Recenzije hostinga za Namecheappe svibanj 2020. – Dijeljeno, EasyWP i VPS

Recenzije hostinga za Namecheappe svibanj 2020. – Dijeljeno, EasyWP i VPS

Recenzije hostinga za Namecheappe svibanj 2020. – Dijeljeno, EasyWP i VPS

Contents

Što je Hosting Namecheap?

Sjetite se kada se GoDaddy našao u nevolji zbog svog osnivača koji puca na slonove?


Pa Namecheap je zauzeo moralnu poziciju i pomogao šokiranim kupcima da pređu na svoju platformu.

Oni idu kad želite naziv domene, ali što je s njihovim hostingom?

Ovu je tvrtku 2000. osnovao čovjek po imenu Richard Kirkendall, a samostalno je u vlasništvu i upravlja.

Prvu polovinu svog postojanja Namecheap je isključivo pružao registrare imena domena, ali od 2007. oni su se proširili i na mogućnost dijeljenja opcija hostinga. Uredi tvrtke Namecheap sa sjedištem su u Los Angelesu i zasad se hvali s popisom klijenata od preko dva milijuna.

Koliko je dobar Hosting Namecheap?

Kao što ime sugerira, ova je stranica poznata po svojim jeftinim imenima domena.

Ali sada su medeni jazavci i ulažu svoje zahtjeve u web hosting.

Za samo 10 dolara godišnje.

Poslije više od petnaest godina, tvrtka je stekla solidnu reputaciju registrara domena, a usluge web hostinga su u redu, čak i ako nisu tako izvanredne kao ostale web stranice. Općenito, najbolja stvar u vezi s Namecheap-om je cijena, ali oni imaju prilično dobru korisničku uslugu i pružaju sve što je potrebno za pokretanje i pokretanje vaše web stranice. Ako tražite nešto jednostavno i izravno, onda Namecheap može biti pristojna opcija, pod pretpostavkom da želite uštedjeti novac. Ako vam je ipak potrebno nešto robusnije ili želite ugostiti više web lokacija ili učiniti nešto vrlo složeno, onda Namecheap može biti vrlo ograničavajući.

Pogledajte Službene recenzije hostinga imena web stranica 3.6 / 5 Recenzent {{reviewsOverall}} / 5 Korisnici (2 glasova) Pros

 1. Isplativ
 2. Prilična korisnička podrška
 3. Iskusni registar domena
 4. Jednostavno sučelje
 5. Pouzdan radni vijek
 6. Dobre poslovne karakteristike

kontra

 1. Ograničene mogućnosti koje se nude
 2. Vrijednosni planovi su mnogo više ograničeni
 3. Nije idealno za velika poduzeća ili hosting mnogih web lokacija
 4. Problemi se mogu rasplamsati redovito

Sažetak Što se tiče usluga web hostinga, Namecheap zasigurno nije na najvišoj razini. Međutim, za sve koji traže nešto isplativo bez ikakvih briga, ovo bi mogla biti dobra opcija. Cijena je najbolja stvar u tome, ali ne mora nužno značiti i da ima veliku vrijednost. Support3.5Speed3Features3Value4.5Transparency4

Naš službeni pregled Hosting Namecheap

Ovu je tvrtku 2000. osnovao čovjek po imenu Richard Kirkendall, a samostalno je u vlasništvu i upravlja. Prvu polovinu svog postojanja Namecheap je isključivo pružao registrare imena domena, ali od 2007. oni su se proširili i na mogućnost dijeljenja opcija hostinga. Uredi tvrtke Namecheap sa sjedištem su u Los Angelesu i zasad se hvali s popisom klijenata od preko dva milijuna. Namecheap je ICANN akreditiran.

Najbolje značajke Hosting Namecheap

Prije nego što uđemo u brojne probleme koji dolaze s Namecheap Hostingom (nažalost, ima ih jako malo), krenimo sa pogledom na stvari koje dobro rade. Dugo u poslu i imati toliko mnogo kupaca (tako kažu) znači da moraju raditi nekoliko stvari ispravno, tako da trebamo istaknuti pozitivne aspekte koji dolaze s dobivanjem jeftine domene i web stranice od Namecheap-a.

1. Isplativa

Postoje četiri plana koja možete izabrati, a svi su smiješno jeftini u usporedbi s drugim web mjestima. Gdje Namecheap stvarno sjaji, nalazi se u uvodnoj cijeni koja počinje od 9,88 USD za paket Value. Cjenik je sljedeći.

