Отзиви на IBM Softlayer май 2020 г. – Ценови цени и планове за хостинг

Отзиви на IBM Softlayer май 2020 г. – Ценови цени и планове за хостинг

Отзиви на IBM Softlayer май 2020 г. – Ценови цени и планове за хостинг

Contents

Колко добър е IBM Softlayer хостинг?

IBM Softlayer е проектиран като хостинг сайт с по-голям бизнес мащаб и е оборудван за работа с хостинг на няколко уебсайта наведнъж. Обичаме трите различни нива на наличните пакети и начина, по който те разбиват пакетите въз основа на очакваната ефективност.


Вижте Официален сайт Отзиви на IBM Softlayer 3 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (1 гласуване) Плюсове

 1. Център за поддръжка на пълен работен ден
 2. Предлага 3 вида сървър
 3. 100% ненадеждно обслужване

Против

 1. Цената на уебсайта е неясна
 2. Без основна пакетна оферта за малък бизнес
 3. Лоши отзиви от Центъра за поддръжка
 4. Цените са много по-високи в сравнение с други хостинг софтуер

Support2.5Speed3.5Features3.5Value2.5Transparency3 Хостинг платформата на IBM Softlayer е създадена през 2005 г. Тази хостинг система, базирана в облак, която е богата на функции и гъвкава и предлага много различни вариации на своя продукт, за да го приспособи към специфичните нужди на компанията.

Кой трябва да използва IBM Softlayer

IBM Softlayer е проектиран като хостинг сайт с по-голям бизнес мащаб и е оборудван за работа с хостинг на няколко уебсайта наведнъж. Въпреки че този стил на хостинг не е идеален за отделния уебсайт или блогър, компания с пет или шест различни уебсайта ще се възползва от този хостинг модел.

Характеристика

Списъкът с функции за IBM Softlayer е почти безкраен. Въпреки това повечето прегледи стигат до едно и също заключение: най-добрата характеристика на IBM Softlayer е, че той дава на разработчиците пълен контрол върху мрежата. Потребителите автоматично имат контрол върху ethernet кабели, контроли на изхода на електрозахранването и промени в контролните панели с минимално взаимодействие с техническия екип.

Допълнителни функции, които IBM Softlayer може да се похвали, са 100% споразумение за ниво на услуга (SLA) и пълен контрол върху услугите чрез интерфейса за програмиране на приложения (API). Освен това, със 17 географски местоположения и център за поддръжка на пълен работен ден, винаги ще имате някой на повикване и готов да помогне, ако нещо се случи.

Кой тип сървър е подходящ за вас?

IBM Softlayer се предлага в три различни сървърни опции: специализирани сървъри, CloudLayers и управлявани сървъри. Типът на сървъра, който търсите, зависи от това, каква цел имате за сървъра.

Специализираните сървъри са за онези, които искат да управляват собствените си сървъри, особено за собствениците на среден бизнес, до ниво на предприятието. Опцията за специален сървър се предлага в голямо разнообразие, от отделни процесори до огромно шестнадесетично ядро, има връзка между сървър и сървър и до 32 GB DDR3 памет за случаен достъп (RAM) и дори вашият избор на операционни системи.

CloudLayer сървърът е идеален за някой, който иска много гъвкавост в сървър. CloudLayer работи с почасово или месечно ценообразуване без договори, разполага само за пет минути и е известен с това, че е най-персонализираният план от трите. Плановете варират, но се предлагат опции до 16 ядрени, 64 GB RAM с твърд диск 250 GB, при условие че е избран сървърът Bare Metal.

Управляваните сървъри са предназначени за тези, които не искат да управляват своя сървър, оттук и името. Управляваните сървъри са идеални за фирми, които трябва да хостват повече от един уебсайт, но не искат да са в крак с актуализациите и мониторинга на сървъра. Времето за внедряване на тези сървъри е по-малко от един ден, а месечните договори са налични. Освен това, тази опция предлага напълно персонализирани сървърни решения за вашия бизнес, както и ежедневни резервни копия и прилагани разширени мерки за сигурност.

Професионалисти

 • Повечето от рецензенти обичат колко адаптивен може да бъде всеки план
 • Всички сървъри са гъвкави и се предлагат с различни модификации, така че можете да приспособите плана си към вашия бизнес
 • 17 географски места по целия свят (точка на присъствие)
 • Център за поддръжка на пълен работен ден
 • Три различни планове обхващат три различни типа сървъри, всички обслужващи различни цели
 • Високопоставен ъптайм, подкрепен със 100% споразумение за ниво на услуга (SLA)

Против

 • Цените на уебсайта са неясни; трудно е да разбереш за какво плащаш
 • Някои популярни функции, които се очаква да бъдат част от пакета струват допълнително
 • Докато IBM Softlayer беше известен с примерното си обслужване на клиенти в миналото, по-новите прегледи показват, че центърът за поддръжка е в най-добрия случай
 • Няма истински „основни“ пакети, тази хостинг система не е предназначена за собственици на малки фирми или физически лица
 • Цената за този хостинг софтуер е висока в сравнение с други хостинг софтуер
 • Някои потребители изпитват по-бавни обороти за създадените билети (часове, а не рекламираните двадесет минути)

Долната линия

IBM Softlayer е богат на функции и идва много адаптивен от паметта, RAM паметта, скоростта на обработка и внедряване, IBM Softlayer има по нещо за всеки. Обичаме трите различни нива на наличните пакети и начина, по който те разбиват пакетите въз основа на очакваната ефективност. Плюс това, IBM се гордее със световен център за поддръжка при дежурство и казва, че всички билети ще бъдат адресирани в рамките на двадесет минути.

Напоследък обаче рецензенти изпитват изоставане в обслужването на клиентите; поддръжката често отнема повече от един ден за решаване на проблем. Друга често срещана болка е цената на услугите – бизнес планът определено е предназначен за среден до голям установен бизнес.

Като цяло, IBM Softlayer е топ избор за среден и голям бизнес. Този хостинг софтуер ще приспособи своите услуги според нуждите на бизнеса въз основа на бързина, времеви ограничения, необходима памет и свързаност. Ще бъде скъпо, но ще бъде персонализирано и контролируемо.

Вижте Официален сайт

Въпроси и отговори на IBM Softlayer

В днешния свързан свят, нищо не е по-важно от това да имате силна мрежа, която да поддържа бизнеса ви. Докато в стари времена, което означаваше създаването и изграждането на инфраструктура, за да има различни офиси, да си говорят помежду си, в наши дни можете да се грижите за всичко в облака. Да бъдете по-бързи, по-евтини и да изисквате по-малко поддръжка, мрежата, базирана на облаци, е вълната на бъдещето и не показва признаци на забавяне.

Тъй като облачният хостинг бързо се превръща в норма, все повече компании предлагат решения за фирми, които искат бързина, свързаност и сигурност на една ръка разстояние. Един такъв метод е програмата SoftLayer на IBM, която може да осигури на предприятията както големи, така и малки с всички свои мрежови нужди.

В продължение на повече от десетилетие SoftLayer върви по-лесно до нещата за бизнеса, но напоследък става все по-мейнстрийм, тъй като IBM увеличава количеството решения, които SoftLayer може да предостави. Поради това все повече компании гледат на тази програма, за да отговарят на техните нужди.

Ако се интересувате от SoftLayer, неизменно ще се чудите дали това е добра инвестиция. Поради тази причина сме съставили изчерпателен списък с въпроси и отговори, свързани със софтуера, така че да можете да решите сами.

Най-често задавани въпроси за IBM SoftLayer

Колко лесно е да настроите?

SoftLayer е една от най-лесните програми за настройване. Ако имате нужда от бърза и лесна облачна мрежа, можете да работите в рамките на минути. Ако искате нещо по-интегрирано, като управляван сървър, тогава можете да имате всичко, настроено в рамките на един работен ден.

Имайки това предвид, обаче, ще трябва да инвестирате повече време за други програми и добавки, ако искате. Въпреки че процесът не е сложен, той може да отнеме повече време в зависимост от това кои системи искате да добавите и колко. Основният пакет е изключително лесен за инсталиране, но други програми ще отнемат малко повече време.

Какъв вид система за поддръжка се предлага с SoftLayer?

Едно от най-добрите неща за SoftLayer са неговите превъзходни нива на поддръжка на клиенти. Част от това, което прави тази програма толкова ефективна, е, че разполагате с денонощни служители и техници, които могат да решат всеки проблем, който може да имате възможно най-скоро..

SoftLayer също така предлага собствена програма за поддръжка, наречена KnowledgeLayer. Тази система разполага с пълен набор от инструменти, които можете да използвате самостоятелно, за да коригирате всякакви технически проблеми със софтуера, което означава, че трябва да можете да се грижите за повечето проблеми във фирмата. KnowledgeLayer също има форум, в който можете да отстраните много проблеми, които могат да възникнат.

Що се отнася до обслужването на клиентите, можете да се свържете с екипа за поддръжка на SoftLayer по всяко време, двадесет и четири часа на ден. Билетите се отговарят в рамките на един ден, а кол-центърът отговаря незабавно за спешна помощ. Никога не сте далеч от получаването на помощ за SoftLayer.

Пълно излишен е Softlayer?

Част от причината, че мрежата, базирана на облаци, става толкова популярна, е, че не е нужно да се притеснявате за спадането на мрежата. Със стари системи от медни проводници, ако модем или сървър спре да работи, това може да съсипе цялата мрежа.

Със SoftLayer никога не трябва да се притеснявате за проблеми с мрежовата връзка, тъй като има вградена пълна излишък. Всъщност софтуерът може да гарантира 100% споразумение за ниво на услуга, за да можете спокойно да управлявате бизнеса си. С богат набор от точки на присъствие можете да поддържате бизнеса си през целия ден без прекъсване.

Какви функции могат да бъдат направени без техническа поддръжка?

Въпреки че екипът за поддръжка на SoftLayer е изключителен, не е нужно да им се обаждате за всеки възникнал проблем. За щастие, софтуерът се предлага с много автоматични инструменти, които ви позволяват да се грижите за проблемите в къщата, без да се притеснявате от техническата поддръжка изобщо.

Използвайки инструментите на SoftLayer, можете да рестартирате сървъри, да презареждате операционни системи и да се грижите за много други аспекти на услугата, които са в комплект с KnowledgeLayer.

С коя операционна система работи?

Друга голяма причина за използване на облачни решения е, че те могат да бъдат приложими в много различни платформи. По този начин не е нужно да сте физически свързани с мрежовите си линии, за да говорите с различни офиси и ако имате различни операционни системи, все още можете да комуникирате без проблеми.

SoftLayer не се различава и може да бъде инсталиран на Windows, Macs или Linux устройства. Можете да изберете коя операционна система да работи най-добре за вас, което прави SoftLayer толкова универсален, колкото е ценен.

Какви са скоростите на връзката нагоре? Какво ще кажете за изходящия трафик?

Що се отнася до поддържането на вашите бизнес операции, искате да сте сигурни, че имате връзка, която е надеждна и бърза. Не е нужно да чакате вечно, за да обработвате всякакъв вид действия по мрежата, поради което се нуждаете от висока скорост на връзката нагоре и изходящ трафик.

С SoftLayer можете да получите до 100 Mbps скорост на връзката нагоре, което е повече от достатъчно, за да извършвате бизнес бързо и ефективно. Що се отнася до изходящия трафик, софтуерът позволява до пет терабайта трафик, което е достатъчно за повечето фирми.

Що се отнася до RAM, SoftLayer идва с до 32GB DDR3 RAM, в зависимост от това кой пакет изберете.

Можете ли да надстроите услугите веднъж инсталирани?

За някои фирми може да ви е необходим само основен пакет, за да поддържате различните си работници и офиси в синхрон помежду си. Ако обаче решите да разширите бизнеса си, неизменно ще искате да надстроите вашите услуги и решения, което означава, че искате да добавите към съществуващата си мрежа.

Със SoftLayer те улесняват добавянето на услуги, независимо на кое ниво сте, което означава, че когато бизнесът ви се нуждае от разширяване, така и вашата мрежа, базирана в облак. Изключително лесно е да надстроите, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с поддръжката на клиенти, за да го направите.

Мащабируем е SoftLayer?

По същия начин, по който ще искате да надстроите броя на услугите, които имате, другото важно нещо е възможността да мащабирате всичко, ако е необходимо. Днес може да имате само два офиса, които трябва да се свържат, а утре може да имате дузина. Ако вашата мрежа не е мащабируема, няма да можете да разширите бизнеса си ефективно.

За щастие, SoftLayer никога не е улеснявал мащабирането на вашите мрежови решения, което означава, че колкото и точки да са ви необходими, те могат да го направят. Независимо дали имате дузина офиси или сто, разпределени по целия свят, SoftLayer е напълно мащабируем, тъй като имате нужда от него.

Можете ли да имате хибридна мрежа с SoftLayer?

Наличието на опции за вашата мрежа е от първостепенно значение за безпроблемно управление на бизнеса. Въпреки че облачните системи със сигурност са по-популярни в наши дни, понякога все пак се налага да се свържете със стандартна мрежа от медни проводници за някои мрежови точки.

SoftLayer ви дава възможност да имате хибридна мрежа чрез безпроблемна интеграция с физически сървъри и модули, като ви дава пълен контрол, независимо къде трябва да се свържете.

Какъв вид облачни сървъри са налични?

С SoftLayer имате три основни опции за облачни сървъри. Всъщност основните облачни решения се предоставят чрез едно подразделение на SoftLayer, наречено CloudLayer. Тази програма е лесна за изпълнение и предлага незабавни решения за минути. Наличните опции на сървъра са публични, частни и голи метали. Ето разбивка на всеки по отношение на възможностите за съхранение и качване.

 • Обществени сървъри: максимум осем ядра, 8 GB оперативна памет и 100 GB памет
 • Частни сървъри: максимум осем ядра, 32 GB оперативна памет и 100 GB памет
 • Чист метал: максимум 16 ядра, 64 GB оперативна памет и 250 GB памет
Има ли SoftLayer управлявани сървъри на разположение?

Ако предпочитате вашата мрежа да се обработва от трета страна, тогава имате тази опция с SoftLayer. В този случай няма да се притеснявате за управлението на системата си или за възникнали проблеми. Вместо това, техният екип на SoftLayer ще се грижи за всички подробности и ежедневни проблеми с управлението, които могат да възникнат.

Тъй като тя е по-интегрирана от стандартната облачна мрежа, управляваните сървъри могат да отнемат до един ден за инсталиране, а те изискват месечен договор за поддържане.

Какви функции се предлагат с управлявани сървъри?

Част от причината да използвате управляван сървър е, че той отнема много тежест от раменете ви, за да можете да се съсредоточите повече върху управлението на вашия бизнес. За малките компании управлявания сървър може да бъде по-добро решение, въпреки че може да струва малко повече. Някои от подчертаните функции, които се предлагат с управляван сървър, включват:

 • Напълно адаптивни решения
 • Ежедневно архивиране
 • Пълен и всеобхватен мониторинг
 • Разширени мерки за сигурност
 • Отделни интерфейси за обществени или частни мрежи
 • Виртуален специализиран багажник
 • EVault архивиране

Като цяло добавените функции, които получавате, повече от струват допълнителните разходи и ако в момента нямате собствени ИТ екип, тогава това може да предложи много повече опции, които иначе биха били недостъпни за вас.

Трябва ли да подпишете договор за използване на SoftLayer?

Друга фантастична полза от използването на облачни мрежи е, че не е нужно да разчитате на един доставчик на услуги, който да се справи с всичко за вас. По този начин, ако не сте доволни от услугата си, можете да преминете към друг доставчик, който обработва нещата по начин, който отговаря на вашите нужди.

Със SoftLayer не сте задължени да се регистрирате за дълги договори. Въпреки че предоставената услуга и функции са повече от достойни за многогодишна сделка, можете просто да се регистрирате за месечни планове, което ви позволява да отмените услугата си, ако не сте доволни по всяко време.

Какви опции за съхранение са налични?

За да работи пълноценна облачна мрежа, трябва да можете да съхранявате файлове и данни в облака, така че да могат да бъдат достъпни от различни точки едновременно, ако е необходимо. Вместо да изпращате информация всеки път, когато се нуждаете от някой, който да я прегледа, можете просто да я качите в облака и да ги накарате да я отворят дистанционно. С SoftLayer имате пет различни възможности за съхранение: блокиране на съхранение, съхранение на файлове, съхранение на обекти, архивиране и сървъри за масово съхранение.

 • Блок за съхранение: ако трябва да съхранявате големи колекции от данни, искате да можете да го качите наведнъж, а не на парчета. Тази опция за съхранение ви позволява да персонализирате вашите нужди и да качвате до дванадесет TB наведнъж.
 • Съхранение на файлове: за по-малки количества данни, като файлове и папки, можете да използвате интегрираната система за съхранение на файлове на SoftLayer. Можете да персонализирате необходимото пространство между 20GB и 12 TB.
 • Съхранение на обекта: ако имате много произволни парчета данни, които трябва да се организират и събират, SoftLayer има програма, която ще ви помогне да поддържате всичко заедно и добре поддържано. Системата също е мащабируема, така че можете да се погрижите за огромно количество хлабави данни.
 • Backup: за да функционира бизнес, всичко трябва да бъде архивирано, доколкото е възможно. С SoftLayer можете да имате интегрирана система за архивиране, която автоматично ще съхранява данни или ще ви позволи да го направите ръчно. Персонализирайте резервното си хранилище според вашите нужди. Най-хубавото е, че данните са криптирани, така че можете да съхранявате чувствителни данни, ако е необходимо.
 • Сървъри за масово съхранение: за тези, които искат да интегрират собствените си устройства за масово съхранение, SoftLayer ви позволява да създадете собствено SAN или NAS решение, използвайки избрани от вас сървъри. Тази мрежа може да бъде криптирана и за по-добра сигурност.
Какви опции за сигурност са налични?

Винаги, когато се занимавате с облачни мрежи, сигурността винаги е критичен проблем. Тъй като евентуално бихте могли да изпращате чувствителни данни през множество отворени точки, искате да сте сигурни, че няма потенциал тези данни да бъдат иззети или повредени при транзит. Поради тази причина SoftLayer има множество опции за сигурност за вашия бизнес.

 • Софтуер за сигурност: SoftLayer има собствена система за сигурност, която ще ви помогне да защитите вашите физически сървъри, както и самата програма от навлизане навън.
 • Защитните стени: за по-добра защита на сигурността, SoftLayer ви позволява да поставите защитни стени, за да защитите данните си, както сметнете за добре.
 • SSL сертификация: през повечето време е необходима сигурност, докато данните се предават, а не когато са вече съхранени. За да защити вашите данни, SoftLayer предлага сертификат за сигурен сокет слой, гарантиращ, че всички данни се движат безопасно по мрежата.
 • съвместимост: нови заплахи излизат всеки ден и трябва да сте в течение. SoftLayer разполага с екип от експерти по сигурността, които откриват какви са тези заплахи и разгръщат решения за защита срещу тях.

Повече на Softlayer.com

Топ функции

 • Бърза поддръжка
 • Разумни цени
 • Тонове функции

Посетете официалния уебсайт

Топ 5 домакини

 • SiteGround Отзиви
 • Отзиви за WP Engine
 • A2 хостинг отзиви (стари)
 • Преглед на Bluehost
 • Отзиви за управление на WordPress от GoDaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector