25 Στατιστικά για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις εισβολές 2019

Καθώς ο κόσμος μετακινείται όλο και περισσότερα δεδομένα στο διαδίκτυο, ο αριθμός των πληροφοριών που αξίζει να εκμεταλλευτούν οι χάκερ αυξάνεται μαζί με αυτό. Οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας βρίσκουν τους τύπους επιθέσεων και στόχων που αλλάζουν κάθε χρόνο. Ένα πράγμα είναι σίγουρο – αυτός ο αγώνας ανάμεσα σε καλούς και κακούς θα συνεχιστεί. Έχουμε τραβήξει μερικά από τα πιο συναρπαστικά στατιστικά στοιχεία για το 2019, καλύπτοντας τα πάντα, από ransomware έως cryptojacking.


Στατιστικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ζωτικής σημασίας για την ψηφιακή ασφάλεια των πολιτών παγκοσμίως, καθώς και για κυβερνήσεις και εταιρείες. Διακυβεύονται πολλά – από το απόρρητο έως την ταυτότητα έως την εθνική ασφάλεια. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν την παγκόσμια αύξηση των παραβιάσεων ασφαλείας, των επιθέσεων και της κλοπής ταυτότητας.

 1. Ο μέσος αριθμός παραβιάσεων ασφαλείας μεταξύ 2017 και 2018 αυξήθηκε κατά 11% από 130 σε 145. (Accenture)
 2. Το παγκόσμιο μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων αυξήθηκε κατά 6,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 3,86 εκατομμύρια δολάρια. (IBM)
 3. Οι διαδικτυακές επιθέσεις αυξάνονται 56% σε ετήσια βάση, από το 2017 έως το 2018. (Symantec)
  διαδικτυακές επιθέσεις symantec
 4. Το μέσο κόστος για κάθε χαμένο ή κλεμμένο αρχείο που περιέχει ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες αυξήθηκε κατά 4,8% σε ετήσια βάση σε 148 $. (IBM)
 5. Υπήρξε αύξηση κατά 67% των παραβιάσεων ασφαλείας μεταξύ 2014 και 2019. (Accenture)
 6. Οι επιχειρήσεις αντιπροσώπευαν το 81% όλων των μολύνσεων ransomware το 2018. (Symantec)
 7. Το μέσο κόστος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για έναν οργανισμό είναι 13,0 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυτό αυξάνεται από 11,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2017. (Accenture)
 8. Οι συνολικοί κίνδυνοι παγκόσμιας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υπολογίζονται σε 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως παγκοσμίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. (Accenture)
 9. Η αυτοματοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση προσθέτουν εξοικονόμηση κόστους περίπου 2,09 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ανά εταιρεία, αλλά απορροφώνται μόνο από το 38% των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν. (Accenture)
 10. Το μέσο κόστος μιας επίθεσης κακόβουλου λογισμικού το 2018 ήταν 2,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. (Accenture)
 11. Μόνο η Symantec απέκλεισε 3,5 εκατομμύρια κρυπτογραφικά γεγονότα τον Δεκέμβριο του 2018. (Symantec)

Αναγνώριση προσώπου & Στατιστικές Βιομετρίας

Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και βιομετρικής ασφάλειας αναπτύσσεται ραγδαία και βελτιώνεται καλύτερα στην ταυτοποίηση ανθρώπων. Είναι τόσο ευκολία όσο και αιτία ανησυχίας, καθώς οι προσωπικές πληροφορίες περιλαμβάνουν πλέον πρόσωπα σε βάσεις δεδομένων. Τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ ξεκινούν την αναγνώριση προσώπου σε ιστότοπους δοκιμών, αλλά η ανταπόκριση είναι μικτή.

 1. Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψε ψευδώς θετικά σε περισσότερο από το 98% των ειδοποιήσεων που δημιουργήθηκαν. (Ανεξάρτητος)
 2. Μέχρι το 2021, η αναγνώριση προσώπου θα χρησιμοποιείται στα 20 κορυφαία αεροδρόμια των ΗΠΑ για το 100% των διεθνών επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών. Αυτό είναι σύμφωνα με εκτελεστική εντολή. (Φορμπς)
 3. Μια δοκιμή του Ιουλίου 2018 από την ACLU χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Amazon Recognition που προσφέρθηκε στο κοινό από την Amazon διαπίστωσε ότι η τεχνολογία ταιριάζει εσφαλμένα με 28 μέλη του Κογκρέσου και τα αναγνώρισε ως άτομα που είχαν διαπράξει εγκλήματα. Οι έγχρωμοι αποτελούσαν το 40% των ψευδών αντιστοιχιών, παρόλο που σαρώθηκαν μόνο το 20% των προσώπων. (ACLU)
 4. Οι Brookings διαπίστωσαν ότι το 50% των ανθρώπων δεν ευνοεί το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε καταστήματα λιανικής για την πρόληψη της κλοπής. (Μπρούκλινγκς)
 5. Η δημοσκόπηση Brooking διαπίστωσε επίσης ότι το 50% των ανθρώπων πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου από την επιβολή του νόμου. (Μπρούκλινγκς)
 6. Σύμφωνα με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) βελτιώθηκε 20 φορές καλύτερα στην αναζήτηση μιας βάσης δεδομένων για να βρει μια αντίστοιχη φωτογραφία μεταξύ 2014 και 2018. Αυτό βρέθηκε μετά από αξιολόγηση του όγκου του λογισμικού της βιομηχανίας αναγνώρισης προσώπου – 127 αλγόριθμοι λογισμικού από 39 προγραμματιστές. (CBP)

Παραβίαση & Στατιστικά στοιχεία παραβιάσεων δεδομένων

Σύμφωνα με τον Norton, «μια παραβίαση δεδομένων είναι ένα συμβάν ασφαλείας στο οποίο η πρόσβαση στις πληροφορίες γίνεται χωρίς άδεια». Φαίνεται ότι ακούτε για μια νέα παραβίαση δεδομένων σε μια μεγάλη εταιρεία που εκθέτει εκατομμύρια προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων καταναλωτών. Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις καταπολεμούν συνεχώς τους χάκερ για να διατηρήσουν τις πληροφορίες χρηστών και πολιτών τους ασφαλείς. Ακολουθούν μερικές πρόσφατες παραβιάσεις στις ειδήσεις φέτος.

 1. Προσωπικά στοιχεία 14,8 εκατομμυρίων χρηστών 500 εικονοστοιχείων που διέρρευσαν σε παραβίαση ασφαλείας τον Ιούλιο του 2018. Αυτό ανακοινώθηκε μόνο τον Φεβρουάριο του 2019. (Το χείλος)
 2. Η επέκταση Chrome του Evernote στο Web Clipper είχε ευπάθεια ασφαλείας, η οποία αποκαλύφθηκε στις 12 Ιουνίου 2019, αφήνοντας τα δεδομένα των 4,6 εκατομμυρίων χρηστών της ανοιχτά σε χάκερ. Η εταιρεία διόρθωσε την ευπάθεια, αλλά δεν είναι σαφές εάν τα δεδομένα χρήστη παραβιάστηκαν. (Yahoo)
 3. Στις 10 Ιουνίου 2019, αποκαλύφθηκε ότι η βάση δεδομένων του οργανισμού Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ παραβιάστηκε σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το πρακτορείο, επηρεάστηκαν λιγότερα από 100.000 άτομα καθώς περιοριζόταν σε ένα μόνο σημείο εισόδου στα σύνορα. (Ο κηδεμόνας)
 4. Το Quest Diagnostics είδε μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων των ασθενών, με σχεδόν 12 εκατομμύρια επηρεασμένους, συμπεριλαμβανομένων κλεμμένων οικονομικών δεδομένων, πληροφοριών υγείας και πληροφοριών κοινωνικής ασφάλισης. Οι εισβολείς έχουν πρόσβαση σε έναν από τους πωλητές χρέωσης Quests μεταξύ Αυγούστου 2018 και Μαρτίου 2019. Τα νέα αναφέρθηκαν στις 3 Ιουνίου 2019. (TechCrunch)
 5. Στις 4 Μαΐου 2019 ανακοινώθηκε ότι το δημοφιλές εργαλείο γραφιστικής Ιστού Canva παραβιάστηκε. Οι αναφορές αναφέρουν ότι οι χάκερ έκλεψαν δεδομένα από 139 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων και διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Κόσμος υπολογιστών)
 6. Τι λυπηρό. Ανακαλύφθηκε παραβίαση δεδομένων WhatsApp στις 13 Μαΐου 2019 που άφησε μερικούς από τους 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες τους παγκοσμίως ευάλωτους. Η εταιρεία που ανήκει στο Facebook βρέθηκε να έχει εκτεθειμένο ελάττωμα ασφαλείας από την ισραηλινή εταιρεία, τον Όμιλο NSO. Ο Όμιλος NSO κατηγορείται ότι δημιούργησε τεχνολογία για να κατασκοπεύει δημοσιογράφους και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αυτή τη στιγμή αγωγή από δικηγόρο του Λονδίνου, ο οποίος ήταν στόχος της πειρατείας. (Νιου Γιορκ Ταιμς)

  Επιλεγμένη σελίδα ασφαλείας στον ιστότοπο του WhatsApp.

 7. Ώρα να εμπιστευτείτε το Facebook ακόμη λιγότερο; Τον Μάρτιο του 2019, το Facebook παραδέχτηκε ότι δεν αποθηκεύει σωστά κωδικούς πρόσβασης έως 600 εκατομμυρίων χρηστών. Περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι της εταιρείας είχαν πρόσβαση σε συνδέσεις χρηστών. (Facebook)
 8. Συνδεδεμένο με την ανακοίνωση του Μαρτίου 2019, ανακοινώθηκε ότι εκατομμύρια λογαριασμοί Instagram αφέθηκαν επίσης ευάλωτοι. Οι εσωτερικές εκθέσεις ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν συμβιβασμοί αυτών των δεδομένων (Facebook)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map