 • Vrijednost: Za početak 9,88 dolara, obnavljanje od 38,88 dolara godišnje
 • Stručni: Za početak 19,88 USD, obnavljanje 78,88 USD godišnje
 • Ultimativno: 29,88 dolara za početak, obnavljanje po 129,88 dolara godišnje
 • Poslovni Pro: 19,88 USD za početak, 17,98 USD mjesečno za obnovu

Kao što vidite, možete započeti s vrlo niskom uvodnom cijenom. Ali dobivate li puno za novac? Ne baš. Ali ući ćemo u to kasnije.

2. Brzo i lako ukrcavanje

Kad god se prijavite s novom hosting stranicom, morate dobiti sve svoje podatke i sve pokrenuti i pokrenuti. Neke web lokacije to mogu nepotrebno komplicirati, što znači da, ako niste već upoznati s izgledom, može biti zbunjujuće i oduzeti više vremena nego što je potrebno. Namecheap, na sreću, čini postupak ukrcaja vrlo jednostavnim. Čim se prijavite, primite e-poštu dobrodošlice i odmah nakon toga možete se prijaviti. Sve je postavljeno na učinkovit način, što znači da vam se uopšte neće obratiti i morat ćete nazvati korisničku podršku.

3. Podrška

Kada se pogledaju recenzije kupaca, čini se da postoje odstupanja od sustava podrške. S jedne strane, neki će korisnici tvrditi da su dobili potvrdu, dok s druge strane, različiti ljudi kažu da je korisnička podrška najbolja stvar na mjestu. S našim ograničenim iskustvom, moramo reći da je, pružena usluga, nešto iznad prosjeka, a odzivna su vremena relativno brza.

Jedno bi mi bilo draže ako imaju telefonsku podršku, ali možete i razgovarati uživo, što znači da biste trebali riješiti svoj problem u roku sat vremena. Druga je mogućnost otvaranje karte, što može trajati od pet sati do cijelog dana, ovisno o broju kupaca.

4. Upravljanje web stranicama

Kao što smo gore spomenuli, Namecheap je dobar samo za one koji ne trebaju puno mogućnosti ili funkcionalnosti na svojoj stranici. Većina pritužbi koje smo vidjeli bili su od korisnika koji su željeli integrirati puno dodatih aplikacija i programa u svoju web stranicu, što nije idealno za ovog domaćina.

Kad se kaže, pretpostavljajući da je jednostavnost vaša glavna igra, onda vam Namecheap sve olakšava. Nakon što započnete na svojoj web lokaciji, stražnji kraj je vrlo minimalan i jednostavan za upotrebu, što znači da vam za kretanje kroz mogućnosti izbornika nije potrebna diploma računalnih znanosti. Neki bi mogli reći da je previše jednostavno.

5. Mogućnosti izrade sigurnosnih kopija

Kad god upravljate web mjestom, morate biti sigurni da redovito stvarate sigurnosne kopije. Namecheap, međutim, oduzima puno ovog tereta s vaših ramena i izrađuje sigurnosne kopije dva puta tjedno. Iako mi preporučujemo da to radite i sami, ovo je lijepa osobina koju nude, tako da ako zaboravite to učiniti, dugoročno se nećete zajebavati..

6. Značajke web mjesta

Iako su dodatne mogućnosti koje nudi Namecheap ograničene u usporedbi s drugim web mjestima, one koje ima imaju prilično su dobre.

 • Softaculous: što se tiče instaliranja skripti i aplikacija trećih strana, ovaj program čini stvari vrlo jednostavnim omogućujući vam da sve smjestite jednim klikom.
 • CloudFlare: ovaj program treće strane može vam pomoći ubrzati web mjesto i učiniti vas mobilnijim. Namecheap omogućava integraciju s CloudFlareom za bolje performanse.
 • Google Apps: za sve koji vole Google, možete instalirati aplikacije tvrtke na svoju web lokaciju putem Namecheap-a

7. Uptime

Kada odete na bilo koje web mjesto za hosting, svi će tvrditi da jamče više od 99% pouzdanosti produžetka. Koliko smo mogli reći, Namecheap ne opisuje što mogu ponuditi u slučaju pada postotka, što znači da su njihova garancija možda neka prazna obećanja.

Kako je rečeno, nismo vidjeli niti jedan značajan problem s produženjem rada, što znači da čini se da imaju sve pod nadzorom. Većina primjedbi koje smo vidjeli imali su značajke i skripte koje ne rade ispravno, no čini se da nitko nema toliko problema s produženjem. Naravno, ponekad se događaju, ali čini se kako stranica u potpunosti ispunjava svoje obećanje.

8. Registrator domena

Prije svega, Namecheap je započeo kao matičar domena i kao takav to mjesto čini izuzetno dobro. Ako želite kupiti domenu i ugostiti je negdje drugdje, Namecheap to čini nevjerojatno lako. U stvari, mnoge glavne web lokacije koriste ovu uslugu, a zatim prolaze kroz drugu hosting stranicu jer je ona toliko isplativa i jednostavna za korištenje. Općenito, čak i ako ne koristite Namecheap za hosting web mjesta (vjerovatno nećete), to može biti sjajna opcija za kupnju domena.

Nedostaci hostinga imena

Sada kada smo pogledali pozitivnu stranu Namecheap-a, trebali bismo prebaciti novčić i vidjeti što ne funkcionira. Nažalost, u ovom slučaju loše nadmašuje dobro, ali ako vam treba jeftina web lokacija i nemate puno dodatnih zahtjeva, možda se nećete morati brinuti ni o čemu od toga.

1. Ograničene mogućnosti

Kada gledate hosting usluge, Namecheap stavlja ograničenja na broj domena i baza podataka koje možete imati. Očito, što vam je jeftiniji paket, manje ćete ga dobiti, ali u ovom slučaju ograničenja su veća od onoga što biste očekivali. Evo raščlanjivanja.

 • Vrijednost paketa: Tri domene, 20 GB diskovnog prostora, pedeset baza podataka i pedeset računa e-pošte.
 • Stručni: Deset domena, 50 GB diskovnog prostora, 100 baza podataka i računa e-pošte
 • Ultimativno: Pedeset domena, 50 GB diskovnog prostora, 100 baza podataka i računa e-pošte
 • Poslovni Pro: 20 GB prostora na disku i 5000 GB propusne širine

Kao što vidite, ne biste zaradili toliko novca koliko biste očekivali. Međutim, ako nemate problema s boravkom pod tim kapama, otkrit ćete da je Namecheap mnogo isplativiji od konkurencije. No, ni vi nećete dobiti istu razinu funkcionalnosti i performansi, tako da to morate imati na umu.

Druga stvar kod ovih čepova je da nisu tako jednostavne kao na ostalim web lokacijama. Budući da ste ograničeni u svakom aspektu, to znači da biste mogli nadograditi svoj paket iz jednog ili više razloga. Na primjer, možda imate jedno web mjesto i domenu, ali ako vam treba više od 20 GB prostora na disku, tada morate nadograditi. Slično tome, ako vam treba više baza podataka, morat ćete je nadograditi, i tako dalje. Ostale usluge hostinga izdvajaju stvari tako da ih nadogradite kada dobijete veći i dodate još mogućnosti. Pomoću Namecheap-a možete nastaviti s radom na jednoj web stranici i morate je ažurirati bez obzira na velik iznos.

2. brzina

Još jedno veliko ograničenje Namecheap-a je brzina kojom on učitava vašu stranicu. Pod pretpostavkom da želite da ljudi pregledavaju vašu web lokaciju, morate biti sigurni da neće trebati dugo učitavanje; u suprotnom, vaši će kupci odskočiti prije nego što nešto vide. Stoga morate pronaći uslugu hostinga koja može osigurati da se vaša web stranica brzo pojavi, bez obzira na to koji se uređaj koristi.

U tom pogledu Namecheap nije tako velik. Opet, ako imate jednostavnu stranicu bez puno grafike ili složenih aplikacija, vjerojatno se ne morate brinuti. Ali ako vaša web lokacija počne imati dodatne značajke ili funkcionalnost, možda ćete imati problema. Sve u svemu, Namecheap nije ni blizu toliko brz kao učitavanje stranica.

3. garancija povrata novca

Iako nije uvijek najbolji pokazatelj snage tvrtke, jedan od načina da shvatite koliko će posao biti pouzdan jest nudi li ili ne garanciju povrata novca. To znači da tvrtka stoji iza svog proizvoda 100%, što kupcima pruža osjećaj sigurnosti i udobnosti.

Imajući to u vidu, Namecheap nudi takvo jamstvo, ali je s ograničenim dosegom. Većina web lokacija koje nude takav posao će to raditi trideset dana. Evo, imate samo dva tjedna da odlučite je li to za vas, što u našoj knjizi nema dovoljno vremena. Prema tome, moramo navesti ovo kao negativno, jer se čini da se web mjesto nada kako bi privuklo novajlije koje ne znaju da su dva tjedna prekratak za ocjenu hosting kompanije. Ako bi Namecheap bili sigurniji u svoje usluge, tada bi ponudio barem trideset dana.

4. Samo za Linux

Iako ovo ograničenje nije nužno dovoljno za osudu web mjesta, vrijedno je napomenuti da Namecheap nudi samo usluge za Linux, što znači da korisnici Windows ili Mac nisu sretni. Ono što je u tom pogledu značajno jest da se čini da je ovo mjesto namijenjeno korisnicima prvih stranica, koji najvjerovatnije neće koristiti Linux za postavljanje svoje stranice. Bez obzira na to, to stranica može ponuditi.

Poanta

Sveukupno, gledajući sve prednosti i nedostatke, moramo reći da jedino što Namecheap nastoji je da imaju niže cijene od konkurencije. Ako se želite oslanjati na ovu tvrtku u održavanju vaše domene, onda to toplo preporučujemo, jer to najbolje radi. Međutim, kada je u pitanju hosting usluga, Namecheap ima previše problema da bi ga učinio održivim rješenjem.

Međutim, ako se kaže, ako ste tip osobe koja se mnogo više brine cijene nego performansi, možete dati priliku Namecheap-u. No niže cijene ne znače bolju vrijednost, što znači da biste za malo više novca mogli dobiti daleko bolje značajke i funkcionalnosti, a nećete morati rješavati glavobolju dalje niz liniju.

Ukratko, Namecheap je započeo kao izvrstan registar domena, a zatim je odlučio isprobati svoje mjesto na web hostingu. No, s obzirom da to nije bila prvotna svrha, web mjesto se nije specijaliziralo za hosting usluge, što znači da ima slabije performanse.

Dno crta je kupiti vašu domenu ovdje, ali hostiti je drugdje.

Pogledajte dodatne značajke

Često postavljana pitanja o hostingu imena

Ako ste i dalje na ogradi oko Namecheapa ili razmišljate o potpisivanju s njima, evo nekoliko uobičajenih pitanja koja ljudi imaju o usluzi. Ako ovdje ne možete pronaći ono što tražite, predlažemo da se obratite web mjestu izravno. Oni bi trebali moći odgovoriti na sva vaša pitanja, iako biste trebali imati na umu da će vam pokušati prodati paket, tako da možda zvuči bolje nego što zapravo jest.

Možete li ugostiti više web lokacija putem Namecheap-a?

Da, možete, iako ste ograničeni u broju. Jedna stvar koju treba imati na umu je da ste ograničeni na diskovnom prostoru i bazama podataka, što znači da čak i ako hostujete samo dvije web stranice, možda ćete trebati nadograditi na višu razinu da biste omogućili više pohrane podataka. Bez obzira na to, Namecheap vam omogućuje da ugostite najmanje tri mjesta i najviše pedeset.

Koja je vrsta hostinga dostupna?

Namecheap nudi četiri različite vrste hosting usluga. Dijeljeni, preprodavači, VPS i namjenski poslužitelji.

Ponudi li web stranica besplatne domene ako se prijavite za njezin hosting plan?

Ne, Namecheap ne nudi besplatne domene. Budući da je počelo kao matičar, svoje domene morate kupiti zasebno. Srećom, oni su vrlo isplativi.

Postoje li skrivene naknade?

Srećom, Namecheap je na prvom mjestu po pitanju svojih cijena i troškova, što znači da ne biste trebali pronaći troškove koji nisu bili na popisu i prikazani vam prije prijave..

Mogu li ugostiti svoju e-poštu putem Namecheapa ako nemam web mjesto?

Da, web-lokacija nudi posvećene usluge hostinga putem e-pošte. Možete dobiti prostor na disku i pohranu datoteka za svoje poruke e-pošte, kao i zaštitu od neželjene pošte.

Da li Namecheap nudi garanciju povrata novca?

Da, ali vrijedi samo četrnaest dana (dva tjedna). Međutim, ako odaberete plan namjenskog poslužitelja, nemate tu mogućnost. Također, ako tijekom dodatnih dva tjedna napravite dodatne naknade, one se neće vratiti.

Da li web stranica nudi drugačije strukturiranje plana plaćanja?

Da, Namecheap je vrlo raznolik s obzirom na to kako možete platiti za njegove usluge. Ako želite, možete plaćati mjesečno, godišnje, dvogodišnje ili čak trogodišnje. Plan Business Pro, međutim, dostupan je samo za mjesečno obnavljanje, tako da ne možete plaćati unaprijed za cijelu godinu. Općenito, što više trošite unaprijed, to ćete dugoročno uštedjeti.

Što se tiče plaćanja, web mjesto uzima sve glavne kreditne kartice, kao i PayPal, pa čak i BitCoin.

Koje vrste opcija korisničke podrške ima Namecheap?

Primarna metoda kontaktiranja tima za podršku je putem sustava ulaznica ili otvaranjem chata uživo. Trenutno nemaju nikakvu telefonsku uslugu. Također možete proći kroz bazu podataka s web mjesta i pronaći odgovore na uobičajene probleme.

Gdje se nalaze Namecheap-ovi podatkovni centri?

Imaju brojne lokacije u Sjevernoj Americi, poput Dallasa, Phoenixa i Atlante. Sjedište stranice je u Los Angelesu. Namecheap ima i podatkovne centre u Velikoj Britaniji i Europi ako se nalazite izvan SAD-a.

Ima li Namecheap otpremnine za svoje podatkovne centre?

Da, kao i na svim web lokacijama za hosting, Namecheap ima viškove snage, sigurnosnih značajki i umrežavanja.

Da li web stranica nudi jamstvo na vrijeme njezina produženja?

Ako dobijete zajednički ili namjenski plan poslužitelja, onda Namecheap nudi 100% produženo jamstvo. Ako dobijete preprodavač ili VPS plan, tada taj postotak pada na 99,9%. Ako osjetite nešto manje od toga, možete ispunjavati uvjete za produljenje ciklusa. Morate predati kartu u roku od deset dana da biste se kvalificirali.

Da li Namecheap nudi neograničene planove?

Da, nekoliko ponuđenih planova imaju neograničenu propusnost i prostor na disku. Ali za to morate platiti premiju.

Ima li Namecheap vlastiti sustav upravljačke ploče?

Ne, web mjesto koristi cPanel, što je industrijski standardni sustav upravljanja vašom web stranicom.

Rezervira li web mjesto moje podatke?

Da, dobivat ćete sigurnosne kopije dva puta tjedno, iako stranica kaže da je to samo za „restauraciju“. To znači da biste trebali sami napraviti sigurnosnu kopiju. Možete besplatno zatražiti dodatne sigurnosne kopije od Namecheap-a.

Kakav je programski jezik prihvaćen na ovoj web stranici?

Namecheap omogućuje integraciju mnogih industrijskih standardnih programa u vaše web mjesto. Glavna imena su MySQL, Perl, Ruby on Rails i PHP.

Mogu li prenijeti svoju domenu ili web mjesto u Namecheap?

Da, možete. Na web mjestu postoji tim za prijelaz koji će vam pomoći donijeti bilo koja postojeća imena domena i web mjesta koja imate na njihovim poslužiteljima. Najbolje od svega, ako je vaš stari domaćin imao drugačije postavljanje upravljačke ploče, Namecheap će ga učiniti kompatibilnim s cPanelom. Možete prenijeti sav svoj postojeći materijal bez obzira koji plan odabrali.

Ako sam novi u stvaranju web stranice, nudi li Namecheap alate za pomoć?

Da, možete pronaći puno alata za cijelu industriju koji će vam olakšati izradu web mjesta. Najčešći su WordPress, Joomla i Drupal. Sve možete postaviti jednim klikom koristeći Softaculous. Ovi alati djeluju bilo da pokrenete jednostavan blog ili postavite internetsku trgovinu.

Koje vrste sigurnosnih opcija nudi Namecheap?

Zasad stranica štiti vaše podatke samo vatrozidom. Stranica također ima vlasnički sigurnosni tim koji će nadzirati bilo kakve probleme.

Mogu li na svojem web mjestu osigurati streaming videa putem Namecheap-a?

Da, ali to morate učiniti putem VPS-a ili namjenskog poslužiteljskog plana. Ako koristite zajednički hosting paket, ne možete strujati video zapise jer će to utjecati na brzinu poslužitelja.

Više na NameCheap.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector