Namecheap vs GoDaddy Review Hosting – Σύγκριση τιμών και πακέτων – Μάιος 2020

Στον σημερινό σύγχρονο κόσμο, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να δημιουργήσετε και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Είτε είστε μια μικρή επιχείρηση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας είτε θέλετε να ξεκινήσετε ένα ειδικό blog για να κερδίσετε χρήματα, η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι κάτι που σχεδόν όλοι μπορούν να κάνουν, αρκεί να γνωρίζουν πού να κοιτάξουν.


Δυστυχώς, επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα διαφορετικών ιστότοπων φιλοξενίας εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σας. Αν και δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε ταυτόχρονα, θα το κάνουμε με δύο από τους κορυφαίους οικοδεσπότες σήμερα. Namecheap και Godaddy.

Κατά τη σύγκριση αυτών των δύο κεντρικών υπολογιστών, θα τους μετρήσουμε με τα ίδια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, καθώς και θα σας δείξουμε ποιο είναι καλύτερο για εσάς, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τιμολόγηση

Όσον αφορά το κόστος, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξεταστεί είναι το πόσο είναι η εγγραφή ενός νέου τομέα. Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν και άλλες αναβαθμίσεις που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός ιστότοπου, για να διατηρήσουμε τα πράγματα απλά, θα εξετάσουμε απλώς την τιμή ενός τομέα καθώς και την ανανέωση. Υποθέτοντας ότι θέλετε να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τον ανανεώνετε κάθε χρόνο για να τον διατηρείτε ζωντανό και προσβάσιμο.

Όνομα

 • Πακέτο αξίας: 9,88 $ για ρύθμιση, με ανανεώσεις στα 38,88 $ μετά τον πρώτο χρόνο
 • Επαγγελματικό πακέτο: 19,88 $ για το πρώτο έτος και 78,88 $ για ανανεώσεις
 • Ultimate Πακέτο: 29,88 $ για ρύθμιση και οι ανανεώσεις κοστίζουν 129,88 $ ετησίως
 • Business Pro: 19,88 $ ανά μήνα

Πάμε μπαμπά

 • Οικονομία: 1 $ ανά μήνα / έπειτα 7,99 $
 • Λουξ: 5,99 $ ανά μήνα / έπειτα 10,99 $
 • Τελικός: 9,99 $ ανά μήνα / έπειτα 16,99 $

Ο νικητής: Το Namecheap μπορεί να είναι πιο ακριβό εκ των προτέρων, αλλά αν σκοπεύετε να έχετε τον ιστότοπό σας για χρόνια, τότε θα εξοικονομήσετε χρήματα πηγαίνοντας με αυτόν τον οικοδεσπότη.

Υποστήριξη πελατών

Ακόμα κι αν είστε τεχνικός γκουρού, θα υπάρχουν αναπόφευκτα στιγμές που πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη για να επιλύσετε ένα πρόβλημα. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι επιτακτική ανάγκη ο οικοδεσπότης να παρέχει επαρκή κανάλια για να επικοινωνήσετε μαζί τους για τυχόν προβλήματα, καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί σας το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι υποστήριξης πελατών, οπότε ας δούμε τι προσφέρουν αυτοί οι οικοδεσπότες.

24/7 Πρόσβαση

Σε αυτήν την περίπτωση, το Namecheap σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε μαζί τους για τυχόν προβλήματα μέρα ή νύχτα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Όσο για το Godaddy, απαντούν μόνο σε ερωτήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα το Σαββατοκύριακο, πρέπει να περιμένετε να το λύσετε.

Νικητής: Namecheap, για προφανείς λόγους.

Ζωντανή συζήτηση

Για να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημά σας σε πραγματικό χρόνο, πολλοί οικοδεσπότες θα προσφέρουν μια δωρεάν αίθουσα συνομιλίας, όπου μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια και να λάβετε απάντηση αμέσως. Τόσο το Namecheap όσο και το Godaddy έχουν δυνατότητες ζωντανής συνομιλίας, αλλά το Namecheap είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο και δεν χρειάζεται τόσο πολύ για να συνδεθεί. Με το Godaddy, έχουν συγκεκριμένες ώρες όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια συνομιλία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να επιλύσετε προβλήματα ανά πάσα στιγμή.

Νικητής: Ξανανομήσου

Τηλεφωνική υποστήριξη

Ενώ οι περισσότεροι προτιμούν να επικοινωνούν μέσω email ή κειμένου αυτές τις μέρες, μερικές φορές η συνομιλία με ένα ζωντανό άτομο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημά σας εγκαίρως. Και οι δύο αυτοί οικοδεσπότες έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που μπορείτε να καλέσετε, αλλά το Godaddy έχει και πάλι περιορισμένες ώρες στις οποίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους και οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να περιμένετε περισσότερο για να φτάσετε σε ένα άτομο στο άλλο άκρο.

Νικητής: Όνομα

Ταχύτητα

Υποθέτοντας ότι θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικό να αποκτήσετε έναν οικοδεσπότη που παρέχει επαρκή ταχύτητα, ώστε να μην αντιμετωπίζετε χρόνους καθυστέρησης σε τακτική βάση. Ενώ σχεδόν κάθε οικοδεσπότης θα ισχυριστεί ότι προσφέρει 99,99% χρόνο λειτουργίας, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε μόνοι σας για να βρείτε ποιος έχει την καλύτερη απόδοση.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ελεγκτή ταχύτητας hostbenchmarker.com, εδώ είναι τα αποτελέσματα και για τους δύο αυτούς ιστότοπους.

Όνομα η μέση ταχύτητα φόρτωσης είναι 3,4 δευτερόλεπτα, με τον ταχύτερο χρόνο να είναι 2,85 δευτερόλεπτα και η πιο αργή είναι 72,7 δευτερόλεπτα.

Πάμε μπαμπά: Η μέση ταχύτητα είναι 3,14 δευτερόλεπτα, με τον ταχύτερο να είναι 2,38 και η πιο αργή να είναι 37,97 δευτερόλεπτα.

Νικητής: Όπως μπορείτε να δείτε, ο Godaddy υπερβαίνει το Namecheap συνολικά, τόσο με μέσες όσο και με αργές ταχύτητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Godaddy έχει πολλούς περισσότερους χρήστες και, ως εκ τούτου, έχει ταχύτερους διακομιστές για να τους φιλοξενήσει.

Ώρα

Όπως αναφέραμε, οι περισσότεροι ιστότοποι φιλοξενίας θα εγγυηθούν σχεδόν 100% χρόνο λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν πρέπει να κατεβαίνει για κανέναν λόγο. Και πάλι, κοιτάξαμε στο hostbenchmarker.com για να δούμε πώς αυτοί οι κεντρικοί υπολογιστές συσσωρεύονται μεταξύ τους.

Όνομα Το μέσο ποσοστό λειτουργίας είναι 99,93%, με το χαμηλότερο να είναι 92,92%.

Πάμε μπαμπά: Ο μέσος χρόνος λειτουργίας είναι 99,95%, με το χαμηλότερο να είναι 94,72%

Νικητής: Και πάλι, η ύπαρξη περισσότερων χρηστών σημαίνει ότι το Godaddy έχει πολύ καλύτερη υποδομή από το Namecheap, με αποτέλεσμα πιο αξιόπιστες ώρες λειτουργίας συνολικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και οι δύο οικοδεσπότες παρέχουν μερικές φορές 100% χρόνο λειτουργίας, οπότε λάβετε υπόψη και αυτό.

αξία

Κατά τη σύγκριση δύο κεντρικών υπολογιστών, είναι απαραίτητο να συγκρίνετε την αξία που λαμβάνετε με τη συνδρομή σας. Ως επί το πλείστον, αυτή η τιμή καθορίζεται από πόσους τομείς μπορείτε να έχετε, πόσο χώρο στο σκληρό δίσκο λαμβάνετε και πόσες βάσεις δεδομένων λαμβάνετε συνολικά.

Όνομα

 • Σχέδιο αξίας: 3 τομείς, χώρος δίσκου 20 GB, 50 βάσεις δεδομένων και 50 λογαριασμοί email.
 • Επαγγελματίας: 10 τομείς, χώρος δίσκου 50 GB, 100 βάσεις δεδομένων και 100 λογαριασμοί email
 • Τελικός: Έως 50 τομείς, απεριόριστος χώρος στο δίσκο και απεριόριστο εύρος ζώνης
 • Business Pro: Απεριόριστοι τομείς, χώρος δίσκου 20 GB και εύρος ζώνης 5000 GB

Πάμε μπαμπά

 • Οικονομία: 1 τομέας, απεριόριστο εύρος ζώνης, χώρος δίσκου 100 GB
 • Λουξ: Απεριόριστοι τομείς, αποθηκευτικός χώρος και εύρος ζώνης
 • Τελικός: Όλα από το Deluxe, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου διαχείρισης DNS και ενός έτους πιστοποιητικού SSL

Όπως μπορείτε να δείτε, μόνο το Namecheap περιλαμβάνει πράγματα όπως επιπλέον τομείς και λογαριασμούς email, πράγμα που σημαίνει ότι εάν αυτά είναι πολύτιμα για εσάς, τότε το Namecheap θα είναι μια καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν η απόδοση είναι μεγαλύτερο σημείο πώλησης, τότε το Godaddy μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Παρόλο που τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν συνοδεύονται από τα σχέδια του Godaddy, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με μόλις 5,99 $ το μήνα, γεγονός που θα κάνει τη συνολική τιμή σας ακόμη υψηλότερη.

Νικητής: Namecheap για email και domain, Godaddy για ταχύτητα και απόδοση

Χαρακτηριστικά

Μαζί με τη γνώση της τιμής που λαμβάνετε από τον οικοδεσπότη Ιστού σας, πρέπει επίσης να καταλάβετε ποιες πρόσθετες δυνατότητες παρέχει για να διευκολύνετε τη ρύθμιση του ιστότοπού σας. Ακολουθούν ορισμένες κοινές λειτουργίες που μοιράζονται αυτοί οι κεντρικοί υπολογιστές.

Φιλοξενία WordPress

Ως υπηρεσία, το WordPress γίνεται γρήγορα το εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων. Τόσο το Godaddy όσο και το Namecheap προσφέρουν αυτό το στυλ φιλοξενίας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να προσθέσετε λειτουργικότητα στην ιστοσελίδα σας χωρίς να χρειάζεται να μάθετε έναν τόνο προγραμματισμού.

cPanel

Αυτός είναι μακράν ο πιο προτιμώμενος πίνακας ελέγχου για οποιονδήποτε ιστότοπο, καθώς σας δίνει τις περισσότερες επιλογές και τον έλεγχο του περιεχομένου και των αντιγράφων ασφαλείας σας. Τόσο η Godaddy όσο και η Namecheap προσφέρουν cPanel για όλα τα πακέτα τους.

Προστέθηκε ασφάλεια

Με χάκερ σε κάθε εικονική γωνία, είναι επιτακτική ανάγκη ο ιστότοπός σας να προστατεύεται. Το Godaddy προσφέρει προστασία Secure Socket Layer (SSL), όπως και το Namecheap. Και οι δύο ιστότοποι έχουν διαφορετικά σχέδια ασφαλείας από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εμπορία

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα έχετε μετά τη δημιουργία του ιστότοπού σας είναι ότι πρέπει να το προωθήσετε για να αυξήσετε την κίνηση και να αυξήσετε τους αριθμούς σας. Το Godaddy προσφέρει διάφορα σχέδια μάρκετινγκ, όπως βελτιστοποίηση SEO, μάρκετινγκ email και τοπική στόχευση για διαφημίσεις. Το Namecheap δεν φαίνεται να έχει επίσημα σχέδια μάρκετινγκ ακόμη.

Ηλεκτρονικές πληρωμές

Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο που θα χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό εμπόριο ως κύρια λειτουργία, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να πάρετε έναν κεντρικό υπολογιστή που μπορεί να σας παρέχει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να το πραγματοποιήσετε. Το Namecheap σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό που παρέχει μεθόδους πληρωμής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή βιτρίνα σε χρόνο μηδέν.

Ο νικητής: Συνολικά, το Namecheap έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά, αν και το Godaddy έχει το ξεχωριστό πλεονέκτημα όσον αφορά το μάρκετινγκ και το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πληρώσετε το Godaddy για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και την επωνυμία σας, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις χρειάζεται να σηκώσετε το δάχτυλό σας για να ξεκινήσετε.

Ποιος ωφελείται περισσότερο

Λοιπόν, έχουμε δει τι μπορούν να προσφέρουν και οι δύο οικοδεσπότες, αλλά τι σημαίνει αυτό για εσάς; Είτε είστε επαγγελματίας μάρκετινγκ ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, πώς συγκρίνονται αυτοί οι οικοδεσπότες όταν σας παρέχουν τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που χρειάζεστε; Ας το σπάσουμε.

Ένας προγραμματιστής

Συνολικά, το επίπεδο απόδοσης του Godaddy είναι υψηλότερο από το Namecheap, πράγμα που σημαίνει ότι εάν είστε προγραμματιστής λογισμικού, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Godaddy. Τούτου λεχθέντος, κανένας από αυτούς τους ιστότοπους δεν έχει βελτιστοποιηθεί για ανάπτυξη ιστοσελίδων, οπότε θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού αντί να δείτε τι μπορείτε να βρείτε.

Έμπορος

Εάν προσπαθείτε να αναπτύξετε ιστότοπους ως τρόπο προώθησης εκδηλώσεων και επιχειρήσεων, μπορεί να είναι πιο χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε το Godaddy, καθώς διαθέτουν ήδη ένα δίκτυο για την εμπορία διαφορετικών ιστότοπων. Ωστόσο, εάν θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτό που μπορείτε να κάνετε, προτείνουμε το Namecheap ως καλύτερη επιλογή. Και πάλι, κανένας από αυτούς τους κεντρικούς υπολογιστές δεν έχει βελτιστοποιηθεί για τέτοιου είδους πράγματα, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη σας.

Ιδιοκτήτης μικρών επιχειρήσεων

Υποθέτοντας ότι έχετε μια μικρή επιχείρηση και θέλετε να την προωθήσετε μέσω του ιστότοπού σας, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το υλικό μάρκετινγκ και το δίκτυο της Godaddy προς όφελός σας. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να ελαχιστοποιήσετε την κατώτατη γραμμή σας, τότε το Namecheap θα σας κοστίσει λιγότερο μακροπρόθεσμα.

Εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου

Επειδή το Namecheap σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε διαδικτυακές πληρωμές, αυτή η επιλογή είναι ιδανική για όλες τις διαδικτυακές επιχειρήσεις. Το καλύτερο από όλα, το επίπεδο ασφάλειας και υποστήριξης που λαμβάνετε από το Namecheap σημαίνει ότι μπορείτε να χειριστείτε άμεσα τυχόν προβλήματα πληρωμής.

Πώς συγκρίνεται το GoDaddy με άλλους ιστότοπους φιλοξενίας; Ρίξτε μια ματιά στη θέση σύγκρισης GoDaddy εναντίον HostGator για να μάθετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map