Squarespace vs WP Engine: Ποιο είναι καλύτερο; Φιλοξενία – Σύγκριση τιμών και πακέτων – Μάιος 2020

Squarespace vs WP Engine: Ποιο είναι καλύτερο; Φιλοξενία – Σύγκριση τιμών και πακέτων – Μάιος 2020

Squarespace vs WP Engine: Ποιο είναι καλύτερο; Φιλοξενία – Σύγκριση τιμών και πακέτων – Μάιος 2020

Έχουμε μια ατέρμονη προσπάθεια να παρέχουμε κριτικές υψηλής ποιότητας για τους καλύτερους ιστότοπους φιλοξενίας εκεί έξω και αυτή είναι η τελευταία δόση μας. Σήμερα, θα εξετάσουμε δύο οικοδεσπότες που έχουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις για την παροχή περιεχομένου στους χρήστες τους, οπότε πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε με μια αποποίηση ευθυνών. Το WP Engine είναι μια υπηρεσία που ασχολείται αποκλειστικά στο WordPress, ενώ το Squarespace έχει σχεδιαστεί για αρχάριους και δημιουργικά που θέλουν να εστιάσουν περισσότερο στο περιεχόμενο παρά στο web building. Αυτά είναι δύο διαφορετικά τμήματα χρηστών, οπότε ανάλογα με το είδος σας, θα έχετε μια προδιάθεση για το ένα ή το άλλο.


Τούτου λεχθέντος, ας δούμε πώς συσσωρεύονται μεταξύ τους και πού αλληλεπικαλύπτονται, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε τι προσφέρουν. Μια άλλη δήλωση αποποίησης εδώ είναι ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια είναι η “καλύτερη” επειδή ικανοποιούν δύο διαφορετικές ανάγκες, οπότε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά.

Τιμολόγηση

Όπως με όλες τις κριτικές μας, θέλουμε πρώτα να σας ενημερώσουμε για το τι μπορείτε να περιμένετε ως προς το κόστος. Συνήθως, οι άνθρωποι θα το κάνουν αυτό από τις κορυφαίες προτεραιότητές τους, επομένως γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι απαγορευτικό χαρακτηριστικό οποιασδήποτε υπηρεσίας, φιλοξενίας ή άλλου είδους. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, εάν πρόκειται να βασίσετε την απόφασή σας μόνο στην τιμή, αυτό θα είναι λίγο πρόκληση, διότι κάθε υπηρεσία προσφέρει τόσα πολλά για αυτό που κάνουν. Όπως θα δείτε, το WP Engine είναι πολύ πιο ακριβό από το Squarespace, αλλά το ποσό της αξίας που έχετε μπορεί να κάνει τις επιπλέον χρεώσεις αξίζει τον κόπο. Θα το συζητήσουμε αργότερα, αλλά θέλουμε απλώς να μάθετε γιατί υπάρχει τέτοια ασυμφωνία.

Squarespace

 • Προσωπικό πακέτο: 16 $ ανά μήνα, 12 $ εάν χρεώνεται ετησίως
 • Επαγγελματικό πακέτο: 26 $ ανά μήνα, 18 $ εάν χρεώνεται ετησίως
 • Βασικό ηλεκτρονικό κατάστημα: 30 $ ανά μήνα, 24 $ εάν χρεώνεται ετησίως
 • Προηγμένο ηλεκτρονικό κατάστημα: 46 $ ανά μήνα, 40 $ εάν χρεώνεται ετησίως

Μηχανή WP

 • Προσωπικό σχέδιο: 29 $ / μήνα
 • Επαγγελματικό σχέδιο: 99 $ / μήνα
 • Επιχειρηματικό σχέδιο: 249 $ / μήνα
 • Πρόγραμμα Premium: Ζητήστε προσφορά

Είναι σαφές ότι το Squarespace έχει το πλεονέκτημα στο τμήμα τιμολόγησης, κυρίως επειδή έχετε περισσότερες επιλογές που βρίσκονται στο ίδιο σχετικό εύρος. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε έναν ιστότοπο με γυμνά κόκαλα, δεν πληρώνετε περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε. Συνολικά, πρέπει να δώσουμε τη νίκη στον Squarespace, αλλά αν ψάχνετε για περισσότερες λειτουργίες, τότε το WP Engine θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Νικητής: Squarespace

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Μια άλλη πτυχή του κόστους μιας υπηρεσίας φιλοξενίας είναι πόσο καιρό σας δίνουν για να αλλάξετε γνώμη. Η δημιουργία ενός ιστότοπου δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα (σχετικά μιλώντας), επομένως θέλετε να έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε και να παίξετε με τις δυνατότητες και τα οφέλη σας προτού λάβετε μια τελική απόφαση. Σε αυτήν την περίπτωση, το Squarespace σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες τους δωρεάν για έως και δεκατέσσερις ημέρες, ενώ το WP Engine σας δίνει εξήντα για να ζητήσετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Όπως πιθανότατα παρατηρήσατε, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο στο ότι το Squarespace δεν ζητά χρήματα μπροστά, αλλά το να έχετε μόνο δύο εβδομάδες δεν είναι αρκετός χρόνος αν θέλετε να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει. Συνολικά, η WP Engine έχει την καλύτερη προσφορά.

Νικητής: Μηχανή WP

Υποστήριξη πελατών

Έχουμε ήδη συζητήσει τη σημασία της αξίας έναντι του κόστους και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσδιορίσουμε πόση αξία λαμβάνετε από μια υπηρεσία είναι το πόσο καλά αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους. Σε αυτήν την περίπτωση, τόσο το Squarespace όσο και το WP Engine έχουν εξαιρετικούς χρόνους απόκρισης, αλλά το κάνουν λίγο διαφορετικά.

Τηλεφωνική υποστήριξη

Για πολλά άτομα, η συνομιλία με κάποιον στο τηλέφωνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημά σας, καθώς μπορείτε να παραμείνετε στη γραμμή μέχρι να είστε ικανοποιημένοι ότι τα πράγματα έχουν διορθωθεί. Το μόνο μειονέκτημα είναι σε αναμονή, αλλά το WP Engine είναι αρκετά καλό για τον περιορισμό του χρόνου αναμονής για τους πελάτες του. Το Squarespace, από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει αριθμό τηλεφώνου, οπότε μην προσπαθήσετε να τους καλέσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απρόσιτα, αλλά δεν θα μπορείτε να μιλήσετε σε κανέναν.

Νικητής: Μηχανή WP

Ζωντανή συζήτηση

Αυτό είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που έχει ένα τηλεφώνημα καθώς παρέχει το ίδιο επίπεδο αμεσότητας χωρίς Muzak ή αμήχανη σιωπή. Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν εξαιρετικές υπηρεσίες συνομιλίας που ανταποκρίνονται γρήγορα και θα βοηθήσουν στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος σε χρόνο εγγραφής.

Νικητής: μια γραβάτα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Όταν συσσωρεύετε αυτούς τους δύο κεντρικούς υπολογιστές, εδώ είναι το Squarespace που λάμπει πάνω από το WP Engine. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το WP μπορεί ή όχι να επικοινωνήσει μαζί σας αμέσως μέσω email. Πρέπει να ανοίξετε ένα εισιτήριο και να περιμένετε μια απάντηση. Παρόλο που δεν χρειάζονται υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα (συνήθως μερικές ώρες περίπου), το Squarespace έχει τη δέσμευση να απαντά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός μίας ώρας, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί ποτέ να περιμένετε πολύ καιρό για να λάβετε απάντηση για οτιδήποτε.

Νικητής: Squarespace

Φόρουμ

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που του αρέσει να καταλαβαίνετε τα πράγματα για εσάς, τότε τα φόρουμ και οι συχνές ερωτήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορείτε να μάθετε τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσετε με κανέναν. Και οι δύο οικοδεσπότες έχουν τέτοιους πόρους στη διάθεσή σας, αλλά επειδή το Squarespace είναι πιο περιορισμένο στα είδη των πραγμάτων που μπορεί να κάνει, οι πληροφορίες δεν είναι τόσο σε βάθος με αυτές που μπορείτε να βρείτε στο WP Engine.

Νικητής: Μηχανή WP

Στο τέλος, και οι δύο οικοδεσπότες έχουν άριστα αρχεία και εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών, οπότε ανεξάρτητα από το ποιο θα επιλέξετε, σίγουρα θα επιλύσετε τα προβλήματά σας γρήγορα και αποτελεσματικά, κάτι που αποτελεί εξαιρετικό σημάδι ενός καλού οικοδεσπότη.

Ταχύτητα

Τώρα πρόκειται να μπείτε στις όμορφες λεπτομέρειες κάθε οικοδεσπότη και να δούμε τι μπορούν να προσφέρουν ως προς την απόδοση. Δεν θέλετε η ιστοσελίδα σας να καταρρεύσει, ούτε θέλετε να χρειαστεί για πάντα για φόρτωση. Σε αυτήν την περίπτωση, θέλουμε να δούμε πώς αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ιστότοπό σας, έτσι ώστε το κοινό σας να έχει μια φανταστική εμπειρία κάθε φορά που επισκέπτεται τη σελίδα σας. Για να γίνει αυτό, εξετάσαμε τη μέση βαθμολογία και για τους δύο ιστότοπους για να δούμε ποια είναι καλύτερη. Επιπλέον, επειδή το Squarespace βελτιστοποιείται αυτόματα για κινητές συσκευές, έχουμε και ένα σκορ για αυτό. Ας δούμε πώς το έκαναν.

Squarespace

 • Βαθμολογία επιφάνειας εργασίας: 70
 • Αξιολόγηση για κινητά: 40

Μηχανή WP

 • Βαθμολογία επιφάνειας εργασίας: 95
 • Αξιολόγηση για κινητά: ΟΧΙ

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση αξιόπιστων δεδομένων που να δείχνουν πόσο γρήγορη είναι η μηχανή WP σε μια κινητή συσκευή, αλλά δεδομένου του πόσο καλά λειτουργεί στην επιφάνεια εργασίας, πρέπει να φανταστούμε ότι είναι ακόμα καλύτερο από το Squarespace. Μέρος του λόγου ότι το WP Engine είναι πολύ καλύτερο είναι ότι εστιάζουν στη φόρμα και τη λειτουργία, ενώ το Squarespace είναι κυρίως κατασκευασμένο για αισθητική αξία. Ως εκ τούτου, δεν είναι μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες για ταχύτητα.

Νικητής: Μηχανή WP

Διακοπή / Χρόνος λειτουργίας

Η άλλη πλευρά της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας είναι αν καταρρέει ή όχι. Τόσο το WP Engine όσο και το Squarespace χρησιμοποιούν cloud hosting για να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο έχουν εξαιρετικό ιστορικό. Στην πραγματικότητα, η διαφορά είναι αμελητέο 0,01%, οπότε είναι σχεδόν συνδεδεμένες.

Squarespace: 99,99% χρόνος λειτουργίας

Μηχανή WP: 99,98% χρόνος λειτουργίας

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τη διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού σας για οποιονδήποτε λόγο, καθιστώντας τους και τους δύο υψηλής ποιότητας κεντρικούς υπολογιστές από αυτή την άποψη.

Νικητής: μια γραβάτα

Χαρακτηριστικά

Σας είπαμε ότι τελικά, θα επικεντρωθούμε στις δυνατότητες και την αξία κάθε οικοδεσπότη, οπότε τώρα είναι η ώρα που θα βρούμε τα διάφορα πράγματα που προσφέρουν. Μιλήσαμε επίσης για το γεγονός ότι κάθε υπηρεσία απευθύνεται σε διαφορετικούς τύπους χρηστών, οπότε θα πρέπει να το έχετε κατά νου όταν εξετάζετε τις δυνατότητες και τα οφέλη που έχετε με κάθε κεντρικό υπολογιστή.

Squarespace

 • Προσωπικό πακέτο: δωρεάν τομέας, 20 σελίδες, απεριόριστα δεδομένα και εύρος ζώνης, SSL Security, δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Επαγγελματικό πακέτο: δωρεάν τομέας, απεριόριστες σελίδες, εύρος ζώνης και δεδομένα, ασφάλεια SSL, λογαριασμοί email, δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Βασικό ηλεκτρονικό κατάστημα: δωρεάν τομέας, απεριόριστες σελίδες, εύρος ζώνης και δεδομένα, ασφάλεια SSL, χωρίς χρεώσεις συναλλαγών, παρακολούθηση αποθέματος
 • Προηγμένο ηλεκτρονικό κατάστημα: δωρεάν τομέας, απεριόριστες σελίδες, εύρος ζώνης και δεδομένα, ασφάλεια SSL, χωρίς χρεώσεις συναλλαγών, παρακολούθηση αποθέματος, λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες αποστολής

Τελικά, αυτά τα πακέτα έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή blog εύκολα και χωρίς περιορισμούς. Εάν κάνετε συναλλαγές στα προσωπικά ή επαγγελματικά πακέτα, τότε το Squarespace χρεώνει μια χρέωση, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη σας. Ωστόσο, το καθιστούν όσο το δυνατόν πιο απλό για να ανοίξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Μηχανή WP

 • Προσωπικό σχέδιο: ένας ιστότοπος, 25 χιλιάδες επισκέπτες το μήνα, αποθηκευτικός χώρος 10 GB, απεριόριστα δεδομένα, ασφάλεια SSL
 • Επαγγελματικό σχέδιο: 10 ιστότοποι, 100 χιλιάδες επισκέπτες το μήνα, χώρος αποθήκευσης 20 GB, απεριόριστα δεδομένα, ασφάλεια SSL
 • Επιχειρηματικό σχέδιο: 25 ιστότοποι, 400 χιλιάδες επισκέπτες το μήνα, αποθηκευτικός χώρος 30 GB, απεριόριστα δεδομένα, ασφάλεια SSL
 • Πρόγραμμα Premium: 150 ιστότοποι, 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αποθηκευτικός χώρος 100-300 GB, απεριόριστα δεδομένα, ασφάλεια SSL
 • Επιχειρηματικό σχέδιο: 150 ιστότοποι, 5 εκατομμύρια επισκέπτες, αποθήκευση 400 GB-1TB, απεριόριστα δεδομένα, ασφάλεια SSL

Μπορείτε να δείτε ότι αυτά τα σχέδια έχουν να σας προσφέρουν περισσότερη λειτουργικότητα και κίνηση. Με το WP Engine, αποκτάτε επίσης πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα και τα πρότυπα του WordPress, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα με τους ιστότοπούς σας από ό, τι νομίζατε δυνατό. Επιπλέον, είναι εύκολο να προσθέσετε επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου σε αυτούς, καθιστώντας αυτόν τον οικοδεσπότη μια άλλη ιδανική επιλογή για διαδικτυακά καταστήματα.

Είναι δύσκολο να πούμε ποιος ιστότοπος είναι καλύτερος από τον άλλο, επειδή είναι τόσο διαφορετικοί. Από τη μία πλευρά, το Squarespace διευκολύνει τα δημιουργικά και τους αρχάριους να δημιουργήσουν έναν όμορφο ιστότοπο, ενώ από την άλλη πλευρά, το WP Engine σας προσφέρει περισσότερη λειτουργικότητα. Ωστόσο, μια μέτρηση στην οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή είναι η απόδοση και η WP Engine μπορεί να κάνει γύρους γύρω από το Squarespace. Στο τέλος, ο ιστότοπός σας μπορεί να φαίνεται υπέροχος, αλλά δεν θα φορτωθεί τόσο γρήγορα. Ως εκ τούτου, πρέπει να δώσουμε τον τίτλο στο WP Engine.

Νικητής: Μηχανή WP

Για να δείτε πώς αντέχει το WP Engine σε σχέση με άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας, ανατρέξτε στην ανάρτηση WP Engine εναντίον GoDaddy ή στο WP Engine εναντίον HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector