Beste SSL-sertifikatleverandører i 2019 (Oppdatert mai 2020)

Beste SSL-sertifikatleverandører i 2019 (Oppdatert mai 2020)

Beste SSL-sertifikatleverandører i 2019 (Oppdatert mai 2020)

Et SSL-sertifikat er ikke et valg – det er en nødvendighet.


Du holder brukerens data sikre.

Du får “https” sikkert symbol i nettlesere.

Bedre ennå – Google vil belønne nettstedet ditt med bedre søkerangeringer.

guide til SSL

Online sikkerhet er noe som vi alle er hyperbevisste om i dag. I gamle dager på Internett trengte du ikke å bekymre deg for mye om virus og skadelig programvare. Nå for tiden virker det som om noe lurer i hvert hjørne av nettet.

Heldigvis, mens hackere prøver å stjele dataene våre, er det mange metoder vi kan bruke for å forhindre at det skjer.

En av de mest effektive og mest brukte metodene er å bruke SSL-sertifikater. I dag skal vi dykke dypt inn i en verden av online-kryptering og se hvordan det holder internett trygt, spesielt når sensitiv informasjon blir overført.

Vi vil også gjøre en SSL-sertifikatsammenligning for å hjelpe deg med å finne beste SSL-sertifikat og beste SSL-sertifikatleverandør for deg.

Hva er et SSL-sertifikat?

Begrepet SSL er et akronym som står for sikkert sokkelag. Hva dette betyr er at dataene dine blir delt opp i forskjellige deler eller stikkontakter, for å forhindre at de blir oppfanget av en tredjepart, for eksempel en hacker.

Slik det fungerer er at det er en totrinns prosess. Først blir informasjonen kryptert ved å være socketed, og deretter blir nettstedet du kommuniserer med bekreftet å være den virkelige avtalen.

Hvis du for eksempel kjøper noe fra en nettbutikk, er et SSL-sertifikat en måte å sikre at nettstedet er bekreftet og at det ikke er en dummy-side som er satt opp av en hacker.

Hvorfor kjøpe SSL-sertifikat?

Teknisk sett må ethvert nettsted som ønsker å sikre at det er trygt, bruke SSL-kryptering.

Dette vil sikre at sidene ikke blir smittet eller pigget av en hacker, som deretter vil sette alle som besøker nettstedet i fare.

Det er flere forskjellige typer sertifikater som nettsteder kan få (som vi kommer inn på litt), noe som betyr at ikke alle sider blir kryptert på samme måte.

For eksempel kan noen som driver en blogg velge en forenklet versjon siden de ikke har å gjøre med noen sensitiv informasjon, men enhver form for nettbutikk bør ha avansert kryptering for å sikre at kundedata ikke brytes.

Fordelene ved å bruke SSL-sertifikater

Hvis du er en websjef, er det ganske mange grunner til at du bør kjøpe og ansette SSL-sertifikater. Utover den åpenbare fordelen ved å holde deg og dine besøkende trygge, kan SSL også tilby disse fordelene.

  • Holder det profesjonelt: et sentralt skille mellom en amatørside og en profesjonell side er eksistensen av et sertifikat. Så hvis du ønsker å bli tatt på alvor som et forretnings- eller nettmerke, må du ta steget opp.
  • Reduserer sprettehastighet: når folk innser at nettstedet ditt er utrygt, vil de forlate så raskt som mulig. Så for å holde publikum engasjert, må du sørge for at de får en hyggelig opplevelse.
  • Forhindrer flagging: Hvis nettstedet ditt blir hacket fordi du ikke har et SSL-sertifikat, kan søkemotorer vise deg som utrygge, og antivirusprogrammer kan forby brukere å besøke siden din helt. Når du prøver å bygge en online tilstedeværelse, kan dette være en stor veisperring for deg.
  • Tilbyr tillit: selv om kunder ikke er kjent med merkevaren din, ser det at siden har høye nivåer av kryptering, at de er trygge og kan stole på sensitiv informasjon.
  • Forbedrer rangering: din plassering i en søkemotor kan gjøre eller ødelegge din tilstedeværelse på nettet, og å ha høyere sikkerhetsnivå vil hjelpe deg med å komme bedre i søkeresultatene slik at du kan overgå konkurransen.

 

SSL-sertifikattyper

Som vi nevnte er det flere forskjellige varianter av SSL-sertifikater, med hver enkelt definert av et sett med parametere du må oppfylle.

