsOverall}} / 5 Korisnici (5 glasova) Pros

 1. Izvrsne performanse
 2. Računi u minutnim povećanjima
 3. Izvrsna interna mreža podataka
 4. Analiza velikih podataka s BigQueryem za jednostavno korištenje

kontra

 1. Samo tri podatkovna centra
 2. Manje opcija softvera od AWS-a
 3. Nije za novakinje

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Naš službeni pregled Google hostinga u oblaku

Google Cloud hosting više je usluga IAAS – Infrastruktura kao usluga. Google, masivni konglomerat Silicijske doline kojeg smo svi voljeli i znamo da pruža i usluge hostinga.

Na osnovnoj razini, Google to naziva Google Sites. Obrazovni i vladini sektori već duže vrijeme koriste za izradu jednostavnih web stranica, pa čak i jednostavnijih intraneta. Trenutno se ne pokušavaju natjecati s drugim web hosting platformama i pružateljima usluga. Umjesto toga, oni se okušaju u IAAS industriji.

Najbolje značajke Google Cloud Hostinga

Googleova dva glavna konkurenta uključuju Amazon Web Services (AWS) i RackSpace hosting. Na njih jako utječe Linux – posebno Google inačica Linuxa. Da – Google ima svoju inačicu Linuxa.

Izvrsne performanse

Platforma Google Cloud ima izvrsne performanse. Da bismo to testirali, morali smo usporediti najmanje dvije različite usluge. Koristili smo RackSpace u našem testu budući da RackSpace pretežno nadmašuje konkurente u pogledu performansi. U ovom je slučaju Google Cloud nadmašio RackSpace. Kad smo testirali Google Cloud na RackSpaceu, uspjeli smo postići referentne brojeve s jednim vCPU-om s platforme Google Cloud, dok su dva vCPU-a RackSpace trebala postići iste brojeve.

Računi u minutnim povećanjima

Google ima vrlo sofisticiran kalkulator cijena, pa čak i svoje algoritme izračunavanja čine javno – sve do golog JSON koda. Uz sve ove algoritme Google će vam naplaćivati ​​priraze u minutnim razmacima. Mjesec definiraju kao 720 minuta, a za potrebe usporedbe, ako ste potrošili čitav mjesec na benchmarkingu, naplatili bi vam se 720 minuta.

Kada kupite njihov IAAS paket, cijene počinju od 6092 USD godišnje i započinju s njihovim paketom web aplikacija s osam poslužitelja.

Izvrsna interna mreža podataka

Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje, ali Googleov mrežni standard je vrhunski. Kada postavite svoje VM-ove, možete jednostavno i brzo stvoriti virtualne privatne mreže. To uključuje javne i privatne podmreže za uređenje VM-ova. Također ćete dobiti pristup vatrozidima, pristupnicima i usmjerivačima. Otkrit ćete da ih je lako postaviti – ako znate Linux naredbeni redak. Da biste se kretali po Google Cloud platformi ne treba pozadinu IT-a. Međutim, ako želite najbolje iskoristiti uslugu, najvjerojatnije je imati nagradu.

Analiza velikih podataka s BigQueryem za jednostavno korištenje

Ciljna publika za platformu Google Cloud nisu samo korisnici napajanja. Oni koriste sučelje naredbenog retka da bi bili u korak s ostalim konkurentima u industriji IAAS. To uključuje Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud i IBM / SoftLayer, koji svi ciljaju ljude sa iskustvom u upravljanju IT-om – a ne samo korisnike napajanja.

Ako spadate u ovu kategoriju, platforma Google Cloud olakšava obavljanje svakodnevnih zadataka poput dodjeljivanja privremenih IP adresa za rezervaciju IP adresa.

Nedostaci Google Cloud Hostinga

Postoje neke stvari za koje smo utvrdili da Google Cloud može bolje. Evo što smo pronašli.

Samo tri podatkovna centra

Google Cloud ima samo tri podatkovna centra na globalnoj razini. Imaju jedan u Iowi u Sjedinjenim Državama, jedan u Belgiji, Njemačkoj i jedan na Tajvanu. Bez obzira koliko dobro Google Cloud mogao učiniti na svojim testovima vrednovanja, vaše web stranice i vaši podaci ići će samo najbrže od najslabije veze. To je osnovna fizika. Ako imam Blu-ray uređaj spojen na HDTV putem RCA kabela, neću isporučivati ​​visoku razlučivost. Prisiljavanje videozapisa putem RCA kabela, kabela koji ne može podnijeti visoku razlučivost učinit će to tako da se moj video neće reproducirati u visokoj razlučivosti. Slaba veza bio bi RCA kabel. Da bih HDTV dobio s Blu-ray playera, moram imati Blu-ray uređaj, HDMI kabel i HDTV. Svaka veza mora se moći baviti širinom pojasa.

Isti princip vrijedi i za Internet. Kada Google Cloud ima samo tri podatkovna centra, sama mreža na kojoj se zasniva Internet može usporiti vašu web stranicu. Tko je vaša najsporija veza između vas i vaših resursa, određuje korisničko iskustvo.

To ću reći za platformu Google Cloud. Nedavno su otvorili podatkovni centar u Južnoj Karolini u Sjedinjenim Državama.

Manje opcija softvera od AWS-a

Ako biste uspoređivali usluge Amazon Web Services i Google Cloud platformu, ustanovili biste da platforma Google Cloud ozbiljno nedostaje. Amazon Web Services nudi mnogo više mogućnosti i paketa usluga od platforme Google Cloud.

Nije za novakinje

Platforma Google Cloud nije za početnike. Ovdje to spominjem jer je potencijalni negativan i odvratit će ljude – iako je Google to namjerno učinio. Da biste se natjecali s najvećim igračima u IAAS igralištu, najbolje bi se iskoristili od usluge ako imate pozadinu IT uprave.

Poanta

Kada Google Cloud platformu usporedite sa svim njezinim konkurentima, ona se rangira približno isto kao i Microsoft Azure. Da se virtualni stroj po mom izboru temeljio na Linux kernelu, sigurno bih odabrao platformu Google Cloud zbog njegove kompatibilnosti. Isto tako, odabrao bih platformu Microsoft Azure ako je Windows moj VM po izboru. Oboje su izvrsne usluge, a Google Cloud platforma ocijenjena bočno, nadmašuje Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector