Καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι Blogging Μάιος 2020

Αν δεν το έχετε ξανακάνει, η έναρξη ενός ιστολογίου ακούγεται τρομακτική.


Αβεβαιότητα, φόβος αποτυχίας, μη γνωρίζοντας από πού να ξεκινήσω. Αυτές είναι όλες οι κοινές αντιδράσεις.

Αλλά κοιτάζοντας διάσημους μπλόγκερ που βγάζουν σοβαρά χρήματα στο διαδίκτυο αρκεί για να σας κρατήσει.

Από πού ξεκινάς; Πώς επιλέγετε το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε; Θα αντιμετωπίσουμε μερικά από αυτά παρακάτω.

Πριν μιλήσουμε για τις τεχνικές αποφάσεις, πρέπει να μειώσουμε τη νοοτροπία και να διασφαλίσουμε ότι το όραμά σας είναι ευθυγραμμισμένο με πρακτικές ιδέες.

3 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να σχεδιάσετε μερικά πράγματα με στρατηγική που θα σας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

1. Διαλέξτε τη θέση σας ή την περιοχή εστίασης

Newsflash – δεν πρόκειται να γίνετε ο επόμενος εκατομμυριούχος του προσωπικού blog χρηματοδότησης μια μέρα στην άλλη.

Χρειάζεται τριβή και επιμονή. Ενα από τα αγαπημένα μου – Κ. Money Mustache – ρολόγια σε ένα κουβά με χρήματα τώρα, αλλά έβαλε τη σκληρή δουλειά με πάνω από 100 αναρτήσεις ιστολογίου από το 2011 (η πρώτη του θέση).

Τεχνολογία μίσους; Λοιπόν, μην ξεκινήσετε ένα blog για φορητούς υπολογιστές μόνο και μόνο επειδή μπορεί να πιστεύετε ότι είναι κερδοφόρο.

Πρέπει να γράψετε για τις γοργόνες; Σκέφτηκα ότι ήταν μια φοβερή ιδέα που δεν θα κερδίσει χρήματα, αλλά προφανώς λειτουργεί για το Τα πάντα γοργόνα ιστολόγιο.

Επιλέξτε λοιπόν κάτι για το οποίο μπορείτε να γράψετε για 10 χρόνια. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να κάνετε blogging μόνο για 5.

Μερικά παραδείγματα θέσεων που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

 • Ταξίδι
 • Μαμά / Γονείς
 • Τροφή
 • Υγεία
 • Καταλληλότητα
 • Τεχνολογία / Διαδίκτυο
 • Ψυχαγωγία
 • Χρηματοδότηση
 • … Η λίστα συνεχίζεται

Αυτή δεν είναι μια οριστική λίστα και κάθε μία από αυτές μπορεί να αναλυθεί ακόμη περισσότερο!

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε μικρότερα και, στη συνέχεια, να φτάσετε σε μια διευρυμένη θέση από εκεί.

2. Γράψτε τα θέματα σας μπροστά στο χρόνο

Θυμηθείτε πώς στο σχολείο, όταν έπρεπε να περάσετε ένα χαρτί, θα καθόσασταν εκεί και θα το κοίταζες για ώρες?

Αυτό συμβαίνει πολύ με το blogging.

Εκτός εάν είστε ο μόνος που ορίζει την προθεσμία, θα είστε τόσο επιρρεπείς σε αναβλητικότητα που θα κοιτάξετε πίσω και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε κάνει blog σε 6 μήνες.

Μια τακτική είναι να μαζέψετε τις διαδικασίες σας και να σχεδιάσετε τα πάντα εκ των προτέρων. Έτσι, αντί να σκέφτεστε τι να γράψετε κάθε φορά που κάθεστε, ιδανικά το περίγραμμα θα ήταν ήδη γραμμένο.

Πριν ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, σκεφτείτε πέντε γενικά θέματα που θέλετε να καλύψετε μέσα στη θέση σας. Αυτές θα είναι οι έννοιες υψηλού επιπέδου για τις οποίες θα δημοσιεύονται οι αναρτήσεις σας.

Στη συνέχεια, αφιερώστε τρεις ώρες κάθε τρεις μήνες γράφοντας ιδέες για τίτλους μετά που ταιριάζουν σε ένα από αυτά τα θέματα. Πρέπει να γράψετε περίπου πέντε καλές αναρτήσεις ιστολογίου σε κάθε θέμα προτού δημιουργήσετε ένα νέο θέμα.

Στη συνέχεια, μία φορά το μήνα, σε μία συνεδρία, γράψτε ένα περίγραμμα για τις επερχόμενες δημοσιεύσεις εκείνου του μήνα. Εάν γράφετε τέσσερις δημοσιεύσεις εκείνο τον μήνα, τότε θα κάνετε ένα περίγραμμα για κάθε ανάρτηση.

Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι να γράψετε – boom – είναι εξαιρετικά εύκολο. Το περίγραμμα έχει ήδη ρυθμιστεί, απλά πρέπει να συμπληρώσετε τα κενά για την ανάρτησή σας.

3. Διαφοροποιήστε τον εαυτό σας

Πρέπει να λατρεύετε τη θέση σας, να έχετε τα θέματα σας και να είστε έτοιμοι να το αλέσετε για λίγο χωρίς αμοιβή και χωρίς έπαινο.

Αλλά πριν κάνετε όλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε τη βιομηχανία. Πιθανότατα έχετε ήδη διαβάσει μια σειρά από ιστολόγια στη θέση σας, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσετε μια τακτική προσέγγιση εδώ.

Πρέπει να επιλέξετε πώς θα ξεχωρίσετε. Ποιες στρατηγικές ακολουθούν; Πώς μπορείτε να μάθετε από τις καλύτερες στρατηγικές τους, αλλά και να προσθέσετε τη δική σας συστροφή?

Εάν ο κορυφαίος ανταγωνιστής σας έχει να κάνει να γράφετε σύντομες δημοσιεύσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να ξεχωρίσετε δημιουργώντας έγκυρους οδηγούς που μετακινούν τη βελόνα?

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πρώτα.

Εντάξει, ας βουτήξουμε.

 

Πρώτον: Οι καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι Blogging

 

WordPress.com

Γνωρίζατε ότι το WordPress τροφοδοτεί τώρα σχεδόν το 30% του διαδικτύου?

Ουάου.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό σημαίνει ότι αυτή η πλατφόρμα έχει πολλά να προσφέρει τόσο για bloggers όσο και για επιχειρήσεις. Συνολικά, έχετε πολύ περισσότερη λειτουργικότητα και απόδοση με το WordPress από ότι θα κάνατε με οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο blogging, γι ‘αυτό το κατατάσσουμε ως νούμερο ένα.

Αλλά γιατί το WordPress είναι τόσο ξεχωριστό; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από την προσαρμογή. Αυτή η πλατφόρμα είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να εισέλθει και να βελτιώσει την κωδικοποίηση για να την κάνει καλύτερη. Από τη δημιουργία του, υπήρξαν αμέτρητες αναβαθμίσεις στο σύστημα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες τόσες περισσότερες επιλογές κατά τη δημιουργία του ιστολογίου τους.

Τούτου λεχθέντος, πιθανότατα θα πρέπει να φιλοξενήσετε μόνοι σας το ιστολόγιό σας μέσω του WordPress, αντί να το φιλοξενήσετε στον ίδιο τον ιστότοπο. Θα πάρουμε τα οφέλη της αυτο-φιλοξενίας αργότερα, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε για μια υπηρεσία φιλοξενίας για να ξεκινήσετε.

Ωστόσο, εάν δεν είστε βέβαιοι τι θέλετε να επιτύχετε με το ιστολόγιό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και μετά να μεταβείτε από εκεί. Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε τα νερά και να καταλάβετε σε ποια κατεύθυνση θέλετε να πάτε, ώστε να μπορείτε να βρείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας που ταιριάζει στις ανάγκες και τους στόχους σας.

Περίληψη WordPress.com

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολο στη χρήση – μικρή καμπύλη μάθησης
 • Απίστευτη προσαρμογή
 • Χιλιάδες πρότυπα και προσθήκες
 • Ιδανικό για διαφήμιση και μάρκετινγκ
 • Ευκολότερο να κερδίσετε χρήματα από άλλες πλατφόρμες

Μειονεκτήματα

 • Για να αποκτήσετε όλες τις καλύτερες δυνατότητες, πρέπει να φιλοξενήσετε μόνοι σας
 • Υπάρχει κάποια κωδικοποίηση

Blogger

Παλαιότερα γνωστή ως BlogSpot, αυτή η υπηρεσία υπήρχε εδώ και λίγο καιρό. Υποστηρίζεται επίσης από την Google, οπότε αυτό είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακό γενεαλογικό. Το Blogger είναι μια τέλεια πλατφόρμα αν δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο ή ενέργεια στο backend (δηλ. Κωδικοποίηση). Επειδή ο ιστότοπος είναι εξαιρετικά εύκολος στη χρήση, είναι ιδανικός για casual bloggers ή για όσους γράφουν περισσότερα για τη διασκέδαση παρά για τα χρήματα.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google AdSense για να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, εάν το επιθυμείτε. Αν και δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο το WordPress, σας παρέχει την επιλογή να κάνετε κάποιο δευτερεύον εισόδημα με το γράψιμό σας.

Συνολικά, εάν είστε αρχάριος και θέλετε να έχετε ένα ιστολόγιο χωρίς επιπλοκές, το Blogger είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να επεκτείνετε ή να γίνετε μεγαλύτεροι στο μέλλον, μπορείτε να αποφασίσετε να κάνετε μετεγκατάσταση στο WordPress.

Περίληψη Blogger

Πλεονεκτήματα

 • Απλή ρύθμιση και ενσωμάτωση
 • Δυνατότητα να κερδίσετε χρήματα με το AdSense
 • Υποστηρίζεται από την Google
 • Σταθερό και φιλικό προς το χρήστη σύστημα

Μειονεκτήματα

 • Όχι τόσο λειτουργικότητα
 • Περιορισμένη προσαρμογή
 • Λιγότερη υποστήριξη από άλλες επιλογές

Tumblr 

Από τεχνικής απόψεως, το Tumblr είναι περισσότερο μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων παρά ένα παραδοσιακό σύστημα blogging. Αντί να δημιουργείτε αναρτήσεις στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε και να μοιραστείτε διαφορετικά προφίλ, οι αναρτήσεις Tumblr μοιάζουν περισσότερο με κάτι που θα βρείτε στο Facebook ή στο Instagram.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει λίγο περισσότερος έλεγχος στο περιεχόμενό σας και πώς κοινοποιείται σε ολόκληρο το σύστημα. Συνολικά, το Tumblr είναι ειδικά σχεδιασμένο για εικόνες και σύντομες αναρτήσεις κειμένου, αντί για άρθρα ιστολογίου μεγάλου μήκους.

Ένα πλεονέκτημα που έχει ο Tumblr έναντι άλλων ιστοτόπων ιστολογίου είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας με μια κινητή συσκευή. Είναι πολύ πιο φιλικό προς το χρήστη σε μια μικρότερη οθόνη, η οποία σας επιτρέπει να ενημερώσετε το ιστολόγιό σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Συνολικά, προτείνουμε να ξεκινήσετε με το Tumblr εάν δεν είστε σίγουροι τι θέλετε να κάνετε με τις ιδέες του ιστολογίου σας ή ως τρόπο αύξησης του τρέχοντος ιστότοπού σας. Το Tumblr μπορεί να είναι ένα απλό εργαλείο για να μοιράζεστε τις απόψεις σας μέσω του Διαδικτύου, καθιστώντας το ιδανικό για τους περισσότερους αρχάριους.

Εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα στο Tumblr, είναι λίγο πιο περίπλοκο από άλλες πλατφόρμες blogging. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό, αλλά είναι πιο δύσκολο. Στο τέλος, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Tumblr για την προώθηση του άλλου υλικού σας, αντί να προσπαθείτε να το δημιουργήσετε απευθείας.

Περίληψη Tumblr

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολο στη χρήση – ξεκινήστε τη δημοσίευση σε λίγα λεπτά
 • Διαχειριστείτε πολλά ιστολόγια εύκολα
 • Φιλική για κινητά εμπειρία

Μειονεκτήματα

 • Είναι πιο δύσκολο να βγάλεις λεφτά
 • Δεν είναι καλό για μακροχρόνια γραφή
 • Είναι πιο δύσκολο να ξεχωρίζεις από άλλα blogs

Wix

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ιστολόγιό σας, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως δικό σας ιστότοπο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε έναν προσαρμοσμένο τομέα (δηλαδή, www.myblog.com) και έχετε μεγαλύτερο έλεγχο σε ό, τι συμβαίνει στον ιστότοπό σας.

Το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, αλλά προσφέρει μια δωρεάν επιλογή για bloggers που θέλουν να ξεκινήσουν χωρίς καμία επένδυση. Τούτου λεχθέντος, θα θελήσετε να αναβαθμίσετε εάν σκοπεύετε να επεκτείνετε το ιστολόγιό σας (να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα) ή να κερδίσετε χρήματα από αυτό. Ωστόσο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο blogging, καθώς παρέχει μια απλή ρύθμιση και λειτουργία.

Το Wix προσφέρει μια ποικιλία θεμάτων και προσθηκών, αν και θα πρέπει να πάρετε πολύτιμα για να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά. Σας επιτρέπει επίσης να προωθήσετε το ιστολόγιό σας με διάφορες στρατηγικές μάρκετινγκ, όπως το SEO.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Wix είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές στον ιστότοπό σας (με premium), ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ηλεκτρονικό κατάστημα ή να το κάνετε πιο διαδραστικό για το κοινό σας. Τελικά, ωστόσο, δεν προσφέρει τόσο λειτουργικότητα όσο το WordPress, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη σας.

Περίληψη Wix

Πλεονεκτήματα

 • Εύκολο να ξεκινήσετε
 • Ανεξάρτητος τομέας
 • Προστέθηκε λειτουργικότητα και προσαρμογή

Μειονεκτήματα

 • Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε premium για να αποκτήσετε την πλήρη σουίτα υπηρεσιών
 • Περιορισμένη επιλογή θεμάτων και προσθηκών

 

Γουέμπλι

Με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων, έχετε πάντα την επιλογή να μεταβείτε στον κώδικα και να αλλάξετε τα πράγματα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ενώ οι περισσότεροι ιστότοποι ιστολογίου απαιτούν από εσάς να έχετε premium πρόσβαση για να το κάνετε αυτό, εξακολουθεί να είναι κάτι που είναι διαθέσιμο σε εσάς, εάν είναι απαραίτητο.

Με το Weebly, ωστόσο, είναι αυστηρά drag and drop. Εάν μόλις ξεκινήσετε και θέλετε έναν απλό τρόπο για να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθήσετε να το προγραμματίσετε ή να χρησιμοποιήσετε κώδικα. Τούτου λεχθέντος, ωστόσο, άλλες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να κάνετε μεταφορά και απόθεση ενώ εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε τα πράγματα στο πίσω μέρος, οπότε λάβετε υπόψη αυτό.

Συνολικά, το Weebly μοιάζει πολύ με το Wix. Σας προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε ένα μοναδικό όνομα τομέα και μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας όπως θέλετε. Όπως το Wix, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στην επιλογή premium για να αποκτήσετε όλο το φάσμα των υπηρεσιών, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς καμία επένδυση.

Το Weebly προσφέρει επίσης ετοιμότητα για κινητά, ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε το ιστολόγιό σας εν κινήσει. Ωστόσο, ορισμένες προσθήκες ή διατάξεις είναι πιο φιλικές για κινητά από άλλες, οπότε λάβετε υπόψη αυτό.

Περίληψη Weebly

Πλεονεκτήματα

 • Εύχρηστος
 • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση
 • Επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου

Μειονεκτήματα

 • Περιορισμένη προσαρμογή
 • Λιγότερο έλεγχο από άλλες επιλογές

Άλλοι δωρεάν ιστότοποι Blogging

Παρόλο που οι παραπάνω ιστότοποι θα παρέχουν τις καλύτερες λύσεις για το ιστολόγιό σας, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οι μόνες επιλογές. Εδώ είναι μερικά ακόμη μέρη όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

 • Μεσαίο: αυτός ο ιστότοπος επιτρέπει σε bloggers διαφορετικών κλάδων να μοιράζονται τη δουλειά τους. Είναι απλό και εύκολο στη χρήση, αλλά έχει πολλούς περιορισμούς. Δηλαδή, πόσος έλεγχος και προσαρμογή προσφέρει.
 • Penzu: Λειτουργώντας περισσότερο ως διαδικτυακό περιοδικό, μπορείτε είτε να γράψετε ιδιωτικά είτε δημόσια. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνηθίζετε να γράφετε τακτικά, αλλά όχι εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα.
 • Svtble: εάν αγωνίζεστε με το πώς να μεταφέρετε τις ιδέες σας στη σελίδα, αυτός ο ιστότοπος θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, είναι ένα καλό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την εργασία σας, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να μεταναστεύσετε σε μια πιο φιλική προς το μάρκετινγκ πλατφόρμα.
 • Ιστότοποι: αυτό είναι ένα άλλο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε, αλλά έχει περιορισμένο αριθμό θεμάτων και προσθηκών. Ωστόσο, προσφέρει μια επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου εάν θέλετε να πουλήσετε προϊόντα στο ιστολόγιό σας.
 • Squarespace: συνολικά, αυτός ο ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για δημιουργικούς επαγγελματίες. Πρέπει να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο (αν και προσφέρει δωρεάν δοκιμή), αλλά σας δίνει πολύ έλεγχο και προσαρμογή.

Καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο: Self-Hosting vs. Blogging Site

Όταν καταλαβαίνετε πώς να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα θέλατε να καθορίσετε είναι εάν πρόκειται να το φιλοξενήσετε μόνοι σας ή εάν ο ιστότοπος παρέχει τη φιλοξενία για εσάς. Όταν φιλοξενείτε μόνοι σας, αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε μια υπηρεσία φιλοξενίας που θα διατηρεί το ιστολόγιό σας online.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί οικοδεσπότες εκεί έξω, και πολλοί από αυτούς είναι πραγματικά προσιτοί για blogging. Εφόσον δεν χρειάζεστε πολλές λειτουργίες back-end (όπως ένας αποκλειστικός διακομιστής), σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να ξεκινήσετε με μόλις 3 $ το μήνα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε ένα blog με μια πλατφόρμα που παρέχει τη δική της φιλοξενία. Κάθε ιστότοπος που σας δείξαμε έχει αυτήν την επιλογή, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε.

Ακολουθεί μια σύντομη σύγκριση των δύο επιλογών.

Ελεγχος

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον πλήρη έλεγχο του ιστολογίου σας, τότε πρέπει να φιλοξενήσετε μόνοι σας. Παρόλο που η χρήση ενός ιστότοπου που το κάνει αυτό για εσάς είναι ευκολότερο στη διεπαφή, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε τους κανόνες και τους περιορισμούς τους.

Ευκολία στη χρήση

Ως επί το πλείστον, η αυτο-φιλοξενία απαιτεί λίγη τεχνογνωσία υπολογιστή για να λειτουργήσει. Εάν είστε εντελώς αναλφάβητοι στον υπολογιστή, τότε πιθανότατα δεν θέλετε να αρχίσετε να πληρώνετε για κάτι που ίσως ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συνολικά, οι φιλοξενούμενοι ιστότοποι ιστολογίου είναι πολύ καλύτεροι για αρχάριους και θα σας επιτρέψει να δείτε πώς προχωρά η διαδικασία προτού δεσμεύσετε χρήματα σε αυτό.

Νομισματοποίηση

Ξεκινάτε ένα blog για να κερδίσετε χρήματα; Εάν ναι, τότε η αυτο-φιλοξενία θα είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αν και υπάρχουν πλατφόρμες εκεί έξω που σας επιτρέπουν να προωθήσετε τον εαυτό σας και να κερδίσετε εισόδημα, δεν πρόκειται ποτέ να παρέχουν το ίδιο επίπεδο δημιουργίας εσόδων που θα μπορούσατε να πάρετε φιλοξενώντας τον εαυτό σας. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να μειώσουν τα κέρδη σας.

Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο δωρεάν

Στην αρχή, η έναρξη ενός ιστολογίου μπορεί να είναι λίγο συντριπτική. Με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές για ρύθμιση, καθώς και επιλογές για προώθηση και δημιουργία εσόδων, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς να ξεκινήσετε πρώτα.

Έτσι, έχοντας κατά νου, θέλουμε να σας παρέχουμε έναν απλό βήμα προς βήμα οδηγό για να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας. Από εκεί, μπορείτε να δείτε πού θα σας οδηγήσει.

Συνολικά, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το ιστολόγιό σας να πάρει το είδος της επισκεψιμότητας που θέλετε, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί. Τούτου λεχθέντος, μην τα παρατάτε μόνο και μόνο επειδή διαρκεί περισσότερο από ό, τι θα θέλατε.

Ιστοσελίδες Blogging που πληρώνουν

Μέχρι στιγμής, μιλάμε για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ιστολόγιο από το μηδέν. Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο χωρίς να κάνετε όλη τη σκληρή δουλειά για την κατασκευή ενός ιστότοπου και την προώθηση του υλικού σας?

Αν αυτό ακούγεται ελκυστικό, εδώ είναι μερικά μέρη όπου μπορείτε να υποβάλετε υλικό και να πληρώσετε για αυτό. Ενώ αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε δημιουργικό έλεγχο στην εργασία σας, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε κάποιο δευτερεύον εισόδημα και έκθεση, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα δικό σας blog.

 • HubPages: αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να γράφετε για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει και να κερδίζετε χρήματα από αυτό. Τα άρθρα σας δημοσιεύονται και, στη συνέχεια, τοποθετούνται σχετικές διαφημίσεις δίπλα του. Κρατάτε ένα ποσοστό των χρημάτων που κερδίζετε από αυτές τις διαφημίσεις.
 • ListVerse: αν σας αρέσει να γράφετε άρθρα βάσει λίστας, εδώ είναι ένα μέρος για να τα δημοσιεύσετε. Πληρώνουν ένα κατ ‘αποκοπή ποσό $ 100 ανά τεμάχιο, αλλά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 τμήματα για να εξεταστούν.
 • ProBlogger: εδώ μπορείτε να βρείτε έναν πίνακα εργασίας για την παροχή περιεχομένου σε μια μεγάλη ποικιλία πελατών.
 • Freelance Writing Jobs: αυτός είναι ένας άλλος ιστότοπος που μπορεί να σας συνδέσει με εργασίες που χρειάζονται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.

Αναζητήστε διαφορετικούς ιστότοπους που πληρώνουν συνεισφέροντες συγγραφείς και υποβάλλετε το υλικό σας για έγκριση. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να κερδίσετε έως και 100 $ ή περισσότερα ανά άρθρο και τα καλύτερα θα προσφέρουν ένα ποσοστό ανάλογα με το πόσο δημοφιλές είναι το άρθρο σας.

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε το blogging, τι σας εμποδίζει; Βγείτε εκεί και κάνετε αυτούς τους δωρεάν ιστότοπους blogging να λειτουργούν για εσάς. Είναι το πάθος σας, οπότε γιατί να μην το μετατρέψετε σε κάτι πραγματικό?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map