Shopify vs Squarespace: Σύγκριση σχεδίων, στατιστικών και τιμών (Μάιος 2020)

Έχετε ένα όνειρο:


Δημιουργήστε το καλύτερο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο.

Η ιδέα σας είναι ιδιοφυΐα.

Το προϊόν σας είναι όμορφο.

Το εμπορικό σήμα είναι τέλειο.

Τώρα πώς φτιάχνετε τον ιστότοπό σας?

«Βοήθεια!», Ουρλιάζεις στην άβυσσο. shopify vs squarespace πλατεία

Οι προκλήσεις της επιλογής

Εκατομμύρια νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο.

Μπορεί να είναι πολύ ακριβό να φτιάξετε τον δικό σας ιστότοπο από το μηδέν και να προσλάβετε έναν προγραμματιστή. Ευτυχώς, έχετε δύο αστρικούς κατασκευαστές ηλεκτρονικού εμπορίου για να διαλέξετε.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που περιλαμβάνει δυνατότητες καλαθιού αγορών είναι η επιλογή μιας πλατφόρμας.

Προφανώς θα θελήσετε να συνεργαστείτε με ένα σύστημα που να είναι αρκετά ανθεκτικό για να παρέχει χρόνια αξιόπιστης υπηρεσίας. Δύο από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στον κλάδο είναι το Shopify και Squarespace.

Η επιλογή σχετικά με το Shopify vs Squarespace δεν είναι μια απλή διαδικασία και είναι σημαντικό να εξετάσετε πολλούς κρίσιμους παράγοντες πριν δεσμευτείτε σε μια πλατφόρμα. Ας ανακαλύψουμε για να μάθουμε ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη για να οικοδομήσουμε τον Μάιο του 2020.

Σύγκριση δυνατοτήτων Shopify vs Squarespace Commerce

Ας δούμε γρήγορα τις δυνατότητες που έχετε από κάθε εταιρεία στο πιο βασικό τους σχέδιο. Επιλέξαμε το Squarespace Commerce Basic για να συγκρίνουμε τα μήλα με τα μήλα, καθώς πιθανότατα ψάχνετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου εάν συγκρίνετε το Shopify και το Squarespace:

Σύγκριση Shopify vs Squarespace

wdt_IDFeatureShopifySquarespace Εμπόριο
1Δωρεάν δοκιμή14 ημέρες14 ημέρες
2Όνομα χαμηλότερου προγράμματοςΒασικό ShopifyΒασικός
3Μηνιαία τιμή29,00 $30,00 $
4Ετήσια τιμή26,10 $26,00 $
5Τέλη πιστωτικής κάρτας2,9% + 0,303%
6Τέλη συναλλαγήςΚανέναςΚανένας
7Αριθμός προϊόντωνΑπεριόριστοςΑπεριόριστος
8Υποστήριξη24/724/7
9SSLΕλεύθεροςΕλεύθερος
10Εγκαταλελειμμένο καλάθιΝαίΟχι

Shopify Τιμολόγηση, Σχέδια, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Γρήγορη ματιά στην αρχική σελίδα του Shopify, προφανώς απευθύνονται σε δημιουργούς καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου – κάτι που ελπίζουμε να είστε.

Η γρήγορη πρότασή μου είναι ότι αν πρόκειται σίγουρα να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το κύριο μέρος της επιχείρησής σας, πηγαίνετε με το Shopify.

Εάν έχετε μόνο 30 λεπτά για να αποφασίσετε – πηγαίνετε στο Shopify.

Αλλά … είσαι πιο έξυπνος από αυτό! Θέλετε να συγκρίνετε όλες τις δυνατότητες μεταξύ Shopify και Squarespace. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Απλώς ξέρετε ότι το Shopify είναι ο ηγέτης της αγοράς για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μικρών επιχειρήσεων και δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

SHOPIFY ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η τιμή του προγράμματος Shopify μπορεί να είναι οτιδήποτε από “θέλετε να πληρώνω 29 $ το μήνα;” στο “wow 299 $ είναι φτηνό για την επιχείρησή μου εκατομμυρίων δολαρίων” (σημείωση αν είστε biz εκατομμυρίων δολαρίων, δείτε το Shopify Plus).

Ενώ 29 $ μπορεί να καταπιεί πολλά για κάποιον που πουλάει τις ευχετήριες κάρτες του $ 5 στο διαδίκτυο για πρώτη φορά (ως γρήγορο παράδειγμα), πραγματικά όταν το συγκρίνεις με τη δημιουργία του δικού σου ιστότοπου στο WordPress και την πρόσληψη ενός προγραμματιστή, είναι πολύ κρίμα.

Επιτρέψτε μου να σας πω, μόλις λίγες ώρες αναπτυξιακής εργασίας σε έναν ιστότοπο WordPress μπορεί να είναι εκατοντάδες δολάρια – ολόκληρος ο ετήσιος λογαριασμός για το Shopify – αλλά παρεμβαίνω.

 Πλέγμα σύγκρισης σχεδίων Shopify

 

Τα γρήγορα στιγμιότυπα (επαγγελματίες) του Shopify:

 • Λατρεύω ότι μπορείτε να έχετε απεριόριστα προϊόντα – ποιος θέλει να ανησυχεί για αυτό?
 • Αποθήκευση αρχείων – απεριόριστο – υπέροχο
 • 24/7 υποστήριξη – πιστέψτε με ότι το χρειάζεστε
 • Ανάλυση απάτης – όχι 100% σίγουρος αν θα το χρησιμοποιήσετε, αλλά υπέροχο να το έχετε
 • Εγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού – μπορεί να αυξήσει άμεσα τα κέρδη έως και 30%
 • Δωρεάν πιστοποιητικό SSL

Μειονεκτήματα του Shopify:

 • Μπορεί να είναι κάπως μια δέσμευση να πληρώσετε τα 29 $ το μήνα εάν μόλις ξεκινήσετε
 • Χωρίς δωρεάν όνομα τομέα
 • Μόνο 2 λογαριασμοί προσωπικού (στο χαμηλότερο πρόγραμμα)

Τιμές, Σχέδια, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα του Squarespace

Δείτε πόσο όμορφη είναι η αρχική σελίδα του Squarespace:

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Παίρνουν σαφώς το μαρκάρισμα. Επικεντρώνονται πραγματικά σε σχεδιαστές, δημιουργούς, κατασκευαστές και μικρές επιχειρήσεις.

Όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού να γυρίσουν για να φτιάξουν οι ίδιοι έναν ιστότοπο, συχνά πηγαίνουν στο Squarespace. Τα διαφημιστικά είναι αναπόφευκτα και η επωνυμία καίγεται τώρα στον εγκέφαλό μας.

Πιστεύετε ότι το GoDaddy για τομείς, το Squarespace για εύκολους ιστότοπους.

Επικεντρωνόμαστε στο Squarespace Commerce σήμερα, αλλά απλώς για να σας δείξουμε γρήγορα την τυπική τους τιμολόγηση ιστότοπου (χωρίς ηλεκτρονικό εμπόριο), αυτό είναι πόσο φθηνά είναι μηνιαία:

ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Σίγουρα τους επικροτώ που έφεραν φτηνές ιστοσελίδες στις μάζες.

Τώρα… υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που λένε ότι αυτό είναι ακόμα πολύ ακριβό.

Oy vey.

Εννοώ ότι το καταλαβαίνω, αλλά αν αυτό το άτομο μπορούσε να δει πόσο έχουμε φτάσει σε 20 χρόνια, αυτό το πράγμα δεν ήταν δυνατό.

Ο ανταγωνισμός είναι καλός, μας φέρνει φθηνούς και όμορφους κατασκευαστές ιστότοπων σε όλους μας.

Εντάξει, τώρα κοιτάζω Σχέδια Squarespace Commerce:

Εμπορικά σχέδια SQUARESPACE

Είναι σαφές ότι η τιμολόγηση έχει αυξηθεί λίγο – αλλά το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πιο δύσκολο, αυτό είναι σίγουρο. Χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη, περισσότερη τεχνολογία και ειλικρινά υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι.

Τα γρήγορα στιγμιότυπα (υπέρ) του Squarespace:

 • Όπως το Shopify, λαμβάνετε απεριόριστα προϊόντα – υπέροχα
 • Δωρεάν όνομα τομέα (με ετήσιο πρόγραμμα) – μπόνους (αλλά δείτε παρακάτω)
 • Περιλαμβάνεται SSL – απαραίτητο για το ηλεκτρονικό εμπόριο
 • 24/7 υποστήριξη – πιστέψτε με ότι το χρειάζεστε
 • Βελτιστοποιημένη για κινητά (αλλά αυτό είναι δεδομένο) – θα ήταν μια διακοπή της συμφωνίας αν όχι

Μειονεκτήματα του Shopify:

 • Παίρνετε αυτήν την εμφανιζόμενη τιμή μόνο στο ετήσιο πρόγραμμα, μηνιαία είναι πιο ακριβή
 • Δεν αναφέρουν περιορισμούς αποθήκευσης αρχείων – συνήθως αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένοι
 • Η ανανέωση ονόματος τομέα είναι 20 $ + – πολύ πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου (δείτε λεπτομέρειες εδώ)
 • Εγκαταλελειμμένο καλάθι που δεν περιλαμβάνεται στο βασικό σχέδιο (το Shopify κάνει στην ίδια τιμή)

Feature by Feature Σύγκριση του Shopify και του Squarespace

Και τώρα, συγκρίνουμε, με χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Ποιος βγαίνει στην κορυφή?

1) Ευκολία χρήσης

Η πιο προφανής αντίθεση μεταξύ της κατασκευής ενός καταστήματος Squarespace και ενός Shopify είναι από την άποψη της ευκολίας χρήσης. Σε γενικές γραμμές, το Shopify θα πρέπει να θεωρείται ως η πιο στιβαρή πλατφόρμα και το Squarespace να θεωρείται απλούστερο. Για όσους έρχονται στην επιλογή ως μη προγραμματιστές, το Squarespace κερδίζει μεγάλα σημεία, ειδικά για την ικανότητά του να ενσωματώνεται με άλλους τύπους λειτουργιών, όπως σελίδες υπηρεσιών και ιστολόγια. Από την άλλη πλευρά, το Shopify είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο για τον τομέα των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Νικητής: Tie – Το Squarespace κερδίζει για απλότητα, Shopify για εξειδίκευση

2) Κόστος

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Shopify είναι κατασκευασμένο γύρω από τον αριθμό των αντικειμένων που οι πελάτες θέλουν να δημοσιεύσουν στα καταστήματά τους. Ένα βασικό πρόγραμμα ξεκινά από 26,10 $ ετησίως και ένα προχωρημένο πρόγραμμα φτάνει τα 299 $ το μήνα. Κάθε συναλλαγή περιλαμβάνει χρέωση 30 λεπτών και μπορεί να προστεθεί επιπλέον χρέωση 2,25 έως 2,9%, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που επιλέγετε.

Το Squarespace υπερηφανεύεται για μια πολύ πιο απλοποιημένη δομή τιμολόγησης. Υπάρχουν δύο σχέδια, τα βασικά και προηγμένα σχέδια.

Δεν υπάρχουν ποτέ χρεώσεις συναλλαγής και οι πελάτες επιτρέπεται να δημοσιεύουν απεριόριστο αριθμό προϊόντων. Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει μεταξύ 26 $ και 30 $ το μήνα, ανάλογα με τη δομή χρέωσης. Το προχωρημένο πρόγραμμα κοστίζει 40 έως 46 $ το μήνα.

Νικητής: Γραβάτα – το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο.

3) Υποστήριξη

Όταν ένα διαδικτυακό κατάστημα κατεβαίνει, είναι ασφαλές να πείτε ότι θα είστε λίγο φοβισμένοι και θέλετε μια σαφή απάντηση το συντομότερο δυνατό. Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν στους πελάτες υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας και email, αλλά το Shopify είναι το μόνο που παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη και το κάνει σε 24ωρη ζωντανή βάση. Με άλλα λόγια, ενώ το Shopify είναι συνήθως πιο ακριβό, είναι μια περίπτωση να λάβετε αυτό που πληρώνετε. Εάν είστε σε θέση να συνεργαστείτε με μια ομάδα επαγγελματιών της Squarespace που μπορεί να παρέχει την ελλείπουσα ζωντανή τηλεφωνική υποστήριξη που δεν διαθέτει η εταιρεία, ίσως θελήσετε να το εκμεταλλευτείτε για να κλειδώσετε κάποια εξοικονόμηση κόστους.

Το Shopify τείνει επίσης να προσφέρει μια μεγαλύτερη και πιο ισχυρή κοινότητα. Θα έχετε έναν εύκολο χρόνο να παρακολουθείτε πληροφορίες από άλλους χρήστες, ένα πλεονέκτημα που οι άνθρωποι με κάποιες δυνατότητες ανάπτυξης θα βρουν ενδιαφέρον. Οι εξειδικευμένες συμβουλές εμπειρογνωμόνων είναι επίσης κοντά.

Νικητής: Αγοράστε

4) Επεκτασιμότητα, χαρακτηριστικά και προσαρμογή

Όσο πιο προχωρημένο αναμένετε να γίνει ο ιστότοπός σας, τόσο πιο πιθανό θα είναι να χρησιμοποιήσετε το Shopify. Τα εργαλεία που διαθέτει επίσης επιτρέπουν στους εξειδικευμένους προγραμματιστές να κάνουν πολύ περισσότερα.

Το Squarespace παρέχει λειτουργία προγραμματιστή, αλλά χρειάζεται λίγη προσπάθεια για την ενεργοποίησή του. Αντίθετα, το Shopify προσφέρει πρόσβαση σε ένα τεράστιο κατάστημα εφαρμογών που επιτρέπει στους κατόχους ιστότοπων να χρησιμοποιούν περισσότερες από 1.400 διαφορετικές εφαρμογές στους ιστότοπούς τους.

Το σύστημα HTML και CSS είναι ένα από τα πράγματα που προσελκύει πολλούς επαγγελματίες Shopify στην πλατφόρμα. Το Shopify επιτρέπει υψηλότερο βαθμό προσαρμογής. Για όσους θέλουν να μπουν λιγότερο στα κότσια των ιστότοπών τους, το Squarespace μπορεί να φαίνεται σαν μια πιο ελκυστική επιλογή. Αυτό καθιστά την πλατφόρμα ιδιαίτερα δημοφιλή σε άτομα που δεν χρειάζονται δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ένα μικρό πλεονέκτημα που προσφέρει η Squarespace είναι η ενοποίηση με το Getty Images. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία λήψης εικόνων σε σελίδες προϊόντων, αυτό μπορεί να δώσει μια μικρή ώθηση.

Το Shopify κερδίζει λίγο τη νίκη χάρη στην ενσωμάτωσή του με το AMP, ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την παράδοση σελίδων για κινητά. Οι πολυπλοκότητες του σχεδιασμού για κινητές συσκευές και η απόκριση αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία για την επιτυχία στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Θα θέλατε ιδιαίτερα να εξετάσετε το Shopify για έναν ιστότοπο που εστιάζει περισσότερο σε κινητά και απευθύνεται σε νεότερο κοινό.

Νικητής: Αγοράστε

5) Πηγαίνοντας Διεθνές

Χάρη στην έντονη εστίαση του Shopify στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η πλατφόρμα τείνει να έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη για διεθνείς πωλητές. Αν θέλετε να πουλήσετε προϊόντα σε πελάτες στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η ικανότητα του ιστότοπου να υπολογίζει γρήγορα και να αντιμετωπίζει τις απαιτήσεις ΦΠΑ της ΕΕ είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Νικητής: Αγοράστε

Συνολική σύσταση: Shopify

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, όχι μόνο ένα γενικό, Το Shopify κερδίζει.

Πιστεύω ότι βλέπουμε την εξειδίκευση να κερδίζει εδώ. Το Squarespace είναι ιδανικό για γενικούς ιστότοπους, αλλά το Shopify επενδύει στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του κάθε μήνα.

Το Shopify έχει αυξηθεί εκθετικά με την πάροδο των ετών, με τεράστια κέρδη στο χρηματιστήριο που ακολουθούν. Πιστεύουμε ότι το Shopify θα κερδίσει για λίγο.

Εναλλακτική (Crazy) Ιδέα: Γιατί όχι και τα δύο?

Δεν το προτείνω εάν ξεκινάτε – απλώς ξεκινήστε ένα.

Αλλά αν είστε τρελός άνθρωπος, με άγρια ​​ματιά στα μάτια σας, ίσως να μπορείτε να το κάνετε.

Το Squarespace προσφέρει υποστήριξη για ενσωμάτωση κουμπιών καλαθιού Shopify. Εάν είστε ευχαριστημένοι με έναν υπάρχοντα ιστότοπο Squarespace, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Αντί να προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μετάβαση ενός ολόκληρου ιστότοπου στο Shopify, ίσως απλώς θέλετε να δημιουργήσετε έναν υποτομέα καταστήματος ή καλαθιού που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα διατηρώντας τα πάντα στο Squarespace.

Και πάλι – θα προτιμούσα να διαλέξετε μόνο ένα. Αλλά είναι δυνατό να κάνουμε ένα σύστημα μαζί σαν έναν παλιό πειρατή και να λειτουργήσουμε και τα δύο.

συμπέρασμα

Τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να εξετάσουν οι δυνητικοί πελάτες κατά την επιλογή μεταξύ Shopify vs Squarespace είναι το κόστος και η λειτουργικότητα.

Εάν ανησυχείτε για το πόσο κοστίζει το Squarespace, θα δείτε ότι είναι ο ξεκάθαρος νικητής, ειδικά για όσους θέλουν να μπορούν να αναβαθμιστούν μαζικά.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες του Shopify τείνουν να αγαπούν το υψηλό επίπεδο επεκτασιμότητας και υποστήριξης της πλατφόρμας. Κάθε σύστημα αποκτά τον ξεκάθαρο νικητή σε ορισμένες πτυχές, αλλά οι διαφορές στα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα θα σας αναγκάσουν να σκεφτείτε τι είναι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα τώρα και τι σκοπεύετε να είναι στο μέλλον.

Συγκρίνοντας το Squarespace με άλλες πλατφόρμες; Δείτε αυτό Κατανομή Squarespace εναντίον WordPress για άλλη σύγκριση.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map