17 μέρη για να μάθετε το Google Analytics δωρεάν το 2020 (από αρχάριους έως επαγγελματίες)

Σημείωση εκδότη: Αυτή η ανάρτηση ενημερώθηκε για το 2019. Αλλάξαμε κάποιους παλιούς ιστότοπους που δεν είναι πλέον σχετικοί και προσθέσαμε σε κάποιους νέους εξαιρετικούς πόρους. Ακολουθεί η επιτυχία των αναλυτικών στοιχείων σας το 2019 και μετά!


Το Google Analytics δεν είναι πάντα εύκολο να το μάθετε.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο περίπλοκο που πολλοί άνθρωποι το αγνοούν – ένα μεγάλο λάθος. Εάν ξοδεύετε ένα τεράστιο μέρος της ημέρας σας – κάθε μέρα – τροποποιώντας τον ιστότοπό σας και βελτιστοποιώντας τον για μηχανές αναζήτησης, επισκέπτες και πωλήσεις, τότε δεν έχει νόημα να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το μεγαλύτερο όφελος για τα χρήματά σας; Πώς αναλύετε τι κάνετε?

Το πρόβλημα με το Google Analytics είναι ότι είναι σαν να μαθαίνεις ένα νέο άθλημα όπως το σερφ – όταν σηκώνεσαι για πρώτη φορά σε μια σανίδα του σερφ μοιάζεις με το “horeay μπορώ να σερφάρω τώρα!” αλλά τότε συνειδητοποιείς ότι το να ξεπεράσεις τα βασικά της οδήγησης του λευκού νερού είναι μια απότομη καμπύλη μάθησης. Είναι πολύ εύκολο να συνδεθείτε στο Google Analytics και να δείτε ποια ήταν η επισκεψιμότητά σας τις τελευταίες 30 ημέρες. Είναι πολύ πιο δύσκολο να καταλάβεις πώς να αναλύσεις είναι με βάση τη γεωγραφική περιοχή, την πηγή επισκεψιμότητας, την κατηγορία σελίδας κ.λπ..

Το Google Analytics είναι εξαιρετικά ισχυρό και, ενώ δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σύνδεση και να ξοδεύετε χρόνο με αυτό, οι ακόλουθοι πόροι θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην ταχύτερη ταχύτητα.

Βουτήξτε και διασκεδάστε.

1. Μόζ

Δημοσιεύσεις Moz Analytics

Ο Moz είναι ίσως ο πρώτος εκπαιδευτικός των μαζών στο εισερχόμενο μάρκετινγκ και το SEO που πωλεί επίσης λογισμικό. Η αφοσίωσή τους στην εκπαίδευση μας είναι άνευ προηγουμένου. Στο blog τους, η Kristi Hines σας καθοδηγεί σε μια πολύ λεπτομερή εγκατάσταση εγκατάστασης του Google Analytics. Η Kristi εξηγεί τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Είναι πλήρης με σχετικές εικόνες που σας καθοδηγούν σε κάθε πτυχή του Google Analytics, από εργαλεία παρακολούθησης έως ρυθμίσεις διαδικτυακού καταστήματος με τον ιστότοπό σας στο WordPress. Είναι σχεδιασμένο για αρχάριους που δεν γνωρίζει τίποτα για το Google Analytics. Θα σας οδηγήσει για έναν πλήρη αρχάριο σε έναν χρήστη ισχύος σε λίγα λεπτά.

2. Ακαδημία Google Analytics

Στιγμιότυπο οθόνης του Academy Academy

Απευθείας από την ίδια την Google, η Ακαδημία του Google Analytics θα σας καθοδηγήσει σε μια σειρά από μαθήματα και μαθήματα με τα οποία μπορείτε να μάθετε από τους ειδικούς. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας και να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική κοινότητα σε ένα διαδραστικό φόρουμ όπου μπορείτε να μάθετε από τους συνομηλίκους σας. Ποιο καλύτερο μέρος για να μάθετε το Google Analytics παρά από τους ίδιους τους συγγραφείς; Τα μαθήματά τους περιλαμβάνουν τις Βασικές αρχές του Διαχειριστή ετικετών Google, τις Βασικές αρχές του Analytics εφαρμογών για κινητά, το E-Commerce Analytics: από Δεδομένα έως Αποφάσεις, Αρχές πλατφόρμας του Google Analytics και Βασικές αρχές του Digital Analytics.

Αφού αισθανθείτε ότι έχετε μάθει ό, τι μπορείτε – κάντε ένα από τα τεστ πιστοποίησης.

3. Εκπαίδευση Google Analytics & Πιστοποίηση

Στιγμιότυπο οθόνης εκπαίδευσης του Analytics

Η Google το κάνει ένα βήμα παραπέρα με την εκπαίδευση και πιστοποιήσεις του Google Analytics. Εδώ παρέχουν συνδέσμους προς το Google Analytics Academy που βλέπετε παραπάνω, μια λίστα ελέγχου εγκατάστασης, έναν οδηγό έναρξης, ένα κέντρο βοήθειας και ένα κέντρο δοκιμών. Με την προσθήκη σεμιναρίων και βίντεο που περιλαμβάνουν εισαγωγικά, ενδιάμεσα και προχωρημένα μαθήματα, μπορεί να βρείτε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή στην περιοχή σας για να μάθετε αυτοπροσώπως..

Προσφέρουν επίσης συνδέσμους στο κανάλι τους στο YouTube για όσους μαθαίνουν καλύτερα με βίντεο.

4. Ξυράφι Occam με τον Avinash Kaushik

Occams Razor Analytics

Ο Avinash Kaushik είναι ίσως ο καλύτερος συγγραφέας στο Analytics. Είναι συνεργάτης της Google, αλλά δεν προωθεί συνεχώς τα προϊόντα της Google. Γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά εταιρικά συστήματα ανάλυσης εκεί έξω που ξεπερνούν το Google Analytics, οπότε κοιτάζει όλο το φάσμα. Η μυστική του σάλτσα είναι η ικανότητά του να παίρνει τεράστιες, μνημειώδεις ιδέες και να τις αποστάζει απλά. Αγγίζει όλα τα κανάλια του ψηφιακού μάρκετινγκ για να αναλύσει την αποτελεσματικότητα όλων αυτών και να σας δείξει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το καλύτερο μέρος για το γράψιμό του είναι ότι θα σας δώσει τη γνώμη του και θα σας πει τι να κάνετε. Μπορεί να είναι ουδέτερος σε ορισμένες περιπτώσεις, και σε υψηλό επίπεδο σε άλλες. Αλλά αυτό είναι που χρειάζονται τα ενδιάμεσα είδη κοινού, ξεκάθαρη κατεύθυνση από τους επαγγελματίες. Περνάω συχνά 1-2 ώρες να απορροφηθούν από το υλικό του. Ευτυχώς δημοσιεύει μόνο μία φορά το μήνα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να κάνω πραγματική δουλειά!

Ο οδηγός στο ιστολόγιό του που συνδέεται παραπάνω σάς οδηγεί από κάποιον που δεν έχει γνώση του Google Analytics σε κάποιον που διαθέτει γνώσεις στο Google Analytics. Το θέτει σε πέντε εύκολα βήματα: (1) υπολογίστε τη βέλτιστη πορεία σταδιοδρομίας για εσάς, (2) πάρτε τα δύο πρώτα εργαλεία ανάλυσης ιστού, (3) εκπαιδεύστε, (4) παίξτε στον πραγματικό κόσμο και (5) ) βρείτε την πρώτη σας δουλειά αναλυτικών στοιχείων. Μέχρι να φτάσετε στο βήμα πέντε, θα έχετε ασχοληθεί με αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου για 3 έως 6 μήνες. Δεν είναι κάτι που μαθαίνεις εν μία νυκτί γιατί υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να λάβεις.

5. Συζήτηση στο Analytics

Ομιλία Cutroni Analytics

Ο Justin Cutroni είναι από τους κορυφαίους ηγέτες σκέψης αναλυτικών στοιχείων στον τομέα. Αν και αυτό το ιστολόγιο του δεν έχει ενημερωθεί για λίγο, υπάρχει κάποιος διαχρονικός χρυσός που το καθιστά ακόμα ένα από τα κορυφαία ιστολόγια ανάλυσης στον κόσμο.

Το Analytics Talk δημιούργησε ολόκληρο τον ιστότοπό του γύρω από το Google Analytics. Προσφέρουν αρκετές ενημερωτικές αναρτήσεις ιστολογίου για να σας διδάξουν όχι μόνο για το Google Analytics, αλλά για να σας ενημερώνουν για οτιδήποτε νέο. Για να σας δώσουμε ένα δείγμα του τι προσφέρουν, οι τρεις πρώτες αναρτήσεις ιστολογίου τους (κατά τη στιγμή αυτής της γραφής) ήταν (1) Κατανόηση της αναφοράς κοόρτης του Google Analytics, (2) Χρήση δεδομένων εκτός σύνδεσης και διαδικτύου για την προώθηση του επαναληπτικού μάρκετινγκ του Google Analytics, και (3) Κατανόηση της μέτρησης μεταξύ συσκευών και του UserID. Όλα αυτά είναι αναρτήσεις ιστολογίου που έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν στο προσκήνιο των νέων με το Google Analytics.

6. KISSμετρικά

Ιστολόγιο Kissmetrics

Το KISSmetrics είναι ένα αυτο-πιστοποιημένο ιστολόγιο για αναλυτικά στοιχεία, μάρκετινγκ και δοκιμές. Έχουν μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης που φέρνει πληθώρα πόρων για όποιον θέλει να μάθει το Google Analytics. Το KISSmetrics προσφέρει επίσης Analytics σεμινάρια. Εάν υπήρχε ποτέ ένα ιστολόγιο που γνώριζε τίποτα για όλα όσα έχουν να κάνουν με το Google Analytics, θα ήταν αυτό.

Εδώ είναι το πράγμα – μερικές φορές η KISSmetrics σας εκπαιδεύει στο Google Analytics, ενώ άλλες φορές δείχνει πώς είναι διαφορετικές και καλύτερες από το Google Analytics. Δεν νομίζω ότι θα θεωρούσαν τον εαυτό τους ανταγωνιστή του Google Analytics, αλλά ενδέχεται να υποβαθμίσουν ορισμένες δυνατότητες του Google Analytics προκειμένου να προωθήσουν το δικό τους λογισμικό. Πιστεύω ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις στο μυαλό, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Όπως και με οτιδήποτε, επαληθεύστε τι λένε με 1-2 άλλες πηγές προτού πραγματοποιήσετε μνημειώδεις αλλαγές στον ιστότοπό σας.

7. SkilledUp

Στιγμιότυπο οθόνης

Το SkilledUp είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει μαθήματα μάθησης σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Γνωρίζουν ότι το Google Analytics μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και χρειάζεται πειθαρχία για να μάθει. Έτσι, όχι μόνο προσφέρουν μαθήματα μόνοι τους, αλλά παρέχουν συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους που προσφέρουν μαθήματα όπως το Lynda.com. Αυτά τα μαθήματα δεν είναι δωρεάν. Ωστόσο, είναι πολύ λεπτομερείς και θα σας διδάξουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Google Analytics.

8. Το ηλεκτρονικό βιβλίο του Ben Bardon: Ένας οδηγός για αρχάριους στο Google Analytics

Οδηγός του Ben Barden Analytics

Ο Μπεν Μπαρτόν έκανε εξαιρετική δουλειά με αυτό το ηλεκτρονικό βιβλίο. Είναι σε μορφή PDF και πολύ καλά οργανωμένη. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα αυτοβηματοδότησης εκτός σύνδεσης, αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε. Έχει μήκος 21 σελίδων και γεμάτο πληροφορίες με τα πάντα, από τον προσανατολισμό έως τις πηγές επισκεψιμότητας έως την εκμάθηση του κοινού σας. Υπάρχουν πολύ λίγοι άλλοι οδηγοί εκτός σύνδεσης που είναι εξίσου χρήσιμοι με αυτόν.

9. Οδηγός του TakeFlyte

TakeFlyte Analytics

Το TakeFlyte δημιούργησε μια πολύ λεπτομερή και πολύ μεγάλη ανάρτηση που θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το Google Analytics, από τον τρόπο δημιουργίας του λογαριασμού σας έως τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας. Σας οδηγούν από μια επισκόπηση πηγών επισκεψιμότητας στον τρόπο ρύθμισης στόχων. Δεν αφήνουν καμία πέτρα. Περνούν το καθένα για λίγο, αλλά σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε μία ανάρτηση ιστολογίου.

10. Αναρτήσεις του Portent Interactive’s Analytics

Οδηγοί του Portent Analytics

Ο Ian Laurie είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς συγγραφείς στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Και η ομάδα του έχει μπριζόλες ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες μάρκετινγκ Διαδικτύου. Έτσι μπορείτε να περιμένετε ότι οι αναρτήσεις ιστολογίου αναλυτικών στοιχείων θα είναι τόσο ενημερωτικές όσο και μερικές φορές αστείες. Η ομάδα μιλά στα κορυφαία συνέδρια ψηφιακού μάρκετινγκ, οπότε γνωρίζετε ότι οι δημοσιεύσεις τους είναι κορυφαίες.

Λατρεύω το ιστολόγιο και τους οδηγούς του Portent – είναι συχνά απόψεις και παθιασμένοι. Αν θέλετε να αποκτήσετε κάποια εκπαίδευση με πιο ενδιαφέρον και προχωρημένο τρόπο, προσθέστε τον ιστότοπό τους στη λίστα ανάγνωσής σας.

Μερικοί παλιοί αλλά καλούδια είναι Εγκαταστήστε τον Οδηγό βίντεο και Οδηγός βίντεο βασικών στατιστικών.

Μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα με βίντεο. Ο Portent το καταλαβαίνει αυτό, οπότε δημιούργησαν μερικά βίντεο για εκείνους τους οπτικούς μαθητές εκεί έξω. Τα βίντεο έχουν τη δυνατότητα να τοποθετούν περισσότερες πληροφορίες σε μικρότερο χρονικό διάστημα – περιμένετε να θέσετε το βίντεο σε παύση καθώς λαμβάνετε τις πληροφορίες.

Το δεύτερο βίντεο μετά τον παραπάνω οδηγό εγκατάστασης βίντεο. Αυτό περνά από τις μετρήσεις που ονομάζουν βασικά στατιστικά. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε χαρτί και στυλό για να γράφετε πληροφορίες. Παρακολουθήστε μέχρι την αρχή και, στη συνέχεια, παρακολουθήστε ξανά γράφοντας τις πιο σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε και πώς να διαβάσετε και να κατανοήσετε τα στατιστικά του Google Analytics.

11. Αναρτήσεις Koozai Analytics

Αναρτήσεις Koozai Analytics

Η Koozai είναι μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις υπηρεσίες ανάλυσης ως μία από τις κύριες ειδικότητές τους. Έχουν τα μέλη της ομάδας στα χαρακώματα μέρα με τη μέρα και έτσι παρέχουν πρακτικές γνώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, διατηρούν το ιστολόγιό τους ενημερωμένο εξαιρετικά τακτικά, ειδικά από την πλευρά των αναλυτικών στοιχείων. Παράγουν επίσης έναν τόνο οδηγών και λευκών βίβλων που καλύπτουν την πλευρά του ψηφιακού μάρκετινγκ και των αναλυτικών στοιχείων. Προσθέστε τα στη ροή σας για να λάβετε τις καλύτερες ενημερώσεις και τακτικές αναλυτικών στοιχείων.

12. Το ιστολόγιο δεδομένων Loves

Αγαπά το ιστολόγιο δεδομένων

Το blog Loves Data είναι μια νέα ανακάλυψη από την πλευρά μου, αλλά είναι ένα φοβερό ιστολόγιο αφιερωμένο στην ανάλυση. Καλύπτει εξαιρετικά δημοφιλή θέματα και είναι φιλικό προς τους αρχάριους. Μου αρέσει όταν τα ιστολόγια απλώς περνούν το κυνήγι και απαντούν στις πιο πιεστικές ερωτήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες μάρκετινγκ και διαδικτύου.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα ανάλυσης που αντιμετωπίζει το ιστολόγιο πώς να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα μηνύματα από το Google Analytics – ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι διαχειριστές ιστότοπων δεν αναγνωρίζουν, αλλά ρυπαίνουν τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας της ανάλυσης Το blog υπάρχει από το 2008 και ο Benjamin Mangold γνωρίζει τα πράγματα του. Δημιούργησε ακόμη και ένα δωρεάν μάθημα…

13. Αγαπά το μάθημα βασικών στοιχείων του Analytics

Αγαπά τα δεδομένα του Google Analytics

Αυτό το μάθημα Analytics Essentials από το Loves Data είναι ένας καταπληκτικός τρόπος εξοικείωσης με το Google Analytics για αρχάριους. Επομένως, η Google έχει προφανώς τη δική της εκπαίδευση, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερο να αποκτήσετε μια ταχύτερη εισαγωγή από έναν επαγγελματία τρίτου μέρους που είναι επίσης χρήστης.

Με μια άλλη προοπτική μαθαίνετε από κάποιον που πιθανότατα περνά τα ίδια πράγματα που είστε και δεν είστε από το εσωτερικό της Google στην ομάδα του Analytics. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το λογισμικό σαν πραγματικός επαγγελματίας.

Το μάθημα δεν είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένο – κάτι που μπορεί να είναι καλό. Για να είμαστε δίκαιοι, ο στόχος του μαθήματος είναι να σας εκπαιδεύσει στα βασικά, αλλά στη συνέχεια να σας ενθαρρύνει να αγοράσετε ένα από τα πιο προηγμένα μαθήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν είστε νέοι στο analytics, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

14. Αναρτήσεις αναλύσεων της μηχανής αναζήτησης Land

SEL Analytics Αναρτήσεις

Το Google Analytics και το SEM (SEO + PPC) συνδέονται στενά. Το Search Engine Land είναι η κορυφαία πηγή όλων των ειδήσεων SEO και PPC, επομένως αυτή η σειρά αναρτήσεων με επίκεντρο τα αναλυτικά στοιχεία είναι μια εξαιρετική ροή για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα στον κόσμο της αναζήτησης και των αναλυτικών στοιχείων.

Παρόλο που οι αναρτήσεις αναλυτικών στοιχείων ενδέχεται να εμφανίζονται μόνο σποραδικά εκεί, υπάρχουν μερικές διαχρονικές αναρτήσεις και συμβουλές που πρέπει να ελέγξετε εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτές. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώνεστε με τα πιο πρόσφατα και επίσης να κατανοείτε την αλληλεπικάλυψη του SEM και των αναλυτικών στοιχείων.

15. Google Analytics: Ένας οδηγός επικών αναλογιών από το Builtvisible

Δομημένος οδηγός αναλυτικών στοιχείων

Το Builtvisible είναι ένα πρακτορείο ψηφιακού μάρκετινγκ με τεχνική εστίαση, και πραγματικά ωθούν τα όρια στον τεχνικό χώρο SEO και αναλυτικών στοιχείων. Είμαι οπαδός της δουλειάς τους και αυτός ο επικός οδηγός εξετάζει τα βασικά του Google Analytics και, στη συνέχεια, προχωρά γρήγορα σε θέματα και στρατηγικές για τη βελτίωση της πλατφόρμας.

Αυτή η ανάρτηση αποτελείται από ενδιάμεσους χρήστες αναλυτικών στοιχείων που θέλουν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Θα είστε πολύ πιο έξυπνοι αφού διαβάσετε αυτόν τον οδηγό και θα πρέπει να παρακολουθείτε αυτό το blog της εταιρείας για περισσότερη ψηφιακή νοημοσύνη.

16. Δημοσιεύσεις Analytics Econsultancy

Δημοσιεύσεις αναλυτικών στοιχείων Econsultancy

Το Econsultancy είναι σαν το NPR του κόσμου του ψηφιακού μάρκετινγκ – έξυπνο, προσιτό και ενδιαφέρον. Είναι αρκετά εταιρικές και προσφέρουν αρκετά ακριβές αναφορές και εκπαίδευση, αλλά αυτό είναι που κάνει τις αναρτήσεις ιστολογίου τους πολύ πιο πολύτιμες – ξέρετε ότι παράγουν συμπαγές περιεχόμενο.

Οι αναλυτικές αναρτήσεις τους δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά στο Google Analytics, αλλά υπάρχει αρκετός αριθμός στρατηγικών και τακτικών εκεί που μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων. Το ιδανικό μέρος για επαγγελματίες αναλυτικών εταιρειών και επιδιώκουν.

17. Ιστολόγιο του Brian Clifton Analytics

Ιστολόγιο Brian Clifton Analytics

Ο Brian Clifton έγραψε το βιβλίο στο Google Analytics – οπότε είναι εξαιρετικά αξιόπιστος. Δείτε το από το βιογραφικό του:

«Ως ο πρώτος επικεφαλής του Google Analytics για την Ευρώπη (2005-8), ο Brian δημιούργησε την πανευρωπαϊκή ομάδα ειδικών προϊόντων. Μια κληρονομιά της δουλειάς του είναι το διαδικτυακό κέντρο εκμάθησης για την ατομική πιστοποίηση του Google Analytics (GAIQ). “

Αν ψάχνετε για προχωρημένες τακτικές και μια βαθύτερη εμβάθυνση στο Google Analytics, ακολουθήστε τον σίγουρα. Το ιστολόγιό του ενημερώνεται συχνά με νέες τακτικές και στρατηγικές όλη την ώρα – και οι δημοσιεύσεις του είναι συχνά σύντομες και γλυκές.

Διαβάστε όσο περισσότερες από τις δημοσιεύσεις του μπορείτε και, στη συνέχεια, όταν μάθετε ό, τι μπορείτε, αγοράστε το βιβλίο του!

Μαθαίνοντας το Google Analytics πέρα ​​από εδώ

Αυτές είναι 17 εξαιρετικές πηγές για να μάθετε το Google Analytics και τη γενική θεωρία ανάλυσης. Ξεκινήστε με αυτά και θα πάρετε μια τρύπα κουνελιών μάθησης για εβδομάδες κάθε φορά (αν θέλετε).

Υπάρχουν άλλες πηγές που αγαπάτε; Εάν ναι, ενημερώστε μας εδώ στα σχόλια ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας πόροι που δεν αναφέρονται εδώ!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map