IBM Softlayer recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

IBM Softlayer recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

IBM Softlayer recenzije svibanj 2020. – Cijene i planovi za hosting

Koliko je dobar IBM Softlayer hosting?

IBM Softlayer dizajniran je kao veće web mjesto za hostovanje poslovnih razmjera i opremljen je za obradu hostinga više web lokacija istovremeno. Sviđaju nam se tri različita sloja paketa koji su na raspolaganju i način na koji se paketi raščlanjuju na temelju očekivanih performansi.


Pogledajte Službene stranice IBM Softlayer recenzije 3 / 5 Recenzent {{reviewsOverall}} / 5 Korisnici (1 glas) Pros

 1. Centar za podršku sa punim radnim vremenom
 2. Nudi 3 vrste poslužitelja
 3. 100% neispravna usluga

kontra

 1. Cijene na web mjestu su nejasne
 2. Nema osnovne ponude za male tvrtke
 3. Loše recenzije centra za podršku
 4. Cijene su mnogo veće u usporedbi s drugim softverom za hosting

Podrška2.5Speed3.5Features3.5Value2.5Transparentnost3 IBM Softlayer hosting platforma osnovana je 2005. godine. Ovaj hosting sistem temeljen na oblaku koji je bogat i fleksibilan, a nudi mnogo različitih varijacija njihovog proizvoda kako bi ih prilagodili specifične potrebe tvrtke.

Tko treba koristiti IBM Softlayer

IBM Softlayer dizajniran je kao veće web mjesto za hostovanje poslovnih razmjera i opremljen je za obradu hostinga više web lokacija istovremeno. Iako ovaj stil hostinga nije idealan za pojedinačnu web stranicu ili bloggera, tvrtka s pet ili šest različitih web mjesta imala bi koristi od ovog hosting modela.

Značajke

Popis značajki za IBM Softlayer gotovo je beskrajan. Međutim, većina pregleda dolazi do istog zaključka: najbolja značajka IBM Softlayera je ta što programerima pruža potpunu kontrolu nad mrežom. Korisnici automatski imaju kontrolu nad ethernet kablovima, kontrolama utičnice i izmjene na upravljačkim pločama uz minimalnu interakciju s tehničkim timom.

Dodatne značajke koje IBM Softlayer hvali uključuju uključuju stopostotni ugovor o razini usluge (SLA) i potpunu kontrolu usluga putem aplikacijskog programskog sučelja (API). Osim toga, uz 17 geografskih lokacija i centar za podršku sa punim radnim vremenom, uvijek ćete imati nekoga na poziv i spremni pomoći, ukoliko se bilo što dogodi.

Koji je tip poslužitelja za vas?

IBM Softlayer dolazi u tri različite opcije poslužitelja: namjenski poslužitelji, CloudLayers i upravljani poslužitelji. Vrsta poslužitelja koji tražite ovisi o tome koja je svrha poslužitelja.

Namjenski poslužitelji namijenjeni su onima koji žele upravljati vlastitim poslužiteljima, posebno za vlasnike srednjih poduzeća sve do razine poduzeća. Opcija namjenskog poslužitelja dolazi u širokom rasponu, od pojedinih procesora do masivne šesterokutne jezgre, povezivanja poslužitelja na poslužitelj i do 32 GB DDR3 memorije s nasumičnim pristupom (RAM), pa čak i vašeg izbora operativnih sustava.

CloudLayer server savršen je za one koji žele puno fleksibilnosti na poslužitelju. CloudLayer radi s satnim ili mjesečnim cijenama bez ugovora, raspoređuje se u samo pet minuta, a poznat je po tome što je plan prilagodio sva tri. Planovi se razlikuju, ali dostupne su mogućnosti do 16 jezgri, 64 GB RAM-a s hard diskom od 250 GB, pod uvjetom da je odabran poslužitelj Bare Metal.

Upravljani poslužitelji dizajnirani su za one koji ne žele upravljati svojim poslužiteljem, otuda i naziv. Upravljani poslužitelji savršeni su za tvrtke koje trebaju ugostiti više od jedne web stranice, ali ne žele pratiti ažuriranja i nadzor poslužitelja. Vremena implementacije za ove poslužitelje kraća su od jednog dana, a dostupni su i mjesečni ugovori. Uz to, ova opcija nudi potpuno prilagođena poslužiteljska rješenja za vaše poslovanje, kao i svakodnevne sigurnosne kopije i napredne sigurnosne mjere.

prozodija

 • Većina recenzenata voli prilagodljiv svaki plan
 • Svi su poslužitelji fleksibilni i dolaze s različitim preinakama, tako da svoj plan možete prilagoditi vašem poslu
 • 17 zemljopisnih lokacija diljem svijeta (točka prisutnosti)
 • Centar za podršku sa punim radnim vremenom
 • Tri različita plana pokrivaju tri različite vrste poslužitelja, a svi služe u različite svrhe
 • Visoki produžni produžetak, potpomognut ugovorom o nivou usluge od 100% (SLA)

kontra

 • Cijene na web stranici su nejasne; teško je shvatiti za što plaćate
 • Neke popularne značajke za koje se očekuje da će biti dio paketa dodatno koštaju
 • Iako je IBM Softlayer u prošlosti bio poznat po uzornoj službi za korisnike, novije preglede govore da je centar za podršku u najboljem slučaju slab.
 • Ne postoje pravi „osnovni“ paketi, ovaj sustav hostinga nije dizajniran za vlasnike malih poduzeća ili pojedince
 • Cijena ovog hosting softvera je visoka u usporedbi s ostalim hosting softverom
 • Neki korisnici doživljavaju sporije vrijeme obrade za stvorene ulaznice (radni sati umjesto reklamiranih dvadeset minuta)

Poanta

IBM Softlayer bogat je značajkama i dolazi u veliku prilagodljivost od memorije, RAM-a, brzine obrade i implementacije, IBM Softlayer ima za svakoga ponešto. Sviđaju nam se tri različita sloja paketa koji su na raspolaganju i način na koji se paketi raščlanjuju na temelju očekivanih performansi. Osim toga, IBM se može pohvaliti svjetskim centrom za podršku dežurstvom i poručuje da će se sve ulaznice rješavati u roku od dvadeset minuta.

Međutim, u posljednje vrijeme recenzenti imaju zaostajanje u korisničkom servisu; podrška često traje više od jednog dana za rješavanje problema. Još jedna uobičajena bolna točka su troškovi usluga – poslovni plan je definitivno bio osmišljen za srednje i veliko osnovano poslovanje.

Sve u svemu, IBM Softlayer je najbolji izbor za srednja i velika poduzeća. Ovaj softver za hosting prilagodit će svoje usluge prema potrebama poslovanja na temelju brzine, vremenskog ograničenja, potrebne memorije i povezanosti. To će biti skupo, ali biti prilagođeno i kontrolirati.

Pogledajte Službene stranice

Pitanja i odgovori IBM Softlayer-a

U današnjem povezanom svijetu, ništa je važnije od toga da imate jaku mrežu za održavanje svog poslovanja. Dok smo u stara vremena koja su značila stvaranje i izgradnja infrastrukture tako da različiti uredi međusobno razgovaraju, danas možete voditi računa o svemu u oblaku. Biti brži, jeftiniji i zahtijevati manje održavanja, umrežavanje temeljeno na oblaku je val budućnosti i ne pokazuje znakove usporavanja.

Budući da hosting u oblaku brzo postaje norma, sve više tvrtki nudi rješenja za tvrtke koje žele brzinu, povezanost i sigurnost na dohvat ruke. Jedna od takvih metoda je IBM-ov SoftLayer program, koji može pružiti velikim i malim poduzećima sve svoje mrežne potrebe.

SoftLayer već više od punog desetljeća nastoji olakšati posao tvrtkama, ali u posljednje vrijeme postaje sve važniji jer IBM povećava količinu rješenja koja SoftLayer može pružiti. Kao takav, više tvrtki gleda na ovaj program prema svojim potrebama.

Ako vas zanima SoftLayer, uvijek ćete se pitati je li to dobro ulaganje. Iz tog razloga sastavili smo opsežan popis pitanja i odgovora u vezi sa softverom tako da sami možete odlučiti.

Najčešća pitanja o IBM SoftLayer-u

Kako je jednostavno postaviti?

SoftLayer je jedan od najlakših programa za postavljanje. Ako vam treba brza i lagana mreža u oblaku, možete biti spremni za nekoliko minuta. Ako želite nešto više integrirano, kao što je upravljani poslužitelj, tada možete sve postaviti u roku jednog radnog dana.

Imajući to na umu, morat ćete uložiti više vremena za ostale programe i dodatke ako ih želite. Iako postupak nije kompliciran, može biti dugotrajan, ovisno o tome koji sustav želite dodati i koliko. Osnovni paket je izuzetno jednostavan za instaliranje, ali će drugi programi potrajati malo duže.

Koja vrsta sustava podrške je dostupna s SoftLayer-om?

Jedna od najboljih stvari za SoftLayer su njene superiorne razine korisničke podrške. Ono što ovaj program čini tako učinkovitim jest to što imate radno vrijeme članova servisne službe i tehničara koji mogu riješiti svaki problem koji vam se što prije dogodi..

SoftLayer također dolazi sa vlastitim programom podrške, koji se naziva KnowledgeLayer. Ovaj sustav ima cijeli niz alata koje možete sami koristiti za rješavanje bilo kakvih tehničkih problema sa softverom, što znači da biste trebali biti u stanju riješiti većinu problema u kući. KnowledgeLayer također ima forum na kojem možete riješiti mnoge probleme koji se mogu pojaviti.

Što se tiče usluge kupcima, možete kontaktirati tim za podršku SoftLayera u bilo kojem trenutku, dvadeset i četiri sata dnevno. Na karte se reagira u roku od jednog dana, a pozivni centar odmah odgovara za hitnu pomoć. Nikada niste daleko od pomoći za SoftLayer.

Je Softlayer potpuno suvišan?

Dio razloga zbog kojeg mreža u oblaku postaje toliko popularna jest taj što ne morate brinuti da će mreža propasti. Sa starim sustavima bakrene žice, ako bi modem ili poslužitelj prestao raditi, mogli bi pokvariti cijelu mrežu.

S SoftLayerom se nikada ne morate brinuti o bilo kakvim problemima s mrežnom vezom, jer je ugrađena potpuna zaliha. U stvari, softver može jamčiti stopostotni ugovor o razini usluge da biste mogli mirno voditi posao. Uz široku lestvicu bodova, možete kontinuirano raditi i raditi cijeli dan bez prekida.

Koje su karakteristike moguće bez tehničke podrške?

Iako je tim za podršku SoftLayera izuzetan, ne želite ih morati pozivati ​​za svaki problem koji se pojavi. Srećom, softver dolazi s mnogim automatskim alatima koji vam omogućuju da se riješite problema u kući, a da uopće ne morate gnjaviti tehničku podršku..

Pomoću alata SoftLayer možete ponovno pokrenuti poslužitelje, ponovno učitati operativne sustave i voditi brigu o mnogim drugim aspektima usluga koji dolaze u paketu sa KnowledgeLayer.

S kojim operativnim sustavom radi?

Drugi veliki razlog korištenja rješenja utemeljenih na oblaku je taj što se mogu primijeniti na više različitih platformi. Na taj način, ne morate biti fizički povezani s mrežnim linijama da biste razgovarali u različitim uredima, a ako imate različite operativne sustave, i dalje možete komunicirati bez problema.

SoftLayer se ne razlikuje i može se instalirati na Windows, Macs ili Linux uređaje. Možete odabrati onaj operativni sustav koji vam najbolje odgovara, što SoftLayer čini svestranim koliko i vrijednim.

Što su uzlazne brzine? Što je s vanjskim prometom?

Kada je u pitanju održavanje vašeg poslovanja, želite biti sigurni da imate vezu koja je i pouzdana i brza. Ne želite vječno čekati da biste procesuirali bilo kakvu akciju preko mreže, zbog čega su vam potrebne velike brzine uzlazne veze i odlazni promet.

Pomoću SoftLayera možete postići brzinu uzlazne brzine do 100 Mbps, što je više nego dovoljno za brzo i učinkovito vođenje poslovanja. Što se tiče izlaznog prometa, softver omogućuje do pet terabajta prometa, što je dovoljno za većinu poduzeća.

Što se tiče RAM-a, SoftLayer dolazi s do 32 GB DDR3 RAM-a, ovisno o tome koji paket odaberete.

Možete li nadograditi usluge nakon instaliranja?

Za neke tvrtke možda će vam trebati samo osnovni paket kako biste održali međusobnu sinkronizaciju različitih radnika i ureda. Međutim, ako se odlučite proširiti svoje poslovanje, uvijek ćete htjeti nadograditi svoje usluge i rješenja, što znači da želite dodati na svoju postojeću mrežu..

Pomoću SoftLayera oni olakšavaju dodavanje usluga bez obzira na kojoj ste razini, što znači da će se s vašim poslovanjem proširiti i mreža koja se temelji na oblaku. Izuzetno je jednostavno nadograditi, sve što trebate učiniti je kontaktirati korisničku podršku kako biste je ostvarili.

Je SoftLayer skalabilan?

Otprilike na isti način na koji ćete htjeti nadograditi broj svojih usluga, druga važna stvar je mogućnost da se sve promijeni ako je potrebno. Danas možda imate samo dva ureda koja se trebaju povezati, a sutra ih možete imati desetak. Ako vaša mreža nije skalabilna, nećete moći učinkovito proširiti svoje poslovanje.

Srećom, SoftLayer nikad nije olakšao skaliranje vaših mrežnih rješenja, što znači da bez obzira koliko točaka trebate, oni to mogu i ostvariti. Bez obzira imate li desetak ureda ili stotinu njih širom svijeta, SoftLayer je u potpunosti skalabilan koliko vam treba..

Možete li imati hibridnu mrežu s softLayerom?

Imati mogućnosti za svoju mrežu najvažnije je kako da neometano vodite posao. Iako su oblačni sustavi danas popularniji, ponekad se za neke mrežne točke ipak morate povezati sa standardnom mrežom od bakrene žice.

SoftLayer vam daje mogućnost hibridne mreže jednostavnom integracijom s fizičkim poslužiteljima i modulima, što vam daje potpunu kontrolu bez obzira na to gdje se morate povezati.

Koja su vrsta Cloud poslužitelja dostupna?

Uz SoftLayer imate tri glavne opcije za oblačne poslužitelje. U stvari, osnovna rješenja u oblaku pružaju se kroz jednu podjelu SoftLayera, nazvanu CloudLayer. Ovaj je program jednostavan za implementaciju i nudi trenutno rješenje u roku od nekoliko minuta. Dostupne opcije poslužitelja su javni, privatni i goli metal. Slijedi raščlamba svakog u pogledu mogućnosti pohrane i prijenosa.

 • Javni poslužitelji: maksimalno osam jezgara, 8 GB RAM-a i 100 GB prostora za pohranu
 • Privatni poslužitelji: maksimalno osam jezgara, 32 GB RAM-a i 100 GB prostora za pohranu
 • Goli metal: maksimalno 16 jezgara, 64 GB RAM-a i 250 GB prostora za pohranu
Ima li SoftLayer upravljanih poslužitelja na raspolaganju?

Ako više želite da se vašom mrežom bavi treća strana, imate tu mogućnost pomoću SoftLayera. U tom slučaju nećete morati brinuti o upravljanju sustavom ili bilo kojim poteškoćama. Umjesto toga, tehnološki tim SoftLayera pobrinut će se za sve detalje i svakodnevne probleme upravljanja kojima se mogu javiti.

Budući da je integrirana više od standardne oblačne mreže, instalirani upravljani poslužitelji mogu potrajati jedan dan, a za održavanje im je potreban mjesečni ugovor.

Koje značajke dolaze s upravljanim poslužiteljima?

Dio razloga za korištenje upravljanog poslužitelja je taj što s vašeg ramena uzima puno tereta, tako da se možete više usredotočiti na vođenje svog poslovanja. Za male tvrtke upravljani poslužitelj može biti bolje rješenje, iako može koštati malo više. Neke istaknute značajke koje dolaze s upravljanim poslužiteljem uključuju:

 • Potpuno prilagodljiva rješenja
 • Dnevne sigurnosne kopije
 • Potpuno i sveobuhvatno praćenje
 • Napredne mjere sigurnosti
 • Odvojena sučelja za javne ili privatne mreže
 • Virtualni namjenski stalak
 • EVault sigurnosna kopija

Općenito, dodate značajke koje dobivate više su nego vrijedne dodatnog troška, ​​a ako trenutno nemate vlastiti IT tim, onda vam to može ponuditi još mnogo opcija koje vam inače ne bi bile dostupne.

Morate li potpisati ugovor da biste koristili SoftLayer?

Druga fantastična korist od korištenja mreža utemeljenih na oblaku je ta što se ne morate pouzdati u jednog davatelja usluga koji će sve riješiti za vas. Na taj način, ako niste zadovoljni uslugom, možete prebaciti drugog dobavljača koji stvari rukuje na način koji odgovara vašim potrebama.

S SoftLayerom niste obvezni potpisati duge ugovore. Iako su pružene usluge i mogućnosti više nego vrijedne višegodišnje ponude, jednostavno se možete prijaviti za mjesečne planove i omogućiti vam otkazivanje usluge ako u bilo kojem trenutku niste zadovoljni.

Koje su mogućnosti pohrane dostupne?

Da bi mrežno mrežni sustav utemeljen na oblaku mogao funkcionirati, morate biti u mogućnosti pohraniti datoteke i podatke u oblak kako biste im mogli pristupiti različite točke istovremeno, ako je potrebno. Umjesto da podatke šaljete svaki put kada vam je trebao netko da ih pogleda, možete ih samo prenijeti u oblak i ostaviti ih na daljinu. S SoftLayerom imate pet različitih opcija za pohranu: blok pohranu, pohranu datoteka, pohranu predmeta, sigurnosnu kopiju i poslužitelje masovne pohrane..

 • Blok pohrane: ako morate pohraniti velike zbirke podataka, želite da ih sve možete odjednom prenijeti, a ne u komadima. Ova mogućnost pohrane omogućuje vam prilagodbu svojih potreba i prijenos do dvanaest TB-a istodobno.
 • Pohrana datoteke: za manje količine podataka, kao što su datoteke i mape, možete koristiti integrirani sustav za pohranu datoteka SoftLayera. Možete prilagoditi količinu prostora koja vam je potrebna između 20 GB i 12 TB.
 • Pohrana objekta: ako imate puno slučajnih podataka koje je potrebno organizirati i prikupiti, SoftLayer ima program koji će vam pomoći da sve budete zajedno i dobro se čuvate. Sustav je također skalabilan tako da možete voditi računa o ogromnim količinama labavih podataka.
 • Backup: da bi posao mogao funkcionirati, sve mora biti podupirano što je moguće više. Uz SoftLayer možete imati integrirani sustav sigurnosnih kopija koji će automatski pohranjivati ​​podatke ili vam dopustiti da to učinite ručno. Prilagodite rezervnu pohranu prema vašim potrebama. Najbolji dio je taj što su podaci šifrirani, tako da po potrebi možete pohraniti osjetljive podatke.
 • Servisi za masovno pohranjivanje: za one koji žele integrirati vlastite uređaje za masovno pohranjivanje, SoftLayer vam omogućuje stvaranje vlastitog SAN ili NAS rješenja pomoću poslužitelja po vašem izboru. Ova se mreža također može šifrirati radi bolje sigurnosti.
Koje su sigurnosne mogućnosti dostupne?

Kad god se bavite oblačnim mrežama, sigurnost je uvijek kritična stvar. Budući da potencijalno možete slati osjetljive podatke na više otvorenih točaka, želite biti sigurni da ne postoji mogućnost da ti podaci budu zaplijenjeni ili oštećeni u tranzitu. Iz tog razloga SoftLayer ima više sigurnosnih opcija za vaše poslovanje.

 • Sigurnosni softver: SoftLayer ima vlastiti sigurnosni sustav koji će vam pomoći zaštititi vaše fizičke poslužitelje kao i sam program od vanjskih provala.
 • firewall: radi bolje sigurnosne zaštite, SoftLayer vam omogućuje postavljanje vatrozida kako biste zaštitili svoje podatke kako smatrate prikladnima.
 • SSL certifikacija: većinu vremena potrebna je sigurnost dok se podaci prenose, a ne kada su već pohranjeni. Da bi zaštitili svoje podatke, SoftLayer dolazi sa certifikatom o sigurnom utikaču, osiguravajući da se svi podaci sigurno kreću po mreži.
 • Usklađenost: nove prijetnje dolaze svakodnevno, a vi morate biti u toku. SoftLayer ima tim sigurnosnih stručnjaka koji otkrivaju što su ove prijetnje i implementiraju rješenja za zaštitu od njih.

Više na Softlayer.com

Glavne značajke

 • Brza podrška
 • Razumne cijene
 • Tona značajki

Posjetite službenu web stranicu

Top 5 domaćina

 • SiteGround Recenzije
 • Recenzije WP motora
 • A2 hosting recenzije (staro)
 • Pregled Bluehosta
 • GoDaddy Upravljani WordPress recenzijama
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector