Отзиви за хостинг на имена май 2020 – Споделен, EasyWP и VPS

Contents

Какво е хостинг на име?

Спомнете си кога GoDaddy изпадна в неприятности за основателя им, стрелящ по слонове?


Име Namecheap зае морално високото ниво и помогна на шокираните клиенти да преминат към своята платформа.

Те отиват, когато искате име на домейн, но какво ще кажете за техния хостинг?

Тази компания е основана през 2000 г. от мъж на име Ричард Киркендал и е независимо собственост и се управлява.

За първата половина на своето съществуване Namecheap предоставя единствено регистратори на имена на домейни, но от 2007 г. те се разшириха и да предлагат опции за споделен хостинг. Офисите на Namecheap са съсредоточени в Лос Анджелис и досега те се гордеят с клиентски списък от над два милиона.

Колко добър е хостингът на имена?

Както подсказва името, този сайт е известен със своите евтини имена на домейни.

Но сега те са медени язовци и залагат претенциите си в уеб хостинг.

Само за 10 долара годишно.

Имайки повече от петнадесет години, компанията придоби стабилна репутация на регистратор на домейни и уеб хостинг услугите са добре, дори и да не са толкова забележителни като другите сайтове. Като цяло, най-доброто нещо при Namecheap е цената, но те имат доста добро обслужване на клиентите и осигуряват всичко необходимо, за да стартирате и заработите вашия уебсайт. Ако търсите нещо просто и ясно, тогава Namecheap може да бъде достоен вариант, ако приемете, че искате да спестите пари. Ако обаче имате нужда от нещо по-здраво или искате да хоствате множество сайтове или да направите нещо много сложно, тогава Namecheap може да бъде изключително ограничаващ.

Вижте Официални отзиви за хостинг на имена на сайтове 3.6 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (2 гласове) Плюсове

 1. Рентабилен
 2. Прилична поддръжка на клиенти
 3. Опитен регистратор на домейни
 4. Лесен за употреба интерфейс
 5. Надеждни времена
 6. Прилични бизнес функции

Против

 1. Предлагат се ограничени функции
 2. Плановете за стойност са много по-ограничени
 3. Не е идеален за големи предприятия или хостинг на много сайтове
 4. Проблемите могат да избухват в известна степен редовно

Резюме Що се отнася до уеб хостинг услугите, Namecheap със сигурност не е на първо ниво. Въпреки това, за всеки, който търси нещо рентабилно без излишни, това може да бъде добър вариант. Цената е най-доброто нещо в това, но това не означава непременно, че има голяма стойност. Support3.5Speed3Features3Value4.5Transparency4

Официалният ни преглед на хостинг имена

Тази компания е основана през 2000 г. от мъж на име Ричард Киркендал и е независимо собственост и се управлява. За първата половина на своето съществуване Namecheap предоставя единствено регистратори на имена на домейни, но от 2007 г. те се разшириха и да предлагат опции за споделен хостинг. Офисите на Namecheap са съсредоточени в Лос Анджелис и досега те се гордеят с клиентски списък от над два милиона. Namecheap е акредитиран по ICANN.

Най-добрите характеристики на хостинг на имена

Преди да се потопим в многобройните проблеми, които идват с Namecheap хостинг (за съжаление има доста), нека започнем, като разгледаме нещата, които се справят добре. Дълго време да работим в бизнеса и да имам толкова много клиенти (така казват) означава, че трябва да правят няколко неща правилно, така че трябва да подчертаем положителните аспекти, които идват с получаването на евтин домейн и уебсайт от Namecheap.

1. Рентабилен

Има четири плана, от които можете да избирате, и всички те са смешно евтини в сравнение с други сайтове. Където Namecheap наистина блести е във въвеждащото си ценообразуване, което започва от $ 9,88 за пакета Value. Ценовата листа е следната.

 • стойност: $ 9,88 за начало, подновяване на $ 38,88 годишно
 • Professional: $ 19,88 за начало, $ 78,88 годишно подновяване
 • Ultimate: $ 29.88 за начало, подновяване от $ 129.88 годишно
 • Бизнес Про: $ 19,88 за начало, $ 17,98 на месец за подновяване

Както можете да видите, можете да започнете с много ниска въвеждаща цена. Но получавате ли много за парите? Не точно. Но ще разберем по-късно.

2. Бърз и лесен борд на борда

Всеки път, когато се регистрирате с нов хостинг сайт, трябва да получите цялата си информация и да стартирате всичко. Някои сайтове могат да направят това излишно сложно, което означава, че ако вече не сте запознати с оформлението, то може да бъде объркващо и да отнеме повече време, отколкото е необходимо. Namecheap, за щастие, прави процеса на борда на борда изключително лесен. Можете да получите имейл за добре дошли веднага след като се регистрирате и можете да влезете веднага след това. Всичко е изложено по ефикасен начин, което означава, че изобщо няма да се обърнете и трябва да се обадите на поддръжка на клиенти.

3. Поддръжка

Когато разглеждаме отзивите на клиентите, изглежда има известно разминаване със системата за поддръжка. От една страна, някои потребители ще твърдят, че им е предоставен отказ, докато от друга страна, различни хора казват, че поддръжката на клиентите е най-доброто нещо за сайта. С нашия ограничен опит трябва да кажем, че като цяло предоставяната услуга е малко над средното, като времето за реакция е сравнително бързо.

Едно нещо, което бихме предпочели, е ако те имат телефонна поддръжка, но можете да правите чат на живо, което означава, че трябва да можете да отстраните проблема си в рамките на час или повече. Другият вариант е да отворите билет, който може да отнеме от пет часа до цял ден, в зависимост от обема на клиентите.

4. Управление на уебсайтове

Както споменахме по-горе, Namecheap е добър само за всеки, който не се нуждае от много функции или функционалност на своята страница. Повечето от оплакванията, които видяхме, бяха от потребители, които искаха да интегрират много добавени приложения и програми в своя уебсайт, което не е идеално за този хост.

Като се има предвид, ако приемем, че простотата е вашата игра, тогава Namecheap наистина прави нещата за вас. След като започнете работа на сайта си, задният край е много минималистичен и удобен за потребителя, което означава, че нямате нужда от специалност компютърни науки, за да се движите в опциите на менюто. Някои дори могат да кажат, че е твърде просто.

5. Опции за архивиране

Всеки път, когато управлявате уебсайт, трябва да сте сигурни, че правите резервно копие на материалите си редовно. Namecheap обаче отнема много от тази тежест от раменете ви и създава резервни копия на вашия сайт два пъти седмично. Въпреки че препоръчваме да го правите и сами, това е приятна функция, която предлагат, така че ако забравите да го направите, в дългосрочен план няма да се прецакате..

6. Характеристики на уебсайта

Въпреки че допълнителните функции, които предлага Namecheap, са ограничени в сравнение с други сайтове, тези, които има, са доста добри.

 • Softaculous: що се отнася до инсталирането на скриптове и приложения на трети страни, тази програма прави нещата много лесни, като ви позволява да поставите всичко с едно щракване.
 • CloudFlare: тази програма на трети страни може да ви помогне да ускорите вашия сайт и да ви направи по-мобилни. Namecheap ви позволява да се интегрирате с CloudFlare за по-добра производителност.
 • Google Приложения: за всеки, който обича Google, можете да инсталирате приложенията на компанията на уебсайта си чрез Namecheap

7. Непредвидено

Когато отидете на който и да е хостинг сайт, всички те ще твърдят, че гарантират над 99% надеждност на времето за работа. Доколкото бихме могли да кажем, Namecheap не посочва какво могат да предложат в този процент, което означава, че гаранцията им може да е просто празни обещания.

Имайки предвид, че не сме виждали значителни проблеми с времето за работа, което означава, че те изглежда имат всичко под контрол. Повечето от оплакванията, които видяхме, бяха с функции и скриптове, които не работят правилно, но изглежда, че никой няма проблеми с времето за работа. Разбира се, понякога се случват нещата, но като цяло сайтът изглежда изпълнява своето обещание.

8. Регистър на домейна

На първо място, Namecheap стартира като регистратор на домейни и като такъв това прави сайтът забележително добре. Ако търсите да закупите домейн и го хоствате на друго място, Namecheap го прави невероятно лесно. Всъщност много големи сайтове използват тази услуга и след това преминават през различен хостинг сайт, тъй като е толкова рентабилен и лесен за използване. Като цяло, дори ако не използвате Namecheap за хостинг на уебсайтове (вероятно няма да го направите), това може да бъде страхотна опция за закупуване на домейни.

Недостатъци на хостинг на имена

Сега, когато разгледахме положителната страна на Namecheap, трябва да обърнем монетата и да видим какво не работи. За съжаление в този случай лошото надвишава доброто, но ако имате нужда от евтин хостинг сайт и нямате много допълнителни изисквания, може да не се наложи да се притеснявате за някоя от тези неща.

1. Ограничени опции

Когато разглеждате хостинг услугите, Namecheap прави ограничения на броя домейни и бази данни, които можете да имате. Очевидно е, че колкото по-евтин е вашият пакет, толкова по-малко ще получите, но в този случай ограниченията са повече от това, което бихте очаквали. Ето разбивката.

 • Стойност пакет: Три домена, 20 GB дисково пространство, петдесет бази данни и петдесет имейл акаунта.
 • Professional: Десет домена, 50 GB дисково пространство, 100 бази данни и имейл акаунти
 • Ultimate: Петдесет домейна, 50 GB дисково пространство, 100 бази данни и имейл акаунти
 • Бизнес Про: 20 GB дисково пространство и 5000 GB честотна лента

Както можете да видите, не получавате толкова пари за парите си, колкото бихте очаквали. Ако обаче не видите проблем с престоя си под тези шапки, тогава ще откриете, че Namecheap е много по-рентабилен от конкуренцията. Въпреки това няма да получите същото ниво на функционалност и производителност, така че трябва да имате това и предвид.

Другото нещо при тези шапки е, че те не са толкова прости, колкото другите сайтове. Тъй като сте ограничени във всеки аспект, това означава, че може да се наложи да надстроите пакета си по една от няколко причини. Например, може да имате един сайт и домейн, но ако имате нужда от повече от 20 GB дисково пространство, тогава трябва да надстроите. По същия начин, ако имате нужда от повече бази данни, ще трябва да надстроите и т.н. Другите услуги за хостинг пространства нещата излизат така, че да надстроите, когато станете по-големи и да добавите още функции. С Namecheap можете да продължите да работите с един уебсайт и да се налага да актуализирате, независимо от това колко голям сте.

2. Скорост

Друго основно ограничение на Namecheap е скоростта, с която той зарежда вашата страница. Ако приемем, че искате хората да разглеждат вашия уебсайт, трябва да сте сигурни, че няма да отнеме дълго време; в противен случай клиентите ви ще отскочат, преди да са видели нещо. По този начин трябва да намерите хостинг услуга, която да гарантира, че сайтът ви ще се появи бързо, независимо какво устройство се използва.

В това отношение Namecheap не е чак толкова голям. Отново, ако имате обикновена страница без много графика или сложни приложения, вероятно не е нужно да се притеснявате. Но ако вашият сайт започне да има допълнителни функции или функционалност, тогава може да имате някакви проблеми. Като цяло, Namecheap никъде не е толкова бързо при зареждане на страницата, колкото конкуренцията.

3. Гаранция за връщане на парите

Въпреки че не винаги е най-добрият индикатор за силата на една компания, един от начините да разберете колко надежден ще бъде бизнесът е дали предлагат или не гаранция за връщане на парите. Това означава, че компанията стои зад продукта си 100%, което дава на клиентите усещане за сигурност и комфорт.

Имайки това предвид, Namecheap предлага такава гаранция, но е изключително ограничен по обхват. Повечето хостинг сайтове, които предлагат такава сделка, ще го правят за тридесет дни. Ето, имате само две седмици, за да решите дали е подходящо за вас, което не е достатъчно време в нашата книга. Ето защо трябва да изброим това като отрицателно, тъй като изглежда, че сайтът се надява да привлече новаци, които не знаят, че две седмици са твърде кратки, за да оценят хостинг компания. Ако Namecheap бяха по-уверени в услугите си, тогава щеше да предложи поне тридесет дни.

4. Само за Linux

Въпреки че това ограничение не е задължително достатъчно, за да осъди сайта, заслужава да се отбележи, че Namecheap предлага услуги само за Linux, което означава, че потребителите на Windows или Mac нямат късмет. Забележителното е, че изглежда, че този сайт е ориентиран за потребителите на уебсайтове, които най-вероятно няма да използват Linux за създаване на своята страница. Независимо от това, това е, което сайтът може да предложи.

Долната линия

Като цяло, когато разглеждаме всички плюсове и минуси, трябва да кажем, че единственото нещо, което Namecheap има, е, че те имат по-ниски цени от конкуренцията. Ако искате да разчитате на тази компания, че притежава вашия домейн, тогава силно препоръчваме да го направите, тъй като това е най-добре. Когато става въпрос за хостинг услуги, Namecheap има твърде много проблеми, за да го направи жизнеспособно решение.

Въпреки това, ако сте от типа човек, който е много по-загрижен за цената, отколкото за представянето, можете да дадете шанс на Namecheap. По-ниските цени обаче не означават по-добра стойност, което означава, че можете да получите далеч по-добри характеристики и функционалност само за малко повече пари и няма да се налага да се справяте с главоболие по-надолу по линията.

Накратко, Namecheap стартира като отличен регистратор на домейни и след това реши да се опита в уеб хостинга. Въпреки това, тъй като това не е било първоначалната цел, сайтът не е специализиран в хостинг услуги, което означава, че има по-слаба производителност.

Долната линия е да купите домейна си тук, но го домакин на друго място.

Вижте още функции

Често задавани въпроси за хостинг на имена

Ако все още сте на оградата за Namecheap или мислите да се запишете с тях, ето някои общи въпроси, които хората имат за услугата. Ако не можете да намерите това, което търсите тук, препоръчваме да се свържете директно с уебсайта. Те трябва да могат да отговорят на всички въпроси, които имате, въпреки че трябва да имате предвид, че те ще се опитват да ви продадат пакет, така че може да звучи по-добре, отколкото всъщност е.

Можете ли да хоствате няколко уебсайта чрез Namecheap?

Да, можете, въпреки че сте ограничени в броя. Едно нещо, което обаче трябва да се има предвид, е, че сте затворени в дисково пространство и бази данни, което означава, че дори да хоствате само два сайта, може да се наложи да надстроите до по-високо ниво, за да осигурите повече съхранение на данни. Независимо от това, Namecheap ви позволява да хоствате в най-малко три сайта и най-много петдесет.

Какъв тип хостинг е наличен?

Namecheap предлага четири различни типа хостинг услуги. Споделени, дистрибутори, VPS и специализирани сървъри.

Предлага ли сайтът безплатни домейни, ако се регистрирате за неговия хостинг план?

Не, Namecheap не предоставя безплатни домейни. Тъй като започна като регистратор, трябва да купувате вашите домейни отделно. За щастие те са много рентабилни.

Има ли скрити такси?

За щастие, Namecheap е на първо място по отношение на цените и разходите си, което означава, че не трябва да намирате такси, които не са били в списъка и са ви показани, преди да се регистрирате..

Мога ли да хоствам имейла си чрез Namecheap, ако нямам уебсайт?

Да, сайтът предлага специални услуги за хостинг по имейл. Можете да получите дисково пространство и съхранение на файлове за имейлите си, както и защита срещу спам.

Предлага ли Namecheap гаранция за връщане на парите?

Да, но е валиден само за четиринадесет дни (две седмици). Ако обаче изберете специален план за сървър, тогава нямате тази опция. Освен това, ако имате допълнителни такси през първите две седмици, тези няма да бъдат възстановени.

Този сайт предлага ли различно структуриране на плана за плащане?

Да, Namecheap е много разнообразен по отношение на това как можете да платите за неговите услуги. Можете да изберете да плащате месечно, годишно, двугодишно или дори тригодишно, ако искате. Планът за Business Pro обаче е достъпен само за месечно подновяване, така че не можете да предплащате за цяла година. Като цяло, колкото повече харчите предно, толкова повече ще спестите в дългосрочен план.

Що се отнася до начина, по който можете да платите, сайтът взема всички основни кредитни карти, както и PayPal и дори BitCoin.

Какви видове опции за поддръжка на клиенти има Namecheap?

Основният метод за връзка с екипа за поддръжка е чрез билетна система или чрез отваряне на чат на живо. Понастоящем те нямат никаква телефонна услуга. Можете също да преминете през базата от знания на сайта, за да намерите отговори на често срещани проблеми.

Къде се намират центровете за данни на Namecheap?

Те имат много места в Северна Америка, като Далас, Феникс и Атланта. Седалището на сайта е в Лос Анджелис. Namecheap също има центрове за данни във Великобритания и Европа, ако сте извън САЩ.

Има ли Namecheap съкращения за своите центрове за данни?

Да, както при всички хостинг сайтове, Namecheap има съкращения за захранване, функции за сигурност и мрежи.

Сайтът предлага ли гаранция за времето си на работа?

Ако получите споделен или посветен сървър план, тогава Namecheap предлага 100% гаранция за продължаване. Ако получите план за дистрибутор или VPS, този процент пада до 99,9%. Ако изпитате нещо по-малко от това, можете да отговаряте на условията за разширение на цикъл. Все пак трябва да подадете билет в рамките на десет дни, за да се класирате.

Namecheap предлага ли неограничени планове?

Да, няколко от предлаганите планове имат неограничена честотна лента и дисково пространство. Но трябва да платите премия за това.

Има ли Namecheap собствена система на контролния панел?

Не, сайтът използва cPanel, което е индустриална стандартна система за управление на вашия уебсайт.

Архивира ли сайтът данните ми?

Да, ще получавате резервни копия два пъти седмично, въпреки че сайтът казва, че това е само за „възстановяване“. Това означава, че трябва да се архивирате сами. Можете да поискате допълнителни резервни копия от Namecheap безплатно.

Какъв език за програмиране се приема на този сайт?

Namecheap наистина позволява на много стандартни програми да се интегрират във вашия уебсайт. Водещите имена са MySQL, Perl, Ruby on Rails и PHP.

Мога ли да прехвърля своя домейн или уебсайт в Namecheap?

Да, можеш. Сайтът има екип за преход, който ще ви помогне да донесете всички съществуващи имена на домейни и уебсайтове, които имате на техните сървъри. Най-хубавото е, че ако вашият стар хост е имал различна настройка на контролния панел, Namecheap ще го направи съвместим с cPanel. Можете да прехвърлите всичките си съществуващи материали, независимо кой план изберете.

Ако съм нов в създаването на уебсайт, предлага ли Namecheap инструменти, които да ми помогнат?

Да, можете да намерите много инструменти за цялата индустрия, които да ви помогнат лесно да създадете уебсайта си. Най-често срещаните са WordPress, Joomla и Drupal. Можете да настроите всичко с едно щракване с помощта на Softaculous. Тези инструменти работят независимо дали започвате обикновен блог или създавате онлайн магазин.

Какви опции за защита предоставя Namecheap?

Засега сайтът защитава вашата информация само чрез защитна стена. Сайтът също има собствен собствен екип за сигурност, който ще следи за всякакви проблеми.

Мога ли да предоставя поточно видео на моя уебсайт чрез Namecheap?

Да, но трябва да го направите чрез VPS или специален сървър план. Ако използвате споделен хостинг пакет, не можете да предавате поточно видео, тъй като това ще повлияе на скоростта на сървъра.

Повече на NameCheap.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map