Best Web Hosting για μικρές επιχειρήσεις (Μάιος 2020) – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η επιλογή του καλύτερου οικοδεσπότη είναι δύσκολη.


Ως μια μικρή επιχείρηση, χρειάζεστε την καλύτερη ισορροπία τιμών και χαρακτηριστικών.

Αλλά η κατάδυση στον μυστηριώδη κόσμο της φιλοξενίας ιστοσελίδων και της δημιουργίας περιεχομένου είναι εκφοβιστική για τους ειδικούς, πόσο μάλλον τον μέσο αγοραστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε μέσα από το εσωτερικό της φιλοξενίας ιστοσελίδων, καθώς και να δώσουμε τις προτάσεις μας για τους αστρικούς παρόχους.

Contents

Οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις

 1. SiteGround
 2. Μηχανή WP
 3. Φιλοξενία Α2
 4. Μπλε Χοστ
 5. Πάμε μπαμπά
 6. Σε κίνηση
 7. Dreamhost

Η εγγραφή και η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι εκφοβιστική και χρειάζεται λίγη δεξιότητα, αλλά δεν θα είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης εάν δεν βρήκατε ευκαιρία σε αυτές τις προκλήσεις.

καλύτερη φιλοξενία για μικρές επιχειρήσεις

Πώς μπορεί ένας ιστότοπος να επιβαρύνει τα έσοδα της μικρής επιχείρησής σας?

 • Συλλογή δεδομένων: Τα πιο πρόσφατα εργαλεία θα σας πουν πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών. Για παράδειγμα, έβαλαν κάτι στο καλάθι αλλά σταμάτησαν να κάνουν μια αγορά; Μήπως τμήματα του ιστότοπού σας παραμένουν στάσιμα και αχρησιμοποίητα; Οι χρήστες σταματούν να κάνουν κλικ σε περιεχόμενο εντός δευτερολέπτων; Πόσο καιρό περνούν στον ιστότοπό σας; Αυτά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν την επιχείρησή σας με τρόπους που ποτέ δεν ονειρευτήκατε.
 • Κάντε το όνομά σας γνωστό: Η βελτίωση του αριθμού των ακόλουθων SEO και κοινωνικών μέσων του ιστότοπού σας (κάποιος διάσημος στην Insta;) είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να οδηγήσετε την επισκεψιμότητα στην επιχείρησή σας γρήγορα και εύκολα.
 • Διακοπή παραπληροφόρησης: Οι ψηφιακές λύσεις εξοικονομούν ανθρωποώρες, καθώς μπορείτε να δημοσιεύετε συχνές ερωτήσεις και να έχετε διαχρονικές πληροφορίες, όπως ώρες λειτουργίας καταστημάτων.
 • Δημιουργικές λύσεις για κάθε πρόβλημα: Είτε προωθεί έργα, είτε δημιουργεί μια βιτρίνα για διαδικτυακές πωλήσεις είτε καταγράφει τις ημερομηνίες της περιοδείας σας για το συγκρότημα. Ένας ιστότοπος μπορεί να είναι ό, τι θέλετε και να λύσετε όποια προβλήματα έχετε.
 • Μελλοντική απόδειξη της επωνυμίας σας: Το Διαδίκτυο δεν πάει μακριά. Εάν η μικρή επιχείρησή σας εξακολουθεί να λειτουργεί εκτός σύνδεσης. Ένας αγωνιζόμενος θα καλύψει αυτό το κενό και θα πάρει πολύτιμους πελάτες.

Οι καλύτεροι πάροχοι Web Hosting για μικρές επιχειρήσεις με λεπτομέρεια

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αγαπημένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις.

1. SiteGround – Η καλύτερη επιλογή παντού

siteground main 19 Ιουλίου

www.siteground.com

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική τιμή
 • Καταπληκτική εξυπηρέτηση πελατών
 • Δωρεάν τομέας
 • Μεγάλη επιλογή εργαλείων
 • Στάδιο με ένα κλικ
 • Λειτουργεί καλά με το WordPress

Μειονεκτήματα

 • Μόνο ετήσια σχέδια
 • Μερικές μικρές ανησυχίες για την ασφάλεια

Κυριότερα χαρακτηριστικά του SiteGround

Δεν μπορούμε να πάρουμε αρκετό SiteGround.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε με το SiteGround είναι η προσοχή που δίνεται στην εξυπηρέτηση πελατών.

Οι οικοδεσπότες Ιστού μπορεί να είναι ένας πόνος στην αντιμετώπιση όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

Τίποτα δεν σκοτώνει την ορμή σας σαν να κάθεται σε ένα άδειο δωμάτιο συνομιλίας εξυπηρέτησης πελατών ενώ το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι εκτός λειτουργίας και οι πωλήσεις πέφτουν.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία, το SiteGround έχει πολλή δύναμη σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση πελατών μιας μαμά και ποπ κατάστημα.

Εάν δεν ξέρετε τι είναι η σταδιοποίηση με ένα κλικ, πρέπει να γνωρίζετε. Η αλλαγή ενός ιστότοπου μπορεί να είναι επώδυνη ΕΙΔΙΚΑ εάν δεν έχετε μια δοκιμαστική πλατφόρμα όπου μπορείτε να δείτε εάν οι αλλαγές λειτουργούν. Η σταδιοποίηση με ένα κλικ σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε τις αλλαγές στον ιστότοπό σας πριν τις πραγματοποιήσετε ζωντανά. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το SiteGround αξίζει την επένδυση, καθώς μπορείτε να διατηρήσετε την αίσθηση της σταθερότητας όταν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας και να αποφύγετε την άβολη διακοπή λειτουργίας από την προώθηση μιας ζωντανής ενημέρωσης.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αγοράσετε ένα ολόκληρο έτος και όχι μηνιαίο, αλλά ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης που δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Οι μπλόγκερ και εκείνοι που δοκιμάζουν το νερό μπορεί να θέλουν να πάνε με μια μηνιαία επιλογή.

Ρίξτε μια ματιά στην εμπεριστατωμένη κριτική μας εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά, δεν μπορούμε να τους προτείνουμε αρκετά. Ή δοκιμάστε να τα συγκρίνετε με έναν άλλο παρόμοιο κεντρικό υπολογιστή όπως το A2 Hosting.

Λάβετε έκπτωση SiteGround εδώ

2. WP Engine – Η καλύτερη πλατφόρμα για WordPress

wpengine

www.wpengine.com

Πλεονεκτήματα

 • Κορυφαία αξία για τις επιχειρήσεις ανάπτυξης
 • Απολύτως αφιερωμένο στο WordPress
 • Φανταστικά εργαλεία και δυνατότητες του WordPress
 • Εκπληκτική ταχύτητα
 • Απεριόριστες μεταφορές δεδομένων
 • Κρυπτογράφηση σε επίπεδο επιχείρησης

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι καλή επιλογή εάν δεν έχετε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσετε το WordPress.
 • Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τομέα
 • Ακριβά για αρχάριους

Κορυφαίες λειτουργίες WP Engine

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι; Να γίνει πολύ φθηνό με τη φιλοξενία Ιστού.

Κάποιοι θα συγκρίνουν τα πακέτα 35 $ / μήνα της WP Engine με κάποιες χαμηλότερες τιμές που είναι τόσο συγκλονιστικά χαμηλές όσο κάτω των 2 $ το μήνα.

Μαντέψτε τι – παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Εάν διευθύνετε μια πραγματική επιχείρηση, ΘΕΛΕΤΕ να πληρώσετε περισσότερα. Θέλετε να ξέρετε ότι η εταιρεία φιλοξενίας θα έχει κέρδος και θα επενδύσει στην τεχνολογία τους.

Μαντέψτε τι, αν ο φτηνός σας οικοδεσπότης παραβιαστεί, πληρώνετε έναν προγραμματιστή ιστού άνω των 100 $ / ώρα (στις ΗΠΑ) για να το διορθώσετε. Παίρνει τις αποταμιεύσεις σας.

Τεχνικά το WordPress είναι ένα δωρεάν σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα, το οποίο είναι ένας τεχνικός τρόπος για να πούμε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει και να τροποποιήσει το λογισμικό δωρεάν. Αυτό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε προσθήκες, γραφικά στοιχεία, επιλογές περιεχομένου που έχουν σχεδιαστεί από χρήστες και άλλα. Αλλά το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι ότι είναι τόσο ανοιχτό, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν είστε προγραμματιστής, ο ιστότοπός σας WordPress σε έναν φτηνό οικοδεσπότη μπορεί να πάρει ανεπιθύμητο περιεχόμενο, να χακαριστεί και να τρέξει πιο αργά από ένα σαλιγκάρι στο χαλίκι.

Για να σας βοηθήσει να φιλοξενήσετε και να διαχειριστείτε αυτό, το WP Engine υπερφορτώνει το WordPress με τις ενσωματωμένες προσαρμογές του. Θεωρούν τον εαυτό τους μια πλατφόρμα εμπειρίας ιστού που είναι κάτι περισσότερο από έναν οικοδεσπότη.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν μια ομάδα μηχανικών του WordPress που χρησιμοποιεί την προσαρμοσμένη πλατφόρμα τους για να προσθέσει βελτιστοποιήσεις ταχύτητας, πρόληψη εισβολής και υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για να κάνει τον ιστότοπό σας ισχυρότερο από το να το κάνετε μόνοι σας.

Είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WP θα ερωτευτούν το WP Engine και όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Εάν είστε στη φύση DIY του WordPress, το WP Engine είναι απαραίτητο.

Το WP Engine είναι πιο ακριβό από άλλες επιλογές φιλοξενίας, επειδή προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα, εξαιρετικά εργαλεία, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και πολλά άλλα.

Το πιο παράξενο μειονέκτημα είναι η έλλειψη υποστήριξης για email που βασίζονται σε τομέα.

Προτείνουν αδέξια τη χρήση του Gmail, αλλά ελπίζουμε ότι θα αλλάξει καθώς μεγαλώνουν (Ενημέρωσαν την εξυπηρέτηση πελατών πρόσφατα σε 24/7 που είναι φανταστική). Για να είμαστε ειλικρινείς, πηγαίνουμε με το Gmail για τα πάντα, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε WordPress, ίσως αξίζει να ψάξετε αλλού, αλλά είναι απαραίτητο για όσους είναι. Η πλήρης κριτική μας πηγαίνει ακόμη πιο σε βάθος στις δυνατότητές τους.

Αποκτήστε το WP Engine 3 μήνες δωρεάν

3. A2 Hosting – Έως και 20 φορές πιο γρήγορη φιλοξενία

a2 φιλοξενία στις 19 Ιουλίου

www.a2hosting.com

Πλεονεκτήματα

 • Ο ταχύτερος κοινόχρηστος πάροχος φιλοξενίας που θα βρείτε
 • 24/7 υποστήριξη πελατών
 • Εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας
 • Ισχυρές δυνατότητες email
 • Καλό με βελτιστοποιημένη φιλοξενία WordPress
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας
 • Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Μειονεκτήματα

 • Η διεπαφή μπορεί να γίνει λίγο ακατάστατη
 • Μερικά παράπονα πελατών σχετικά με υποστήριξη sub-par

Κορυφαία χαρακτηριστικά της φιλοξενίας A2

Το A2 Hosting ξεχωρίζει για ένα πράγμα.

Ταχύτητα.

Τίποτα δεν κάνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας εντελώς θυμωμένοι, όπως αργούς χρόνους φόρτωσης.

Ακόμα και μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες πελάτες.

Η φιλοξενία A2 είναι εξαιρετικά γρήγορη και προσφέρει την πλήρη σειρά λειτουργιών που περιμένουμε από έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, όπως υποστήριξη πελατών 24/7, εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας και εξαιρετικά εργαλεία.

Το A2 είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους έχουν βαρύ σχεδιασμό ιστοσελίδων που πρέπει να λαμβάνουν γρήγορα δεδομένα στον καταναλωτή.

Προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη μέσω email και είναι καλά με το WordPress, γεγονός που τους διατηρεί ανταγωνιστικούς με το WP Engine.

Ως οικοδεσπότης, αποτελούν έναν εξαιρετικό συμβιβασμό μεταξύ των φθηνών χαρακτηριστικών του SiteGround και της ακριβής εστίασης του WP Engine στο WordPress.

Έχουν επίσης ιδιόκτητες λύσεις ασφαλείας και μπορεί να είναι αξιόπιστες για να παραμένουν περισσότερο από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία φιλοξενίας, τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας δεν βλάπτουν ούτε.

Ξεκινώντας έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν βρίσκεται στο Shopify (γιατί;). Το A2 υποστηρίζει PrestaShop, Magento, OpenCart, WooCommerce και πολλά άλλα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες της φιλοξενίας A2 για την πλήρη κριτική.

Δείτε τις τιμές και τα σχέδια φιλοξενίας A2

Φτηνές και δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων

Αυτοί οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων χρησιμοποιούνται ευρέως δημοφιλείς επιλογές που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

1. Bluehost – Η καλύτερη τιμή για μια τριετή συνδρομή

προσφορά bluehost 36 μήνες

www.bluehost.com

Πλεονεκτήματα

 • Φανταστική επιλογή για αρχάριους
 • Κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού
 • Το Bluehost VPS είναι πραγματικά προσιτό
 • Η φτηνότερη τιμή για δέσμευση 3 ετών
 • Μερικοί χρήστες αναφέρουν εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες

Μειονεκτήματα

 • Το φτηνό δεν είναι πάντα καλύτερο
 • Χωρίς εγγύηση λειτουργίας
 • Χαμηλές ταχύτητες που αναφέρθηκαν από ορισμένους χρήστες
 • Η υποστήριξη πελατών μπορεί να είναι αργή και να λείπει

Κορυφαίες λειτουργίες Bluehost

Το Bluehost συνήθως αναφέρεται σε δημοφιλή ιστολόγια και διάσημα podcasts – είναι ένας οικοδεσπότης μαζικής αγοράς που απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους.

Για όσους χρησιμοποιούν την τιμή ως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την απόφαση του οικοδεσπότη σας, το Bluehost είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Είναι επίσης μια από τις χαμηλότερες επιλογές κινδύνου για αρχάριους που μόλις κάνουν το πρώτο τους ιστότοπο.

Το Bluehost διαθέτει φανταστική ασφάλεια και εργαλεία που λατρεύουν να χρησιμοποιούν οι αρχάριοι. Προσφέρουν επίσης φιλοξενία VPS σε προσιτή τιμή.

Η Bluehost αγωνίζεται σε δύο περιοχές.

Πρώτον, δεν προσφέρουν εγγύηση προθεσμίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αποζημιωθείτε εάν το Bluehost πέσει.

Αν και αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο περιστατικό, ο κίνδυνος δεν αξίζει τον κόπο για επιχειρήσεις, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο που χάνουν χρήματα κάθε λεπτό που ένας ιστότοπος δεν λειτουργεί. Είναι ο μόνος πάροχος που προτείνουμε που δεν κάνει αυτήν τη βασική απαίτηση, λόγω όλων των άλλων πραγμάτων που το Bluehost τα πηγαίνει καλά.

Το Bluehost είναι μια αξιοπρεπής επιλογή, αλλά οι μακροπρόθεσμοι χρήστες μπορεί να τους ξεπεράσουν και ως οικοδεσπότες. Αυτό καθιστά τη φτηνή μακροπρόθεσμη τιμολόγηση λίγο λιγότερο πολύτιμη.

Η πλήρης κριτική του Bluehost αναλύει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τις τιμές και λάβετε έκπτωση στο Bluehost

 

2. Godaddy – Ο καλύτερος οικοδεσπότης Ιστού για ονόματα τομέα

godaddy 2019-Ιουνίου

www.godaddy.com

Πλεονεκτήματα

 • Υπέροχο εάν έχετε ήδη τομείς εκεί
 • Τηλεφωνική υποστήριξη 24/7
 • Σχεδόν πάντα επάνω και αρκετά γρήγορα
 • Εξαιρετικά εργαλεία και δυνατότητες
 • Μπορεί να έχει μια επαγγελματική ομάδα να σχεδιάσει τον ιστότοπό σας

Μειονεκτήματα

 • Ξεπερασμένη υποστήριξη PHP
 • Αργή εξυπηρέτηση πελατών
 • Όχι την υψηλότερη ποιότητα φιλοξενίας

Κυριότερα χαρακτηριστικά της GoDaddy

Ακόμα κι αν πάτε με άλλο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, είναι πιθανό να συναντήσετε Godaddy στην πορεία.

Είναι πιθανώς ο πιο γνωστός πάροχος.

Είναι διάσημοι για την αγορά ενός τρελού αριθμού ονομάτων τομέα και διαφημιστικών διαφημίσεων σούπερ μπολ που τους έκαναν αξέχαστες για όλους τους λάθος λόγους.

Για επαγγελματίες μικρού χρόνου που θέλουν να περάσουν μόνο από μία εταιρεία, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το Godaddy να καλύψει τις ανάγκες σας τόσο για έναν οικοδεσπότη όσο και για ένα όνομα τομέα.

Το GoDaddy ελέγχει τα κουτιά για 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη, προσιτή τιμή εκκίνησης και αξιοπρεπείς δυνατότητες. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι η ομάδα σχεδιασμού ιστοσελίδων που χρησιμοποιεί ο Godaddy.

Για όσους επιθυμούν να πληρώσουν λίγο περισσότερο, θα σχεδιάσουν τον ιστότοπό σας και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γρήγορα παρουσία στον Ιστό. Αξίζει για εκείνους που απλά δεν έχουν το χρόνο ή τις δεξιότητες για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο, αλλά έχουν τον προϋπολογισμό.

Η πλήρης κριτική του GoDaddy μπαίνει σε περισσότερες αποχρώσεις.

Αποκτήστε το GoDaddy WordPress hosting με μόλις $ 1

3. Inmotion Hosting – Χωρίς Frills Solid Hosting

inmotion hosting main 2019-Ιουλίου

www.inmotionhosting.com

Πλεονεκτήματα

 • Φιλοξενία SSD
 • Ενσωμάτωση WordPress
 • Πολύ αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών
 • Απρόσκοπτη εναλλαγή τύπου φιλοξενίας (Dedicated, VPS, Shared)
 • Προσανατολισμένη στην τεχνική

Μειονεκτήματα

 • Ασαφείς και συγκεχυμένες τιμές και όρια

Κορυφαίες δυνατότητες InMotion Hosting

Το Inmotion Hosting είναι μια σταθερή επιλογή για web hosting και λειτουργεί εδώ και σχεδόν 16 χρόνια.

Με ένα ιστορικό εξαιρετικής απόδοσης και όλες τις δυνατότητες, θα περιμένατε από έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Δεν διαθέτουν επιφανειακές λειτουργίες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν, αλλά το Inmotion είναι προσιτό, δημοφιλές και αξιόπιστο.

Το Inmotion είναι εκ των προτέρων ότι είναι λίγο περισσότερο από τεχνικής πλευράς από άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας και του αρέσει να υποστηρίζει λύσεις ανοιχτού κώδικα.

Είναι φανταστικά για όσους γνωρίζουν λίγα πράγματα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου και τη φιλοξενία του εκ των προτέρων.

Έχει μια πιο απότομη καμπύλη μάθησης από ορισμένους παρόχους, αλλά επιτρέπει ορισμένες μοναδικές ελευθερίες.

Έχουν επίσης SSD hosting που είναι πολύ ταχύτερη από την παραδοσιακή φιλοξενία HDD.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι για το Inmotion είναι ότι δεν είναι πάντα τα πιο ξεκάθαρα σχετικά με τα όρια τιμολόγησης και δεδομένων, επομένως είναι σημαντικό να ερευνήσετε το πακέτο σας και να μιλήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Η πλήρης αναθεώρηση Inmotion βουτά βαθύτερα από ό, τι θέλετε.

Δείτε τις τιμές και τα σχέδια κίνησης

4. Hostgator – Δημοφιλής φτηνός οικοδεσπότης

φιλοξενούμενος

www.hostgator.com

Υπέρ

 • Δωρεάν μετεγκαταστάσεις φιλοξενίας ιστότοπων
 • Γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων και δωρεάν δοκιμές (όπως το cPanel)
 • Καλή εναλλακτική λύση σε άλλους φθηνούς οικοδεσπότες
 • Απεριόριστες διευθύνσεις email
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών

Μαθαίνω απέξω

 • Μικτές κριτικές πελατών
 • Η ασφάλεια είναι λίγο αδιάφορη

Κορυφαία χαρακτηριστικά του HostGator

Το Hostgator είναι μια πολύ φθηνή επιλογή (όπως σε λιγότερο από $ 3 / μήνα) που προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία, καλή υποστήριξη και μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το Hostgator είναι η έλλειψη κινδύνου.

Δίνουν πολλά δωρεάν κίνητρα, όπως πιστώσεις Adwords και εργαλεία SEO. Δίνουν επίσης δωρεάν δοκιμές δημοφιλών λειτουργιών φιλοξενίας όπως το cPanel.

Με το HostGator μπορείτε να πειραματιστείτε χωρίς να ξοδέψετε πολλά επιπλέον μετρητά. Είναι παρόμοια με την Godaddy, καθώς το Hostgator είναι ένας τεράστιος, γνωστός πάροχος με φανταστικά χαρακτηριστικά.

Σε αντίθεση με τον Godaddy, δεν χρησιμοποίησαν ακατέργαστα κόλπα μάρκετινγκ για να γίνουν γνωστά. Αντίθετα, προσφέρουν απλώς καλή εξυπηρέτηση με τις δυνατότητες που θέλετε.

Με απεριόριστες διευθύνσεις email και όλα τα δωρεάν εργαλεία, είναι πιθανώς η αγαπημένη μας επιλογή για όσους θέλουν να πειραματιστούν με αναλυτικά στοιχεία ιστού.

Έχουν τα πάντα, από κοινόχρηστο έως WordPress, VPS και cloud hosting. Όσοι ξεκινούν θα πάνε καλά με την κοινή φιλοξενία. Η αναθεώρησή μας στο HostGator αναλύει τον εκπληκτικό αριθμό επιλογών.

Bazinga, εκπτωτικά πακέτα του HostGator (με σύνδεσμο)

 

5. Dreamhost – Ο καλύτερος οικοδεσπότης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς

όνειρο

www.dreamhost.com

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολες εγκαταστάσεις με ένα κλικ
 • Απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο στο δίσκο
 • Ποικίλα freebies (πίστωση 100 $ στο AdWords, δωρεάν τομείς, απεριόριστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
 • Δωρεάν φιλοξενία για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη
 • Έλλειψη επιλογών

Κορυφαίες δυνατότητες του Dreamhost

Το Dreamhost κάνει ένα εκπληκτικό πράγμα που δεν κάνουν άλλοι οικοδεσπότες: δωρεάν μη κερδοσκοπική φιλοξενία.

Χρειάζεται λίγη γραφειοκρατία, αλλά για εκείνους τους 501 (γ) (3) που ξέρουν, τίποτα δεν χτυπά!

Είναι μια καλή υπηρεσία φιλοξενίας και εκτιμούμε πόσο ειλικρινείς και εκ των προτέρων είναι για λέξεις όπως απεριόριστες.

Οι περισσότεροι πάροχοι μέσω αυτού, αλλά εξακολουθούν να επιταχύνουν το εύρος ζώνης ή χρεώνουν επιπλέον με άσχημα μέσα. Το Dreamhost είναι απλώς μια φιλική υπηρεσία φιλοξενίας.

Προσφέρουν ορισμένες ποικίλες επιλογές όπως το WordPress και οι υπηρεσίες δημιουργίας ιστοτόπων, καθώς παραμένουν αρκετά προσιτές.

Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ότι το Dreamhost δεν προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη.

Η χρήση ενός γρήγορου και αξιοπρεπούς συστήματος έκδοσης εισιτηρίων μέσω email λειτουργεί, αλλά οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις με άμεσες ανησυχίες ενδέχεται να απογοητευτούν από την έλλειψη εξυπηρέτησης πελατών.

Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική του Dreamhost για περισσότερες νέες λεπτομέρειες.

Δείτε αν το Dreamhost είναι αρκετά ονειρικό για εσάς

Πώς ξεκινώ να κάνω την επιχείρησή μου online?

Μπορεί να αισθάνεται συντριπτική στην αρχή, αλλά η σύνδεση της μικρής επιχείρησής σας στο διαδίκτυο μπορεί να χωριστεί σε τρία υπερ-απλοποιημένα βήματα.

1. Ορίστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο: Πρώτον, ερευνήστε και σκεφτείτε τι τύπο ιστότοπου χρειάζεστε. Μπορεί να χρειαστείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με καροτσάκια και μοναδικές δυνατότητες ή να διαφημίσετε ένα δικηγορικό γραφείο και να ενδιαφέρεστε κυρίως να οδηγήσετε ένα συγκεκριμένο κοινό στην παρουσία σας στον ιστό. Ο καθορισμός της διαδικτυακής σας παρουσίας εξαρτάται από την ατομική σας επιχείρηση.

2. Επιλέξτε μια λύση φιλοξενίας Ιστού: Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας ως επιχείρηση. Η φιλοξενία ιστοσελίδων για μικρές επιχειρήσεις αποτελείται συνήθως από μια λύση φιλοξενίας μεσαίας κατηγορίας, καθώς οι πιο ακριβές επιλογές έχουν χαρακτηριστικά που μπορεί να μην χρησιμοποιήσει ποτέ ένας κανονικός ιδιοκτήτης επιχείρησης.

3. σιβελτιώστε και σχεδιάστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο: Η κατασκευή του ιστότοπού σας εξαρτάται από το τι επιθυμείτε να επενδύσετε στην διαδικτυακή σας πλατφόρμα.

Κανένα από αυτά τα βήματα δεν είναι εύκολο ή γρήγορο. Είναι ευρεία και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και επένδυση για να ολοκληρωθεί. Είναι βασικά ο ευρύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Σήμερα θέλουμε να σας βοηθήσουμε να φροντίσετε αυτό το ενοχλητικό δεύτερο βήμα, επιλέγοντας τη λύση φιλοξενίας ιστού.

Το δεύτερο βήμα, επιλέγοντας έναν οικοδεσπότη, είναι όπου πολλοί ενθουσιώδεις επιχειρηματικοί ηγέτες κατακλύζονται, σταματούν και δεν συνδέονται ποτέ.

Υπάρχει μια ζαλιστική σειρά επιλογών φιλοξενίας και δεδομένου ότι η φιλοξενία είναι ένα τόσο θεμελιώδες βήμα για την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής παρουσίας, μπορεί εύκολα να αποθαρρυνθεί από την έναρξη οτιδήποτε.

Τι είναι η «λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων;»

φιλοξενία ιστοσελίδων για μαθητές

Οι ιστότοποι δεν κυμαίνονται γύρω από ένα αιθερικό σύννεφο ή υπάρχουν πραγματικά σε κάποιο άυλο παγκόσμιο ιστό.

Κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, συνδέεστε πραγματικά με έναν φυσικό υπολογιστή κάπου (διακομιστής) που αποθηκεύει πληροφορίες και διαχειρίζεται την πρόσβαση στον ιστότοπο.

Οι σύγχρονοι υπολογιστές μπορούν επίσης να προσομοιώσουν αυτούς τους διακομιστές εκτελώντας ένα πρόγραμμα (γνωστό ως εικονική μηχανή), αλλά τεχνικά εξακολουθούν να εκτελούν ένα πρόγραμμα σε φυσικό υλικό.

ΕΝΑ βεβ ηεκτοξεύοντας μικρόαλάτι είναι απλώς πώς μπορείτε να διαχειριστείτε, να αποθηκεύσετε και να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με το Διαδίκτυο με έναν φυσικό υπολογιστή. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω βεβ ηεκτοξεύοντας Παναβάτες όπως το A2 Hosting που διαχειρίζεται εκατοντάδες ή χιλιάδες υπολογιστές γεμάτους με διάφορους ιστότοπους.

Εάν δεν είστε πολύ τεχνικά έμπειροι, μπορούμε να σας πούμε τώρα ότι η καλύτερη λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων πιθανότατα περιλαμβάνει την πληρωμή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων για την αποθήκευση του ιστότοπού σας και τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο.

Είναι απλό, οικονομικά αποδοτικό και πολύ πιο αποτελεσματικό από το να προσπαθείτε να εκτελέσετε το δικό σας σύστημα διακομιστή στο γραφείο ή στο σπίτι. Για εκείνους τους γενναίους ή τεχνικούς που θέλουν να δοκιμάσουν μια εσωτερική λύση DIY, το WhatsTheHost έχει γράψει ένα βήμα προς βήμα άρθρο για την φιλοξενία ιστοσελίδων στο σπίτι.

Πώς ξέρω ποιος οικοδεσπότης πρέπει να διαλέξω?

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης θα έχει διαφορετικές ανάγκες.

Ορισμένοι οικοδεσπότες είναι πιο κατάλληλοι για όσους δημιουργούν ιστότοπους υψηλής επισκεψιμότητας, όπως διαδικτυακά καταστήματα, ενώ άλλοι οικοδεσπότες είναι ιδανικοί για bloggers και εκείνοι που χρειάζονται περισσότερα εργαλεία προσανατολισμένα στα δεδομένα για να αποκτήσουν αναγνώστες.

Αναλύουμε τους αγαπημένους μας παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων παρακάτω, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Για να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη τον σκοπό του ιστότοπού σας, την πλατφόρμα στην οποία θέλετε να την δημιουργήσετε (όπως το WordPress, η ανάπτυξη του δικού σας ιστότοπου ή η χρήση ενός κατασκευαστή ιστοτόπων DIY) και πόσο αφοσιωμένοι είστε στο επεξεργάζομαι, διαδικασία. Σας συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τους τρεις κορυφαίους οικοδεσπότες μας και να δείτε αν μπορεί να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Θα θέλατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καταργήσετε ένα όνομα τομέα, καθώς η πληρωμή για έναν οικοδεσπότη συνεπάγεται συχνά την επιλογή ενός.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το όνομα τομέα μου?

επιλέγοντας-a-domain-name1

Ένα όνομα τομέα είναι απλά ο όρος που βάζετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ανεβάσετε τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα www.amazon.com ή www.google.com.

Αυτές οι διευθύνσεις καταχωρούνται για ένα χρονικό διάστημα και μια πολύπλοκη αγορά υπαγορεύει πόσο δαπανηρά είναι τα ονόματα τομέα καθώς και τη διαθεσιμότητα.

Πρέπει να αποφασίσετε πόσο σημαντικό είναι το όνομα του τομέα σας και αν θέλετε κάτι φθηνό, τυχαίο ή τυροκομείο αντί να πληρώνετε τα μεγάλα κόστη που σχετίζονται με την απόκτηση του κατάλληλου ονόματος επιχείρησης ή του τομέα ονείρου σας.

Οι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν συνήθως δωρεάν ή με έκπτωση ονόματα τομέα, αν τα επιλέξετε, αλλά να γνωρίζετε ότι πολλά ονόματα τομέα ανήκουν σε συγκεκριμένες εταιρείες όπως η Godaddy (που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να συνεργαστείτε με πολλές εταιρείες για να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας).

Εάν έχετε κολλήσει, δοκιμάστε ίσως μία από αυτές τις γεννήτριες τομέα. Βοηθούν να βρουν ένα καλό όνομα χωρίς να χτυπήσουν τον προϋπολογισμό ή να σπαταλήσουν ώρες προσπαθώντας να γίνουν δημιουργικοί.

Ποια είναι τα βασικά που πρέπει να αναζητήσω στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων μου?

Σχεδόν κάθε πάροχος θα χαρακτηρίσει αυτά τα βασικά ως χαρακτηριστικά. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν πάροχο φιλοξενίας ιστού που προσφέρει αυτές τις δυνατότητες. Η καθολική προσδοκία είναι ότι είναι ελάχιστο απαιτήσεις για έναν καλό οικοδεσπότη. Εάν ο οικοδεσπότης σας δεν μπορεί να παράσχει αυτά τα απλά πράγματα, αποφύγετε τα! Επιπλέον, εάν αυτά είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, βρείτε έναν καλύτερο κεντρικό υπολογιστή.

Τα βασικά βασικά στοιχεία για κάθε πάροχο,

 • Εξυπηρέτηση πελατών 24/7
 • Επιλογές αποθηκευτικού χώρου
 • Πολλαπλές επιλογές φιλοξενίας (VPS, Dedicated)
 • 99,9Χ% εγγύηση χρόνου λειτουργίας
 • Πρόσθετα εργαλεία και επιλογές για χρήστες (Για παράδειγμα, εργαλεία SEO ή κατασκευαστές ιστότοπων DIY)

Ο οικοδεσπότης σας θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμος εάν κάτι πάει στραβά, σχεδόν ποτέ δεν χάνει την υπηρεσία και προσφέρει επιλογές πέρα ​​από την απλή αποθήκευση του ιστότοπού σας.

Κατανόηση διαφορετικών τύπων υπηρεσιών φιλοξενίας

γυναίκα πηγαίνει λειτουργία θηρίου στον υπολογιστή

Η επιλογή ενός web host είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τον τύπο φιλοξενίας σας.

Κοινή φιλοξενία – Πρόκειται για τη φθηνότερη επιλογή και καλύτερη για εταιρείες που δεν έχουν επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη ιστού.

Κοινή sosting σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε έναν φυσικό υπολογιστή με πολλούς άλλους ιστότοπους.

Το ανοδικό είναι μια φτηνή τιμή και ως επί το πλείστον τυπική φιλοξενία.

Το μειονέκτημα είναι ότι αυτοί οι άλλοι ιστότοποι δεν διαχωρίζονται από τους δικούς σας και εάν συντρίψουν τον διακομιστή, επιτεθούν ή έχουν μεγάλο αριθμό προβλημάτων, θα αρχίσει να επηρεάζει την υπηρεσία σας.

Μπορούν επίσης να περιορίσουν το εύρος ζώνης και να σας χρεώνουν περιστασιακά, αν κάτι σας προκαλεί περισσότερο χώρο (όπως απροσδόκητα ιός).

Cloud Hosting – Είναι η λέξη-κλειδί της δεκαετίας (“αποθηκεύεται στο cloud”) – αλλά τι σημαίνει ακόμη και η φιλοξενία cloud?

Σύμφωνα με την IBM, «Το Cloud hosting καθιστά προσβάσιμες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους χρησιμοποιώντας πόρους cloud. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλοξενία, οι λύσεις δεν αναπτύσσονται σε έναν διακομιστή. Αντ ‘αυτού, ένα δίκτυο συνδεδεμένων εικονικών και φυσικών διακομιστών cloud φιλοξενεί την εφαρμογή ή τον ιστότοπο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία και επεκτασιμότητα. “

Ουσιαστικά, εξαπλώνει τον κίνδυνο – δεν βασίζεστε σε ένα μηχάνημα – και επιτρέπει εξαιρετική επεκτασιμότητα.

Φιλοξενία VPS – Η φιλοξενία VPS ή ο εικονικός ιδιωτικός διακομιστής είναι ένα υβρίδιο κοινόχρηστων διακομιστών και αποκλειστικών διακομιστών.

Οι σύγχρονοι διακομιστές μπορούν να εκτελούν VM ή εικονικές μηχανές.

Αυτά τα προγράμματα προσομοιώνουν ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα ενώ παραμένουν σταθερά και απομονωμένα από άλλους ιστότοπους.

Αυτό σημαίνει ότι μια τεράστια αύξηση των πόρων του συστήματος δεν θα αρχίσει να περνά σε άλλους ιστότοπους σε έναν διακομιστή.

Οι προηγμένες λύσεις φιλοξενίας cloud VPS έχουν σχεδιαστεί ώστε να αυξάνονται ανάλογα με τη ζήτηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώνετε λιγότερα χρήματα όταν ο ιστότοπός σας δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ, και θα παραμείνετε σταθεροί μετά από μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας.

Τα σχέδια VPS είναι πιο ακριβά, αλλά συνήθως ο καλύτερος τρόπος για μια μικρή επιχείρηση που θέλει περισσότερη δύναμη και ασφάλεια από την κοινή φιλοξενία, αλλά δεν είναι έτοιμη να κάνει πλήρη για αποκλειστική φιλοξενία

Φιλοξενία WordPress – Τι είναι το WordPress Hosting; Στην πραγματικότητα, η φιλοξενία WordPress είναι απλώς κοινή χρήση ή φιλοξενία cloud, αλλά βελτιστοποιημένη για WordPress. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί διακομιστών τροποποιούν τους διακομιστές για να λειτουργούν καλύτερα με το WordPress, πράγματα που είναι πάνω από το μυαλό μου (και το δικό σας). Ας πούμε απλώς αν πωληθείτε στο WordPress, αυτός είναι ίσως ο τρόπος να πάτε.

Οι κεντρικοί υπολογιστές που προσφέρουν αυτό επιτρέπουν την εγκατάσταση του WordPress CMS στον διακομιστή και λειτουργούν πολύ καλά προσφέροντας όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για έναν ιστότοπο που βασίζεται στο WordPress. Συνιστούμε σίγουρα το WP Engine για όσους ενδιαφέρονται για τη φιλοξενία του WordPress!

Φιλοξενία Επιχειρήσεων – Τι είναι το Business Hosting?

Αυτός είναι απλώς ένας όρος βιομηχανίας που σημαίνει ότι ένας οικοδεσπότης εξυπηρετεί επιχειρήσεις και προσφέρει δυνατότητες που μπορεί να χρειαστεί ένας ιστότοπος επιχείρησης.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να περιμένετε από τον οικοδεσπότη σας να σας μεταχειρίζεται ως επιχείρηση ανεξάρτητα από το αν είστε μεγάλος ή μικρός!

Αφιερωμένη φιλοξενία – Αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή και γενικά σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας είναι ο μόνος σε έναν διακομιστή.

Μεγάλες εταιρείες ή επιχειρήσεις που κάνουν τεράστια ποσά ηλεκτρονικού εμπορίου αγαπούν αποκλειστικούς οικοδεσπότες, επειδή είναι οι πιο αξιόπιστοι και μπορείτε να εγγυηθείτε ότι άλλοι ιστότοποι δεν έχουν καμία πιθανότητα να επηρεάσουν την υπηρεσία σας. Είναι δαπανηρές, αλλά αν απολύτως πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, η αφοσίωση είναι ο τρόπος να πάτε.

Windows έναντι Linux Hosting

Δεν υπάρχει πιθανότητα ένας λόγος που θα πρέπει να το λάβετε υπόψη, καθώς η περισσότερη φιλοξενία γίνεται μέσω Linux, αλλά ορισμένοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων χρησιμοποιούν επίσης Windows για φιλοξενία ιστοσελίδων. Καθώς μεγαλώνετε στις τεχνικές σας δεξιότητες, αυτό μπορεί να γίνει πιο σημαντικό. Προς το παρόν, είναι καλύτερο να εστιάσετε στην επιλογή ενός συμπαγούς οικοδεσπότη μικρών επιχειρήσεων που πληροί τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητές σας και τα περισσότερα από αυτά είναι στο Linux.

Άλλες εκτιμήσεις κατά την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων

Αεροφωτογραφία γράφημα ανάλυσης δεδομένων επιχειρήσεων

Η επιχείρησή σας έχει μοναδικές ανάγκες που διαφέρουν από άλλες επιχειρήσεις. Εάν πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο, ίσως χρειαστείτε ισχυρά πιστοποιητικά ασφαλείας και ενοποίηση με παρόχους πληρωμών.

Εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ειδήσεων με εκατομμύρια σελίδες και φωτογραφίες, πιθανότατα θα χρειαστείτε μεγάλο χώρο αποθήκευσης.

Αυτές είναι ορισμένες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων:

 1. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων
 2. Υποστήριξη πελατών
 3. Δωρεάν όνομα τομέα (Τα δωρεάν ονόματα γενικά δεν είναι η ιδανική επιλογή σας)
 4. Δωρεάν πιστοποιητικό SSL (Let’s Encrypt – Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η έλλειψη SSL σκοτώνει την κυκλοφορία)
 5. Εύρος ζώνης (απεριόριστο εύρος ζώνης για ιστότοπους υψηλής επισκεψιμότητας)
 6. Ένα προηγμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων
 7. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – απολύτως κρίσιμο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή κρίσιμων αστοχιών (ή σφάλματος χρήστη)
 8. Πολυετείς εκπτώσεις
 9. cPanel (Μεγάλη πλατφόρμα βασισμένη στο Linux που προτιμούν ορισμένοι χρήστες)

Απλά ξεκινήστε

Θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για να πάρετε το καλύτερο χτύπημα για τα χρήματα σας, αλλά στην πραγματικότητα, αν επιλέξετε έναν από τους οικοδεσπότες που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα, θα είστε σε καλά χέρια.

Για να σας δώσουμε δύο πολύ απλές απλές επιλογές:

Εκτελείτε έναν μικρό ιστότοπο και θέλετε χαμηλές τιμές και εξαιρετική υποστήριξη; Πηγαίνετε με το SiteGround.

Είστε μια κερδοφόρα επιχείρηση που βασίζεται στο WordPress; Πηγαίνετε με το WP Engine.

Διαλέξτε ένα από αυτά τα δύο και συνεχίστε τη ζωή σας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map