Google Отзиви в облак май 2020 г. – Ценообразуване и планове за хостинг

Колко добър е Google Cloud хостинг?


Google Cloud Review 3.3 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (5 гласове) Плюсове

 1. Отлично изпълнение
 2. Сметки в минимални увеличения
 3. Отлична вътрешна мрежа за центрове за данни
 4. Лесен за използване анализ на големи данни с BigQuery

Против

 1. Само три центъра за данни
 2. По-малко софтуерни опции от AWS
 3. Не за начинаещия

Support3Speed3Features3.5Value4Transparency3

Официалният ни преглед на облачния хостинг на Google

Хостингът в облак е по-скоро услуга на IAAS – Инфраструктура като услуга. Google, масивният конгломерат на Силициевата долина, който всички ние обичаме и знаем, че предоставя и услуги за хостинг.

На основно ниво Google нарича това Google Сайтове. Той се използва от образователния и държавния сектор от дълго време за създаване на прости уебсайтове и дори по-прости интранети. В момента те не се опитват да се конкурират с други уеб хостинг платформи и доставчици. Вместо това те се опитват да работят в IAAS индустрията.

Най-добрите характеристики на Google Cloud хостинг

Основните два конкурента на Google включват Amazon Web Services (AWS) и хостинг на RackSpace. Те са силно повлияни от Linux – особено вариантът на Google на Linux. Да – Google има собствен вариант на Linux.

Отлично изпълнение

Платформата на Google Cloud има отлични показатели. За да проверим това, трябваше да сравним минимум две различни услуги. Използвахме RackSpace в нашия тест, тъй като RackSpace има тенденция да надмине конкурентите си по отношение на производителността. В този случай Google Cloud превъзхожда RackSpace. Когато тествахме Google Cloud спрямо RackSpace, успяхме да постигнем сравнителните числа с един vCPU от платформата Google Cloud, докато на RackSpace бяха необходими две vCPU, за да постигнат едни и същи числа.

Сметки в минимални увеличения

Google има много сложен калкулатор за ценообразуване и те дори правят алгоритмите си за изчисляване публични – чак до голия JSON код. С извършването на всички тези алгоритми Google ще ви таксува с минимални стъпки на ниво. Те определят месец като 720 минути, а за целите на сравнителния анализ, ако сте прекарали целия месец за сравнителен анализ, ще бъдете таксувани за 720 минути.

Когато закупите пакета им IAAS, цените започват от 6092 долара годишно и започват с техния пакет за осем сървърни уеб приложения.

Отлична вътрешна мрежа за центрове за данни

Това не трябва да е изненада, но стандартът на Google за работа в мрежа е най-висок. Когато настроите вашите виртуални машини, можете лесно и бързо да създавате виртуални частни мрежи. Това включва публични и частни подмрежи за подреждане на вашите виртуални машини. Ще получите достъп и до защитни стени, шлюзове и рутери. Ще разберете, че те са лесни за настройване – ако знаете командния ред на Linux. За да се ориентирате в платформата на Google Cloud не е необходима информация за ИТ. Ако обаче искате да извлечете максимума от услугата, най-вероятно е най-добре да заложите такава.

Лесен за използване анализ на големи данни с BigQuery

Целевата аудитория за платформата Google Cloud не е само потребителите на енергия. Те използват интерфейса на командния ред, за да бъдат в крак с другите конкуренти в индустрията IAAS. Това включва Microsoft Azure, Amazon Web Services, RackSpace Managed Cloud и IBM / SoftLayer, които са насочени към хора с опит в управлението на ИТ – не само потребители на енергия.

Ако попадате в тази категория, платформата на Google Cloud улеснява ежедневните задачи като назначаване на временни IP адреси за резервиране на IP адреси.

Недостатъци на Google Cloud хостинг

Има някои неща, за които установихме, че Google Cloud може да се справи по-добре. Ето какво открихме.

Само три центъра за данни

Google Cloud има само три центъра за данни – в световен мащаб. Те имат един в Айова в САЩ, един в Белгия, Германия и един в Тайван. Без значение колко добре може да се справи Google Cloud при техните тестове за сравнителен анализ, вашият уебсайт и вашите данни ще вървят само толкова бързо, колкото и най-слабата връзка. Това е основна физика. Ако имам Blu-ray плейър, свързан към HDTV чрез кабел RCA, няма да получа доставяне с висока разделителна способност. Принуждавайки видеото чрез RCA кабел, кабел, който не може да се справи с висока разделителна способност, ще го направи така, че видеото ми да не се възпроизвежда при висока разделителна способност. Слабата връзка ще бъде RCA кабелът. За да получа HDTV от Blu-ray плейър, трябва да имам Blu-ray плейър, HDMI кабел и HDTV. Всяка връзка трябва да може да се справи с честотната лента.

Същият принцип важи и за Интернет. Когато Google Cloud има само три центъра за данни, самата мрежа, на която се основава Интернет, може да забави уебсайта ви. Който най-бавната ви връзка е между вас и вашите ресурси, определя потребителското изживяване.

Ще кажа това за платформата Google Cloud. Наскоро те откриха център за данни в Южна Каролина в Съединените щати.

По-малко софтуерни опции от AWS

Ако бихте направили паралелно сравнение с Amazon Web Services и платформата Google Cloud, ще откриете, че платформата Google Cloud силно липсва. Amazon Web Services предлага много повече опции и пакети за услуги от платформата Google Cloud.

Не за начинаещия

Платформата на Google Cloud не е за начинаещи. Тук споменавам това, защото е потенциален негатив и ще отвърне хората, въпреки че Google е направил това умишлено. За да се конкурирате с най-големите играчи в IAAS игралното поле, вие ще се възползвате от услугата, ако имате опит в ИТ администрацията.

Долната линия

Когато сравнявате платформата Google Cloud с всички нейни конкуренти, тя се нарежда точно по същия начин с Microsoft Azure. Ако виртуалната машина по мой избор беше базирана на Linux ядрото, със сигурност бих избрала платформата Google Cloud за нейната съвместимост. По същия начин бих избрал платформата на Microsoft Azure, ако Windows беше моя VM по избор. И двете са отлични услуги и платформата Google Cloud, която е оценена рамо до рамо, изпреварва Microsoft Azure.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map