A Google Cloud véleménye – 2020. május – Hostolási árak és tervek

Mennyire jó a Google Cloud Hosting?


A Google Cloud véleménye 3.3 / 5 Olvasó: {{reviewsO overall}} / 5 Felhasználók (5 szavazatok) Előnyök

 1. Kitűnő előadás
 2. Számlák percszintű növekedésben
 3. Kiváló belső adatközpont-hálózat
 4. Könnyen használható Big Data elemzés a BigQuery segítségével

Hátrányok

 1. Csak három adatközpont
 2. Kevesebb szoftver opció, mint AWS
 3. Nem a kezdőnek

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

A Google Cloud Hosting hivatalos áttekintése

A Google Cloud tárhely inkább IAAS szolgáltatás – Infrastruktúra mint szolgáltatás. A Google, a Szilícium-völgy hatalmas konglomerátuma, amelyet mindannyian szeretünk és tudunk, emellett hosting szolgáltatásokat is nyújt.

Alapszinten a Google ezt a Google Webhelyet hívja. Az oktatási és a kormányzati szektor már régóta használta egyszerű webhelyek és még egyszerűbb intranetek létrehozására. Jelenleg nem próbálnak versenyezni más webtárhely-platformokkal és szolgáltatókkal. Ehelyett kipróbálják a kezüket az IAAS-iparban.

A Google Cloud Hosting legjobb tulajdonságai

A Google két fő versenytársa az Amazon Web Services (AWS) és a RackSpace tárhely. Nagyon befolyásolja őket a Linux – különösen a Linux Google változata. Igen – a Google-nak saját Linux változata van.

Kitűnő előadás

A Google Cloud platform kiváló teljesítményt nyújt. Ennek teszteléséhez legalább két szolgáltatást kellett összehasonlítanunk. A tesztünkben a RackSpace-t használtuk, mivel a RackSpace a teljesítmény szempontjából inkább meghaladja versenytársait. Ebben az esetben a Google Cloud felülmúlta a RackSpace-t. Amikor a Google Cloud-ot teszteltük a RackSpace ellen, sikerült elérnünk a benchmarking számokat egy vCPU-val a Google Cloud platformon, míg a RackSpace két vCPU-ját igényelte ugyanazok a számok elérése..

Számlák percszintű növekedésben

A Google-nak egy nagyon kifinomult árkalkulátorja van, sőt számítási algoritmusaikat is nyilvánosságra hozzák – egészen a csupasz JSON-kódig. Mindezeknek az algoritmusoknak a végrehajtása mellett a Google számlázni fog Önnek percszintű lépésekben. Egy hónapot 720 percként határoznak meg, és benchmarking céljából, ha az egész hónapot benchmarkingban töltötte, akkor 720 perc számlázni fog számlát..

Amikor megvásárolja az IAAS-csomagot, az árak évi 6092 dollártól kezdődnek, és nyolc szerver webes alkalmazáscsomaggal kezdődnek.

Kiváló belső adatközpont-hálózat

Ennek nem kellene meglepőnek lennie, de a Google hálózati szabványa a legkiválóbb. A virtuális gépek beállításakor könnyen és gyorsan létrehozhat virtuális magánhálózatokat. Ez magában foglalja a virtuális gépek rendezésére szolgáló nyilvános és magánhálózatokat is. Ezenkívül hozzáférést biztosít a tűzfalakhoz, átjárókhoz és útválasztókhoz. Azt fogja tapasztalni, hogy ezeket könnyű beállítani – ha ismeri a Linux parancssort. A Google Cloud platformon való navigáláshoz nincs szükség az informatikai háttérre. Ha azonban a legtöbbet szeretné kihozni a szolgáltatásból, akkor valószínűleg a legjobb téged lenne.

Könnyen használható Big Data elemzés a BigQuery segítségével

A Google Cloud platform célközönsége nemcsak az energiafelhasználók. A parancssori felületet használják, hogy lépést tartsanak az IAAS iparág többi versenytársával. Ide tartoznak a Microsoft Azure, az Amazon Web Services, a RackSpace Managed Cloud és az IBM / SoftLayer, amelyek mind informatikai adminisztrációs tapasztalattal rendelkező embereket céloznak meg, nem csak az energiafelhasználókat.

Ha ebbe a kategóriába tartozik, a Google Cloud platform megkönnyíti a mindennapi tevékenységek elvégzését, például ideiglenes IP-címek hozzárendelését az IP-címek fenntartásához..

A Google Cloud Hosting hátrányai

Vannak olyan dolgok, amelyekről azt találtuk, hogy a Google Cloud jobban teljesíthető. Itt van, amit találtunk.

Csak három adatközpont

A Google Cloudnak csak három adatközpontja van – világszerte. Van együk az Egyesült Államok Iowában, egy Belgiumban, Németországban és egy Tajvanon. Nem számít, mennyire képes a Google Cloud teljesítményét összehasonlító tesztjein elvégezni, az Ön weboldala és adatai csak olyan gyorsan megyek, mint a leggyengébb link. Ez az alapvető fizika. Ha van egy Blu-ray lejátszóm, amely egy HDTV-hez van csatlakoztatva egy RCA-kábellel, nem fogom átadni a nagyfelbontású képet. Ha a videót az RCA-kábellel kényszeríti, egy olyan kábel, amely nem képes kezelni a nagyfelbontást, úgy fogja készíteni, hogy a videóm ne játsszon nagy felbontású formátumban. A gyenge összeköttetés az RCA kábel lenne. Ahhoz, hogy HDTV-t kapjak egy Blu-ray lejátszótól, rendelkeznie kell egy Blu-ray lejátszóval, HDMI-kábellel és HDTV-vel. Minden linknek képesnek kell lennie a sávszélesség kezelésére.

Ugyanez az elv vonatkozik az internetre. Ha a Google Cloud csak három adatközponttal rendelkezik, akkor az internet, amelyre épül az internet, lelassíthatja webhelyét. A felhasználói élményt meghatározza, ha a leglassabb kapcsolat van közted és az erőforrás között.

Ezt a Google Cloud platformon fogom mondani. Nemrég nyílt meg adatközpont Dél-Karolinában, az Egyesült Államokban.

Kevesebb szoftver opció, mint AWS

Ha összehasonlítást kellene végeznie az Amazon Web Services és a Google Cloud platformon, akkor észreveheti, hogy a Google Cloud platformon súlyosan hiányzik. Az Amazon Web Services sokkal több lehetőséget és szolgáltatási csomagot kínál, mint a Google Cloud platform.

Nem a kezdőnek

A Google Cloud platform nem kezdőknek szól. Megemlítem ezt itt, mert lehetséges negatív és elfordítja az embereket – bár a Google ezt szándékosan tette. Ha versenyezni szeretne az IAAS legfontosabb szereplőivel, akkor a lehető legjobban kihasználhatja a szolgáltatást, ha rendelkezik informatikai adminisztrációs háttérrel..

Alsó sor

Ha összehasonlítja a Google Cloud platformot minden versenytársával, akkor pontosan ugyanazon a helyen áll a Microsoft Azure. Ha az általam választott virtuális gép a Linux kernelén alapulna, akkor kompatibilitása szempontjából mindenképpen a Google Cloud platformot választanám. Hasonlóképpen, akkor a Microsoft Azure platformot választom, ha a Windows a választott virtuális gép. Mindkettő kiváló szolgáltatásokat nyújt, és egymás mellett értékelve a Google Cloud platformon felülmúlja a Microsoft Azure-t.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map