Отзиви за Rackspace май 2020: Rackspace вашият перфектен домакин съвпада ли?

Contents

Какво е Rackspace?

Rackspace е базирана в Сан Антонио компания, публично притежавана уеб хостинг компания, която е специализирана в управляван хостинг за фирми и корпорации. Основана през 1998 г. от Пат Кондън и Дирк Елмехоф, Rackspace има центрове за данни в Далас, Сан Антонио, Ванкувър и Хонконг. Rackspace беше продаден наскоро на Apollo Global Management и затова някои подробности може да са променени след сделката.


Колко добър е хостингът на Rackspace?

Rackspace е премиум хостинг компания с допълнителна поддръжка и услуги, насочени към бизнеса. Те не са за вашия среден потребител, като хостингът започва с тройните цифри на месец. Това е висока цена със сигурност, но ползите са многобройни. Компанията не обещава престой и има повече опит с OpenStack от която и да е друга компания на пазара. Със сигурност Rackspace не е най-доброто решение, ако просто искате да хоствате един уебсайт. Но тези, които търсят управляван хостинг, облачни услуги и инфраструктурни услуги всички в едно, ще го намерят с Rackspace. Въпреки това конкурентите на Amazon Web Services и Google Cloud предлагат по-големи портфейли от услуги за значително по-малко пари.

Вижте още функции Отзиви за Rackspace 4.2 / 5 Рецензент {{reviewsOverall}} / 5 Потребители (3 гласове) Плюсове

 • Фанатична подкрепа
 • Тонове функции
 • Бизнес ориентиран

Против

 • Ценообразуването в Rackspace е скъпо за обикновения потребител
 • Объркваща структура на акаунти
 • Различните слоеве на подкрепа са неясни

SummaryRackspace не е предназначен за малкия хостинг потребител, те са фокусирани върху бизнеса и са техническо решение, а не просто друг доставчик. Въпреки че сте потребител на корпоративната скала, все още липсват някои функции. Support4Speed4.5Features5Value3.5Transparency4

Нашият официален преглед на хостинг на Rackspace

Rackspace има страхотна репутация въз основа на фанатичната си поддръжка на клиенти и ръководството на управляваното обслужване. Компанията повече от веднъж се нарича „северния облак.„Целевият им пазар е среден до голям бизнес, който може да си позволи по-високите си цени и е особено подходящ за компании със строен ИТ отдел. Тези, които търсят изключително за хостинг услуги, но същото усещане за бутик, трябва да погледнат в WP Engine, управлявано решение за WordPress без облачните услуги.

Най-добрите характеристики на хостинг на Rackspace

През последните няколко години Rackspace променя предложенията си за именуване и услуги, докато се опитват да си върнат основата и да решат какъв тип компания искат да бъдат след вълните на Amazon Web Services, Pair Networks и други много евтини доставчици. Техният брандинг от по-висок клас е ключов фактор в това рефрейминг, тъй като толкова много конкуренти са попаднали на пазара.

Обслужването на клиенти на Rackspace е бързо и класно

В най-основните планове имате достъп до имейл, чат на живо и поддръжка по телефона – обикновено на имейлите се отговаря за по-малко от 20 минути с невероятно щателни отговори, а отговорите на чат на живо обикновено се получават за по-малко от минута. До Rackers можете да намерите на телефон 24/7 и са много полезни по телефона.

Голяма част от обслужващия персонал ще отиде над и отвъд, за да ви даде допълнителна страхотна подкрепа. В акаунт на ниво инфраструктура поддръжката няма да влезе и ще промени промени, но в опасни ситуации те могат да продължат напред и да го направят така или иначе. Плановете с по-висок край позволяват това, което може да ви спести много време и мъка. Rackspace се гордее с това, че предоставя поддръжка от световна класа и като цяло те предоставят.

Многобройни функции & Уеб приложения

Rackspace има множество функции и са в състояние да персонализирате повечето всяка конфигурация за вашия сайт. Когато разговаряте с мениджъра на акаунти, те ще влязат, за да намерят функциите, които наистина се нуждаете, и начините за подобряване на вашата структура. Богати медии, мобилни приложения, електронна търговия, SharePoint, SaaS системи и много от тях са достъпни в Rackspace и работят безпроблемно. Техният хардуер е първокласен и ви позволява толкова подходящи сървъри, колкото е необходимо.

100% Uptime

Rackspace изчерпва специализирани сървъри и архивира информацията ви всеки ден, което им позволява бързо да коригират и преместват нещата, когато са изправени пред заплахи от престой. Там, където мнозина обвиняват Amazon Web Services, че претоварват сървърите си, Rackspace наистина изглежда правилно този аспект. Те наистина имат числата, за да го докажат също. От 2005 г. насам Rackspace изпълни почти перфектните 99,99% време за изпълнение.

Ценообразуването в Rackspace се основава на използването

Започвайки от $ 499 на месец, на сървър и ограничавайки до $ 1,249, специализираните сървъри на Rackspace се определят според сървърното пространство, което използвате. Мениджърите на техните акаунти ще оценят необходимите Ви услуги въз основа на нуждите на бизнеса Ви и ще Ви препоръчат справедлива почасова ставка за Вашия план. Този вид интелигентно управление на сървъри е изключително полезно за фирми, които планират да мащабират и искат да вземат своите хостинг и облачни услуги със себе си.

Недостатъци на хостинг на Rackspace

Rackspace не е перфектен и те експериментират с различни ценови планове и услуги в отговор на промените в индустрията. И тъй като те са едни от най-скъпите доставчици наоколо, си струва да отделите време, за да разгледате отблизо къде не достигат, за да не отклонявате вниманието си от евентуални посредници.

Нуждите на административния панел и структурата работят

Задният им край е доста чист и бърз по много стандарти. Но все пак има някакво почистване. Ако сте свикнали да cPanel, те не го използват, така че бъдете готови да свикнете с друга система. Друг недостатък, свързан с това, е, ако имате няколко нива на акаунта, ще трябва да влезете и да излезете от няколко от тях. Организацията не е напълно интуитивна и може да създаде стръмна крива на обучение за тези, използвани за по-базови хостинг доставчици.

Допълнителни слоеве

Ако искате да промените състоянието на акаунта си или да обсъдите ценообразуването, ще трябва да обсъдите със специализирани мениджъри на акаунти, не можете просто да влезете и да го смените сами. Ако сте човек, който обича да се разхождате през всичко, това може да е от полза, но ако харесвате някаква степен на контрол и имате отношение към „Направи си сам“, тогава това може да се окаже допълнителна пречка.

Поддръжката на билети отнема време

Понякога не искате да се обадите по телефона и да говорите с някого. за тези времена, които просто искате да освободите билет и да разрешите проблема си, може да се наложи да изчакате около 30 минути. Това е по-бързо от много хостове, но не е толкова бързо, колкото Siteground. Понякога те ще предложат да обобщите телефонния ви разговор в билета, което обаче е полезно. Те също така обещават незабавни реакции при “спешни” ситуации, но вашето определение за спешни случаи може да се различава от тяхното.

Първото впечатление е превъзбуждащо

Уебсайтът на Rackspace може да бъде невероятно объркващ за миряните, които не са добре запознати с облака и VPS. Rackspace предлага огромно количество услуги и техните планове могат да бъдат комбинирани по безкраен брой начини, което означава, че при първото ви посещение на уебсайта им може да се почувствате като да се лутате безцелно в лабиринт. Плюс това, за да направите покупка, трябва първо да се регистрирате, бомбардирайки се с промоционални имейли. Направете си услуга и не поставяйте основната си пощенска кутия като имейл за контакт, ако просто искате да получите още информация. Въпреки това, Rackspace върши чудесна работа, като кара качването на борда лесно като пай, така че ако успеете да преминете през този начален етап, можете да очаквате плавно плаване.

Долна линия:

Долната линия е, че Rackspace е за бизнеса, особено за бизнеса с големи и / или технически сложни уебсайтове. Ако управлявате магазин Magento и се нуждаете от сложен хостинг, помислете за Rackspace. Ако търсите технологичен партньор, хвърлете ги в сместа. Rackspace засенчва много от облачните си конкуренти в тяхната поддръжка и време за работа. Но това достатъчно ли е, за да компенсирате техните премиум цени? За някои отговорът е ентусиазирано да. Но ако търсите по-евтин вариант с по-малко практическо управление, по-познати функции и не се страхувате от малко престой, ще бъдете по-щастливи с друга услуга.

Вижте още функции

Често задавани въпроси за хостинг на Rackspace

Какво е уникално за Rackspace?

Rackspace хостинг е доставчик на уеб хостинг услуги, който е най-големият управляван доставчик на облачен хостинг. Той обслужва повече от половината от компаниите на Fortune 100 и се счита за индустриален лидер в магическия квадрант на Gartner за управляван от облак уеб хостинг. Rackspace хостинг обслужва както големи корпоративни предприятия, така и малки предприятия, с екип от квалифицирани експерти, готови да предоставят всички най-добрите и актуални решения за уеб хостинг от управление на сигурността до хостинг на уебсайтове, решения за електронна търговия до управление на бази данни и хостинг по имейл.

Какви хостинг услуги предлага Rackspace?

Rackspace хостингът предлага специализиран хостинг, уеб услуги на Amazon, хостинг на Microsoft Cloud или Azure и Openstack Cloud. За посветен хостинг, Rackspace предлага повече от 3000 хостинг инженери в Linux, Windows и Vmware. За уеб услуги на Amazon, Rackspace има над 370+ AWS сертифицирани специалисти, които поддържат всички 11 публични региона на AWS. За Microsoft Cloud / Azure, Rackspace е петкратен хостинг партньор на Microsoft за годината, печели наградата повече пъти от всеки друг доставчик на уеб хостинг услуги, който в момента е наличен. И накрая, за облака Openstack Rackspace е съосновател на услугата за хостинг на уебсайтове заедно с НАСА, което означава, че Rackspace има сто пъти най-голям опит в света.

Какви са най-високо оценените функции на Rackspace?

Хостингът на Rackspace е прегледан от потребителите за четири топ качества. Тези четири топ качества са подкрепа, функции, стойност и поддръжка. Отвъд борда хостингът на Rackspace е най-високо оценен от потребителите в продължение на време, вторият най-много по функции и най-малко по поддръжка и стойност.

Колко домена може да хоства клиент в Rackspace?

Подобно на повечето хостинг платформи за уебсайтове, които предлагат споделени хостинг услуги, няма ограничение за това колко домейни може да бъде хоствано чрез хостинг платформи Rackspace. Клиентът ще контролира всичко на своя облачен сървър, ако хоства домейни през Rackspace.

Ще бъде трудно Rackspace за тези, които са нови или непознати с уебхостинг?

Хостингът на Rackspace може да бъде труден за тези, които са нови или непознати с уеб хостинг услуги, но това зависи. Нивото на трудност при работата с хостинг услугите на Rackspace ще зависи най-вече от тяхното познаване и ниво на опит с това, че сте системен администратор за Linux или Windows уеб хостинг сървъри. Въпреки това техните облачни хостинг услуги са специално насочени към клиенти и клиенти, които са нови за хостинг на уебсайтове и искат да стартират хостинг на уебсайтове от нула, вместо да имат предварително инсталирани функции, като например при хостинг услуги на уебсайтове на Linux или Windows Server.

Какво може да се направи с облачен сървър чрез хостинг на Rackspace?

Доколкото е законно и спазва правилата за използване на Rackspace, може да се направи всичко с облачен сървър чрез хостинг на Rackspace. Услугата за хостинг услуги на Rackspace Cloud Server е неограничен достъп до root / администраторско ниво, тип Linux или Windows среда на уеб хостинг услуга, който може да работи на всеки тип приложения или услуги от традиционен, физически или посветен без управление на сървър операции през облака.

Може ли Rackspace да ми помогне с инсталирането на софтуерен пакет?

Дали хостингът на Rackspace ще помогне на клиент или клиент при инсталирането на софтуерен пакет, зависи от нивото на обслужване, което този клиент или клиент е регистрирал и плаща. За облачните акаунти за управлявана инфраструктура клиентът или клиентът отговаря за инсталирането и поддръжката на целия софтуер на своя сървър, но за облачните сървъри с управлявани операции Rackspace предоставя техническа поддръжка, когато става въпрос за инсталирането и поддръжката на конкретни софтуерни пакети и дори конфигурации на сървъра.

Мога ли да инсталирам отново различна дистрибуция на облачния сървър на Rackspace? Или трябва да започна отначало?

С хостинг на Rackspace човек може да инсталира отново различна дистрибуция на своя облачен сървър. Не е необходимо да започвате отначало. Трябва само да натиснете бутона Rebuild в контролния панел и тогава те ще могат да изберат нова дистрибуция. Но преди да направите това, уверете се, че има архивиране на всички данни, защото има вероятност този процес на преинсталиране на нова, различна дистрибуция да унищожи всички предишни данни от старата дистрибуция, която е на сървъра. Процесът на възстановяване на нова и различна дистрибуция също така позволява на човек да запише IP адреса си от старата, предишна дистрибуция.

Какво става, ако направя грешка в моя сървър в облака?

Ако някой е объркал своя облачен сървър, тогава той има много възможности да коригира проблема. С Rackspace, ако клиентът се обърка, той може да рестартира сървъра, да възстанови всички резервни данни от сървъра или просто да изтрие сървъра и да започне отначало. Те също имат възможност да рестартират в авариен спасителен режим и да се опитат сами да отстранят проблемите, или да се обадят на техническа поддръжка, ако е приложимо и ако никое от горните решения не свърши работа. Най-добрият и най-лесният начин да избегнете грешки на облачния сървър е да поддържате редовни архиви и да правите ново архивиране, преди да се опитате да направите някакви големи промени в конфигурацията на сървъра или преди да инсталирате нов софтуер.

Предлага ли Rackspace отстъпки за облачни сървъри?

Да, хостингът на Rackspace предлага отстъпки за облачни сървъри, но има различни видове отстъпки, които се основават на използването.

Мога ли да купя допълнително хранилище за моя сървър?

Клиентите могат да добавят допълнителни количества налично хранилище за своите сървъри по всяко време с услугата Cloud Block Storage за хостинг на Rackspace, но собственото разпределение на съхранение за облачен сървър се основава на типа облачен сървър, който човек избира.

За ефективността на услугата какви са разликите, ако има такива, между стандартните и общите сървъри за обща употреба?

Има няколко забележителни и значителни разлики в производителността на услугите между стандартните и общите сървъри за обща употреба при хостинг на Rackspace. Първо, облачните сървъри с общо предназначение използват по-бързи твърди устройства или SSD дискове, в сравнение със стандартното разпределение на въртящи се дискове, използвани от облачните сървъри със стандартно предназначение. Второ, облачните сървъри с общо предназначение имат до 120 GB налична RAM в сравнение със стандартните облачни сървъри, които имат само до 30 GB налична RAM. И накрая, максималната честотна лента на мрежата за облачните сървъри със стандартно предназначение е 300 mbps обществена мрежа и 600 mbps частна мрежа, докато за облачните сървъри с общо предназначение максималната честотна лента на мрежата е 10 000 mbps, която може да бъде разделена между публична и частна мрежа в произволна сума, която клиентът желае.

Ще продължа ли да се таксувам, ако сървърът ми е изключен?

Да, хостингът на Rackspace все още ще таксува клиентите си, дори ако сървърите, които използват за хостване на техните уебсайтове, се изключват по всяко време и за произволно време. Когато сървърът е създаден, клиентите получават определено, отделено количество RAM и налично пространство на твърдия диск. Докато съществува този сървър, никой друг няма да може да използва тези ресурси, които са разпределени. Това е основната причина, поради която клиентите се таксуват на час, дори и когато сървърите са изключени. Ако клиентът иска да спре таксите за изключен сървър, той трябва да изтрие този сървър в контролния панел.

Освен това, ако клиентите искат да спрат да плащат за сървър, но все още се нуждаят или искат да запазят конфигурациите от този сървър, тогава най-добрият им вариант е да създадат изображение на облачния сървър. Системните конфигурации на диска на системата ще бъдат запазени в изображението, а изображението ще бъде запазено в облачните файлове и достъпно чрез раздела Записани изображения в контролния панел. Съществува обаче такса, свързана със съхранението в Cloud Files, но тя е значително по-малка от цената на стартирането на активен сървър. Клиентите също ще трябва да запишат данните от своя диск с данни в Cloud Block Storage или Rackspace Cloud Backup, за да могат да бъдат достъпни на следващия си сървър. Тогава клиентите ще могат да изтрият оригиналния сървър, уверени със знанието, че винаги могат да предоставят нов сървър, използвайки запазеното изображение на стария си сървър и старите си запазени данни. След като възстановят сървъра си от запазеното изображение, основната разлика между сървърите им ще бъде, че новият им сървър има различен IP адрес от предишния. Въвеждането на новия сървър може да изисква клиентите да актуализират всички свързани DNS записи, за да отразяват новия IP адрес.

Колко потребители могат да отидат на всяка машина?

Броят на клиентите или потребителите на хост машина на облачен сървър ще зависи от размера на облачните сървъри на клиента и вида на операционната система, която купуват.

Поддържат ли се групи за сигурност в облачните мрежи?

Да, групите за сигурност в облачните мрежи се поддържат в Rackspace. Rackspace използва най-добрия и най-актуален софтуер, за да се увери, че техните облачни сървъри и други уеб хостинг услуги са сигурни и безопасни за използване и съхраняване на данни в. Повече на Rackspace.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map