Mens alle sertifikater tilbyr et lag med beskyttelse på nettstedet ditt, er det bare visse (som EV SSL) som kan sikre at all data er kryptert og utilgjengelig for hackere. Her er de vanligste typene sertifikater du kan finne.

Domenevalidering SSL

Hvis du driver et nettsted på lavt nivå (for eksempel en blogg) og ikke håndterer sensitiv informasjon, kan DV SSL være et flott alternativ. Det er relativt billig og enkelt å finne, men det gir ikke så mye beskyttelse.

Årsaken til at dette sertifikatet er et av de minst sikre er at det ikke krever noen validering fra SSL-leverandøren. Dette betyr at du som nettstedseier ikke trenger å bekrefte alle forretningsopplysningene dine før du får et sertifikat.

Dette er også grunnen til at de er så enkle å få, siden det er en mye mer forenklet godkjenningsprosess.

Organisasjonsvalidering SSL

Det neste trinnet over DV SSL er organisasjonsvalidering. For å få denne typen sertifikater må du oppgi verifiserbare detaljer om din fysiske virksomhet, for eksempel adresse og telefonnummer.

Denne typen sertifikater er ideell for organisasjoner som har en murstein og mørtelplassering samt et nettsted. Det anbefales likevel ikke å håndtere sensitiv informasjon som kredittkort.

Utvidet validering SSL

Dette er det høyeste sikkerhetsnivået du kan ha, og det er nødvendig for enhver online virksomhet som handler med transaksjoner som er kalt “e-handel”. Så hvis du driver en nettbutikk eller banksystem, trenger du EV SSL. Denne typen sertifikater krever streng evaluering av myndigheten som gir det til deg.

Bare når du har passert alle bekreftelsesprosedyrer, kan du få godkjenning. Den andre bonusen ved å få EV SSL-status er at nettstedet ditt vil bli oppført med et grønt låsesymbol i adressefeltet.

Dette viser besøkende at nettstedet ditt er så sikkert og beskyttet som mulig. Til slutt er dette det beste SSL-sertifikatet du kan kjøpe.

Jokertegn SSL

For det meste har nettsteder ikke det samme krypteringsnivået for hver side. Dette fordi det kan være dyrt og tidkrevende å gjøre det.

En enkel måte å komme seg rundt dette på er imidlertid å få et Wildcard SSL-sertifikat, som lar deg kryptere alle underdomener fra basissiden.

For eksempel, hvis standarddomenet er www.mysite.com, kan du få et Wildcard-sertifikat som dekker alle underdomener, for eksempel blog.mysite.com, mail.mysite.com, og så videre. Vanligvis må du bare oppgi bekreftelse på at disse underdomenene er en del av det generelle nettstedet ditt, men i noen tilfeller kan det hende du må opprette separate IP-adresser for å få godkjenning.

Totalt sett er de som trenger Wildcard SSL de som administrerer mye underdomener og ønsker å holde alt så enkelt som mulig.

Hvordan kan du få et SSL-sertifikat?

For det første gis SSL-sertifikater bare av visse leverandører, så du må finne et før du kan komme i gang. Vi vil gå over listen over toppleverandørene, og hvor du kan finne dem senere

Men det er viktig å vite at du ikke kan få et sertifikat hvor som helst.

Vanligvis sett krever sertifikatmyndigheten tre nivåer med informasjon fra nettstedet som ber om SSL-kryptering. Avhengig av hvilken type sertifikat du får, kan det hende du må oppgi mer eller mindre informasjon for å bli bekreftet.

IP adresse

For sikkerhetsformål kan bare ett sertifikat genereres for en enkelt IP-adresse. Igjen kan Wildcard SSL også dekke underdomener, men du må fremdeles ha en verifiserbar IP for det primære domenet. Hvis du ikke eier domenet, kan du ikke få et sertifikat for det.

Sertifikat og signeringsforespørsel (CSR)

Dette er en generisk betegnelse for en kryptert form som kan inneholde sensitiv informasjon. CSR brukes til forskjellige formål, inkludert søknad om et SSL-sertifikat. Mengden informasjon du gir vil avhenge av både autoriteten og typen sertifikat du ønsker.

De vanligste dataene inkluderer en fysisk adresse, firmanavn, lokalitet og opprinnelsesland.

I mange tilfeller vil sertifikatmyndigheten (CA) ha et CSR-skjema som du kan fylle ut, men noen ganger kan det hende du må generere en selv. Totalt sett, så lenge informasjonen som er oppført er nøyaktig og verifiserbar, bør du ikke ha noen problemer med å bli godkjent.

WHOIS Record

Hvis du ikke er kjent med dette begrepet, refererer WHOIS-data til informasjonen som er oppført for eieren av et gitt domene. Når du kjøper domenet, må du oppgi data som navn og kontaktinformasjon slik at alle som prøver å finne eieren av nettstedet, kan gjøre det raskt og enkelt.

Når du søker om et SSL-sertifikat, vil CA kontrollere dataene på CSR-skjemaet ditt med WHOIS-posten for å sikre at de stemmer overens.

Hvis de av en eller annen grunn ikke stemmer overens, må du justere WHOIS-dataene for å gjenspeile den gjeldende informasjonen som er oppført på CSR-skjemaet. Ellers blir du ikke godkjent.

Hva er LetsEncrypt?

Når du får et SSL-sertifikat, blir all korrespondanse vanligvis gjort manuelt mellom deg og leverandøren. Imidlertid er LetsEncrypt en automatisert tjeneste som gjør alt dette for deg uten menneskelig innblanding.

Hele prosessen er litt teknisk, men fordelen ved å bruke denne typen systemer er at det kan gjøre alt kjørt mye jevnere, og det gir fortsatt all bekreftelse og autentisering uten problemer.

Siden programmet bare fungerer hvis nettstedet er bekreftet, trenger verken SSL-leverandøren eller rekvirenten å bekymre seg for at systemet tillater feil eller hull i sikkerheten.

Hvem gir SSL-sertifikater?

Det er mange CAer derfra som du kan kjøpe et sertifikat, og noen er mer kjent enn andre. Du må sørge for at de er legitime myndigheter, slik at sertifikatet ditt skal være gyldig og operativt.

To av de største myndighetene der ute er Comodo SSL og Verisign, så ta gjerne en titt på dem hvis du ønsker å bli sertifisert.

Det er en annen måte du kjøper SSL-sertifikater på, og det er å gå gjennom vertsfirmaet ditt. De fleste webverter tilbyr SSL som et servicealternativ, noe som betyr at de håndterer alt papirarbeidet og sørger for at alt går greit. De er faktisk mellommann mellom deg og den utstedende myndighet.

Men hvorfor vil du gå gjennom hosting-tjenesten din? Vel, den viktigste fordelen ved å gjøre ting på den måten er fordi webhotellet har all informasjonen du trenger for å bekrefte nettstedet ditt.

WHOIS-data, IP-adresse og andre opplysninger kan leveres og verifiseres gjennom verten, noe som gjør hele prosessen enklere. I mange tilfeller tilbyr nettverter denne tjenesten enten gratis eller til en liten pris, så det kan være vel verdt bekvemmeligheten til slutt.

Beste SSL-sertifikatleverandører

For å hjelpe deg med å komme i gang med å kjøpe et SSL-sertifikat, her er en liste over de åtte øverste sertifikatmyndighetene online. Hver enkelt kan gi deg den typen SSL-beskyttelse du trenger, og er alle høyt vurdert for sikkerhet.

1. Comodo SSL

Denne CA er rangert som nummer én i verden, så det er et fantastisk sted å få sertifikatet ditt. Det som gjør dette selskapet så effektivt, er at de tilbyr 256-bits kryptering, og de er klarert av alle nettlesere.

Ikke bare det, men Comodo SSL tilbyr rikelig med teknisk support og en garanti på $ 250 000 hvis nettstedet ditt er hacket. Årsprisen for et EV SSL-sertifikat er $ 249.

2. IdenTrust

Denne autoriteten er kjent blant mange banknettsteder, så du vet at det er et utmerket valg. Her får du fremdeles 256-biters kryptering og rikelig med støtte.

IdenTrust bruker også en avansert algoritme for å gi et ekstra løft av sikkerhet. Det beste av alt er at prisene er mye rimeligere, med de fleste sertifikater som koster mellom $ 100 og $ 150 for et år.

3. Symantec

Selv om prispoengene for denne leverandøren er mye høyere enn noe som IdenTrust, får du utrolig beskyttelse, i tillegg til en eksemplarisk garanti.

De fleste EV SSL-sertifikater er forsikret for opptil 1,5 millioner dollar, men de kan koste over 1 000 dollar per år. Som med de andre, tilbyr Symantec 256-bit kryptering.

4. GoDaddy

De fleste er klar over denne Godaddy, men vanligvis skyldes det at de ønsker å få et domene eller være vert for et nettsted. Imidlertid gir dette internettkraftverket også SSL-sertifikater, og de er mye rimeligere enn konkurransen. Prisene varierer fra $ 69 til $ 300.

5. GlobalSign

Hvis du vil ha litt ekstra beskyttelse for nettstedet ditt uten å måtte betale ublu priser, er GlobalSign et flott alternativ. Den tilbyr 2048-biters fremtidssikker kryptering, i tillegg til programmer som oppdager phishing. Det beste av alt er at du kan registrere deg for et enkelt domene til bare $ 249 per år.

6. Digicert

Digicert er en annen CA som tilbyr 2048-biters kryptering, noe som betyr at det er perfekt for alle online forretningstransaksjoner. Selv om denne leverandøren ikke er så kjent som noen av de andre, er de verdt å sjekke ut. Prisene varierer fra $ 175 til $ 595 årlig for Digicert-sertifikater. De gir også en ubegrenset serverlisens med sine sertifikater.

7. Certum

Hvis du har et budsjett og ikke trenger høye krypteringsnivåer, kan dette være en flott CA å velge. Selv om det bare tilbyr 128-bits sertifikater, er det mer enn nok for nettsteder som ikke har å gjøre med sensitive data. Prisene er også mye rimeligere, alt fra $ 23 til $ 299 per år.

8. Tillatelse

Denne CA tilbyr 2048-biters kryptering samt relativt rimelige priser. Dette gjør det til et utmerket alternativ for alle online virksomheter som ønsker ekstra beskyttelse uten å måtte betale mye mer. Prisene varierer mellom $ 180 og $ 575 i året, med EV SSL som ligger i den nedre enden av spekteret.

9. Geotrust

Geotrust tilbyr begge SSL-sertifikater som muliggjør 256-biters kryptering. De tilbyr også kodesignering, som er metoden for å bruke en sertifikatbasert digital signatur for å signere kjørbare filer og skript for å bekrefte forfatterens identitet og sikre at koden ikke har blitt endret eller ødelagt siden den ble signert av forfatteren, som tilbyr åpenbart et ekstra nivå av sikkerhet. SSL-sertifikatene som tilbys av Geotrust varierer fra $ 149 til $ 745.

10. Rask SSL

Rapid SSL er et datterselskap av Geotrust, og er definitivt et mer budsjettvennlig alternativ sammenlignet med dets morselskap. De har to alternativer sine RapidSSL-sertifikater som lover å “Sikre en enkelt domene med sterk kryptering. ” for 59 dollar. Det andre alternativet er RapidSSL jokersertifikater som “Sikrer ubegrensede underdomener med sterk kryptering. ” for 249 dollar. De tilbyr en garanti på 10 000 dollar og tilbyr opptil 256-bits kryptering. En annen interessant funksjon på dette nettstedet er at det lar deg enkelt sammenligne tilbudet med noen av de andre lederne som Godaddy, Globalsign og Comodo SSL her.

11. Thawte

På samme måte som Geotrust tilbyr Thawte både SSL-sertifikater og kodesignering. Deres alternativer varierer fra $ 149 – $ 299 per år, men de tilbyr også alternativer for å legge til wildcard SSL mot en ekstra kostnad. Deres SSL123-alternativ starter på $ 149, men går opp til $ 745 hvis du velger å legge til wildcard-alternativet. Deres SSL-webserver starter på $ 199, og den øker til $ 599 med jokertekst SSL lagt til. De tilbyr opptil 256-biters kryptering og en 30 dagers pengene-tilbake-garanti. Også deres tilbudte garantier varierer fra $ 500,000 – $ 1,500,000.

12. Nettverksløsninger

Nettverksløsninger er et nettsted som tilbyr stort sett alt du trenger når du oppretter et nettsted, selvfølgelig inkludert SSL-sertifikater. Denne leverandøren har 5 alternativer fra $ 59.99 med en 2-årsperiode og opp til $ 579 med en 2-årsperiode. De tilbyr “garantier” fra $ 10.000 helt opp til $ 1.000.000.

Andre hensyn angående SSL-sertifikater

Selv om det er viktig at du forstår det grunnleggende i SSL og hvordan det hele går sammen. Dette er den “ultimate guiden”, og vi må gi deg tilleggsinformasjon som kan være nyttig når du ser på SSL og hvordan det kan fungere for nettstedet ditt. Så med det i tankene, er her noen andre ting å tenke på når du krypterer dataene dine.

Tregere lastehastighet

Du har kanskje lagt merke til at når du går til kassedelen på et nettsted at det tar litt lenger tid før det lastes inn enn resten av sidene. Det er fordi krypteringen tar et sekund eller to å tre i kraft. Det som egentlig skjer er at siden med sertifikatet gjør et “håndtrykk” med den besøkende brukerens datamaskin.

Dette sikrer at tilkoblingen er stabil og sikker, og at ingen tredjepartspersoner kan snuse seg inn og hente sensitive data.

Sertifikat utløp

Som vi nevnte i vår liste over leverandører, blir prisene for SSL-sertifikater oppført årlig. Dette betyr at ethvert nettsted som er sertifisert må betale hvert år for å holde alt oppdatert og oppdatert. Hva det også betyr er at hvis du besøker et nettsted som har et utgått sertifikat, er det ikke like trygt.

Vanligvis vil nettleseren din eller antivirusprogramvaren fortelle deg om dette er tilfelle, og det er opp til deg å bestemme om du vil fortsette. For pengene våre ville vi ikke under noen omstendigheter.

Green Lock Data

Som vi nevnte over, vil nettsteder som har SSL-beskyttelse ha en grønn lås i adressefeltet. Nettstedet vil også bli oppført som en https i stedet for som en standard HTTP. Det du også bør vite er at å klikke på den grønne låsen viser all offentlig informasjon.

Denne informasjonen handler både om selskapet som eier nettstedet, samt sertifikatmyndigheten. Dette er enda en måte for besøkende å bekrefte sikkerheten til alle sidene de besøker. Så hvis et nettsted ikke har en lås, bør du passe på.

Sertifikatinstallasjon

En viktig ting å huske når du søker om et sertifikat, er at du må installere det på nettstedet ditt. Dette er en annen grunn til at folk liker å gå gjennom webhotellet, ettersom verten vanligvis vil tilby å gjøre dette for deg.

Hvis du har et nettsted som er på en delt webserver, har du ikke direkte tilgang til det likevel. Dette er viktig å huske på, slik at du ikke betaler for noe du ikke en gang kan bruke.

HTTP fase ut

Dette kan kanskje ikke skje i det hele tatt, men det er en økende idé at all online aktivitet skal sikres gjennom SSL. Dette betyr at nettsteder som ikke har sertifisering, vil bli fjernet fra søkemotorer eller fases ut helt.

Tanken bak dette er at ved å kreve sertifikater for alle nettsteder vil det gjøre internett til et mye tryggere sted generelt, men faktum er at det kan være vanskelig å implementere en slik overordnet strategi, spesielt når man vurderer det store omfanget av internett.

Slik det fremgår, bestemmer lokale lover og forskrifter hvilke typer nettsteder som skal ha SSL-sertifikater. Akkurat nå trenger bare de som er klassifisert som et oppføringsside, eller sider som ikke omhandler kundeinformasjon, ikke SSL-kryptering.

Et av de største problemene med å kreve slik beskyttelse, er at det kan koste mye penger. Å betale flere hundre dollar i året kan være uoverkommelig for noen nettsteder, spesielt hvis de må administrere flere domener eller IP-adresser.

Kanskje hvis kostnadene gikk ned, ville det være lettere å fase ut alle usikre nettsteder, men det vil være interessant å se hvordan alt sammen kommer sammen.

Konklusjon

Som du ser er det mange ting du bør tenke på når du ser på SSL-sertifikater. Totalt sett er det alles ansvar å sørge for at internett er et trygt sted. Dette betyr at hvis du er vert for et nettsted, bør du få det kryptert så snart som mulig.

Heldigvis betyr den nåværende utbredelsen av SSL-sertifikater, sammen med den enkle metoden for å oppdage et trygt nettsted, at de fleste kan være online uten risiko for å bli smittet med en slags malware.

Vanligvis oppstår problemet når du besøker et ikke-sikkert nettsted eller laster ned noe fra en usikret kilde. Som sådan er det ingen reell grunn til at du skal føle deg utrygg når du surfer på nettet.

Forhåpentligvis svarte denne guiden alle spørsmålene dine angående SSL-sertifikater, og vi håper det hjalp deg å finne den beste leverandøren av SSL-sertifikater for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector