Отзиви на Web.com май 2020 г. – Цени и планове за хостинг

Преглед на уеб.com – заслужават ли си?

Web.com е публична уеб хостинг компания със седалище в Джаксънвил, Флорида. Основана през 1997 г., Web.com е сред най-дълго работещите и най-добре признатите уеб хостинг доставчици на пазара. В края на 2014 г. те имаха над 3,3 милиона абонати. Компанията притежава и Network Solutions и Register.com.


Колко добър е Web.com?

Web.com може да е бил блейзър обратно в бума на dotcom, но техните услуги не могат да продължат на днешния пазар, който е толкова наситен с иновативни и конкурентни цени хостинг компании. Web.com таксува изключително високи цени за много ограничени основни услуги. Със сигурност нито един уеб хост не е перфектен и пригодността на всяка компания зависи от вашия проект. Но Web.com дава много малко причини да ги препоръчам. Въпреки че могат да се изкачат на разпознаването на името си и корпоративните си услуги, услугите на Web.com сериозно липсват в почти всеки отдел.

Отзиви на Web.com 2.2 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (0 гласове) Плюсове

 1. Планове базирани на Linux и Windows
 2. Отлично Uptime
 3. Плъзнете и пуснете Site-Builder

Против

 1. Само споделен хостинг
 2. Upsells на всеки завой
 3. Много високи такси – плановете не са всеобхватни
 4. Няколко жалби с по-доброто бизнес бюро
 5. Frustriating опит на клиентите
 6. Заблуждаващи въвеждащи обещания и тарифи за подновяване

SummaryIf Web.com ви хвана окото поради ниските въвеждащи цени, внимавайте да прочетете финия шрифт. Web.com може да има някои добре функции, които са привлекателни за тези, които са нови за уеб хостинг, но има много малко, което предлагат, което ги прави добра инвестиция в дългосрочен план. Support2Speed2.5Features2.5Value2Transparency2

Официалният ни уеб хостинг преглед

Можете да разпознаете Web.com от техните телевизионни реклами с участието на много технологични собственици на малкия бизнес или може би от тяхното спонсорство на PGA Tour. Като един от най-големите и най-дълго работещи уеб хостове на разположение, Web.com има отлично разпознаване на име и средства за широко рекламиране. Но тъй като през последните години уеб хостинг индустрията нарасна и скача, Web.com не успя да се справи с нивото на обслужване на новите си конкуренти.

Най-добрите функции Уеб хостинг

Web.com обещава някои атрактивни услуги, но нарастващата височина на индустриалните стандарти ги правят да изглеждат много основни в сравнение. Ето няколко причини, поради които някой може да иска да се регистрира за споделен хостинг план с Web.com:

Както базирани на Linux и Windows, планове

Web.com има както базирани на Linux, така и Windows базирани хостинг планове. Те не са единствената компания, която предлага този избор; GoDaddy, например, предлага и двете платформи. Но този избор както на Linux, така и на Windows хостинг става все по-рядък и по-рядък, тъй като повечето уеб хостинг компании избират да предлагат само един.

Ще изгради Facebook страница на Facebook за вас

Web.com обещава да създаде бизнес страница във Facebook за нови клиенти. Този маркетингов опит очевидно е насочен към по-стари, по-малко технически наклонени собственици на бизнес. Но създаването на Facebook страница вероятно е едно от най-лесните неща, които всеки може да направи в интернет. Особено като се има предвид, че Най-големият демографски растеж във Facebook в момента са възрастни хора, трудно е да си представим някой да е толкова стресиран от мисълта да създаде Facebook страница, че тази услуга да бъде толкова привлекателна. Може би това е продажна точка за тези, които предпочитат да избягат от интернет всички заедно, но за тези, които имат дори най-основна компетентност за интернет, препоръчваме да отделите 10 минути, за да направите своя собствена бизнес страница във Facebook.

Закупуване и регистрация на домейни

Регистрирането с Web.com включва безплатна регистрация на домейни, която те правят сами, а не работят чрез регистратор на трета страна. Но внимавайте за скоростта на подновяване. Въпреки че първата ви година е безплатна, Web.com таксува $ 37 / година за обновяване на вашия домейн, което е повече от двойно повече от типичния за индустрията стандарт. GoDaddy, например, таксува $ 14,99 за подновяване на вашия домейн след първата година. Услуги като NameCheap ще струват още по-малко. Въпреки че безплатният домейн при регистрация може да е примамлив, препоръчваме да закупите домейна си някъде другаде, ако планирате да използвате Web.com като доставчик на уеб хостинг. Това е, разбира се, освен ако не възнамерявате да притежавате URL адреса само за година.

Ниско въведение цени

Web.com предлага някои сериозно ниски въвеждащи цени за нови клиенти. Техният пакет за създаване на уебсайтове е само 1,95 долара за първия месец. Финият отпечатък обаче трябва абсолютно да се обърне внимание. Това е само за първия месец, след което ставките се покачват над 1000% до $ 22 / месец. Това също става все по-скъпо, ако добавите екстри като SSL сертификати, отчитане на ключови показатели и др.

Отлично Uptime

До този момент може да сме квалифицирали всеки професионалист, свързан с Web.com. Но фактът е, че те наистина имат отлично време за работа. С 99,99% за последното десетилетие, рекордът им тук е неопетнен.

Недостатъци на хостинг на Web.com

Web.com има доста ужасна репутация както сред уеб професионалистите, така и средните клиенти. Толкова ужасно всъщност, че ви кара да се чудите как те могат да бъдат една от най-големите и най-дълго управлявани компании в бизнеса. Ето някои от основните причини, поради които трябва да търсите уеб хостинг услуги другаде:

Ценовата структура е скъпа и заблуждаваща

Както бе споменато по-рано, Web.com има някои примамливи опции за въвеждащо ценообразуване, които вероятно ще се харесат на уеб майсторите за първи път. Но за разлика от повечето други доставчици на уеб хостинг, Web.com не структурира услугите си като пакети. Ужасно е трудно да прецените колко ще струват техните услуги, без всъщност да поставите артикули в пазарската си количка. Освен това не е ясно за какъв вид съхранение и ограничения за трафик плащате, тъй като това не е разбито ясно навсякъде на техния сайт. (За да видите компания, която се справя чудесно с това, вижте A2 хостинг)

Много неща, които са стандартни като част от фиксирана цена с други компании, струват допълнително с Web.com. Инструменти за изграждане на сайтове, SSL сертификати, мониторинг на показатели … всичко това струва допълнително, освен вече високите $ 22 / месец, които те таксуват за най-препоръчителния си план. Поръчката е единственият път, когато ще видите разделение по ред на истинската цена и услугите, които получавате.

Можете да очаквате да се сблъскате с продажби на всеки завой с Web.com, всички от които са подредени на объркващ и подвеждащ език. Те препоръчват да плащате допълнително, за да оптимизирате сайта си; забравете, че има безброй безплатни шаблони за WordPress, които включват това. Можете също така да плащате допълнително, за да ги накарате да се погрижат за вашата „Онлайн маркетингова нужда“, където те в действителност просто ще изпращат вашия сайт в директории като YellowPages.com. Те също препоръчват да плащате допълнително за сигурност; това е нещо, което напълно отсъства от хостинг плановете им за начало?

Изкопайте уебсайта им и може да попаднете на „Хостинг планове“, а не на „Уебсайтове“. Тези хостинг планове са на по-изгодни цени и се подновяват с $ 12,95 на месец при най-основния им план. След допълнително разследване ще разберете, че това са по същество едни и същи продукти (уеб хостинг, домейн и инструменти за изграждане на уебсайтове), но с различни имена и различни цени. Езикът на техния сайт се чувства много различен от повечето хостинг компании. Това кара човек да подозира, че може би се стесняват да използват думи като „хостинг“ в полза на думи като „дизайн на уебсайт“, за да примамват хора, които са напълно зелени в мрежата.

Много голям брой оплаквания с по-доброто бизнес бюро

Към ноември 2016 г. Web.com има подадени 567 жалби на клиенти срещу По-добро бизнес бюро. Това са само жалби, подадени през последните три години. Повечето се отнасят до неправомерни такси и несъответствия в таксуването, като има и много свързани с неизпълнени споразумения за ниво на обслужване. Дори и за такава голяма компания този брой е наистина потресаващ и трябва да бъде червен флаг за всеки, който обмисля да прави бизнес с тях.

Само споделен хостинг

Web.com не предлага VPS или специален хостинг план. Те предлагат само три различни плана – всички на споделени сървъри. Това е показател, че Web.com не е създаден за клиенти, които искат да мащабират и обслужват изключително изключително за начинаещи уебмастъри. Всеки, който планира да включи електронната търговия в своя уебсайт, трябва да потърси другаде.

Липсват услуги за поддръжка на клиенти с тонове на продажби

Web.com маршрутизира почти всички свои услуги за поддръжка на клиенти до техните центрове за обаждания. Липсват им функции за чат на живо, които повечето съвременни компании предлагат сега. Това не е непременно показател, че липсва поддръжка, но за съжаление Web.com не се възползва. От една страна, би било в най-добрия интерес всеки да има стабилни ресурси за отстраняване на неизправности, достъпни онлайн, като конкурент HostGator. Освен това би могло да спести много време, ако клиентите успеят да подадат билети за поддръжка самостоятелно (в момента това може да се направи само в бекенда чрез телефонна поддръжка). Вместо това, единственият начин да получите помощ от Web.com е да се обадите. И когато се обадите, техният персонал е обучен да ви бомбардира с продажби, след като са решили проблема ви.

Долната линия

Ако сте прекарали време за пазаруване около доставчици на уеб хостинг, един поглед към основните страници на Web.com е достатъчен, за да ви даде представа, че техният бизнес модел е някак различен от нормата. Очевидно липсват подробни описания на различните нива на обслужване, обсъждане на дисково пространство и трафик на сайта или споменаване на сигурността. Изглежда, че Web.com е насочен към клиенти, които не знаят почти нищо за създаването и функционирането на уебсайт и следователно не знаят нищо по-добро от това да плащат много висока цена за невероятно лоши услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map